Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جشن مستقل سینمای مستند گفت که امسال دو بزرگداشت در جشن مستقل سینمای مستند خواهیم داشت که طی روزهای آینده اشخاص مشخص می‌شوند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، نشست جشن مستقل سینمای مستند ایران صبح دوشنبه 12 تیرماه با حضور سام کلانتری رئیس جشن مستقل سینمای مستند، رامین حیدری فاروقی رئیس هیئت مدیره انجمن تهیه‌کنندگان سینمای مستند ایران و محمد تهامی‌نژاد رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند در سالن سیف اله داد خانه سینما برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سام کلانتری رئیس جشن مستقل سینمای مستند در ابتدای این نشست گفت: امسال اولین دوره‌ای است که جشن مستقل نشان ویژه خود را خواهد داشت و به زودی این نشان طراحی و از آن رونمایی می‌شود. در هشت دوره گذشته و دوره‌های قبل‌تر از آن جشن سینمای مستند، تندیس خانه سینما را به کارگردانان، تهیه‌کنندگان و بخش پژوهش می‌داد اما امسال قرار است نشان ویژه به تمامی شاخه‌های مستند از جمله شاخه‌های فنی و غیرفنی داده شود و این امر به خاطر ارزشی است که ما برای رشته‌های مختلف قائل هستیم. علاوه بر آن دو تندیس بخش اصلی خانه سینما را نیز خواهیم داشت.

وی افزود: هرچند جشن مستند از جشن اصلی خانه سینما مستقل است اما جدا نیست و این دو جشن درواقع مکمل هم هستند. این موضوع نشان‌دهنده این است که پیکره واحدی داریم. اینکه جشن سینمای مستند مستقل شده به این دلیل است که ما به سمت آکادمی شدن می‌رویم. اتفاق دیگری که در این دوره از جشن خواهد افتاد این است که ما وب‌سایتی طراحی کرده‌ایم که از دوستان مستند حمایت خواهد کرد. نکته دیگری که باید بگویم این است تا به امروز تداومی در امور ما وجود نداشته اما ما سعی می‌کنیم این اتفاق بیفتد. چیزی که ما به عنوان مفهوم جشن می‌خواهیم در آن رعایت کنیم این است که در برگزاری تداوم داشته باشیم و همه برگزیدگان و کاندیداها به نوعی برندگان نهایی ما باشند و این شعار این دوره از جشنواره است.

رئیس جشن مستقل سینمای مستندبیان کرد: راه‌اندازی دبیرخانه دائمی جشن از اهداف دیگر ماست که درصدد راه‌اندازی آن هستیم. وظیفه این دبیرخانه حمایت منتخبان جشن مستقل سینمای مستند خواهد بود. همانطور که گفتم جشن به سمت آکادمی شدن می‌رود که این جریان سه ساله خواهد بود و هیئت رییسه سه ساله جشن مستقل هم انتخاب می‌شوند که وظیفه آن تدوین اساسنامه کلی جشن و حمایت از افراد است. این هیئت رییسه متشکل از هشت نفر از افراد هر دو صنف یعنی انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند و انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند است.

کلانتری اظهار کرد: فراخوان جشنواره از امروز منتشر شده و تا 15 روز کاری ادامه خواهد داشت. این را هم باید بگویم که این جشن متعلق به تمام خانواده مستند و اهالی خانه سینما است و از همه دعوت می‌کنیم که بر سر این سفره حضور داشته باشند. ما امسال 9 نشان ویژه جشن مستقل خواهیم داشت، یک نشان هم به هیئت داوران داده می‌شود که اگر دستاورد ویژه‌ای در آثار دیدند به صاحبان آن اهدا کنند. در یکی، دو سال گذشته در هر جشنی که برگزار شده، دیده‌ایم که دوستان مستندساز به سینمای جنگ نگاه ویژه‌ای داشته‌اند؛ بنابراین برآورد ما این است که امسال فیلم‌های خوبی از این موضوع به جشن ما برسد و امیدواریم تیم‌های انتخاب شده در این دوره از جشن از این اتفاق هم باشند. البته در کنار این موضوع باید توجه شود که ما جشن برگزار می‌کنیم نه جشنواره؛ این دو مفهوم تفاوت‌هایی با هم دارند؛ جشن بخش‌های جنبی ندارد و ما هم هیچ‌گاه بخش جنبی نداشته‌ایم.

وی افزود: امسال دو بزرگداشت در جشن خواهیم داشت که طی نشست آینده اسامی این افراد اعلام خواهد شد ضمن اینکه هیئت رییسه در حال حاضر درباره این موضوع جلسه‌ای دارند. درباره تاریخ برگزاری جشن هم باید بگویم که به احتمال زیاد 19 شهریور ماه برگزار شود.

سپس محمد تهامی نژاد رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند گفت: دوستان خبرنگار و نویسندگان مطبوعات از این که در این جلسه شرکت کردید تا شروع جشن مستند ایران را به اطلاع مردم و مخاطبان خودتان برسانید بسیار متشکریم. ما و شما از جنبه اطلاع رسانی رسالت مشترکی داریم. حتی در بسیاری از جنبه های روزنامه نگاری نوین در رسانه های مختلف دارای مشترکاتی هستیم.

وی ادامه داد: جشن سینما، از خصلت‌ها و آیین‌هایی برخودار هستند. جشن های آئینی دارای خصلت های دوری سالیانه هستند و با حضور جمع و صرف شیرینی و چای معنا پیدا می‌کنند. جشن سینمای مستند نیز داری چنین خصلتی است به اضافه این که جشن سینمای و فیلم است. از سویی سینمای مستند ایران دارای تاریخچه، شخصیت‌ها و شیوه‌ها و دوره‌های مختلف و مسائل هر دوره است. ما شیوخ و زنان بزرگی داریم که به آنها می نازیم. مثل فرهاد ورهرام، ابراهیم مختاری و غیره. جشن سینمای مستند، جشن یادآوری ویژگی‌های این سینما و از سوی دیگر، نمایشگاه برای عرضه و معرفی بهترین‌های زمان ما است. این جشن باید بتواند زمینه‌های معرفی و رشد اقتصادی و فنی این سینما را فراهم کند و در این میان مانند هر آیین دیگر هر کس یک طرف ان را می‌گیرد تا پیش برود و از این که شما در این راه پیش قدم شده‌اید همچنان تشکر می‌کنم.

رامین حیدری فاروقی رئیس انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند بیان کرد: از همه اهالی رسانه می‌خواهم که در این راه همراه ما باشند. اساساً اهالی رسانه همیشه در کنار سینمای ایران برده است و در راه اعتلا سینمای مستند را پیشبرد است. مستند ها نقش بسیار مهمی دارد چرا به این می پردازد که چه بر ما گذشته و می‌گذرد. اینگونه نیست که امری دل به خواه باشد. افراد بسیاری وجود دارند که در مسیر مستند سازی بسیار حرفه ای هستند اما این رسانه ها هستند که باید آنها را به دنیا معرفی کنند. اکران امروز هم به روی پرده هستند و هم در فضای مجازی. از همه اهالی رسانه می خواهیم که بیشتر به یاری سینمای مستند کشور بشتابند.

انتهای پیام/

R1380/P1356/S4,34/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۸۸۶۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فیلم‌های سینمایی با محوریت کار و کارگر که در طبقه‌بندی ژانر اجتماعی قرار می‌گیرد، همواره با اقبال مخاطب مواجه بوده‌ است، فیلم‌هایی که افزون‌بر تصویر کردن دغدغه و روزگار پر محنت این قشر تلاش‌گر، در دل قاب‌های سخنگوی خود روایتگر آسیب‌های اجتماعی نیز بوده‌اند.

گرچه سینمای کارگری در ایران به‌دنبال سینمای نئورئالیسم ایتالیا پیش از وقوع انقلاب اسلامی کلید خورد، اما دیری نپایید که با گذشت سال‌های نه چندان طولانی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، سینمای کارگری رنگ بیشتری به خود گرفت؛ سینمایی که گذشته از سهراب شهیدثالث و کامران شیردل تا پیش از نیمه دوم دهه ۵۰، خسرو سینایی، عباس کیارستمی، رخشان بنی‌اعتماد، کیانوش عیاری، ابوالفضل جلیلی، اصغر فرهادی و سعید روستایی را در دایره مهم‌ترین فیلمسازان خود از بعد از وقوع انقلاب می‌بیند.

در کنار فیلم‌هایی چون «نگهبان شب» و «جنگ جهانی سوم» از رضا میرکریمی و هومن سیدی که مهم‌ترین نماینده‌های آثار کارگری اخیر سینمای ایران شمرده می‌شوند، از «به‌آهستگی» مازیار میری، «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» وحید جلیلوند، «خداحافظی طولانی» فرزاد موتمن، «شیفت شب» نیکی کریمی، «پنج ستاره» مهشید افشارزاده و «ساعت ۵ عصر» مهران مدیری می‌توان از دیگر آثار عرصه یادشده یاد کرد.

همچنین مجید مجیدی با «آواز گنجشک‌ها»، علی رفیعی با «آقا یوسف»، بهرام توکلی با «اینجا بدون من»،جمشید محمودی با «چند متر مکعب عشق»، احمدرضا معتمدی به‌ واسطه «آلزایمر» و منوچهر هادی به‌واسطه «کارگر ساده نیازمندیم»، از جمله دیگر کارگردانانی هستند که با ساخت فیلم‌های یادشده در تولید آثار سینمای کارگری دستی بر آتش داشته‌اند.

البته پیداست که در برخی از آن‌ها نظیر «جدایی نادر از سیمین»، نقش کار و کارگر، محوری و موضوع اصلی نیست اما به نوبه خود بر آن بودند تا ادای دینی به این صنف آسیب‌پذیر جامعه داشته باشند.

به هر روی سینمای ایران به ‌واسطه دغدغه و ذوق سینماگرانش همواره بر آن بوده تا در کنار سایر متعلقات آثار اجتماعی، موضوعات کار و کارگری را نیز به کانونی از تصاویر قصه‌گو بدل کند. که در این زمینه گامهای خوبی نیز برداشته است.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229134 برچسب‌ها کارگران اخبار سینما

دیگر خبرها

  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • ایساتیس پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • کارکرد انتقادی و راهبری فیلم های مستند کمرنگ شده است
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • سینما به روایت «آپاراتچی»