Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا حجتی شامگاه گذشته در نخستین سلسله نشست‌های جوانان در خانه جوانان همدان با ارائه تعریفی از واژه مشارکت‌های اجتماعی اظهار کرد: این مفهوم به معنای اقدامات و کارهای غیردولتی سازمان‌یافته توسط مردم است که در جامعه بروز پیدا می‌کند.

وی این سازمان‌ها را به دو دسته سازمان‌های متشکل غیردولتی انتفاعی و غیرانتفاعی و سازمان غیردولتی سیاسی و غیرسیاسی(اجتماعی) تقسیم کرد وگفت: اگر این تشکل‌ها هم‌راستا و هدفمند حرکت کنند، مشارکت‌های اجتماعی به هدف خود که ارتقای سطح اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه است، خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حجتی با ارزیابی تفاوت جوامع ارگانیک و مکانیک تصریح کرد: ایران اسلامی باید بتواند همانند یک جامعه قوی و ارگانیک به مشارکت نهادمند اجتماعی دست یابد. دستیابی به این مهم با فعالیت سازمان‌های مردم نهاد و پویایی جوانان خلاق و مسئولیت‌پذیر امکان‌پذیر است.

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان اضافه کرد: مسائل جوانان به عنوان مهمترین مباحث در کشور باید مطرح شود تا جوانان دیده شوند و این هدف بدون مشارکت جوانان در همه عرصه‌ها و تصمیم‌گیری‌ها آنان میسر نخواهد شد.

وی با اشاره به وجود ۱۵۰۰ سازمان مردم‌نهاد جوانان در کشور خاطرنشان کرد: تلاش کرده‌ایم که مشارکت اجتماعی را در جامعه نهادینه کنیم و گسترش دهیم.

حجتی تصریح کرد: سمن‌ها جوانان در گروه‌های سنی ۱۵ تا ۲۹ سال فعالیت می‌کنند که این گروه‌ها همان تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد هستند و در واقع مجوز فعالیتشان را به طور موقت از طرف وزارت ورزش و جوانان - که پیش از این توسط سازمان ملی جوانان صادر می‌شد- دریافت می‌کنند و این افراد بعد از گذراندن پروسه ۵ تا ۱۰ ساله توانمندسازی می‌توانند مجوز دائم فعالیت خود را از وزارت کشور دریافت کنند.

وی ادامه داد: فرصت استثنایی جوانی که ویژگی آن انرژی بسیار و آرمان‌خواهی است، می‌تواند تبدیل به سرمایه‌ای برای ساختن ایران شود بنابراین باید کمک کنیم چنین فضایی برای جوانان فراهم شود.

حجتی تاکید کرد: موظف شدیم و تعهد داریم به مردم دروغ نگوییم و نگفته‌ایم و اگر می‌خواهیم فرهنگ کارهای گروهی در کشور رواج پیدا کند، باید صداقت را سرلوحه کار خود قرار دهیم.اعتماد، ایجاد مسئولیت‌پذیری می‌کند و مشارکت اجتماعی هم تبدیل به سرمایه‌گذاری می‌شود. در مجموع اعتماد اجتماعی اینگونه وجود می‌آید که مردم به آینده امیدوار باشند و اینکه ما به هم دروغ نگوییم.

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان دربخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: تمام تلاش خود را کرده‌ایم که مشارکت اجتماعی را در جامعه نهادینه کنیم و گسترش دهیم اما تمامی امور بر عهده دولت نیست و اگر می‌خواهیم کشور پیشرفت کند باید همه خود را در برابر امور وطنمان مسئول بدانیم.

وی با اشاره به اهمیت رشد سازمان‌های مردم نهاد جوانان اظهار کرد: این سازمان‌ها فرصتی موثر و مغتنم برای گسترش مشارکت نهادمند اجتماعی جوانان و ارتقای دانش و مهارت‌های ارتباطی آنها با هدف دستیابی به سطح مناسبی از توسعه در زمینه‌های اجتماعی و فرهنگی هستند بنابراین دولت‌هایی که به دنبال توسعه ملی پایدار هستند، تلاش می‌کنند البته ناگزیرند تا بهره‌مندی از خلاقیت و توان جوانان را روش‌مند و نهادینه سازند.

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه متأسفانه در بهترین حالت به ازای هر ۲۰ هزار جوان ایرانی یک تشکل وجود دارد،تاکید کرد: این نقیصه باید به شایستگی جبران شود این در حالیست که در کشورهای پیشرفته به ازای هر ۱۰۰ نفر یک سمن وجود دارد.

حجتی افزود: یکی‌ از معیارهایی‌ که‌ کشورهای‌ توسعه‌یافته‌ را از کشورهای‌ در حال‌ توسعه‌ مجزا می‌کند، فرهنگ‌ گروهی‌ کار کردن‌ است‌؛ به طوری‌که در کشورهای‌ توسعه‌ نیافته‌، افراد علاقه‌ای‌ به‌ فعالیت‌های‌ گروهی‌ ندارند و همین‌ امر سبب‌ می‌شود علیرغم صرف‌ انرژی‌ بیشتر کارها با کیفیت‌ پایین‌تری انجام‌ شود.

وی تصریح کرد: بر اساس اعلام منابع رسمی ۱۵ میلیون پرونده قضایی در کشور باز است که نشان می‌دهد ما در ارتباطات اجتماعی با مشکل مواجه هستیم و مشارکت‌های اجتماعی پایین است؛ در حالی‌که وقتی مشارکت بالا باشد، نزاع کاهش پیدا می‌کند.

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه شناخت آسیب‌های اجتماعی با همکاری سمن‌ها به سلامت و امنیت جامعه کمک می‌کند، گفت: مشکلات متعددی مبتلابه جامعه است و فعالان اجتماعی می‌توانند با شناخت این آسیب‌ها، موضوع فعالیت‌های خود را در مسیر رفع این مشکلات جهت‌دهی کنند.

وی با تأکید بر توسعه مشارکت‌های مردمی اظهارکرد: جامعه پرتوان و فعال، دولت پرتوان ایجاد می‌کند و از آنجا که وزیر ورزش و جوانان تأکید ویژه‌ای بر فعال‌سازی حوزه مشارکت‌ها کرده است. استان همدان نیز جزو استان‌های طراز اول کشور در حوزه جوانان و سمن‌ها محسوب می‌شود.

در پایان این مراسم با حضور رضا حجتی از رفاه کارت جوانان رونمایی و از سمن‌های برتر استان همدان در حوزه جوانان تجلیل شد.


منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۸۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج گفت: دومین جشنواره عکاسی سنندج به مناسبت هفته سنه با حضور ۵۰ نفر از عکاسان ملی و بین‌المللی از استان‌های سراسر کشور در سنندج کار خود را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل روابط عمومی شهرداری سنندج، سرکوت نجفی، بعدازظهر امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در آئین آغاز به کار دومین جشنواره ملی عکاسی که در سالن شماره ۲ پردیس سینما بهمن سنندج برگزار شد، اظهار کرد: سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج در راستای گرامیداشت ششم اردیبهشت، روز سنندج ویژه برنامه‌های مختلفی در حوزه‌های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی اجرا می‌شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های شاخص این ایام برگزاری دومین جشنواره ملی عکاسی در سنندج است که امروز آئین افتتاحیه این جشنواره در نخستین روز از هفته سنه با حضور ۵۰ نفر از عکاسان برجسته برگزار شد.

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری سنندج خاطرنشان کرد: این جشنواره به صورت اردو محور در یک بخش با موضوع بناهای تاریخی سنندج، مستندنگاری و طبیعت و فضای گردشگری سنندج برگزار می‌شود.

نجفی اضافه کرد: عکاسان مطرح ملی و بین‌المللی برای شرکت در این جشنواره در فروردین ماه رزومه خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

وی با بیان اینکه در بازه زمانی تعیین شده در مجموع ۲۴۷ نفر از عکاسان مطرح در کل کشور رزومه خود را برای شرکت در این جشنواره ارسال کردند، گفت: بر اساس تصمیم‌گیری تیم داوری متشکل از پنج نفر از داوران بومی و غیربومی مطرح کشور ۵۰ نفر از عکاسان شرکت کننده که بهترین و بالاترین رزومه را ارائه کرده بودند انتخاب و در این فستیوال یک هفته‌ای با هم به رقابت می‌پردازند.

رئیس سازمان فرهنگی شهرداری سنندج ادامه داد: ۳۵ نفر از شرکت کنندگان در این جشنواره از استان‌های مختلف، آذربایجان شرقی، ارومیه، سیستان و بلوچستان، تهران، همدان، خوزستان، اراک، مشهد، مازندران بوده که دارای رزومه ملی و بین‌المللی هستند.

نجفی با بیان اینکه این ۵۰ عکاس منتخب که ۱۵ نفر آنها نیز عکاسان بومی استان هستند باید در بازه زمانی ششم تا یازدهم اردیبهشت در محورهای مطرح شده اقدام به عکاسی کنند، افزود: بعد از داوری عکس‌ها توسط داوران مطرح، نفرات برتر با اهدای لوح و هدیه نقدی مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه این جشنواره به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر سنندج و با همکاری خانه عکاسان برگزار می‌شود، گفت: نمایشگاهی از آثار برتر این جشنواره نیز در شهر سنندج دایر و بازدید از آن برای عموم مردم آزاد خواهد بود.

کد خبر 747940

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • ضرورت بسیج همه دستگاه‌ها و اقشار برای تجلیل و تکریم معلمان
  •  استفاده از ظرفیت‌های مردمی بهترین راه برای حل معضلات اجتماعی
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • راه اندازی سایت شبکه‌های تخصصی سمن‌های جوانان
  • کمیته‌های استانی حل معضلات ثبتی فعال می‌شوند
  • برگزاری رویداد فرهنگی سازمان همکاری اسلامی و دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی
  • مقابله با معضلات فرهنگی به کمک کاربردی‌سازی سیره حضرت عبدالعظیم(ع)