Web Analytics Made Easy - Statcounter

اخبار دانشگاهی را از«کانالاخبار دانشگاهیSNN.ir»دنبال کنید

حسن باربرز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با نگاهی به فعالیت های یک سال و اندی از دولت تدبیر و امید می بینیم که سیاست های جمهوری اسلامی به سمت و سویی می رود که اصرارش بر اثبات صداقت خود در برابر برجام است؛ برجامی که با امید های بسیاری جا در قلب مردم ایران خوش کرد روز به روز به مرگ جسمی و روحی خود نزدیک تر می شود و امیدی به این طفل ناقص تازه به دوران رسیده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر نگاهی به سپهر سیاسی جمهوری اسلامی بیاندازیم هر روزه، هر جناحی، هر فعالیتی را بگونه ای در جهت تخریب یا تمجید از برجام بکار می گیرد.

باربرز تصریح کرد: بسیاری از اظهارنظرها و فعالیت ها به سمت و سویی می رود که حول محور برجام می چرخد. یکبار حسنین را خرج مشروعیت بخشیدن به برجام می کنیم، یکبار دارایی های ایران را خرج مقبولیت! شاید اگر پای میز مذاکره دل به وعده های عمروعاص ها دل خوش نمی کردیم و میدان را برای جولان دادن معاویه ها باز نمی گذاشتیم اکنون می توانستیم بگوییم ایرانمان حالش خوب است! نه شتری در این وادی می بینیم نه باری؛ چرا که وعده دشمن عاقبت این کند که شتر را با بارش می برند! وقتی نگاهی اندر احوالات و قیل و قال منافقین و رسانه های ضد انقلاب می اندازیم به خسارت بار بودن این پدیده بیشتر پی می بریم.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ادامه داد: اینکه عده ای زبان را بر کام گرفته اند و راه عزلت و گوشه نشینی را در برابر برخی اتفاقات در پیش گرفته اند، بماند؛ اما بد نیست نگاهی به قرارداد اخیر بیاندازیم و آن را در کنار سخنان وزیر بگذاریم که آن را از میوه های برجام برشمردند تا ایمانتان در اینکه از هر اتفاقی می خواهند استفاده کنند تا برجام را مقبولیت ببخشند راسخ تر گردد! اگر از محرمانه بودن قرارداد همچون قراردادهای دیگر بگذریم حداقل پاسخ این سوال که چرا قراردادی ۲۰ ساله با کشوری که در دشمنی با ما کم سابقه نیست بسته شده بی جواب خواهد ماند.

وی تصریح کرد: کشوری که یک روز با سنگ اندازی در برجام و یک روز با برگزاری اجلاس منافقین مهر تاییدی می زند بر حمایت خود از تروریست های ضد نظام جمهوری اسلامی چگونه قابل اعتماد خواهد بود؟ اساسا آن چیزی که مدنظر است این است که هر فعالیتی به طریقی به برجام مرتبط می شود و ترس از آن است که مسائل مهمتری نیز فدای برجام شود. واردات بی رویه و دارای نمونه داخلی از کشورهای اروپایی برای باج دادن به این کشورها نمونه بارز فداکردن سرمایه های ملی و اقتصادی برای سیاست خارجی و برجام است.

باربرز بیان داشت: برجامی که نفس های آخر خود را می کشد لزومی به دادن این همه امتیاز از جمهوری اسلامی برای سرپا نگاه داشتن آن ندارد.

مسئول علمی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: اینکه قرارداد توتال چه شباهاتی با کرسنت و برجام خواهد داشت اکنون قابل پیش بینی نیست. شاید بعد از بدعهدی ها یا محکوم شدن ایران در دادگاه های بین المللی از مفاد این قرارداد اطلاع بیشتری کسب کنیم! چه تضمینی هست که ما فرداها به دادن گاز مجانی به ترک ها محکوم نشویم یا طرف مقابل اطلاعات میدان های گازی ما را به سایر کشورها ندهد؟ جواب این سوال برمی گردد به آن چیزی که شالوده فکری سران ما را می سازد یعنی اعتماد به کسانی که در دشمنی با ایران دستی بر آتش دارند و مکر و حیله، حربه جدانشدنی آنهاست.

وی ادامه داد: امیدواریم عاقبت همکاری با پلیس بد مذاکرات که سابقه بدی در آلوده کردن خون ایرانیان دارد ختم به خیر شود و این قرارداد برعکس برجام به تجربه ملت ایران نیفزاید؛ چراکه درس گرفتن از این قرارداد به بهای از دست رفتن منابع عظیم ایران ختم خواهد شد. ای کاش بپذیرند و قبول کنیم که برجام تمام شده و هرگونه تلاشی برای احیای آن به معنی بردن اقتصاد ایران به لبه پرتگاه خواهد بود.

باربرز خاطرنشان کرد: بعید میدانم این سوزنوشته اندک اثری در مسیر حرکتی که ایرانمان دارد پی میگیرد داشته باشد؛ اما پرستوی خیال در افسر جوان جنگ نرم سودای نشستن ندارد تا آن دمی که آرمان هایش به سرمنزل مقصود رسند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۱۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود

 علی اکبر محزون عضو کمیته علمی دومین جایزه جوانی جمعیت گفت: شروع کاهش نرخ باروری در کشور ما به حدود دهه چهل بر می گردد. در اولین سرشماری کشور که سال ۱۳۳۵ اجرا شد و پس از آن در سال ۱۳۴۵ برای اولین بار در ایران نرخ رشد جمعیت محاسبه شد که آن زمان ۱/۳ درصد بود از همان سال‌ها هشدار‌های رشد جمعیت آغاز شد. سال ۴۶ بیانیه تهران در خصوص تنظیم خانواده و ضرورت کنترل جمعیت تصویب شد و بعد از انقلاب هم در دهه شصت بحث جمعیت دوباره مطرح شد. در برنامه توسعه سال ۱۳۶۷ طرحی با عنوان سیاست تحدید موالید مطرح شد. هدف این طرح چنین بود که اگر در سال ۱۳۶۷ میانگین هر خانواده ۵/۶ فرزند بود تا سال ۱۳۹۰ این عدد به ۴ فرزند کاهش یابد. درسال ۷۲ قانون تنظیم جمعیت در مجلس شورای اسلامی تایید شد که طبق این طرح فرزند چهارم به بعد محروم از فعالیت اجتماعی شود. سال ۱۳۷۳ و به میلادی ۱۹۹۴ اجلاس بین المللی جمعیت و توسعه در قاهره با مشارکت ۱۷۹ کشور جهان از جمله ایران برگزار شد و مواحده طرح کنترل جمعیت در سطح بین الملل تحت عنوان International Conference on Population and Development تصویب شد. ریشه اصلی کاهش نرخ رشد جمعیت در دنیا و کشورما از اینجا آغاز شد.

وی افزود: علت شدت این کاهش در ایران به این دلیل بود که علاوه بر کنترل اجتماعی کنترل فردی نیز به وجود آمد. خانواده‌ها از دهه ۶۰ بنا به عوامل مختلف مانند کاهش مرگ و میر کودکان و شانس زنده ماندن بالا، تصمیم به فرزندآوری کم‌تر گرفتند چرا که قبلا پنج فرزند متولد می‌شد که لااقل سه نفر از آنها زنده بمانند. دیگر نیازی به چنین اقداماتی نبود پس همان سه فرزند متولد می‌شدند.

دی در ادامه گفت:، اما به تعبیر خودم این‌ها حاصل یک نگاه مالتوسی بود بحث تنگ دستی که ناشی از افزایش فرزند می شود. بحث دوم جریان اجتماعی بود. افراد با استمرار فرایند توسعه وارد مباحثی شدند که باعث پیشرفت فردی آنها شود و به تحرک اجتماعی پرداختند و فرزند آوری را مانع این پیشرفت دیدند. بحث فردگرایی در جامعه باعث شد تحرک اجتماعی و فرزند آوری در مقابل هم قرار گیرند؛ و در مرحله سوم جایگزینی برای نهاد خانواده و تغییر نهاد خانواده که حاصل تغییر نگرش‌ها در جوامعی مثل ایران شد روند رشد را به شدت کاهش داد.

وی تاکید کرد: بر روی مبانی فکری و نظری موضوع باید بیشتر تمرکز کرد و اقدامات اساسی صورت بگیرد. در دنیا هم برای موضوعات مهم همینطور عمل می‌کنند. باید الگوی یک خانواده کامل را بسازیم، مبنی بر نظریه شهید مطهری از انسان کامل این قالب را در مبانی فکری خانواده جای دهیم و در ادامه به تعهد به خانواده بپردازیم.

جامعه دانشگاهی و حوزه علمیه نیز می‌تواند در حوزه شناسایی مسائل و ترسیم وضع مطلوب کمک شایانی به این راهبرد داشته باشد.

نقش جایزه ملی جمعیت در مرحله اول ایجاد انگیزه است و برای اثرگزاری بهتر می‌تواند به اصطلاح، کف میدانی‌تر و در محله‌ها و مراکز عمومی باشد. تا انگیزه نخبگان را در جامعه عمومی بیشتر کند. چرا که بحث خانواده است و حتی می‌تواند الگویی شود تا هم محلی‌ها و خانواده هم به نخبگان رجوع کنند. 

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی ازدواج و خانواده

دیگر خبرها

  • در سفر رافائل گروسی به تهران موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • وزیر خارجه: همه خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • ایران خدمه کشتی توقیف شده را با نگاه انسانی آزاد کرد
  • همه خدمه کشتی توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»