Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه امروزه ترسیم و تصویر زندگی مطلوب و شایسته اسلامی برای نسل کنونی در صدر اولویت ها و ضرورت ها قرار دارد، گفت: این ترسیم، بدون دست زدن حوزه به عملیات تطبیق دین بر زندگی امکان پذیر نیست.

به گزارش قدس آنلاین، آیت الله احمد مبلغی در یک نشست علمی با بیان این نکته که عالمان دینی برای عملیات تطبیق دین بر زندگی، باید مطالعات ویژه، و اقدامات در خوری را تدارک کنند، گفت: متحول شدن مقوله نیاز در انسان معاصر، مخاطره آمیز بودن سهل انگاری نسبت به تطبیق دین بر زندگی و تاثیر مثبت عمل تطبیق دین بر تعمیق معرفت دینی، دلایل ضرورت عملیات تطبیق دین بر زندگی را شکل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


*متحول شدن وضعیت نیازها در انسان معاصر
آیت الله مبلغی گفت: تبدیل موضوعات گذشته به موضوعات پیچیده معاصر، پیدایش لایه های جدید در مسائل اجتماعی، پیچیده تر شدن مناسبات وشکل گیری گفتمان های اجتماعی، دستیابی به تکنولوژی و ابزارهای جدید، قادر شدن انسان برای تامین نیازهای بیشتر خود، به روز شدن فرهنگ (ریکاوری و بازسازی شدن و به جلو رفتن آن)، تحول در نوع نگاه انسان ها و ادبیات و مفاهیم آن ها و ... عوامل مختلفی هستند که وضعیت نیاز در انسان را دچار تحولی اساسی کرده اند.
وی با بیان اینکه بین انسان گذشته و انسان معاصر از حیث نیازها تفاوت هایی رخ داده است، گفت: پابه پای پیشرفت تکنولوژی لازم است تکنیک های حضور بخشی به دین در جامعه و تعیین نوع حضور دین در اجتماع مورد بررسی جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به این که در گذشته امکانات انسان ها و به تبع آن، نیازها محدود بودند، و هر فرد با تامین یکی دو نیاز فوری، سایر اوقات خود را به کنار هم نشینی، و گعده های طولانی اختصاص می داد، گفت: اکنون این گونه نیست انسان احساس می کند، از لحظه لحظه زندگی، میتواند استفاده کند؛ چه آن که در اثر وفور ابزار و مدرن شدن آلات، نیازهای خفته انسان سربرآورده اند، و این اتفاق نامبارکی نیست.
وی ادامه داد :در این شرایط، انسان می تواند به خود بپردازد. الان مکنونات، واقعیت ها و نا پیداهای انسان، ظهور و بروز پیدا کرده اند و انسان به فکر تأمین آنها افتاده است، اسلام هم با این مخالف نیست، خط قرمز اسلام، حرام است، نه اصل زندگی، اصل زندگی را می خواهد باشد.
آیت الله مبلغی یادآورشد: نباید تصور کنیم اسلام آنگاه که از حرام سخن می گوید، دارد می گوید زندگی بد است! نه زندگی بد نیست زندگی مطلوب است و خدا هم دوست دارد که بندگان هم زندگی کنند و نشاط، شادابی داشته ودنبال زیبائی ها باشند.
وی اظهار داشت: اگر در عصر کنونی، خط قرمز نغلطیدن به حرام رعایت شود و زندگی به صورت پاک شکل گیرد، نیاز به خدا بیشتر درک می شود و عشق به باریتعالی بیشتر زمینه پیدا می کند.
* مخاطره آمیز بودن اهمال نسبت به تطبیق
آیت الله مبلغی با اشاره به مخاطره آمیز بودن اهمال نسبت به تطبیق دین، گفت: اگر برای نسل کنونی، تصویر از چگونگی حضور دین در زندگی را ترسیم نکنیم، با دو خطر "گسست نسلی" و "به چالش افتادن دین مداری" مواجه خواهیم شد.
آیت الله مبلغی با اشاره به مخاطره گسست نسلی گفت: یکی از کارهایی که حوزه با کمک دانشگاه بر عهده دارند تخصصی کردن تطبیق مدام دین بر زندگی در حال نو شدن، است.
وی اضافه کرد: عملیات تطبیق و تجدید این عملیات، وظیفه ای اساسی است و اگر این امر را به حال نهادیم، نسل های کنونی از نسل های پیشینی، فاصله می گیرند، در نتیجه، به نوعی واکنش منفی نسبت به نسل گذشته روی می آورند و این خاستگاه آفت های بزرگ است.
آیت الله مبلغی با اشاره به چالش افتادن دین مداری خاطرنشان کرد: اگر عالمان دین موضوع تطبیق دین بر شرایط جدید زندگی را جدی نگیرند، و نسل های جدید را در این زمینه به حال خود رها کنند، بخش هایی از نسل جدید به یک سردرگمی شدید، شکننده و پرمخاطره در نسبت با دین دچار خواهند شد؛ به واقع دین مداری و گرایش بخش هایی از نسل جدید به دین با چالش جدی روبرو می گردد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم بیان داشت: این سردرگمی ناشی از آن است که برخی از تجربه های پیشین در تطبیق دین بر زندگی برای نسل جدید، بیگانه با زندگی احساس می شود و آن را برآورنده نیازهای خویش به صورت کامل نمی بینند و این به تصورات نادرست نسبت دین می انجامد.
آیت الله مبلغی اظهار داشت: در شرائط فقدان ترسیم و تطبیق درست از دین، نسل های جدید، برای تطبیق دین در زندگی خود به سراغ تجربه نسل پیشین و در حال انقضا، می روند.

*نقش تطبیق دین در تقویت معرفت دینی

آیت الله مبلغی اظهار داشت: تولید معرفت دینی بدون تطبیق، راه نقص را می پیماید و در مسیر نادرست، ناقص و نارسا شکل می گیرد و اصولاً بدون تطبیق به سرانجام و فرجام نمی رسد، بنابراین تطبیق دین بر زندگی، امری علمی و در عین حال مهارتی است.

آیت الله مبلغی با اشاره به این که حوزه های علمیه لازم است مهارت تطبیق دین بر زندگی را در تعامل با جامعه تقویت کنند، گفت: اگر مهارت تطبیق برخاسته از دانش کافی نباشد، تطبیق دین به صورت سطحی انجام می گیرد.
وی با اشاره به این که تطبیق دین، نیازمند کار کارشناسی دقیق است و این تطبیق در هر زمان، به شناخت مختصات آن دوره نیازمند است، گفت: گرفتن مستقیم تطبیق دین از نسل گذشته بدون دخالت علمی، عملی و تدبیری عالمان زمان شناس دین، به دین آسیب می زند.
آیت الله مبلغی اظهار داشت: عالمان زمان شناس دین، نباید اجازه دهند تا امر تطبیق دین برای نسل جدید، تابع محض تجربه نسل پیشین گردد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۵۷۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت ۷ شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد

رئیس امور ایثارگران سپاه فجر استان فارس گفت: با انجام آزمایش دی. ان.‌ای و نمونه گیری از پیکر شهدا و تطبیق با دی. ان.‌ای خانواده‌های آنها، هویت ۷ شهید گمنام که در سال‌های قبل از ۱۳۸۴ در نقاط مختلف این استان به خاک سپرده شده بودند، مشخص شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سرهنگ دوم پاسدار سهراب مظلوم رضایی اظهارداشت: بر این اساس، شهید مدفون شده در گلزار شهدای مرودشت مربوط به کرمان، سه شهید مدفون شده در گلزار شهدای دارالرحمه شیراز مربوط به شهر‌های تهران، کرمان و زنجان، شهید مدفون شده در سپیدان متعلق به شهر قم و پیکر شهید مدفون شده در جهرم نیز مربوط به تهران است.

وی ادامه داد: همچنین در میان شهدای تازه تفحص شده، هویت شهید سیدعلاالدین اسدپور که 23 خردادماه سال 1367 در تک شلمچه به شهادت رسیده بود نیز پس از تطبیق با دی. ان.‌ای خانواده این شهید بزرگوار مشخص شد.

رئیس امور ایثارگران سپاه فجر استان فارس اظهار کرد: پیکر مطهر این شهید بزرگوار هم اینک در معراج شهدای تهران است که می‌کوشیم در ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) در استان تشییع شود.

سرهنگ رضایی گفت: سال گذشته (1402) از پیکر مطهر 113 شهید گمنام مدفون در استان فارس نمونه دی. ان.‌ای گرفته شد و کار تطبیق نمونه گیری انجام شده با نمونه‌های خانواده‌های معظم شهدای مفقودالاثر ادامه دارد.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • هویت ۷ شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد
  • دنیا در برابر عملیات وعده صادق کم آورد
  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • شهید مطهری با روحیات و نیازهای نسل جوان آشنایی کامل داشت
  • محدودیت یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت (ع)
  • دهه کرامت؛ فرصتی برای افزایش معرفت مردم به اهل بیت(ع)
  • آسیب‌شناسی استفاده از فضای مجازی در نظام تبلیغی‌رسانه‌ای مساجد
  • حج تجلی وحدت و اقتدار امت اسلامی است