Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان گفت: سد آبسرده بروجرد با احتساب همه هزینه‌ها نیازمند ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که با توجه به قرارداد ۳ ساله سالانه باید ۱۰۰ میلیارد تومان برای این طرح تأمین اعتبار شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بروجرد، رضا میرزایی ظهر امروز در مراسم آغاز عملیات اجرایی سد آبسرده بروجرد با اشاره به چالش تاریخی آب در کشور اظهار داشت: موضوع کم‌آبی موضوع جدیدی نیست و خشکی از ویژگی‌های ذاتی کشور ماست و به‌جز باریکه حاشیه دریای خزر تقریباً تمامی مساحت کشور بر روی کمربند خشک دنیا قرارگرفته است به همین دلیل باید با راهکارهای مناسب منابع آبی را مدیریت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ساختار نامناسب مصرف آب، توسعه شهرنشینی و مصرف فراوان آب در حوزه کشاورزی را از عوامل کاهش منابع آبی دانست و افزود: پدیده‌های اقلیمی حاکی از این است که منابع آب به سمت کمتر شدن پیش می‌رود و پیک مصرف آب از دهه 70 به بعد این موضوع را نشان می‌دهد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با تأکید بر اینکه اولویت توسعه منابع آب باید در بخش‌های صنعت و آب شرب گذاشته شود، عنوان کرد: با تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری می‌توان ساختار مصرف آب را تغییر داد که با این روند می‌توان بین 40 تا 60 درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کرد.

وی بابیان اینکه در حال حاضر در کشور و استان بیش از 92 درصد آب تولیدی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، بیان کرد: میانگین جهانی مصرف آب در بخش کشاورزی حدود 70 درصد است و در این راستا شرکت آب منطقه‌ای لرستان مهم‌ترین اولویت کاری خود را در سال‌های آینده تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و شبکه‌های آبیاری و زهکشی با اولویت طرح‌های اقتصاد مقاومتی قرار داده است.

میرزایی با اشاره به اینکه شرکت آب منطقه‌ای لرستان ازنظر اعتبارات جاری شرکتی زیان ده است، خاطرنشان کرد: این شرکت در حال حاضر در بخش اعتبارات عمرانی حدود 200 میلیارد تومان و در بخش اعتبارات جاری حدود 11 میلیارد تومان بدهی دارد و تلاش می‌شود با تعریف منابع جدید درآمدی و وصول طلب‌های معوقه این شرکت را در آینده به شرکتی سود ده تبدیل کنیم.

وی انجام مطالعات پایه را از دیگر اولویت‌های کاری این شرکت دانست و گفت: تأثیر طرح‌های مطالعاتی گرچه برای مردم به‌طور مستقیم قابل‌لمس نیست اما این طرح‌ها پایه طرح‌های اجرایی در آینده است که بتوان اعتبارات قابل‌توجهی در بخش طرح‌های توسعه‌ای منابع دریافت کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با تشریح تاریخچه‌ای از پروژه آب‌رسانی به شهر بروجرد تصریح کرد: شهر بروجرد دومین شهر بزرگ استان است که در سال 81 طرح آب‌رسانی به شهر بروجرد با کارفرمایی شرکت آب منطقه‌ای لرستان آغاز شد و از تعداد 22 حلقه چاهی که در فاصله زمانی بین 70 تا 72 حفرشده بود تعداد 8 حلقه تجهیز و در مدار قرار گرفت و تعداد چهار حلقه دیگر نیز آماده‌شده اما به دلیل مشکلات تأمین برق هنوز به مدار متصل نشده است.

وی اظهارداشت: دیگر چاه‌های قدیمی و جدید حفرشده به دلیل کاهش شدید منابع آبی، آلودگی و بالا رفتن کدورت چاه‌ها و تخریب و ریزش تعدادی از آن‌ها به علت مشکلات منطقه و زلزله اخیر از مدار خارج شدند و این پروژه آب‌رسانی نتوانست آب موردنیاز شهر بروجرد را تأمین کند و مشکل باقی است.

میرزایی با اشاره به اینکه گزینه احداث سد در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای قرار گرفت، افزود: سد آبسرده جهت تنظیم حدود 75 میلیون مترمکعب آب جهت توسعه و بهبود 8500 هکتار طراحی و به مرحله اجرا درآمد تا علاوه بر این تأمین 6 مگاوات برق از دیگر اهداف اجرای این سد باشد که با توجه به سیاست‌های جدید وزارت نیرو اهداف این پروژه تغییر کرد و به‌جای توسعه 2500 هکتار از اراضی جدید 26 میلیون مترمکعب آب جهت تأمین آب شرب شهر بروجرد تخصیص داده شد و اراضی هدف به 4500 هکتار تغییر یافت.

وی عنوان کرد: این سد از نوع سنگریزه‌ای با هسته رسی است و ارتفاع سد از پی 84 متر، طول تاج 457 متر، حجم مخزن 61 میلیون مترمکعب و حجم تنظیم آب آن 74 میلیون مترمکعب است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان بیان کرد: عملیات اجرایی این سد در سال 88 آغاز شد و تاکنون سد 29 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که سال گذشته عمدتاً به لحاظ مشکلات مالی پروژه و تعطیلی سد ماده 48 شد و شرکت جهاد نصر حمزه با مبلغ 63 میلیارد تومان برنده مناقصه شد تا طبق قرارداد با تمام توان در مدت سه سال این سد را به اتمام برساند.

وی خاطر نشان کرد: آب موردنیاز و پایدار روستاهایی که در مسیر خط انتقال قرار دارند برای افق 1425 طراحی‌شده که حدود 50 میلیون مترمکعب است که حدود 26 میلیون مترمکعب از آب موردنیاز بروجرد از طریق سد آبسرده، 15 میلیون مترمکعب از طریق سد شهید بروجرد و 7 میلیون مترمکعب از طریق رودخانه گل رود تأمین خواهد شد.

میرزایی عدم پیش‌بینی اعتبارات مناسب در بودجه سنواتی و عدم تخصیص مناسب و به‌موقع را ازجمله مشکلات این پروژه برشمرد و تصریح کرد: مشکلات ناشی از تغییر در اهداف کشاورزی بروجرد از مشکلات این پروژه بوده که مکاتبات لازم برای رفع آن با مسئولان مرتبط انجام‌شده است.

وی گفت: با احتساب همه هزینه‌ها این طرح نیازمند 300 میلیارد تومان اعتبار است که امید است با توجه به قرارداد سه‌ساله سالانه با کمک مسئولان بتوان 100 میلیارد تومان برای این طرح تأمین کرد با توجه به اینکه این طرح از طرح‌های اقتصاد مقاومتی است.

انتهای پیام/

R41450/P41362/S6,72/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۲۹۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: هم ‏اکنون حجم آب پشت سدهای استان طبق آخرین پایش به یک میلیارد و ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده که بیش از ۷۱ درصد حجم نرمال بوده و پنج درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیشتر است.

به گزارش خبرگزاری‬ ایمنا از‬ آذربایجان‌غربی‬ و‬ به نقل از‬ روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای استان، مجید رستگاری در‬ خصو‬ص‬ وضعیت‬ سدهای‬ آذربایجان‌غربی‬ اظهار‬ کرد: هم ‏اکنون حجم آب پشت سدهای استان طبق آخرین پایش به یک میلیارد و ۳۸۳ میلیون مترمکعب رسیده که بیش از ۷۱ درصد حجم نرمال بوده و ۵ درصد نسبت به زمان مشابه سال گذشته بیشتر است‎. ‎

وی‬ افزود: این حجم در زمان مشابه سال گذشته یک میلیارد و ۳۱۶ میلیون مترمکعب بود و ‏امسال این میزان ۶۷ میلیون مترمکعب افزایش یافته است‎

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی گفت: طبق آخرین پایش سد بوکان ۶۷۴، مهاباد ۱۷۶، آغ‌چای چایپاره ۱۱۷ و شهرچای ‏ارومیه ۹۴ میلیون مترمکعب آب دارند که نزدیک به ۷۷ درصد کل آب‌های موجود در سدهای چهارده‌‏گانه استان را شامل می‌شود‎.

️رستگاری حجم آب موجود در سد کانی‌سیب را نیز ۱۵۰ میلیون مترمکعب اعلام کرد و ادامه داد: از ۱۴ سد فعال استان آب پشت هفت سد بیشتر از سال گذشته، یک سد مشابه پارسال و ۶ سد کمتر از سال گذشته است‎. ‎

وی با اشاره به اینکه سد قیقاج مشابه سال گذشته ۹ میلیون مترمکعب آب دارد، تصریح کرد: هفت سد شهرچای ارومیه، مهاباد، بارون ماکو، آغ چای چایپاره، شهید قنبری ماکو، ارس ۲ و کرم‌آباد پلدشت بیشتر از سال گذشته، آب در آنها ذخیره شده است‎.

رستگاری عنوان کرد: با توجه به کمبود آب در آبخوان‌ها و تداوم برداشت از منابع آب استان با وجود بارش‌های خوب، به جهت تغییرات اقلیم و گرمای بی‌سابقه پیش بینی شده، همچنان با مشکل آب در استان به ویژه حوضه دریاچه ارومیه مواجه هستیم و باید در فصل گرم پیش رو، هم استانی‌ها صرفه‌جویی بیشتری در این خصوص داشته باشند. ️

️مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌غربی خاطرنشان کرد: هم اینک ۱۴ سد در آذربایجان‌غربی وجود دارد که حجم آنها نزدیک به دو میلیارد مترمکعب است‎. ‎

کد خبر 751259

دیگر خبرها

  • ۷۱ درصد از حجم سدهای آذربایجان‌غربی پر آب است
  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • تکمیل طرح چهارخطه شدن محور دره شهر ، پلدختر نیازمند اعتبار
  • جاده مواصلاتی قرح به گوشکی نیازمند تامین اعتبار است
  • اهدای ۴۴۰۹ سری جهیزیه به نوعروسان هرمزگانی
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • وزیر صمت: در تامین اتوبوس نیازمند خارجی‌ها نیستیم+ فیلم
  • ذخیره سازی پنج میلیون متر مکعبی رواناب در سدهای مخزنی خراسان جنوبی