Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي با اشاره به کاهش بارندگي در سال آبي جاري گفت:وضعيت درياچه ارميه در وضعيت پايدار و ثابت قرار دارد و اين نشان دهنده اقدامات احيايي در دولت يازدهم است.

به گزارش پاياه اطلاع رساني دولت به نقل از محيط زيست، حميد قاسمي مديرکل حفاظت محيط زيست استان گفت: تراز آبي درياچه اروميه هم اکنون عدد 1270.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

72 را نشان مي دهد که با توجه به کاهش 36 درصدي ميزان نزولات جوي در سال آبي جاري نسبت به سال آبي گذشته، حدود 22 سانتي متر کاهش تراز را نشان مي دهد و عليرغم کاهش چشم گير نزولات جوي ارتفاع آب درياچه اروميه در مقايسه با ابتداي سال آبي جاري حدود 20 سانتي متر بالاتر مي باشد.
وي افزود: هرچند ارتفاع سطح آب اين درياچه نسبت به اول سال آبي جاري حدود 20 سانتي متر بالاتر مي باشد اما با توجه به شروع فصل گرما به علت تبخير و همچنين قطع ورودي آب به درياچه ارتفاع آن کاهش مي يابد ولي با اين وجود وضعيت پايدار و ثابت درياچه اروميه بهترين خبر براي دوستداران طبيعت و مردم منطقه است.
مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي با تحليل مقايسه اي وضعيت بارش حوضه آبريز و تراز درياچه اروميه گفت:با توجه به بارش متوسط سالانه 339 ميلي متري در سال هاي آبي 89 تا 92 و بارش متوسط سالانه 269 ميلي متر در سالهاي 93 تا 96 در دولت يازدهم مشخص مي گردد عليرغم کاهش ميزان بارش از زمان تشکيل ستاد احيا درياچه اروميه در دولت تدبير و اميد، تراز آبي درياچه 22 سانتي متر افزايش داشته است حال آنکه در چهار ساله قبل از تشکيل ستاد احيا درياچه اروميه به ميزان 96 سانتيمتر کاهش داشته است و اين امر مبين تاثير اقدامات احيايي انجام يافته بر وضعيت درياچه اروميه در طول دولت يازدهم بوده است .
وي با تاکيد بر اينکه بارندگي سال جاري 36 درصد نسبت به سال گذشته و 22 درصد نسبت به دراز مدت کاهش داشته است ، گفت: عليرغم خشکسالي مذکور درياچه اروميه وضعيت تثبيت خود را نسبت به اول سال تشکيل ستاد احياء حفظ و حدود 22 سانتي متر نيز افزايش داشته است.
قاسمي در پاسخ به سوال دلايل تغيير رنگ درياچه اروميه در فصل گرما گفت: با توجه به وضع اکولوژيکي کنوني درياچه اروميه که در وضعيت اشباع شوري و وارد نشدن آب هاي شيرين و کاهش شديد اکسيژن قرار دارد در چنين شرايط اکولوژيکي از گونه ي جلبک هاي دوناليلاپريديس و دوناليلا سالينا، گونه دوم به دليل شرايط فوق الذکر غالبيت پيدا کرده و با توليد رنگدانه بتاکاروتن بيشتر در آن موجبات تغيير رنگ و ظهور سرخي درياچه مي شود و اين جلبک به عنوان غذاي آرتميا نيز محسوب مي شود.
وي همچنين اضافه کرد: در شرايط مذکور رشد و تکثير گروهي از باکتري هاي هالوفيت از گروه هولوباکتريوم ها و هولوکوکوس مساعد مي شود و اين باکتري ها داراي رنگ ريزه هاي باکترو رودوپسين هستند و اين رنگ ريزه ها به رنگ زرشکي بوده و آب درياچه بالاخص در سواحل که داراي تابش شديد نوري و نفوذ نوري هستند را به رنگ سرخ در مي آورد.
قاسمي يکي ديگر از دلايل قرمز شدن آب درياچه را کاهش شديد اکسيژن، افزايش دماي آب درياچه و شوري اشباع دانست و گفت: همگي اين دلايل موجب عدم تبديل ترکيبات آمونيوم (از تجزيه مواد آلي ورودي به درياچه) به ذخاير نيتراتي آن شده و در نتيجه توليدات اوليه آن موجبات افزايش فعاليت شيميوتروفها به جاي فتوسنتز کننده ها مي شود و اين عمل باعث توليد بيشتر اين باکتري ها در درياچه نيز مي شود و چنين تغييراتي از درياچه هاي شور جهاني نظير گريت سالت ليک (1980) و درياچه يوتا (1990) و بحرالميت در اردن نيز ديده شده است.
وي گفت:اين وضع قرمز شدن آب درياچه اروميه با کاهش دماي آب، شروع وزش بادهاي منطقه اي و کاهش شدت و زمان نور خورشيد و افزايش آب هاي ورودي به تدريج از بين خواهد رفت.
مدير کل حفاظت محيط زيست آذربايجان شرقي در پايان با درخواست مشارکت هر چه بيشتر همگاني ذينفعان جهت احياء درياچه اروميه گفت : براي گذر از مرحله تثبيت و احياء هر چه سريعتر درياچه اروميه مي بايست ستاد احياء درياچه نسبت به پيگيري تحقق طرح هاي ادامه دار و هماهنگي بيشتر فعاليت هاي انجام شده توسط دستگاه هاي مختلف اقدامات لازم را به عمل آورد .


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۱۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا هشتم اردیبهشت، به‌طور میانگین ۱۲.۸ درصد با کاهش بارش روبه‌رو بوده و طی این مدت ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش دریافت کرده، این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰۵.۱ میلی‌متر بوده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی در هفت روز گذشته منتهی به هشتم اردیبهشت حدود ۱۱.۹ میلی‌متر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلی‌متر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به هشتم اردیبهشت در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلی‌متر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلی‌متر است، در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبه‌رو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا هشتم اردیبهشت به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت (۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبه‌رو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، سیستان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در سایر استان‌ها کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کندف چرا که ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبه‌رو بوده است، در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلی‌متر است، اما در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلی‌متر بارش دریافت کرده است که نشان‌دهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

لازم است بدانیم، شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از یکم مهر شروع می‌شود و تا سی و یکم شهریور سال بعد ادامه می یابد.

کد خبر 749254

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • بررسی آخرین وضعیت تکمیل سامانه فاضلاب روستای ریحان آباد شهرستان ارومیه
  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه