Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برون مرزی سازمان صداوسیما گفت: راه اندازی سه شبکه بین المللی به زبان‌های هوسایی، فرانسوی و روسی زبان را در دستور کار داریم که امیدوارم به زودی انجام شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری با موضوع 10 سالگی شبکه بین المللی پرس تی وی صبح امروز -چهارشنبه 13 تیرماه- با حضور پیمان جبلی معاونت برون مرزی سازمان صداوسیما و نمایندگان رسانه های جمعی در ساختمان شبکهپرس تی وی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر این گزارش، جبلی در این مراسم با بیان اینکه قصد دارد گزارشی 10 ساله از عملکرد شبکهپرس تی وی و همچنین ماموریت های جدید معاونت برون مرزی ارائه دهد، گفت: شبکه های برون مرزی عمدتا شناخته شده نیستند و بکب ار مهم ترین و موثرترین و تاثیرگذارترین فعالیت های جمهوری اسلامی برای ایجاد اقتدار ملی و نفوذ هرچه بیشتر در جوامع هدف منطقه فعالیت های برون مرزی است که انجام می دهد.

وی ادامه داد: شبکهپرس تی وی با اقتدار در منطقه و جهان رسالت مقدس جمهوری اسلامی را پیگیری می کند و مخاطبان جهانی پیدا کرده است و یکی از مشخصه های نظام مقدس جمهوری اسلامی است و یکی از این ابزارهای ایجاد مخاطبان گسترده در سراسر دنیا رسانه های ما هستند.

وی ادامه داد: این مجموعه به‌گونه‌ای تقویت شده که امروز قدرت‌های بزرگ احساس نیاز می‌کنند که از جمهوری اسلامی به عنوان یک ضرورت نام ببرند و پای میز مذاکره بنشینند. اینها همه از اقتداری است که به فضل خون شهدا و نفوذ منطقه‌ای و همچنین تأثیرات جمهوری اسلامی ایران است و محاسباتی که کشورهای بزرگ در این زمینه دارند و چاره‌ای جز این ندارند که از باب گفت‌وگو وارد تعامل با ایران شود. ما همین کشورهای اطراف را که نگاه کنیم می‌توانیم مجسم کنیم که قرار بوده طی سال‌های اخیر چه اتفاقاتی بیفتد. کشورهای منطقه دچار بحرانی‌هایی می‌شوند که نتوانند تا سال‌ها از آن بیرون بیایند و به تبع آن نفوذ ایران در منطقه نیز تحت‌الشعاع قرار گیرد. به عنوان مثال وقتی داعش موصل را گرفت، آمریکایی‌ها اذعان کردند که سال‌های وضعیت به همین منوال است، ولی عراق توانست آن را پس بگیرد و یا حلب نیز چند وقت پیش آزاد شد.

ده‌ها هزار مترمربع از خاک عراق و سوریه از چنگ تروریست‌ها خارج شده و ایران یکی از عناصر اصلی ایجاد موفقیت‌ها بوده است. این تأثیرات جهانی یکی از عناصر اقتدار جمهوری اسلامی ایران است که باید قدر آن را دانست چه در ابعاد عملیاتی و میدانی و چه در ابعاد نرم و سیاسی، هر دو را باید قدر دانست. در این موضع جمهوری اسلامی ایران در حوزه تعامل با مخاطبان داخلی و خارجی وظیفه بزرگی را برعهده دارد.

معاون برون‌مرزی سازمان صداوسیما و مدیر شبکه پرس تی وی در ادامه تصریح کرد: تأسیس شبکه پرس تی وی در سال 86 صورت گرفت و امروز 10 سال از آن می‌گذرد و یکی از هدف‌های راه‌اندازی این شبکه، مخاطب کردن افکار عمومی جهان و منطقه است. در سال 2003 شبکه‌های سنتی برون‌مرزی شامل سحر و رادیوهای برون‌مرزی که از سال‌ها پیش فعالیت می‌کردند، تا آن مقطع بیشتر متمرکز بر روی تولید و ترویج پیام‌های ساده خبری بودند و ورود در حوزه‌های مختلف با هدف مخاطب قرار دادن کشورهای اطراف‌مان بود. از سال 2003 و سقوط صدام و حمله آمریکا به عراق، شبکه العالم راه‌اندازی شد که ورودی شجاعانه به عرصه سخت بین‌المللی در حوزه رسانه به شمار می‌رفت. العالم با حداقل امکانات توانست حرکت شجاعانه و سرسختانه‌ای برای ورود به قلب رسانه‌های دنیا بزند و این شبکه بسیار مقتدرانه عمل کرد. دو سال پس از تجربه شبکه العالم بود که تصمیم گرفته شد مخاطبان جهانی را در عمق نفوذ رسانه‌های بزرگ قرار دهیم. رسانه‌های سابقه‌دار و بسیار پرنفوذ و قدرتمند جهانی که اکثریت آنها نیز با زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. ورود به عرصه رقابت با این رسانه‌ها اقدامی جسورانه بود که ایران تصمیم گرفت وارد این عرصه شود. چالش‌هایی که رسانه ملی در مواجهه با العالم با آن روبرو شد، باعث شد شبکه پرس تی وی به زبان انگلیسی راه‌اندازی شود و ما در این مسیر 10 ساله تجربیات بسیاری کسب کرده‌ایم که برای ادامه فعالیت ایران در حوزه رسانه بسیار مفید خواهد بود.

به گزارش فارس، جبلی در ادامه سخنان خود به ارائه گزارشی از اهم فعالیت‌های شبکه پرس تی وی در سال 95 اشاره کرد و گفت: این شبکه بین‌المللی در سال 95، 251 ساعت پوشش برنامه زنده داشته است، همچنین 184 گزارش و 365 برنامه شامل 9 هزار و 125 دقیقه برنامه گفت‌وگومحور با هدف تبیین رویدادهای جهان به روی آنتن رفته است. 7 هزار و 700 دقیقه برنامه‌های تولیدی در استودیوهای داخلی تولید و پخش شده است، همچنین 7 هزار و 600 دقیقه تولید برنامه‌های مربوط به دفاتر خارج از کشور را داشته‌ایم که در مجموع 24 عنوان شده است. همچنین در سال 95 با مشارکت برنامه‌سازان داخل و خارج از کشور در حوزه مستند، آثار برجسته‌ای تأمین و تولید شده است و تابه‌حال نیز 29 عنوان از آثار پرس تی وی در جشنواره‌های جهانی عناوین برتر را از آن خود کرده‌اند. در حوزه هنری هم کلیپ‌های فاخری تولید شده است.

وی افزود: از جمله موارد اثرگذاری پرس تی وی می‌توان به مصاحبه این شبکه با یکی از بازماندگان حادثه آتش‌سوزی لندن اشاره کرد که 12 میلیون بازدید در فضای مجازی داشت و همین موضوع شبکه بی‌بی‌سی را وادار کرد که با همان فرد و با محوریت همان سؤال‌ها گفت‌وگو کند. شبکه پرس تی وی 56 خبرنگار در سراسر دنیا و در داخل کشور دارد و امیدوارم فعالیت این شبکه در رسانه‌های جهانی به عنوان شبکه‌ای متفاوت ادامه یابد یا در همین حادثه آتش‌سوزی لندن، همکاران ما گفتند که مردم ترجیح می‌دادند با شبکه‌هایی نظیر پرس تی وی مصاحبه کنند تا شبکه‌های سنتی. ما علی‌رغم اینکه در فضایی رقابت می‌کنیم که غول‌های رسانه‌ای خودخوانده هستند، از لحاظ تجهیزات و نفوذ رقابت برابری را تجربه نمی‌کنیم، چون هرجایی که نهادهای حاکمیتی و نظارتی و بین‌المللی بوده‌اند، برای پرس تی وی محدودیت‌هایی ایجاد کرده‌اند، برای مثال شرکت آف‌کام که نقش مهمی در فعالیت‌های کابلی شبکه‌های تلویزیونی دارد، پس از فتنه سال 88 شبکه پرس‌ تی وی را منع کرد و این محدودیت‌ها همواره وجود دارد و یا اینکه در شبکه مجازی از خط قرمزهای رسانه‌ای عبور کنیم با بلوک شدن مواجه می‌شویم، درحالی‌که هرگاه همراه با جریان‌های ضدسلطه وارد شده‌ایم، موفق عمل کرده‌ایم.

وی در ادامه سخنان خود به شبکه هیسپان‌ تی وی اشاره کرد و گفت: این شبکه در سال 90 راه‌اندازی شد و یکی از شبکه‌های خوب و حرفه‌ای ما به شمار می‌رود. همچنین کانال‌های چهارگانه شبکه سحر نیز وجود دارد که تلاش می‌کنیم نگاه بین‌المللی را در آنها نیز جاری کنیم. شبکه آی فیلم نیز با زبان‌های عربی و انگلیسی توفیقات زیادی در جذب مخاطب داشته است و شبکه العالم نیز با قدرت و اقتدار فعالیت خود را ادامه می‌دهد. شبکه الکوثر نیز با محوریت و رویکرد برنامه‌های عمومی کار خود را پیش می‌برد و این درحالی است که ما در قاره آفریقا تابه‌حال هیچ تمرکز جدی نداشته‌ایم. در حال حاضر نیز ما در آستانه راه‌اندازی شبکه‌ای به زبان هوسا برای مناطق آفریقایی هستیم که در آینده‌ای نزدیک افتتاح می‌شود.

جبلی در ادامه افزود: یکی از حوزه‌های مهم کشورهای فرانسه زبان هستند که تعدادشان کم هم نیست. ما راه‌اندازی شبکه فرانسوی زبان‌مان را نیز با عزمی جدی آغاز کرده‌ایم و امیدوارم در آینده نزدیک بتوانیم در این حوزه گام برداریم. همچنین برای مخاطبان روسی‌زبانمان هم به فکر راه‌اندازی شبکه‌ای هستیم که فعلاً مراحل مقدماتی خود را طی می‌کند. در حوزه مخاطبان منطقه‌ای نیز تصمیم داریم آی فیلم را به زبان دری راه‌اندازی کنیم و به دنبال بازنگری روی تأثیر مخاطبانمان هستیم. راه‌اندازی پورتال پارس تودی نیز یکی از این گام‌ها بود.

خبرگزاری بین‌المللی ایران پرس نیز راه‌اندازی شده است که با هدف تولید مستقیم اخبار و راش از مناطقی است که یا نفوذ داریم یا حضور داریم. همین الان هم پخش ماهواره‌ای دارد و راه‌اندازی شبکه معارفی انگلیسی نیز یکی دیگر از این چالش‌هاست.

معاون برون‌مرزی صداوسیما اظهار داشت: محدودیت‌های ظالمانه،‌ سرعت و پیچیدگی منطقه که ما باید خود را با آن تطبیق داده و به هیچ وجه عقب نمانیم و از همه مهم‌تر حمایت‌های جدی‌تر از جمله چالش‌های ما در معاونت برون‌مرزی است. ما برای اینکه روی پای خود بایستیم و بتوانیم حرکت صعودی داشته باشیم، حتماً‌ باید از پشتیبانی و حمایت بیشتری برخوردار باشیم. منابع صدا و سیما به هیچ وجه کافی نیست و اگر به همین منوال پیش برویم، در این رقابت عقب خواهیم افتاد، مخصوصاً در حوزه انتقال ارز مشکلات جدی داریم و با لطائف‌الحیل حقوق کارکنان و دستمزدها را پرداخت می‌کنیم.

در ادامه این نشست جبلی در پاسخ به این سوال که شبکه پرس تی وی در آغاز کار خود بسیار موفق‌تر بود و در حال حاضر به شبکه غیرمرجع تبدیل شده است، عنوان داشت: ما با مشکلات بسیاری مواجه هستیم و با سختی باید با شبکه‌های مهم دنیا رقابت کنیم. مصرف رسانه‌ای جوامع اروپا و آمریکا را که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم بسیاری از آنها از طریق شبکه‌های کابلی صورت می‌گیرد و کسی مثل ما ماهواره‌ای جداگانه برای دریافت شبکه‌ها ندارد. عموماً از طریق کابل است و اگر در این حوزه برداشته شود، شبکه دیگر دیده نمی‌شود. ما یا باید ظهور و بروزمان را در فضای مجازی زیاد می‌کردیم که کردیم و یا باید به جیب مخاطبان برویم و روی موبایل او قرار بگیریم، ضمن اینکه بحث بودجه بسیار تأثیرگذار است و اگر ما موفق بشویم جای پای جدیدی پیدا کنیم، سازمان صداوسیما با تمام مشکلاتی که برای تأمین برنامه‌های فاخر روبروست، پشتیبانی خوبی از شبکه‌های معاونت برون‌مرزی دارد. یکی از آفت‌های ما نرساندن پول به شرکت‌هایی است که با آنها کار می‌کنیم و اگر این معضل حل نشود، قطعاً مشکلات جدی خواهیم داشت.

وی همچنین درباره راه‌اندازی ماهواره اختصاصی صداوسیما نیز توضیح داد ما در حال حاضر تنها یک مدار فعال در اختیار داریم و نقاط دیگر از دستمان خارج شده است. این درحالی است که یک ماهواره برای ما کفایت نمی‌کند و چاره‌ای نیست جز این که ما از ماهواره‌های دیگر استفاده کنیم و اگر نتوانیم ماهواره اختصاصی خود را بفرستیم، در آینده نه‌چندان دور با بحران جدی در این زمینه مواجه خواهیم شد.

وی همچنین در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه آیا به فکر راه‌اندازی شبکه‌ پرس تی وی به زبان فارسی و یا راه‌اندازی زیرنویس فارسی برای شبکه پرس تی وی نیستید، گفت: راه‌اندازی شبکه‌های فارسی‌زبان برعهده معاونت برون‌مرزی نیست و ما تلاش می‌کنیم به مأموریت خود وفادار بوده و در این حوزه ورود نکنیم، البته ما تابه حال در این باره هیچ برنامه‌ای نداشته و به این موضوع فکر نکرده‌ایم.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار فارس مبنی بر اینکه شبکه‌های جدید معاونت برون‌مرزی از چه طریقی به جامعه مخاطب معرفی می‌شوند، عنوان داشت: این شبکه‌ها از طریق سایت و فضای مجازی فعالیت خود را آغاز می‌کنند، به‌عنوان‌مثال شبکه فرانسه‌زبان ما بیش از یک سال است که روی وب‌سایتی تحت عنوان پرس تی وی فرانسوی فعالیت می‌کند. در مورد سایر شبکه‌ها نیز ابتدا سایت راه‌اندازی می‌شود و یا درباره شبکه هوسا، باید بگویم که تبلیغات محیطی هم آغاز کرده‌ایم و مخاطبان بسیاری از داخل نیجریه آن را دنبال کرده‌اند، ضمن اینکه ما شبکه‌های جدیدمان را روی سایر شبکه‌ها نیز تبلیغ می‌کنیم.

وی در پایان درباره تأثیرگذاری شبکه آی فیلم روی جامعه مخاطب خود نیز در پاسخ به فارس گفت:‌ مأموریت ما در شبکه‌های آی‌فیلم عربی و انگلیسی رساندن پیام شبوه زندگی ایرانی ـ اسلامی است و تلاش‌مان معرفی ایران، مخاطبان است، ضمن اینکه ما از طریق این شبکه‌ها با ایران‌هراسی مقابله می‌کنیم. طی سال‌های اخیر داعش و جبهه النصره چهره‌ای مخدوش از اسلام ارائه داده‌اند که ما مأموریت داریم چهره حقیقی اسلام را به مخاطبان خود نشان دهیم و اگرهم تابه‌حال به صورت مقطعی به حوزه‌های سیاسی نزدیک شده‌ایم به خاطر شرایط روز بوده است، ولی مأموریت فرهنگی ما نیز از سایر شبکه‌ها در حال پیگیری است و امیدوارم به صورت جدی وارد حوزه تولید شویم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۸۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت

به گزارش«نماینده»، جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، سه شنبه و چهارشنبه(۱۲،۱۱،۹) اردیبهشت ماه برگزار می شود و موارد زیر در دستور کار این هفته صحن علنی مجلس قرار می گیرد:

در این هفته قرار است گزارش کمیسیون تلفیق در مورد بخش دوم (جداول بودجه) بودجه ۱۴۰۳ کل کشور، گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد طرح مالیات بر سودا گری و سفته بازی و طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت های اقتصادی کشور در سال جهش تولید با مشارکت مردم بررسی شود.

همچنین نمایندگان در هفته پیش رو ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون اجتماعی ‎در مورد لایحه یک فوریتی پیشگیری از آسیب دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار،گزارش کمیسیون انرژی در مورد لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با شرکت بازرگانی دولتی هند به داوری و گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح یک فوریتی استفساریه ماده ۴۸ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۱) را بررسی می کنند.

گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد طرح دوفوریتی استفساریه تبصره (۲) ماده واحده قانون اصلاح بند (و) ماده ۴۴ قانون برنامه ۵ ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران،گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه موافقتنامه همکاری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری پرتغال در حوزه های زبان، آموزش و فرهنگ و رسانه های جمعی و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد طرح استفساریه جز (۱) بند (الف) ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده در دستور کار صحن علنی این هفته مجلس قرار می گیرد.

همچنین گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان، لایحه یک فوریتی الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت(۳) وگزارش شور دوم کمیسیون اقتصادی در مورد لایحه اصلاح ‎ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه این هفته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی بررسی می شود.

گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح اصلاح قانون نحوه اجرای محکومیت مالی ، لایحه اصلاح تبصره (۵) الحاقی به ماده واحده قانون سرباز قهرمان و واحده گزارش کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه یک فوریتی نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی از دیگر برنامه های هفته جاری صحن علنی مجلس شورای اسلامی خواهد بود.

گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد لایحه عضویت دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان توسعه زنان سازمان همکاری اسلامی، گزارش کمیسیون عمران در مورد طرح یک فوریتی الحاق (۷) تبصره به ماده (۷) اساسنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بابت تسهیل روند ساخت و ساز روستایی برای بومیان روستا و حمایت از دولت در جهت ساخت یک میلیون مسکن در سال و گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی ‎فرامرزی الحاقی به کنوانسیون چهارچوب حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر در دستور کار هفتگی مجلس در هفته جاری قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • ارتباط مشکل مسکن با کمبود پرستار در شهر‌ها/ تعرفه ترجیحی پاسخگوی نیاز پرستاران نیست
  • تلاش برای اتمام خط ۲ مترو شیراز تا ۲ سال آینده / مشکل اصلی، کمبود واگن است
  • کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی صحن علنی مجلس قرار خواهد گرفت
  • (ویدئو) سکانس خنده‌دار از حرف زدن نعیمه نظام‌دوست به زبان روسی
  • «هفت» نیامده رفت!
  • سکانس خنده‌دار از حرف زدن نعیمه نظام‌دوست به زبان روسی (فیلم)
  • ریشه‌یابی علل کمبود مدافعان چپ ممتاز در فوتبال مدرن
  • وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین با واردات