Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - امروز سالروز ربوده شدن حاج احمد متوسليان و سه همراه اوست بايد رويدادهاي آينده و فراق 35 ساله فرمانده را به نظاره نشست؛ آنطور که مشاور علي لاريجاني گفته است، مجلس بزودي اقدامات جديدي را در راستاي تلاش براي آزادي و تعيين سرنوشت ديپلمات‌هاي انقلابي ربوده شده آغاز خواهد كرد.

به گزارش خبرنگار گروه سياسي خبرگزاري ميزان، حسين اميرعبداللهيان دستيار ويژه رئيس مجلس در امور بين الملل، ديروز طي توئيت‌هايي نوشت: بر اساس مستندات موجود، چهار ديپلمات ربوده شده ايراني در تابستان سال 1361، در زندان رژيم صهيونيستي به سر مي‌برند و هيچ سندي دال بر شهادت آنان وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وي ادامه داد: تلاش‌هاي سازمان ملل و صليب سرخ جهاني براي تعيين سرنوشت آقايان سيد محسن موسوي، احمد متوسليان، کاظم اخوان و تقي رستگار مقدم بايد با جديت از سر گرفته شود. مجلس بزودي اقدامات جديدي را در راستاي تلاش براي آزادي و تعيين سرنوشت اين ديپلمات‌هاي انقلابي آغاز خواهد كرد.


اميدها زنده شد

توئيت‌هاي مشاور رئيس مجلس، پيرامون وضعيت حاج احمد متوسليان همچون تابستان سال گذشته بار ديگر موضوع اين فرمانده سلحشور دوران دفاع مقدس را در اذهان تداعي و اميدواري ها براي پايان فراق 35 ساله اين سردار رشد اسلام را احيا کرد.


خرداد 95 و داستان حاج احمد

اما احياي ماجراي پرغصه حاج احمد متوسليان به اوايل خردادماه سال گذشته مربوط مي شود؛ زماني که سايت‌هاي خبري به نقل از سردار حسين دهقان وزير دفاع، اعلام کردند: "سردار احمد متوسليان و 3 ديپلمات ديگر ايراني زنده و در اسارات رژيم صهيونيستي هستند". محسن رضايي فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس نيز همان زمان طي پستي در صفحه اينستاگرامش وعده داد به زودي خبرهاي خوشي از اين سردار شجاع و دلير خواهد رسيد.


خبري که رسانه‌ها اوايل خردادماه 95 پيرامون احتمال زنده ماندن احمد متوسليان منتشر کردند، ماجراي سه دهه و اندي پيش را که از سوي محافل سياسي و رسانه‌اي، زنگار فراموشي گرفته بود، تداعي کرد و مردم ايران بويژه يادگاران سلحشور دوران دفاع مقدس را به تجديد ديدار با فرمانده و همرزمشان اميدوار گرداند.


اعزام حاج احمد به لبنان

هنوز چند روزي از عمليات غرورآفرين بيت المقدس و آزادسازي خونين شهر در 3 خرداد 1361 نگذشته بود، که حاج احمد متوسليان فرمانده سلحشور تيپ27 محمد رسول الله با تصويب شوراي عالي دفاع عازم لبنان مي‌شود تا به ياري برادران لبناني در جنگ با رژيم صهيونيستي بپردازد.


سطرهاي ناخوانده

آنطور که محسن رضايي در مهرماه سال 1393 در جريان يک برنامه تلويزيوني به نام "سطرهاي ناخوانده" گفته است، يکي از دلايل تصميم گيري براي اعزام نيرو به لبنان، جلوگيري از تبليغات مسموم اعراب و دروغ پراکني آن‌ها مبني بر همکاري ايران با اسرائيل بود؛ چرا که رزمندگان اسلام در جريان نبرد با متجاوزان بعثي، قصد ورود به خاک عراق را داشتند و همان زمان نيز صهيونيست ها در تدارک حمله به لبنان بودند؛ بنابراين نگراني وجود داشت که اعراب به دروغ القاء کنند که ايران و اسرائيل در حمله به اعراب داراي نقطه نظر مشترک اند.


البته يکي ديگر از دلايل اعزام نيرو از ايران به لبنان در آن مقطع زماني به ايدئولوژي نظام جمهوري اسلامي مبني بر حمايت از مظلومان و دفاع از سرزمين هاي اسلامي در برابر تجاوزگري هاي رژيم نامشروع و غاصب صهيونيستي بازمي گشت.


محسن رضايي فرمانده پيشين سپاه پاسداران در اين رابطه مي‌گويد: "قبل از اينکه ما به خاک عراق ورود کنيم، اسرائيل به جنوب لبنان حمله کرد. ما فرصت پيدا کرديم که يک تيپ خود را به آنجا(لبنان) بفرستيم که اول وضعمان را نسبت به اسرائيل مشخص کنيم، ثانيا از يک کشور اسلامي دفاع کنيم و در آينده هم از اين فرصت به عنوان جاي پايي براي جمهوري اسلامي بهره ببريم؛ لذا نيرو به آنجا فرستاديم تا جلوي اين جوسازي را بگيريم و موضعمان را نسبت به اقدامات اسرائيل نشان دهيم".


بنابراين احمد متوسليان که يکي از برجسته ترين و کارآمدترين نيروهاي سپاه پاسداران بود و قدرت فرماندهي و رشادت‌هايش را در مريوان و پاوه و آزادسازي خرمشهر ثابت کرده بود، در راس فرماندهي تيپ محمد رسول الله، با اشتياق فراوان عازم لبنان شد.


راه قدس از کربلا مي‌گذرد
پس از مطرح شدن مباحثي در شورايعالي دفاع در رابطه با نحوه ورود و فعاليت نيروهاي ايراني در لبنان و مذاکراتي که در اين زمينه با حافظ اسد رئيس جمهور وقت سوريه صورت گرفت و همچنين اخباري که از عدم آمادگي نيروهاي سوري در همکاري با نيروهاي ايراني به حضرت امام خميني(ره) رسيد، سرانجام ايشان با جمله‌اي که در اين رابطه بيان فرمودند، تکليف همگان را روشن کردند؛ حضرت امام (ره) فرمودند: "راه قدس از کربلا مي گذرد"؛بدين معنا که اگر فردي مي‌خواهد با رژيم صهيونيستي بجنگد، لازمه اش پيروزي در نبرد با رژيم بعثي صدام است.


عمليات فالانژها

سرانجام احمد متوسليان در 14 تيرماه سال 61 در حاليکه در لبنان مشغول رايزني و انجام امور باقيمانده بود در مسير سفارت ايران در بيروت در يک پست بازرسي توسط شبه نظاميان فالانژ ربوده شد؛ در جريان اين ربايش، احمد متوسليان تنها نبود، بلکه سه فرد ديگر به نام‌هاي "سيد محسن موسوي" کاردار سفارت ايران در لبنان، تقي رستگار مقدم از کارمندان سفارت ايران در لبنان و کاظم اخوان عکاس خبرگزاري جمهوري اسلامي نيز همراه او بودند.


ادعاي جعجع

سمير جعجع فرمانده وقت فالانژهاي لبناني که اين روزها به عنوان يک سياستمدار نزديک به سعودي‌ها و غربي‌ها در لبنان شناخته مي‌شود، حدود 8 سال پيش طي مصاحبه‌اي اعلام کرد:«ديپلمات‌هاي ايراني در ايست البرباره ربوده شدند و اين افراد بعدا در مکاني که از آن اطلاعي ندارم، کشته شده‌اند».

ادعاي سمير جعجع مبني بر کشته شدن ديپلمات هاي ايراني و اظهار بي اطلاعي او از مکان اين واقعه در حالي است که، سيد حسن نصرالله دبيرکل حزب الله لبنان و بسياري از شخصيت‌هاي لبناني، سمير جعجع و فالانژها را مسئول ربايش ديپلمات‌هاي ايراني دانسته و خواستار روشن‌شدن اين موضوع شده‌اند.


نمي‌توانيم به گزارش صهيونيست‌ها اعتماد کنيم
سيد حسن نصرالله در رابطه با 4 ديپلمات ايراني گفته است: "نشانه‌ هايي وجود دارد که ديپلمات‌هاي ايراني در زندان هاي رژيم صهيونيستي بسر مي‌‌برند. اسرائيل در گزارش خود ادعا مي‌کند که چهار ديپلمات ايراني توسط فالانژ‌ها ربوده شده و به دست اين نيروها کشته شدند و اجساد آنان دفن شده است. اسرائيل دشمن ما است و ما نمي‌توانيم به گزارش هاي آن اعتماد کنيم. همانطور که اسرائيلي‌‌ها در گذشته هم حضور بعضي اسيران در زندان هاي خود را تکذيب مي‌کردند، اما مشخص شد که اين اسيران در زندان هاي اين رژيم بوده ‌اند".


نظر سفير شهيد

همچنين شهيد غضنفر رکن آبادي سفير پيشين کشورمان در لبنان در 13 تيرماه 1392 در مراسم سي و يکمين سالگرد ربايش چهار ديپلمات کشورمان که در محل سنديکاي روزنامه نگاران لبنان برگزار شد، اعلام کرد: "چهار ديپلمات ربوده شده ايراني زنده و در زندان هاي رژيم صهيونيستي هستند".


ما منتظريم
علاوه بر اين‌ها، در شهريور سال گذشته هفته نامه خط حزب الله در سي و نهمين شماره خود بيانات منتشر نشده رهبر انقلاب درباره‌ي حاج احمد متوسليان در آذرماه 1375 در ديدار جمعي از خانواده شهداي سپاه پاسداران را منتشر کرد ؛ رهبر انقلاب در اين رابطه فرمودند: «ما منتظريم که آقاي حاج احمد متوسّليان ان‌شاءا... بيايد؛ نگوييد شهيد، ما که خبر نداريم از شهادت ايشان. خداوند ان‌شاءا... که فرزند شما را - هرجا که هست، هرجور که هست - مشمول لطف و فضل خودش قرار بدهد. ما کـه آرزو ميکنيم ان‌شاءا... خداوند اين جوان مؤمن و صالح را برگرداند».


دو قدم تا آزادي

"فاصله تا آزادي حاج احمد دو قدم هم نبود و خيلي راحت مي‌شد برادرم را از نيروهاي اسرائيلي پس گرفت، اما نمي‌دانم چه سياستي اعمال شد که الان اسارت ايشان 34 سال است ادامه دارد. " اين بخشي از مصاحبه امير متوسليان برادر حاج احمد متوسليان است.


وي در ادامه همچنين گفت: "در آن دوران شهيد «عماد مغنيه» پيشنهاد مي‌دهد فردي را دارم که اگر بخواهيد مي‌توانيد او را با حاج احمد مبادله کنيد، براي همين بنزي را که «حافظ اسد» به حاج احمد داده بود تا بتواند در مقرهاي نظامي تردد کند به شهيد «عماد مغنيه» مي‌دهند. او با آن بنز، يک نيروي آمريکايي که از مستشاران آنها بود و به زبان عربي و انگليسي مسلط بود را با خود مي‌آورد و او را در همان «پادگان زبداني» نگهداري مي‌کنند تا با حاج احمد مبادله کنند اما اين موضوع را با تهران در ميان مي‌گذارند."


وي در ادامه اين مصاحبه با اشاره به نظر تهران درباره اين تبادل اظهار کرد: "گويا از تهران گفته مي‌شود که اقدامي انجام ندهيد و به تهران بازگرديد. بعد از آن بابت آن فرد آمريکايي، حزب‌الله حدود 25 نفر از اسراي خود را آزاد مي‌کند و حاج احمد همان جا ماند. فاصله تا آزادي حاج احمد حتي دو قدم هم نبود و خيلي راحت مي شد برادرم را از نيروهاي اسرائيلي پس گرفت اما نمي دانم چه سياستي اعمال شد که الان اسارت ايشان 34 است ادامه دارد."


پيشنهادات متعدد

اسماعيل کوثري رئيس کميته دفاعي مجلس نهم و جانشين قرارگاه ثارالله، شهريور سال گذشته در گفتگو با خبرنگار گروه سياسي خبرگزاري ميزان درباره پيگيري آخرين وضعيت حاج احمد متوسليان و صحبت‌هاي منتشر شده از برادر وي که تاکيد کرده است "شهيد عماد مغنيه در مقطعي خواهان مبادله حاج احمد متوسليان در ازاي يک نيروي آمريکايي بوده است اما اين موضوع با موافقت تهران روبرو نشده است" اظهار کرد: پس از اسارت حاج احمد متوسليان موارد متعددي از سوي مقامات لبناني و فلسطيني به منظور مبادله وي با اسراي اسرائيلي مطرح شده که بدون شک پيشنهاد شهيد عماد مغنيه نيز مي‌تواند يکي از آنها باشد.


وي افزود: بايد از مسئولين مربوط به اين حوزه که در آن مقطع سکان دار بوده‌اند سوال پرسيد که چرا بستر و زمينه مبادله حاج احمد متوسليان و سه همراهش با اسراي اسرائيلي در آن دوره فراهم نشد.


رئيس کميته دفاعي مجلس نهم با اشاره به اينکه برخي منابع حکايت از زنده بودن حاج احمد متوسليان دارد اظهار کرد: بنده بر اساس روحياتي که از حاج احمد متوسليان مي شناسم اعتقاد دارم وي در همان مقطع شهيد شده است ولي براي اطمينان بيشتر، رژيم صهيونيستي بايد پيکر وي را به ما تحويل دهد.


کوثري تاکيد کرد: ما از رژيم غاصب صهيونيستي به دليل عدم تعيين تکليف 4 اسير ايراني و پايبندي به حقوق بين المللي طلبکاريم هر چند اين موضوع امري بي فايده است و دولتمردان اين رژيم غاصب برخلاف موازين بين المللي عمل مي کنند.


ايستاده در غبار
اما ماجراي ربايش احمد متوسليان در تابستان سال گذشته با توجه به روي پرده بودن فيلمي تحسين‌برانگيز با عنوان "ايستاده در غبار" که محتوايي مبتني بر زندگي شخصي و جهادي اين فرمانده شجاع داشت به شکل وسيع در جامعه مطرح شد و بسياري از افراد جامعه حتي آن‌هايي که چندان تناسب و سنخيتي با فرهنگ جهاد و شهادت نداشتند، پيگير ماجراي حاج احمد شدند؛ در يکي از برنامه هاي "ماه عسل 95"(ويژه برنامه ماه رمضان شبکه سه) نيز به طور ويژه به اين موضوع پرداخته شد.


آن‌ها زنده‌اند

رائد موسوي فرزند محسن موسوي ديپلمات ربوده شده کشورمان در ماجراي 14 تير 1361، در اين برنامه تلويزيوني گفت: کسي که دستور دستگيري اين 4 نفر را مي دهد گفت تا جايي که من اطلاع دارم آنها در زنداني نگهداري مي شدند و از آنجا به اسرائيل فرستاده شدند. روي در و ديوار زندان دست نوشته هايي وجود دارد. ما به زندان رفتيم و روي ديوار عبارت يا زهرا و تاريخ هاي فارسي نوشته شده بود، بايد بررسي هاي بيشتري صورت بگيرد. من معتقدم که آنها زنده اند و در زندان هاي اسرائيل اسير هستند.

وي افزود: موقع درگيري احتمال دارد يکي از آنها تير خورده باشد و اين يکي از بحث هايي است که وقتي يک نفر آسيب ديده معذور بودند از اينکه سه نفر را آزاد کنند.

همچنين در اين برنامه محمد علي مهتدي گفت: از راه هاي رسمي و رياست جمهوري لبنان اطلاعاتي به دست آورديم اما از آنجا که اين مسئله در سطح ملي و مشارکت همه نهادها انجام نشده به نتيجه قاطعي نرسيديدم. گزارش هاي مختلفي مبني بر زنده بودن آنها و يا شهيد شدن آنها داشتيم. گزارشي هم داشتيم که آنها را کنار دريا تحويل ناو اسرائيل دادند. احمد حبيب الله که رئيس کميته دفاع از زندانيان بود از داخل اسرائيل اطلاع داد که آنها در زندان اسرائيل هستند و اين مهم ترين مدرک ما است.

در خاتمه اين برنامه عسگري هم رزم حاج احمد در مريوان گفت: قباي اسارت براي تن حاج احمد متوسليان دوخته نشده و 34 سال اسير بشو نيست.

موضع وزارت خارجه

"قرائن زيادي دال بر زنده بودن اين عزيزان در دست است"؛ اين بخشي از مصاحبه بهرام قاسمي سخنگوي وزارت امور خارجه با خبرگزاري ميزان است که به مباحث مطرح شده در ماه‌هاي اخير در باب آخرين وضعيت حاج احمد متوسليان و ساير ديپلمات‌هاي ربوده شده ايراني، اختصاص دارد.

نسبت به گذشته اميدوارتر شديم
بامداد چهاردهم شهريور ماه 95 بود که محسن رضايي دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام در توئيتي در حساب توئيتر شخصي خود نوشت: اخيرا اطلاعاتي از حاج احمد متوسليان به دست آمده و اميدواريم سرنخ ها به جايي برسد. فرمانده پيشين سپاه بر اين نکته نيز تاکيد کرد که "نسبت به گذشته اميدوارتر شديم".

مذاکره براي تبادل اسراء؟

در همان زمان برخي رسانه هاي عربي مدعي شدند، "مذاکراتي ميان ايران، حزب الله لبنان و رژيم اشغالگر قدس براي تبادل اسراء صورت گرفته است و رايزني‌ها براي معاوضه احمد متوسليان با يک خلبان صهيونيستي، به نتايج قطعي رسيده است"؛ موضوعي که قاسمي سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان قويا تکذيب کرد و اعلام داشت مذاکراتي ميان ايران و رژيم اشغالگر قدس صورت نگرفته و نخواهد گرفت.

قاسمي البته اين را هم به خبرگزاري ميزان گفت که "رژيم اشغالگر قدس بايد پاسخگوي سرنوشت اين ديپلمات‌هاي ايراني باشد و ما اين موضوع را از آن‌ها طلب مي‌کنيم و پيگير قضايا مرتبط با آن هستيم".

تا زمانيکه حاج احمد آزاد نشود،تکليف داريم
در همين رابطه ابوالفضل حسن بيگي عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سياسي خبرگزاري ميزان، با اشاره به برخي خبرسازي ها در رسانه‌ها با موضوع مذاکرات انجام شده در مورد تبادل يک اسير رژيم صهيونيستي با حاج احمد متوسليان اظهار کرد: به ادعاي رژيم صهيونيستي نمي‌توان اعتماد کرد و ما تا زمانيکه حاج احمد متوسليان آزاد نشود تکليف داريم که وظايفمان را انجام دهيم و به هر نحوي از کانال هاي دور و نزديک جهت رهاسازي 4 ديپلمات ربوده شده و يا تحويل آثاري از آنها در صورت به شهادت رساندنشان، مذاکره داشته باشيم.

امروز 14 تيرماه سالروز ربوده شدن حاج احمد متوسليان و سه همراه اوست بايد رويدادهاي آينده و فراق 35 ساله فرمانده را به نظاره نشست؛ آنطور که مشاور علي لاريجاني گفته است، مجلس بزودي اقدامات جديدي را در راستاي تلاش براي آزادي و تعيين سرنوشت ديپلمات‌هاي انقلابي ربوده شده آغاز خواهد كرد.


انتهاي پيام/






منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۸۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی امروز پایان می‌یابد

به گزارش جام جم آنلاین، محسن زارعی در گفتگو با ایسنا، ضمن یادآوری مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر تاثیر ۵۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور سراسری ۱۴۰۳ افزود: بنابراین ۵۰ درصد آزمون سراسری از سابقه تحصیلی در پایه دوازدهم محاسبه می‌شود که شامل تاثیر نمرات دروس عمومی و اختصاصی است که از طریق آزمون نهایی خرداد ماه سال جاری تولید می‌شود.

نحوه تولید سابقه تحصیلی دیپلمه‌های متقاضی شرکت در کنکور ۱۴۰۳

وی در خصوص نحوه تولید سوابق تحصیلی برای فارغ التحصیلان سال‌های قبل توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: در خصوص فارغ التحصیلان سال ۱۴۰۲، صرفا امتحانات نهایی خرداد آن‌ها به عنوان سوابقشان در نظر گرفته می‌شود.

زارعی تاکید کرد:، اما در مورد سایر افرادی که پیش‌تر از سال ۱۴۰۲ فارغ التحصیل شده‌اند نیز، همه آزمون‌های نهایی آن‌ها به عنوان سابقه لحاظ خواهد شد. این در حالیست که فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به قبل که سابقه ندارند، چون در هیچ سامانه‌ای این سابقه ثبت و ضبط نشده، اگر داوطلب شرکت در آزمون سراسری سال جاری هستند، حتما بایستی برای گروه آزمایشی کنکوری که شرکت می‌کنند، سابقه تحصیلی را تولید کنند.

به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش، فارغ التحصیلان ۱۳۸۴ به بعد باید حتما کنترل کنند که بنابر گروه آزمایشی که انتخاب می‌کنند، سوابق آن‌ها کامل است و یا نواقصی دارند و اگر این نواقص وجود داشت نسبت به رفع آن اقدام کنند.

وی با اشاره به فارغ‌اتحصیلان پشت کنکوری که باید سوابق تحصیلی خود را ایجاد و آن را تایید کنند توضیحاتی کامل‌تر ارائه و یادآور شد: مشاهده سوابق تحصیلی از نهم اردیبهشت آغاز شده و درگاه ورودی آن از طریق وبگاه سازمان سنجش به آدرس my.sanjesh.org امکانپذیر و از این طریق وارد سامانه آموزش و پرورش خواهند شد. سایر افراد هم می‌توانند مستقیما از طریق سایت my.medu.ir وارد و سابقه تحصیلی خود را مشاهده کنند. کسانی که سوابقشان متناسب با گروه آزمایشی است که در آن شرکت خواهند کرد، گزینه «تایید» را انتخاب و به محض این انتخاب، کار آن‌ها تمام می‌شود.

افرادی که به سوابق خود اعتراض دارند چه کنند؟

زارعی با بیان اینکه ممکن است بعضی افراد نسبت به بخشی از سوابق خود و یا کل آن اعتراضی داشته باشند گفت: یعنی ممکن است مغایرتی وجود داشته باشد که در این صورت زمانی که اعلام مغایرت برای هر درس می‌کنند، باید مستندی که دال بر وجود مغایرت باشد را بارگذاری کنند یعنی اگر کارنامه‌ای دارند بارگذاری کنند؛ به محضی که این کار انجام شود سامانه به صورت خودکار بررسی‌ها را انجام و اصلاح صورت می‌گیرد و این افراد در مراجعه مجدد، اصلاح را دریافت می‌کنند؛ اگر هم دریافت نکنند بایستی به سنجش مناطق تحصیلی خود مراجعه و پیگیرشوند تا اصلاح را انجام دهند و حتما تایید این اصلاح را دریافت کنند چرا که در غیر اینصورت یعنی سابقه را تایید نکرده‌اند و در ارسال سوابق دچار مشکل می‌شوند.

اگر در امتحان ترمیم نمره شرکت نکنید چه می‌شود؟

وی با بیان اینکه تا پایان روز شنبه ۱۵ اردیبهشت دسترسی به سامانه مشاهده و تایید سوابق تحصیلی فعال است به طوریکه بیش از ۱۰۰هزار نفر از داوطلبان برای مشاهده و دریافت سوابق مراجعه کرده‌اند که حدود ۶۰۰ نفر اعلام مغایرت و ما بقی سوابق خود را تایید کرده‌اند اظهار کرد: ثبت نام برای ترمیم نمره داوطلبان نیز فعال شده است. همه افراد متناسب با گروه آزمایشی خود می‌توانند ایجاد سابقه کنند و در این خصوص افراد محدودیتی در انتخاب دروس مدنظر برای ایجاد سابقه ندارند. نمره دروس هم به افراد نمایش داده می‌شود تا اگر احیانا بخواهند تحت عنوان «ترمیم»، نمره خود را ارتقاء بدهند، باز هم محدودیت نداشته و از یک تا چند درس و یا همه دروس را می‌توانند برای ترمیم انتخاب و هزینه آن را پراخت و در امتحان مربوطه شرکت کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش با تاکید بر اینکه در انتخاب دروس جهت ترمیم نمره، هیچ فردی هیچ محدودیتی از نظر تعداد دروس انتخابی ندارد بیان کرد: ممکن است فردی در انتخاب دروس خود دچار تردید شود که آیا می‌تواند خود را جهت امتحان آماده کند یا خیر؟ که این افراد می‌توانند دروس مدنظر خود را انتخاب کرده، اما اگر تا روز امتحان آمادگی نداشتند، می‌توانند در آن امتحان شرکت نکنند و عدم شرکت به منزله این است که اصلا درسی را برای امتحان انتخاب نکرده و این انتخاب برای آن‌ها کماکان محفوظ می‌ماند.

زارعی ادامه داد: بعد از تایید، انتخاب محل آزمون است که در چه شهرستانی می‌خواهند آزمون بدهند و این را نیز داوطلبان متناسب با محل سکونت خود انتخاب می‌کنند. سپس کار حوزه‌بندی است که در حوزه بندی ممکن است مثلا در یک مرکز استان ناحیه‌ای را انتخاب کنند که امکان حوزه بندی مقدور نباشد لذا به ناحیه دیگری منتقل می‌شوند، اما در تفکیک شهرستان‌ها، ترتیب شهرستانی را که داوطلبان انتخاب کرده‌اند، رعایت می‌شود. نام محل آزمون نیز بعد از پروسه حوزه‌بندی دقیق مشخص است.

هنگام مشاهده سوابق تحصیلی، مشخصات هویتی خود را کنترل کنید 

زارعی در ادامه توصیه‌هایی به دواطلبان داشت و گفت: متقاضیان هنگام مشاهده سوابق تحصیلی حتما مشخصات هویتی خود را نیز کنترل کنند تا اگر مغایرتی وجود داشت، همان جا اعلام کنند؛ سامانه این را از سامانه ثبت‌احوال بازخوانی می‌کند تا اگر تغییراتی انجام، اما اعمال نشده، دوباره اعمال شود. 

وی از داوطلبان خواست حتما تصویر سال جاری خود را بارگذاری کنند چرا که کارت ورود به حلسه متناسب با همان تصویر صادر می‌شود همچنین باید دقت کنند تصویر بارگذاری شده با تصویر مدرک شناسایی آن‌ها مطابقت داشته باشد چرا که در صورت وجود مغایرت، در زمان ورود به محل آزمون دچار مشکل می‌شوند.

تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی موکول نکنید

زارعی همچنین از متقاضیان خواست تایید و مشاهده سوابق تحصیلی خود را به ساعات پایانی مهلت مقرر (پایان روز ۱۵ اردیبهشت) موکول نکنند و در این باره تاکید کرد: در ساعات پایانی ترافیک مراجعات زیاد خواهد شد و ممکن است سامانه کند شود.

هزینه ایجاد سابقه و ترمیم نمره

وی هزینه ترمیم نمره هر درس را مبلغ ۵۰ هزار تومان اعلام و خاطر نشان کرد: طبق مصوبه هیئت وزیران افراد برای تایید سوابق خود که به سازمان سنجش ارسال خواهد شد مبلغ ۵۰۰ هزار ریال باید پرداخت کنند. همچنین برای هر عنوان درسی که به عنوان ایجاد سابقه و یا ترمیم انتخاب می‌کنند نیز باید ۵۰۰ هزار ریال از طریق سامانه و به صورت برخط پرداخت کنند و به محض اینکه این مراحل انجام شد، دروس انتخابی آن‌ها هم به عنوان ایجاد سابقه و هم ترمیم نهایی می‌شود؛ بالطبع درسی را که سابقه‌ای در آن ندارند تحت عنوان ایجاد سابقه و، اما در درسی که سابقه دارند، اما می‌خواهند نمره آن را ارتقاء دهند، تحت عنوان ترمیم انتخاب می‌کنند.

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی توسط دوازدهمی‌ها

زارعی با تاکید بر اینکه تمام این توضیحات ویژه فارغ‌التحصیلان (افراد دارای دیپلم) بود، در خصوص ایجاد سوابق تحصیلی برای دانش آموزان پایه دوازدهم گفت: دانش‌آموزانی که در گروه آزمایشی متناظر رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت خواهند کرد الان هیچ نیازی به مراجعه به سامانه برای تایید و مشاهده سوابق خود ندارند و همه مراحل مربوطه این افراد بعد از پایان امتحانات خرداد ماه و اعلام نتایج اطلاع رسانی می‌شود که چه زمانی برای این امر مراجعه کنند؛ آن هنگام این افراد نیز باید همین مراحل ذکر شده در بالا را طی کنند.

رئیس مرکز ارزش‌یابی و تضمین کیفیت نظام آموزش‌وپرورش درباره دانش‌آموزانی که در رشته‌های غیرمتناظر در آزمون سراسری شرکت کرده‌اند گفت: مثلا دانش آموزی با رشته ریاضی در گروه علوم تجربی شرکت کرده، این دانش آموز حتما باید سابقه تحصیلی در رشته علوم تجربی ایجاد کند البته در دروس مشترک اعم تخصصی و عمومی نیازی به این ندارند، اما در درسی که سابقه ندارند مثل زیست شناسی، حتما باید سابقه ایجاد کنند و در خرداد ماه آن درس را حتما باید امتحان دهند.

هنرستانی‌ها چطور سابقه ایجاد کنند؟

وی افزود: هنرجویان هنرستان‌ها بدلیل آنکه آزمون داخلی دارند، سابقه تحصیلی ندارند لذا این دسته اگر در گروه آزمایشی هنر شرکت کنند باید دروس عمومی شاخه خود را انتخاب کنند و نیازی نیست دروس عمومی شاخه نظری را انتخاب کنند؛ اما در پایه دوازدهم، چون درس زبان خارجی ندارند، امتحان شاخه نظری از آن‌ها گرفته می‌شود که کد درس مشخص است. دانش آموزان در پایه دهم و یازدهم نیز می‌توانند از اکنون برای ایجاد سابقه اقدام کنند تا در پایه دوازدهم با دانش آموزان شاخه نظری امتحان دهند، اما باید دروس عمومی خود را امتحان دهند. اگر افراد بنای شرکت در گروه آزمایشی دیگری را دارند طبیعتا باید متناسب با گروه انتخابی، سابقه تحصیلی را ایجاد کنند یعنی دروس مربوطه را انتخاب و در آزمونش شرکت کنند. این امر اختیاری است و اجباری در کار نیست اگر حتی تصور کنند بعدا در گروه آزمایشی دیگری شرکت کنند نیز به آن‌ها اختیار داده می‌شود تا سابقه خود را تولید کنند. 

وی خطاب به معترضان به سوابق که باید مدارک و ادله خود را بارگذاری کنند، اما ممکن است تا مهلت تعیین شده نتوانند ادله خود را بدست بیاورند گفت: به محض اعتراض، سامانه شروع به بررسی می‌کند و بخش اعظمی از اعتراضات به این شکل رفع می‌شود، ولی به افرادی که پیامک ارسال و نیاز به مراجعه حضوری دارند حتما فرصت کافی برای رفع مغایرت داده می‌شود و نگرانی نداشته باشند.

دیگر خبرها

  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • پخش فیلم های تبلیغاتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • پخش مناظره‌های انتخاباتی نامزد‌های مجلس ۱۲ از قاب شبکه همدان
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس در تهران
  • «نادری» سرلیست «جام» برای مرحله دوم انتخابات شد
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • پایان فراق پس از ۳۸ سال/ شهید رنجنوش در همدان آرام رفت
  • وداع دزفولی‌ها با شهید عشیری لیوسی/ پایان فراق پس از ۴۲ سال
  • مهلت پشت کنکوری‌ها برای تأیید سوابق تحصیلی امروز پایان می‌یابد