Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان گفت: ما قوانین مدونی برای انجام روش‌های سلول‌درمانی در کشور نداشته‌ایم و همین باعث شده که به ما اجازه استفاده از این روش به طورکامل داده نشود، بنابراین امیدواریم در آینده قوانین مدونی در این زمینه ایجاد شود.

دکتر انسیه حاجی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در آینده دارودرمانی و سلول درمانی در کنار یکدیگر می‌توانند یک روش درمانی بسیار قوی را برای معالجه اغلب بیماری‌ها ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه‌اندازی "بیمارستان سلول‌درمانی" تا سه سال آینده

وی با اشاره به راه‌اندازی بیمارستان سلول‌درمانی در تهران، افزود: در حال حاضر 43 مرکز در سطح دنیا سلول‌درمانی را انجام می‌دهند که 33 مرکز آن در آمریکای شمالی است، اما متاسفانه از این 43 مرکز تنها یک مرکز در آسیا و در کشور کره جنوبی تاسیس شده است، اما ما قصد داریم که دومین مرکز آن را در تهران راه‌اندازی کنیم. شهرداری تهران اجرا و ساخت طرح "بیمارستان سلول درمانی" را طی سه سال آینده پیش‌بینی کرده است.

این متخصص بیوتکنولوژی پزشکی ادامه داد: ما حدود یک سال است که برای پروژه "بیمارستان سلول‌درمانی" ایده‌های مختلفی مطرح کرده‌ایم و از هفت مرکز سلول درمانی در آمریکا بازدید داشته‌ایم. اگر این پروژه به انجام برسد، امید بزرگی در خاورمیانه زنده می‌شود و با بیمارستان‌های آمریکا که در این زمینه فعالیت دارند، برابری می‌کند.

حاجی‌زاده اضافه کرد: پروژه "بیمارستان سلول‌درمانی" به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که ساختمان بیمارستان، پژوهشگاه و همچنین پروسه تولید، ترجمان و کاربرد علم در کنار یکدیگر هستند، در واقع این ساختمان پژوهشگران و پزشکانی را که سلول را به بیماران پیوند می‌زنند، به‌صورت یک پل در ارتباط با یکدیگر قرار می‌دهد.

درمان دیابت با سلول‌های بنیادی در ایران

وی تاکید کرد: در حال حاضر ما در پژوهشگاه رویان با دو روش پیوند جزایر لانگرهانس انسان به افراد دیابتی و پیوند از سلول‌های مغز استخوان به بیمارانی که کمتر از 6 هفته از ابتلا به دیابت نوع یک آنان می‌گذرد، فعالیت خود را آغاز کرده‌ایم که هر دو نوع این مطالعات با حمایت ستاد سلول‌های بنیادی انجام می‌شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان با بیان اینکه حدود 90 درصد از بیماران دیابتی با دریافت رژیم‌های استاندارد به‌صورت کامل درمان می‌شوند، افزود: ما در پژوهشگاه رویان بیماران دیابتی با شرایط خاص را که به درمان با انسولین پاسخ نمی‌دهند، برای روش‌های سلول درمانی انتخاب می‌کنیم و اگر بیماران به این روش نیز پاسخ ندهند، درمان پیشرفته‌تری را برای آنان در نظر می‌گیریم.

حاجی‌زاده گفت: ما برای درمان نوع دیابت موردنظر، کاربردهای مختلف سلول‌های بنیادی را به کار می‌گیریم و در مرحله بعد مطالعات ترجمانی و سلول درمانی را بر روی انواع حیوانات از جمله موش و میمون‌های دیابتی انجام می‌دهیم. ما در این کلینیک، تحقیقاتی را انجام می‌دهیم که نشان دهد آیا معالجه بیماری دیابت به کمک سلول‌های بنیادی قطعی است یا خیر.

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه دیابت نوع دو روند مزمن‌تری دارد، اکثر افراد دیر متوجه این بیماری می‌شوند، ولی بیماران دیابت نوع یک معمولا کودکانی هستند که انسولین در بدنشان ترشح نمی‌شود که عموما علائم آن ناگهانی بروز می‌یابد؛ درحالی‌که بیماری ممکن است از دو سال قبل آن آغاز شده باشد.

این متخصص بیوتکنولوژی پزشکی، درمان‌هایی را که در حال حاضر برای دیابت در سطح دنیا وجود دارد، بسیار هزینه‌بر دانست و تاکید کرد: برای معالجه دیابت به روش سلول درمانی در ایران باید یکسری مواد، کالا و تجهیزات از آمریکا وارد شود، اما برخی ازاین قطعات در کشور ما نیز قابل تولید است.

حاجی‌زاده عنوان کرد: انتظارات ما از کاربرد سلول‌های بنیادی در درمان بیماری‌ها باید منطقی باشد؛ بیماران دیابتی نباید تصور کنند که با روش سلول درمانی می‌توانند صد درصد درمان شوند و یک زندگی عادی داشته باشند، بلکه درواقع یک روش جدید را در دسترس پزشکان قرار می‌دهد. اگر واقع‌بینانه به این روش نگاه کنیم به نتایج قابل قبولی می‌رسیم. امیدواریم این علم در دو دهه آینده به معجزه قرن تبدیل شود و از آن به‌عنوان سومین انقلاب پزشکی یاد کنیم.

وی در خصوص تجاری‌سازی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در حوزه سلول‌های بنیادی، اظهار کرد: در حال حاضر سازمان غذا و دارو راهنمایی‌هایی را برای تجاری‌سازی و ایده‌های محصولات شرکت‌ها در دست تدوین دارد و ما این افتخار را داریم که به‌عنوان مشاور در خدمت آنان باشیم. علاوه بر آن در سال‌های اخیر قانون‌گذارها، سرمایه‌گذاران و شرکت‌هایی نیز وارد تجاری‌سازی سلول‌های بنیادی شده‌اند که درنتیجه باعث‌شده رشد زیادی در تجاری‌سازی محصولات حاصل از این علم در کشور ایجاد شود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان یادآور شد: عنوان پژوهشگاه "رویان" برای ما تداعی‌کننده مفهوم خاصی است و به معنای جوانه‌ای در حال رویش است و امیدواریم در آینده با فعالیت‌های خود به آن شاخ و برگ بیشتری دهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۰۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها

پس از رایگان شدن پوشش بیمه‌ای پنج دهک ابتدایی جامعه و اقدامات دولت و وزارت بهداشت جهت دسترسی به خدمات درمانی با قیمت ارزان، «درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال» نیز از اواخر سال گذشته نهایتا هم اجرایی شد و بر اساس این مصوبه تمام اقدامات تشخیصی و درمانی و بستری و جراحی در بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی برای سنین زیر هفت سال دارای پوشش بیمه، رایگان انجام می‌شود؛ در این گزارش چگونگی اجرای درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان کودکان مفید به تصویر کشیده شده است.

دریافت 71 MB

خبرنگار: زهرا روزبروزی/ تصویربردار و تدوینگر: احمدرضا زنگنه

دیگر خبرها

  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد
  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • ۵۰ تشکل کارگری خراسان رضوی فعالیتی ندارند
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • زالو درمان می‌کند؟
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!