Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان نکا، آتش زدن کاه و کلش سنتی پایدار در برخی از مناطق است که منع قانونی هم باعث از بین رفتن آن نشد و همچنان آتش زدن کاه و کلش، نفس زمین را می‌گیرد.

با فرا رسیدن فصل گرما و افزایش دما در استان مازندران آتش زدن کاه و کلش و پسماندهای برداشت غلات را در این روزها امری غیر بهداشتی و غیرزیست‌محیطی است که باید با اطلاع‌رسانی به موقع مانع از بروز خطرات و مشکلات بعدی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اواخر خرداد و اوایل تیرماه با پایان یافتن برداشت گندم و جو، برخی از مزارع نکا هم همچون بسیاری از مزارع استان مازندران طعم آتش را می‌چشد و طعمه حریق می‌شوند.

آتشی که از نگاه کشاورزان قوت و عامل پاک‌سازی زمین از آلودگی‌های مختلف و بازسازی برای کشت جدید است و از نظر کارشناسان کشاورزی و زیست محیطی، سمی برای زمین، افزایش آلودگی‌ها و سوزاندن مواد مغذی خاک است.

در این بین اما آنچه نصیب طبیعت می‌شود آلودگی زیست محیطی برای هوا و اهالی منطقه، از دست رفتن سرمایه‌ خاک و آتشی است که به جان مزارع دیگر می‎افتد.

براساس آنچه توسط کارشناسان اعلام شده است سوزاندن بقایای گیاهی در بلندمدت ضمن برجای گذاشتن اثرات نامطلوب بر کیفیت خاک و کاهش عملکرد محصولات کشاورزی، باعث افزایش گازهای گلخانه‌ای در جو و افزایش خطرات ناشی از آن می‌شود.

در این بین اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران با توجه به آلودگی‌های مختلف زیست محیطی ناشی از این آتش‌سوزی‌ها، هشدارهای لازم را داده است اما وجود موانع قانونی هم مانع از دود شدن سرمایه‌های ملی و خاک این سرزمین نمی‌شود.

*آتش زدن کاه و کلش، صدمه‌ای جدی به سلامت محیط زیست

رئیس اداره محیط زیست شهرستان نکا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اعلام اینکه آتش زدن کاه و کلش، صدمه‌ای جدی به سلامت محیط زیست است، گفت: باید با اطلاع‌رسانی مناسب مانع بروز و افزایش این صدمات به محیط زیست شویم.

رضا قاسمی اظهار کرد: هماهنگی لازم با فرمانداری‌، بخشداری‌های شهرستان و جهاد کشاورزی انجام شده تا با اطلاع‌رسانی به موقع به کشاورزان و بیان مضرات این آتش‌سوزی‌ها، از این اقدام غیر زیست محیطی جلوگیری شود.

وی افزود: براساس قانون با کسانی که مبادرت به آتش زدن کاه و کلش در مزارع و افزایش آلودگی‌های زیست محیطی می‌نمایند برخورد می‌شود و افراد تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.

* آتش‌زدن بقایای کشاورزی راهی برای آماده سازی زمین برای کشت بعدی

یکی از کشاورزان منطقه در این مورد به خبرنگار فارس در شهرستان نکا گفت: کشاورزان بعد از برداشت گندم و جو می‌خواهند زمین را برای کشت‌های بعدی آماده کنند و آتش‌زدن کاه و کلش موجود در زمین تنها راه آماده‌سازی دوباره و سریع زمین برای کشاورزی است.

درویش محمدی افزود: با آتش زدن کاه و کلش، کشاورزان معتقدند که آفات و علف‌های هرز را کنترل کرده و از بین می‌برند و این مسأله با وجود تذکرهای مختلف کارشناسان کشاورزی مبنی بر آتش نزدن کاه و کلش همچنان انجام می‌شود.

وی ادامه داد: آتش زدن اراضی بعد از برداشت گندم و جو، سنتی به جامانده از قدیم است که همواره در دشت‌های مختلف و اراضی شهر و روستا انجام می‌شود و تنها راه جلوگیری از این کار منع قانونی نیست بلکه باید اطلاع‌رسانی کامل و دقیق انجام شود.

* جذب کاه و کلش‌ها در زمین مساوی با افزایش بهره‌وری و حاصل‌خیزی خاک

مدیر جهاد کشاورزی نکا هم آتش زدن کاه و کلش در مزارع را موجب از بین بردن مواد مغذی و آلی درون خاک عنوان کرد و یادآور شد: با آتش زدن این بقایای کشاورزی در واقع بخش مهمی از موادی که موجب حاصل‌خیزی خاک است را از بین برده‌ایم.

علی طاهری به خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا گفت: علاوه بر از بین بردن مواد مغذی، آتش زدن کاه و کلش موجب از بین رفتن خاک، سوزانده شدن حشرات درون خاک و فرسایش خاک می‌شود.

وی افزود: با توجه به اینکه سوزاندن بقایای کشاورزی موجب از دست رفتن مواد مغذی و حشرات درون خاک‌زی می‌شود لذا در تولیدات بعدی موجب بالا رفتن مصرف کودهای شیمیایی می‌‎شود که در مجموع کشاورز ضررهای متعددی را همچون از بین رفتن خاک، از دست رفتن مواد آلی، فرسایش خاک و افزایش استفاده از کود شیمیایی متحمل می‌شود.

طاهری، در ادامه از کشاورزان درخواست کرد تا با بکارگیری تجهیزات و امکانات مناسب، با نگه‌داشت کاه و کلش در زمین و جذب آن در خاک ضمن حاصل‌خیزی خاک، در افزایش بهره‌وری کمک‌کار باشند.

*آتش‌سوزی در 5 هکتار از مزارع پی‌رجه نکا

بخشدار مرکزی نکا هم از وقوع آتش‌سوزی در 5 هکتار از مزارع پی‌رجه نکا بر اثر آتش‌سوزی کاه و کلش مزارع خبر داد و به خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان نکا گفت: عدم توجه به هشدارهای مختلف کارشناسان جهاد کشاورزی و دهیاران و شوراها، آتش زدن کاه و کلش موجب آتش‌سوزی در 5 هکتار از مزارع پی‌رجه نکا شده است.

عقیل محمودی‌سفیدکوهی، علت وقوع این آتش‌سوزی‌ را آتش زدن کاه و کلش زمین کشاورزی و در نتیجه سرایت آن به درختان و مزارع نزدیک زمین‌های کشاورزی اعلام کرد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه هشدارهای مختلف به کشاورزان راجع به آتش زدن کاه و کلش در مزارع داده شد دوباره هم این هشدارها تکرار می شود تا از آتش زدن بقایای کشاورزی جلوگیری کنند و همچنین افراد محلی و مسافرانی که برای گردشگر و تفریح به مناطق روستایی و دشت می‌آیند هم دقت لازم را در این راستا داشته و بعد از برافروختن آتش در تفریح و گردشگر حتما آن را خاموش کنند.

*توجه به فرهنگ‌سازی محیط زیست سالم به منظور جبران خسارت‌های ناشی از محیط زیست آلوده

به گزارش فارس، هرساله با پایان یافتن برداشت محصولات کشاورزی، با وجود هشدار کارشناسان و مسؤولان محلی و منطقه‌ای، آتش‌زدن کاه و کلش و بقایای کشاورزی در مناطق وسیعی از کشتزارهای گندم و جو که محصولات آن برداشت شده تکرار می‌شود و منع قانونی هم مانع دود شدن این سرمایه‌ها نمی‌شود.

فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مناسب در این بخش از مهم‌ترین عاملی است که باید در کنار همه عوامل بازدارنده، بیش از پیش مورد تأکید قرار گیرد بر لزوم فرهنگ‌سازی استفاده مناسب از آب و خاک و محیط زیست توجه شود چرا که فرهنگ‌سازی با تکرار، تذکر و آگاهی به وجود می‌آید و افراد جامعه به مرور زمان آن را به عنوان فرهنگ جدید قبول کرده و به کار خواهند بست.

باید بدانیم همچنان که در بهداشت، پیشگیری مقدم بر درمان است، فراهم کردن محیط زیست سالم و مناسب هم مقدم بر جبران خسارت‌های ناشی از محیط زیست آلوده است که باید بیش از پیش این مسائل مورد توجه جدی مسؤولان و مردم قرار گیرد.

انتهای پیام/ن

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۶۲۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش

تین نیوز

توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری گفتمان دریا، مهدی دوستی در دومین جلسه کارگروه توسعه دریامحور در سال ۱۴۰۳ توجه به اقتصادجوامع محلی را در طرح ها و پروژه های تعریف شده ذیل سیاست های نه گانه مهم دانست و اظهار کرد: در مسیر توسعه پایدار دریامحور توجه به جوامع محلی باید پررنگ تر باشد، همان گونه که لازم است روح محیط زیست و اساس دانش بنیانی بر طرح و پروژه ها حاکم شود.

استاندار هرمزگان با تاکید بر اهمیت مطالعات فرصت های اقتصادی دریا و جذب همزمان سرمایه گذار افزود: کارگروه مطالعات ظرفیت های اقتصادی دریا باید کار خود را شروع کند ضمن اینکه همه دستگاه های اجرایی عضو کارگروه نیز مطالعات تخصصی برای احصاء فرصت های سرمایه گذاری خود را انجام دهند تا ظرفیت ها برای جذب سرمایه گذار اعلام شود.

وی توسعه کریدورهای ارتباطی را رکن مهم توسعه اقتصاد دریامحور دانست و گفت: علاوه بر سکونتگاه های ساحلی ده گانه، عملیاتی شدن کریدروهای بزرگراهی تعریف شده اهمیت زیربنایی بسیاری در توسعه اقتصاد دریا دارند و این مسئولیت راه و شهرسازی را هم به عنوان متولی محور درون استانی هم به عنوان پیگیری کننده انجام بخش های برون استانی سنگین تر می کند.

نماینده عالی دولت در استان همچنین به حضور مدیران مناطق آزاد در کارگروه اشاره کرد و گفت: توسعه راه زمینی به کیش علاوه بر جهش توریسم و گردشگری داخلی موجب رونق بنادر آفتاب و چارک نیز می شود که باید این ارتباط زمینی مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست از بین کارگروه های پنج گانه، برنامه های سازمان بنادر و دریانوردی، جهاد کشاورزی و شیلات، راه و شهرسازی بررسی و تایید شد و گمرک استان مسئول مطالعات فرصت های و زیرساخت های نرم افزار معرفی و بر حضور وبیناری شرکت های دانش بنیان استان در جلسات تاکید شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • هزینه ۳۵ درصد وجوه سیب‌زمینی انبار شده در اردبیل پرداخت شد
  • پرداخت ۳۵ درصد وجوه سیب زمینی خریداری شده از کشاورزان اردبیلی
  • پرداخت یک هزار میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • کشاورزان گلستانی آب ماندگی را از سطح مزارع خود خارج کنند
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیارد ریال وجوه سیب زمینی کاران اردبیل
  • طرح توسعه راه زمینی به جزیره کیش
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود