Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا-دبير علمي اولين کنگره بين‌المللي بيماري CF گفت: اين بيماري شايع‌ترين بيماري ارثي مغلوب در دنياست که با انتقال يک ژن از پدر و يک ژن از مادر به کودک به ارث مي‌رسد و بيشتر در ازدواج‌هاي فاميلي اتفاق مي‌افتد.
به گزارش خبرگزاري آريا ،دکتر محمدرضا مدرسي افزود: بيماري cf اعضاي مختلف بدن همچون ريه، گوارش، پانکراس، لوزالمعده و غدد تناسلي را درگير مي‌کند و باعث نازايي مي‌شود و متاسفانه مهمترين علت آسيب اين بيماران و علت فوت درگيري ريه است به گونه‌اي که 90 درصد کودکان مبتلا به اين بيماري بر اثر مشکلات ريوي از بين مي‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين فوق تخصص ريه کودکان ادامه داد: به صورت عادي ريه ما مرتب در حال توليد موکوس (مخاط ريه) و ترشحات بوده است که ما آن را به صورت خلط دفع مي‌کنيم، اگرچه در حالت طبيعي لازم است اين ترشحات نرم شده و از ريه خارج شود ولي در افرادي که دچار بيماري cf هستند اين ترشحات غليظ شده و از ريه خارج نمي‌شود و نهايتا در ريه‌ها تجمع يافته و به دنبال آن ميکروب هم به اين ترشحات اضافه مي‌شود.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: از زماني که اين ترشحات شروع به تخريب ريه مي‌کنند تا زماني که فرد نياز به پيوند ريه پيدا کند بستگي به وضعيت سلامت و مراقبت از بيماران دارد، اما متاسفانه در ايران به نظر مي‌رسد سن متوسط زندگي اين بيماران بين 10 تا 12 سال بيشتر نباشد.
وي ادامه داد: بيماري cf بيماري گران قيمتي است و اولين و مجهزترين مرکز cf در مرکز طبي کودکان راه اندازي شده است که در حال حاضر بيش از 600 بيمار cf در اين مرکز ثبت نام کرده اند و هر هفته پنجشنبه‌ها از سراسر ايران به اين مرکز مراجعه مي‌کنند و توسط يک تيم 8 نفره از فوق تخصصين مربوطه بر اساس نياز ويزيت مي‌شوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: علائمي همچون سرفه‌هاي طولاني مدت خلط دار که بيش از 2 يا 4 ماه به طول انجامد، لاغري بيمار با وجود اشتها، پوست شور و مدفوع چرب از جمله علائم ديگري است که ممکن است در اين بيماران وجود داشته باشد.
وي افزود: تلاش ما بر اين است بيماري cf در آينده نزديک جزء تست‌هاي غربالگري قرار گرفته که در همان سه روز اول تولد با گرفتن يک قطره خون از کف پاي نوزاد بتوان نوزاد مبتلا به cf را تشخيص داد.
مدرسي گفت: فعلا درمان اين بيماري شامل اقدامات مراقبتي است که روزانه براي بيمار انجام مي‌شود ولي با توجه به تلاش هايي که توسط دانشمندان در حال انجام است اميد است تا 20 سال آينده درمان قطعي اين بيماران که همان ژن درماني باشد به نتيجه برسد و بيماران کاملا درمان شوند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۴۵۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

این نوع سردرد‌ها که به "سردرد‌های خوشه‌ای" معروف هستند، بسیار دردناک بوده و می‌توانند از ۱۵ دقیقه تا سه ساعت در هر بار طول بکشند. این مطالعه جدید نشان داد افرادی که به این نوع سردرد مبتلا هستند ممکن است بیش از سه برابر بیشتر در معرض سایر بیماری‌های پزشکی مانند بیماری قلبی یا اختلالات روانی قرار داشته باشند.

«کارولین ران»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد، می‌گوید: «در سرتاسر جهان، سردرد تأثیر بسیار منفی بر کیفیت زندگی افراد، هم از نظر اقتصادی و هم از نظر اجتماعی دارد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «نتایج ما نشان می‌دهد که افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای با افزایش خطر ابتلاء به سایر بیماری‌ها مواجه هستند.»

این مطالعه شامل بیش از ۳۲۰۰ سوئدی ۱۶ تا ۶۴ ساله بود که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند. بیشتر آن‌ها مرد بودند، زیرا مردان بیشتر در معرض سردرد‌های خوشه‌ای هستند. محققان آن گروه را با ۱۶۲۰۰ نفر بدون سردرد مقایسه کردند که از نظر سن، جنسیت و عوامل دیگر مشابه بودند.

محققان سوابق کاری افراد را بررسی کردند تا مشخص کنند که افراد چند روز در سال به دلیل بیماری و ناتوانی از کار غیبت می‌کنند.

یافته‌ها نشان داد افراد مبتلا به سردرد خوشه‌ای به طور متوسط ۶۳ روز به دلیل بیماری و ناتوانی غیبت از محل کار داشتند درحالیکه افراد بدون سردرد خوشه‌ای ۳۴ روز غیبت از محل کار داشتند.

به گفته محققان، حدود ۹۲ درصد از افرادی که سردرد‌های خوشه‌ای داشتند حداقل یک بیماری دیگر هم داشتند و حدود ۷۸ درصد از افرادی که سردرد خوشه‌ای نداشتند، دو بیماری دیگر داشتند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟