Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان – احداث ساختمان جدید شهرداری درچه این روزها مورد انتقاد شهروندان و اداره کل راه و شهرسازی استان قرار گرفته ولی رئیس شورای شهر بر این باور است ساخت آن با قوت ادامه خواهد یافت.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: شهرداری یکی از نهادهایی است که روزانه هزاران نفر به آن مراجعه کرده و می‌توان گفت یکی از پر مخاطب‌ترین نهادهای تعریف شده در کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو ضروری است که ساختمان این نهاد نیز در شان و جایگاه شهروندانی که برای رسیدگی به اموراتشان به این اماکن مراجعه می‌کنند،‌ باشد.

از جمله شهرداری‌هایی که ساختمانی مناسب برای مراجعه شهروندان نداشت، شهرداری درچه بود که حدود پنج سال گذشته جانمایی برای احداث ساختمان جدید شهرداری انجام شد و امروز این پروژه به مرحله اجرایی رسیده است.

اما در این میان بسیاری از شهروندان درچه از جانمایی ساختمان جدید شهرداری ناراضی بوده و انتقادات زیادی را نسبت به جانمایی و همچنین ساخت این پروژه دارند.

جانمایی ساختمان جدید شهرداری درچه دسترسی‌ها را محدود می‌کند

در این راستا، حامد عابدی، یکی از شهروندان درچه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر می‌گوید: باید توجه داشته باشیم که ساختمان جدید شهرداری بخشی از فضای سبز درچه برای ساختمان جدید شهرداری درچه قربانی شد که شهرداری باید خود متولی و حافظ فضای سبز باشد جانمایی مناسبی ندارد و به جای اینکه در مرکز شهر قرار گیرد در منطقه‌ای بدون دسترسی مناسب در حال بهره برداری است.

وی تصریح می‌کند: در جانمایی ساختمان جدید شهرداری مردم درچه و محلات ولاشان، احمد آباد و سودان دسترسی خوبی به شهرداری مرکزی نخواهند داشت و تنها اسلام آباد به این محل نزدیک است.

این شهروند درچه‌ای با اشاره به اینکه ساختمان جدید شهرداری درچه در واقع بین زمین‌های کشاورزی این شهر دائر شده است، اضافه می‌کند: به نظر می رسد شهرداری با جانمایی این پروژه در بین زمین‌های کشاورزی قصد دارد در آینده این ناحیه را به منطقه مسکونی و تجاری تبدیل کند.

وی که معتقد است مسئولان شهرداری با استدلال اینکه جانمایی محل جدید در کنار پل اصلی درچه انجام شده و موقعیت مناسبی را دارد، می‌افزاید: این استدلال خوبی نیست و قرار نیست هر کجا که پلی ساخته می‌شود، شهرداری نیز کنار آن دائر باشد.

عابدی همچنین به قطع تعدادی از درختان حاشیه روخانه زاینده رود برای راه‌اندازی ساختمان جدید شهرداری درچه انتقاد می‌کند و ادامه راه و شهرسازی اصفهان شکایت خود در خصوص جانمایی و ساخت ساختمان جدید شهرداری درچه را دادگستری اصفهان طرح کرده استمی‌دهد: بخشی از فضای سبز نیز برای این پروژه قربانی شد که شهرداری باید خود متولی و حافظ فضای سبز باشد و نه نابودگر آن.

وی همچنین با اشاره به اینکه نوع ساخت و معماری ساختمان جدید شهرداری با ساخت و سازهای اطراف این ساختمان هم‌خوانی ندارد، می‌افزاید: همچنین احتمال می‌رود که در آینده پارک خودروهای ارباب رجوعان نیز مشکلات زیادی را در بخش ترافیکی ایجاد کند.

پرونده محل و نوع معماری ساختمان جدید شهرداری درچه در دادگستری پیگیری می‌شود

اما در این میان لهون اسدی، مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان نیز که می گوید اداره کل راه و شهرسازی یکی از منتقدان اصلی بهره‌برداری از ساختمان جدید درچه است، به مهر می‌گوید: باید توجه داشته باشیم که این ساختمان مصوبه شورای عالی ساختمان استانداری دوره قبل را دارد و این در حالی است که ما منتقد ساخت این ساختمان در محل جدید هستیم.

وی با اشاره به اینکه اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان شکایت خود در خصوص جانمایی و ساخت ساختمان جدید شهرداری درچه را دادگستری اصفهان طرح کرده است، اضافه می‌کند: این پرونده توسط مراجع قضایی در دست بررسی است.

مدیر معماری و شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان اصفهان ادامه می‌دهد: جانمایی این ساختمان و نوع معماری آن مناسب با معماری شهر درچه نیست و باید این پروژه بازبینی شود.

همه مصوبات بهره برداری از ساختمان جدید شهرداری درچه را در دولت قبل دریافت کردیم

اکبر جزینی، رئیس شورای اسلامی شهر درچه اما در این باره در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به دلیل عمر زیاد و فرسوده بودن ساختمان قدیم شهرداری درچه ساخت ساختمان جدید در دستور کار قرار گرفته است، می‌گوید: ساختمان فعلی شهرداری بیش از ۵۰ سال قدمت دارد و نمی‌توان دیگر در آن فعالیتی انجام داد.

وی با اشاره به اینکه جانمایی محل جدید ساختمان شهرداری درچه در حاشیه زاینده رود تعریف شده است، می‌افزاید: بهره برداری از این ساختمان دارای مصوبه شورای عالی ساختمان دوره قبل است.

رئیس شورای اسلامی درچه با اشاره به اینکه کلنگ آغاز عملیات اجرایی ساختمان جدید شهرداری درچه در زمان استاندار سابق بر زمین خورده است، ادامه می‌دهد: مراحل ساخت این پروژه به خوبی در حال انجام و همه استعلامات نیز برای بهره برداری از این پروژه انجام شده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص چرایی جانمایی این پروژه در بین زمین ‌ها کشاورزی و عدم دسترسی مناسب شهروندان به این پروژه نیز ابراز می‌کند: این پروژه همه مصوبات لازم را دریافت کرده و اجرایی شده است و نمی‌توان انتقادی به آن وارد کرد.

شهردار درچه از پاسخگویی شانه خالی کرد

در این میان علی اکبر محمودی، شهردار درچه در نخستین تماس خبرنگار مهر در خصوص ساختمان جدید شهرداری درچه پس از صحبت‌های اولیه زمان مصاحبه را یک ساعت بعد اعلام کرد که به دنبال تماس‌های مکرر خبرنگار مهر این مقام مسئول دیگر پاسخگوی خبرنگار این خبرگزاری نخواهد بود.

در این راستا باید توجه داشته باشیم که طی دو دهه اخیر سیاست فروش مازاد تراکم ساختمانی توسط شهرداری ها، موجب ایجاد اختلال در نظام تراکم جمعیتی، برهم خوردن فضای عمودی شهرها و سیمای کلی شهری شده است و از این رو نباید اجازه دهیم که در شهرهای کوچکی که امروز در شرایط نسبتاً مناسبی قرار دارند اجرای پروژه‌های نامناسب و تهدید کننده شرایط محیط زیستی و اجتماعی جامعه امنیت و آرامش را از شهروندان سلب کند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۳۹۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: ادارات گوناگون، ضوابطی سختگیرانه و حتی مبهم و گاهی حتی عجیب برای صدورمجوز داشتند. متقاضیان ایجاد کسب‌وکارها، در مواردی حتی برای دریافت مجوز فعالیت یک مغازه دچار چالش می‌شدند و دقیقا نمی‌دانستند باید چند نوع مدرک و استعلام را تهیه و ارائه کنند. اغلب معلوم نبود اصولا فرایند دریافت مجوز از کجا آغاز می‌شود و گاهی گرفتن مجوز تاسیس یک کارخانه، دامداری یا کارگاه تولیدی و مغازه، ماه‌ها و حتی سال‌ها طول می‌کشید.

آغاز به‌کار درگاه ملی مجوزها

در اجرای این قانون، درگاه ملی مجوزها، در فروردین ۱۴۰۰ با صدور نخستین مجوز تمام الکترونیک شروع به‌کار کرد. طبق آمار موجود، تا پایان سال ۱۴۰۲، حدود ۱.۶ میلیون مجوز به‌طور کاملا غیرحضوری صادر شده است؛ یعنی به‌طور متوسط هر مجوز کسب‌وکار ظرف مدت ۸ روز در قالب این فرایند صادر شده است. در حال حاضر، ۴۷۰۰ نوع مجوز در درگاه ملی مجوزها، قابل صدور است. به‌طور میانگین برای دریافت هر مجوز فقط ۸.۵ شرط وجود دارد. این شروط شامل موارد ساده‌ای مثل شرط حیات، داشتن سن قانونی و... هستند.

نحوه کار درگاه ملی مجوزها

در درگاه ملی مجوزها متقاضی ابتدا از میان ۴۷۰۰ نوع مجوز متصل به سامانه، مجوز موردنظرش را انتخاب و درخواست خود را ثبت می‌کند. ثبت درخواست در این درگاه، با احراز هویت از طریق پنجره واحد هوشمند دولت و با ورود رمز پیامک شده به گوشی متقاضی انجام می‌شود. قبل از ثبت نهایی درخواست، سیستم از او می‌پرسد آیا همه شرایط و مدارک اعلامی را دارد، یا نه؟ درصورت تأیید، درخواست متقاضی ثبت و بلافاصله استعلام‌ها به‌صورت خودکار و هوشمند دریافت می‌شود.

تا پایان سال گذشته، ۱۸ مرجع ذی ربط در ارائه پاسخ استعلام‌ها، به درگاه ملی مجوزها متصل شده‌اند. استعلام‌هایی مانند حیات، سن، مدرک تحصیلی، نداشتن بدهی مالیاتی و نظایر آن به‌طور خودکار و آنی انجام می‌شود. با هدف ساده‌سازی شرایط صدور مجوزها، ۸۰ درصد مجوزهای موجود در درگاه ملی مجوزها ثبت‌محورند؛ یعنی اگر پاسخ همه استعلام‌های آنلاین مثبت بود، مجوز به‌طور خودکار صادر می‌شود و در کارپوشه متقاضی و بانک اطلاعات کسب‌وکارهای ایران به نشانی qrmojavez.ir قرار می‌گیرد.

شناسه یکتا

براساس قانون تا خرداد ۱۴۰۳ همه دارندگان مجوزهای کاغذی قدیمی هم باید شناسه یکتا و مجوز الکترونیک بگیرند. پس از پایان مهلت قانونی برای دریافت مجوز الکترونیک همه ادارات دولتی و بانک‌ها، در ارائه خدمات فقط شناسه یکتا را می‌پذیرند و مجوز کاغذی را دیگر قبول نمی‌کنند. امیر سیاح می‌گوید: دیگر کاغذ از فرایند صدور مجوزها حذف شده است.

رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید می‌کند: تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا، حکم قانون است. این کار از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شروع شد و باید تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۳ تمام شود. او در پاسخ به این پرسش که آیا دارندگان ۴ میلیون مجوز کاغذی و قدیمی برای تبدیل مجوزهایشان به مجوز الکترونیک باید خیلی وقت بگذارند، توضیح می‌دهد: این کار اصلا وقت زیادی از آنها نمی‌گیرد؛ فقط کافی است گوشی موبایل‌شان را دست بگیرند و به سایت مجوز دات. آی. ‌آر، مراجعه و دکمه‌ تبدیل مجوز کاغذی به شناسه‌ یکتا را لمس کنند. در این بخش ۴ کد از آنها مطالبه می‌شود، اگر مجوز معتبر داشته باشند، شناسه یکتا را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

چرا مجوز الکترونیک بگیریم؟

صاحبان کسب‌وکارهای دارای مجوز اغلب از رقابت نابرابر با کسب‌وکارهای فاقد مجوز گلایه‌مندند؛ حال به‌نظر می‌رسد با اجرای قانون تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیک و صدور شناسه یکتا، این امکان به‌وجود می‌آید تا واحدهای اقتصادی بدون مجوز از این چرخه بازار حذف شوند. با تمهیدات اندیشیده شده، قاعدتا با اتمام موعد تعیین‌شده برای تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا دیگر باید شاهد تعطیلی کسب‌وکارهای غیرمجاز باشیم؛ زیرا غیرمجازها با قطع خدمات دولتی، عملا فعالیت اقتصادی‌شان مقرون به صرفه و امکان‌پذیر نخواهد بود و چاره‌ای جز تعطیلی نخواهند داشت.

سیدامیر سیاح، رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی در این‌باره توضیح می‌دهد: بعضی‌ها می‌گویند، یعنی چه که می‌خواهید مجوز بدهید. این اسمش اجازه نیست؛ اسمش مجوز است. مجوز ماهیت کسب‌وکارها را رسمی می‌کند. وقتی می‌گوییم کسب‌وکارها باید دارای مجوز باشند، به این معناست که بشود موضوع را پیگیری و بر نحوه فعالیت آنها نظارت کرد.

کد خبر 848749 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شاخص کسب و کار اقتصاد

دیگر خبرها

  • احداث ۲۰ پروژه جدید در جنوب تهران/ ساخت پارکینگ زیرسطحی در محله جوادیه
  • تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن چشم‌انتظار مشارکت‌های مردمی است
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • اجرای بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی آغاز شد
  • آغاز بزرگ‌ترین پروژه درمانی خراسان شمالی/ کلنگی که در نهایت بر زمین خورد
  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • اعطای ۸۰ مجوز گردشگری در استان چهارمحال و بختیاری
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است
  • پروژه تالار مرکزی سنندج با پیشرفت مطلوبی در حال انجام است