Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحکیم قدرت بن سلمان میتواند به معنای درگیری و بی ثباتی بیشتر در منطقه باشد . او چشم انداز مذاکره با ایران را قویا رد کرده است و گفته ایران به دنبال سیطره بر جهان اسلام است و میخواهد نقش سنتی عربستان به عنوان خادم حرمین شریفین را نیز از آنها بگیرد. آفتاب‌‌نیوز : آتلانتیک نوشت: در دسامبر 2015 سرویس اطلاعاتی آلمان طی یک بیانیه مسائلی را برای خبرگزاری ها افشا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سرویس گفته بود که سران جدید عربستان در بی ثبات کردن منطقه نقش دارند. همچنین گفته شده بود که ملک سلمان و مشاورانش مدتهاست که سیاست خارجی محتاطانه شان را با سیاست مداخله جویانه جایگزین کرده اند. آلمان ها در این ماجرا از فرزند محبوب ملک سلمان نیز نام برده بودند و گفته بودند او به سرعت به عنوان معاون ولیعهد انتخاب شده و بعد وزیر دفاع شده و علاوه بر این در مسائل مختلف اقتصادی حضور پررنگی دارد. آنها همچنین نسبت به افزایش قدرت شاهزاده جوان و بی تجربه هشدار داده بودند و گفته بودند او در تلاش است که خود را به عنوان جانشین پدرش در شرایطی که او هنوز زنده است معرفی کند.
شاهزاده و ولیعهد جدید عربستان کیست؟
سلمان اخیرا در سن 81سالگی برادر زاده اش را از سمت ولیعهدی برکنار کرد و محمد پسرش را به عنوان ولیعهد برگزید. شاهزاده 31 ساله به این ترتیب جای پای خود را محکم کرده و اکنون به احتمال زیادی برای چند دهه پادشاه عربستان خواهد بود. بن سلمان سیاست خارجی عربستان را در خاورمیانه تهاجمی کرده است به ویژه در قبال ایران. سلمان جوان بعد از اینکه پدرش در سال 2015 به قدرت رسید، نیروی پشت پرده سیاست عربستان شناخته می شود. او عربستان را به سمت جنگ با یمن سوق داد و در کمپینی در همین اواخر انزوای قطر را هدایت کرده است و اقتصاد عرستان را به سمت استقلال از نفت برده است.
تحکیم قدرت بن سلمان میتواند به معنای درگیری و بی ثباتی بیشتر در منطقه باشد . او چشم انداز مذاکره با ایران را قویا رد کرده است و گفته ایران به دنبال سیطره بر جهان اسلام است و میخواهد نقش سنتی عربستان به عنوان خادم حرمین شریفین را نیز از آنها بگیرد.
او اخیرا در یک مصاحبه با شبکه عربستانی گفته بود ما هدف اصلی جمهوری اسلامی هستیم. به همین منظور باید سعی کنیم تا جنگ را به درون ایران بکشانیم.
قدرت گرفتن بن سلمان به نزدیکی آل سعود یا دست کم بخش هایی از خاندان آل سعود به دولت ترامپ نیز کمک خواهد کرد. ترامپ با شاهزاده جوان ارتباط خوب دارد و شاهزاده با داماد ترامپ جرارد کوشنر نیز رفاقت هایی دارد. در ماه مارس بن سلمان به دیدار ترامپ در کاخ سفید رفت و ترامپ اولین سفر خارجی اش را به عربستان کرد. کوشنر و بن سلمان به همکاری هایشان در مسائل جزیی برای هفته ها ادامه دادند و در نهایت به این اطمنیان رسیدند که حضور ترامپ در ریاض با استقبال بسیاری خوبی همراه خواهد بود. ترامپ در این سفر در میان 50 تن از سران کشورهای اسلامی سخترانی کرد. در اولین تحرکات بعد از این سفر سلمان پسرش خالد را که هیچ تجربه سیاسی و دیپلماتیکی ندارد و در اواخر دهه 20 زندگی اش است بع عنوان سفیر در آمریکا برگزید. . پیام سلمان به ترامپ که او نیز اعضای خانواده اش را در موقعیت های حساس سیاسی گذاشته است روشن بود. خط ارتباط مستقیمی بین آل سعود و آل ترامپ باید برقرار می شذ.
به محض اینکه ترامپ پا به دفترش گذاشت سعودی ها امیدوار شدند . ترامپ و مشاوران ارشدش سیاست های آمریکا را به سمت حمایت از عربستان و انتقاد از ایران سوق دادند. دولت ترامپ اظهارات ضد ایرانی متعددی را در موقعیت های مختلف بیان کرده و این کشور را بزرگترین حامی تروریسم و عامل بی ثباتی منطقه خوانده است. چندین دهه است که عربستان در سیاست های پشت پرده اش به دنبال سود اقتصادی از طریق افزایش قیمت نفت است. سران سعودی قدرتشان را از طریق تامین مالی گروه های نیابتی در منطقه و خرید رسانه ها و دوستی با سیاست مداران مسلمان و عرب کسب میکنند. برای مثال عربستان برای کودتای مصر علیه رییس جمهور برگزیده اخوان المسلمین در سال 2013 حدود 12 میلیارد دلار هزینه کرد . در تابستان 2015 ویکی لیکس این ارقام را افشا کرد و چهره عربستان را روشن کرد.
سعودی ها پیش تر از مداخله مستقیم نظامی اجتناب میکردند. اما این سیاست در سال 2015 تغییر کرد زمامی که سلمان به پادشاهی رسید . سلمان و حلقه نزدیک به او به جای تکیه بر مداخلات آمریکا و مبارزه با ایران از طریق گروه های نیابتی و دیپلماسی اقتصادی همان طور که اخلافش به آن اعتقاد داشتند ترجیح دادند که سیاست خارجی تهاجمی تری داشته باشند.
آنها قیمت نفت را افزایش دادند و جنگی را علیه حوثی های یمن تنها دو ماه بعد از روی کار آندن سلمان به راه انداختند.
در همان اثنا سلمان پسر 29 ساله اش را بع عنوان وزیر دفاع و معاون ولیعهد عربستان برگزید. سران عربستان روشن کرده بودند که آماده رویارویی با ایران در جنگ های نیابتی منطقه اند که این بار به سوریه و یمن و بحرین و لبنان تسری یافته بود.
همان طور که سخنان سرویس اطلاعاتی آلمان نشان داد، عربستان میخواهد ثابت کند که آماده خطرات نظامی مالی و سیاسی بی سابقه ای است که به واسطه موقعیت منطقه به آنها تحمیل خواهد شد.
نتیجه سیاست های تهاجمی ریاض چه خواهد بود؟
از آغاز جنگ یمن در مارس 2015 حدود 10000 تن کشته شده اند . بر اساس برخی تخمین ها هزینه جنگ برای عربستان بیش از 200 میلیون دلار در روز بوده است. علی رغم حملات هوایی شدید و محاصره سعودی ها و متحدانشان موفق نشدند حوثی ها را از پایتخت بیرون کنند. اما پادشاه عربستان و به ویزه بن سلمان مقصر اصلی در درگیری های یمن است تمایلی به رها کردن این جنگ و قبول پیروزی ایران ندارند.
دولت اوباما گهگاه اقدامات عربستان را در یمن مورد انتقاد قرار می داد اما ترامپ ساکت مانده و تنها به فروش اسلحه هایش فکر میکند. سعودی ها به ترامپ بعنوان کسی که آنها را متوقف نخواهد کرد، نگاه می کنند، برخلاف اوباما که با مذاکره با ایران، جلوی آنها ایستاد. از زمان روی کار آمدن ترامپ او نشان داده قرار نیست هیچ انتقادی از عربستان داشته باشد. بغد از سفر ترامپ به ریاض و حمایت قوی او از غربستان و متحدانش در برابر ایران، سلمان و پسرش بیش از گذشته تشویق شدند.
5 ژوئن یعنی دو هفته بعد از سفر ترامپ سعودی و چهار کشور دیگر در منطقه قطر را محاصره اقتصادی کردند و این کشور را به حمایت مالی از تروریسم و حمایت از گروخ های اسلامی اخوان و حماس متهم کرد. آنها مدعی شدند قطر انزوای ایران توسط کشورهای عربی را تضعیف کرده است.
درست مانند حنگ در یمن انزوای قطر نیز یکی از اقدامات سلمان و پسرش برای سرنگونی رقیب است. اکنون که بن سلمان موقعیت بالاتری گرفته است احتمالا خطرات بیشتری در راه خواهد بود.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۲۸۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان می‌گوید: باید برای آمدن ترامپ آماده شویم، این روزنامه در عین حال تلویحا اذعان کرده که منطق مقاومت جواب داده و ایران سه بر صفر از آمریکا جلو است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هم‌میهن نوشت: «اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست. مهم‌ترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران، برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد، چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد،

دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیندیشند: نخست اینکه به احتمال زیاد، تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. در این حالت، ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته، بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند همزمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند. پس مهم‌ترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد. نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلو است و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد؛ اوکراین».

هم‌میهن می‌افزاید: به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی، در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد. در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است. مهم‌ترین مراقبت وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر.».

درباره این تحلیل گفتنی است:

۱) آمریکا در حوزه اقتصادی بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گران‌قیمت نفت و گاز خود به اروپا می‌برد، به نحوی که برخی دولتمردان فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کرده‌اند.

۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.

۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازی‌های برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هم‌میهن، چشمانش را ببندد!

۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهور در کاخ سفید، در افغانستان متحمل شکست سنگینی شد و به ناچار، این کشور اشغال شده را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامن‌سازی مرز افغانستان با ایران، درگیری دوطرف و ایجاد بی‌ثباتی صورت گرفت که ناکام ماند. به عبارت دیگر، دوران بایدن، اوج تلاش‌های مشترک آمریکا و انگلیس و اسرائیل برای بی‌ثبات‌سازی مرزهای شرقی ایران بود و ناکام ماند.

۵) در موضوع جنگ غزه نیز، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همه‌جانبه نظامی و اقتصادی بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست چیزی جز خسارت‌های سنگین، از سرانجام جنگ غره درو کند.

۶) اذعان هم‌میهن به این که ایران دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا تا همین چند سال قبل می‌گفتند آمریکا کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هم‌میهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!

دیگر خبرها

  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • فیلیپین: از تجهیزات تهاجمی علیه چین استفاده نخواهیم کرد
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم
  • سلمان؛ روایت درست تاریخ
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است