Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، بیســت و چهارمین جایزه ادبی و تاریخی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی در تاریخ سه شنبه مورخ سیزدهم تیرماه جاری با حضور تنی چند از فرهیختگان و چهره های شاخص ایرانی و فرانسوی در محل خانه فرهنگ ایران در پاریس به ایران‌شناس برجسته فرانسوی استاد ژیلبر لازار اهداء شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طی این مراسم که در آن دکتر علی آهنی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه، دکتر سید مصطفی محقق داماد رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات افشار، دکتر جمال کامیاب رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاریس حضور داشتند، این جایزه به وی اهدا شد.
در آغاز برنامه دکتر سیدمصطفی محقق داماد رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات افشار ضمن خوشامد گویی و تشکر از حضور اساتید و فرهیختگان ایرانی و فرانسوی و نیز قدردانی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاریس به دلیل همکاری در برگزاری این مراسم، ابتدا توضیحاتی را پیرامون بنیاد موقوفات افشار ارائه داد. طبق اظهارات وی یکی از مؤسسه‌هایی که در زمینه فرهنگ ایران می‌کوشد و خوشبختانه عمری دیرپا دارد، بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی است که البته در شمار موقوفات به حساب می‌آید.
این نهاد که چندسالی ست نام‌آشنای اهل فرهنگ شده، بیش از همه یادآور کوشش‌های ایرج افشار در عرصه ایران‌شناسی است. این بنیاد، از سال 1368 و برپایه اساسنامه موقوفه، جایزه‌ای تحت عنوان «بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار» به هر آن کس که در گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی، در داخل یا خارج از مرزهای ایران کوشیده است، اهدا می‌شود. نخستین جایزه در اختیار «نذیر احمد»؛ دانشمند هندی و استاد بازنشسته دانشگاه علیگره هندوستان قرار گرفت و امسال، نیز بیست و چهارمین دوره آن به «ژیلبر لازار»(Gilbert Lazard)؛ ایران شناس نامدار فرانسوی اعطا می شود. مصطفی محقق داماد ادامه داد که این دومین جایزه‌ای است که در اختیار یک فرانسوی قرار می‌گیرد و همین مسأله، جایگاه فرانسوی‌ها را در ایران‌شناسی واضح و بارز نشان ‌می‌دهد. پیشتر نیز شانزدهمین دوره، در سال 1390، به «شارل هانری دو فوشه کور»؛ اندشمند فرانسوی و استاد دانشگاه سوربن داده شد که افتخار داریم ایشان نیز امروز در این مراسم حضور دارند.
در ادامه برنامه جناب آقای «فرانتس گرونه» از جمله شاگردان آقای لازار که هم اکنون جانشینی کرسی تدریس وی را در دانشگاه بر عهده دارد، به سخنرانی پرداخت. وی اظهار داشت؛ همواره یاد و خاطره ژیلبر لازار به عنوان پژوهشگری که هیچ فرصت و موقعیتی را برای تحقیق و مطالعه در باره فرهنگ، زبان و تمدن فارسی از دست نداده است در دانشگاه زنده و گرامی است. آقای گرونه با توضیح تلاش های لازار در خصوص ترجمه و معرفی آثار ادبی و بویژه اشعار بزرگان و شعرای کهن فارسی به زبان فرانسه، اظهار داشت که آثار لازار در طی سال های طولانی، گواهی است بر تعهد و کوشش های بسیار وی در راستای خدمت به فرهنگ و زبان سرزمین ایران.
سخنرانی بعدی مراسم آقای پروفسور «شارل هانری دو فوشه کور» مترجم برجسته اشعار حافظ به زبان فرانسه و برگزیده شانزدهمین جایزه موقوفات محمود افشار بود که ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون تاسیس بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی به عنوان یک موسسه فرهنگی ارزشمند و بی نظیر در ایران و خصوصا تلاش ها و خدمات علمی مرحوم دکتر ایرج افشار، به تشریح کارنامه علمی و فرهنگی پروفسور ژیلبر لازار در عرصه شناخت و معرفی زبان و فرهنگ پارسی به جامعه فرانسه زبان پرداخت.
بنا به اظهارات وی، ژیلبر لازار جایگاهی نوین، استوار و درخشان را به مطالعات ایرانی در محیط های دانشگاهی فرانسه داد، و در جهان تحقیقات علمی، دریچه های جدیدی را به روی پژوهش های ایرانی و آریایی در داخل و خارج از فرانسه گشود.
دو فوشه کور ادامه داد که در سال 1940 در حالی که لازار بیست سال داشت، در اکول نرمال سوپریور پذیرفته شد و مدت کوتاهی بعد در جنگ مقابل آلمان نازی به نیروهای مقاومت پیوست. در سال 1946 بخش دستور زبان را به عنوان حوزه مطالعات تخصصی خود انتخاب کرد. لازار از سال 1948 تا سال 1951 به مدت سه سال در ایران تحقیقات گسترده ای را در حوزه فرهنگ و زبان فارسی به انجام رساند. وی در سال 1960 رساله دکتری خود را در موضوع زبان کهن پارسی به رشته تحریر درآرود، که نقش بنیادینی در کارنامه شغلی وی ایفا کرد.
دو فوشه کور ادامه داد ژیلبر لازار به عنوان استاد موسسه ملی زبان های شرقی، نقش مهمی در نوآوری آموزش زبان فارسی ایفاء کرد و در سال 1966 در دانشگاه سوربن مجله زبان ها و تمدن های ایرانی را تاسیس کرد و در سال 1971 به عنوان مدیر مطالعات و زبانشناسی ایرانی در مدرسه مطالعات عالی سوربن اشتغال یافت. در سال 1972وی موسسه مهم مطالعات ایرانی را در دانشگاه سوربن با همراهی گروهی از محققان و پژوهشگران تاسیس و راهبری نمود که منشاء بسیاری از آثار و اقدامات علمی و دانشگاهی شد.
برخی آثار لازار عبارتند از: زبان کهن‌ترین متون نثر فارسی، دستور زبان فارسی معاصر، فرهنگ فارسی - فرانسه، شکل‌گیری زبان فارسی، اشعار پراکنده قدیمی‌ترین شعرای فارسی‌زبان از حنظلۀ بادغیسی تا دقیقی، بررسی وزن شعر ایرانی، ترجمۀ فرانسوی برگزیده رباعیات خیام و گزیده‌ای از غزل‌های حافظ.
پس از سخنان آقای دو فوشه کور، پیام تبریک و تشکر جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف وزیر محترم امور خارجه ایران خطاب به آقای پروفسور ژیلبر لازار توسط آقای دکتر علی آهنی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه قراِئت شده و به ایشان تقدیم شد.
سپس از خود استاد لازار جهت ایراد سخنرانی به جایگاه دعوت شد. وی ضمن سپاس و تشکر فراوان از اینکه جایزه امسال موقوفات دکتر محمد افشار به وی تعلق گرفته است، به ذکر خاطراتی از دیدارها و گفتگوهای خود با چهره های شاخص ادبی و فرهنگی ایران همچمون استاد معین، استاد تفضلی و استاد ایرج افشار در طی سال های خیلی دور پرداخت و از این بزرگان به نیکی یاد کرد.پایان بخش برنامه قرائت لوح سپاس بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار یزدی و اهداء لوح، یک نشان و یک قالی دستباف نائین زیوریافته با نام لازار به ایشان بود.
خاطر نشان می سازد که تاکنون اندیشمندانی همچون: ریچارد فرای، شارل هانری دو فوشه کور، برت فراگنر، آنجلو میکله پیه مونتسه، سیدمحمد دبیرسیاقی، غلامحسین یوسفی، امیرهوشنگ ابتهاج (سایه)، منوچهر ستوده، عبدالحسین .... این جایزه را دریافت کرده اند. اعضای هیات گزینش جایزه دکتر محمود افشار عبارتند از: سیدمصطفی محقق‌داماد، محمدرضا شفیعی ‌کدکنی، ژاله آموزگار، جلال خالقی‌مطلق، محمود امیدسالار، فتح اﷲ مجتبایی، حسن انوری و کاوه بیات.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۴۷۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهدای جایزه باران مسطورا در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، مسابقه نهایی زندگی با آیه‌ها استان کرمان امروز جمعه ۷ اردیبهشت ماه از ساعت ۱۲ ظهر آغاز و در ساعت ١٢ روز شنبه ۸ اردیبهشت ماه پایان می‌یابد.

مدت زمان پاسخ به ٢٠ سوال این مسابقه ۱۵ دقیقه می‌باشد که ۱۳ دقیقه برای پاسخ به سوالات و ۲ دقیقه برای مشخصات اولیه در نظر گرفته شده است.

علاقمندان جهت شرکت در مسابقه نهایی زندگی با آیه‌ها استان کرمان با جوایز متعدد، می‌توانند وارد لینک زیر شوند.

https://formafzar.com/form/9hz70

کد خبر 6088890

دیگر خبرها

  • شکست سکوت رسانه‌های فارسی زبان در برابر اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • برگزاری رویداد استانی اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود
  • (ویدئو) دردسرهای فریدون زندی برای صحبت به زبان فارسی
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • عاشق شعر عالمگیر ایران هستم/ بهترین سوغاتی از نمایشگاه کتاب تهران
  • شاعری که مایه افتخار ایرانیان است
  • اهدای جایزه باران مسطورا در کرمان
  • شاعران ۵ کشور برای عملیات وعده صادق شعر سرودند