Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، کوشیار واقفی یکشنبه در حاشیه بازدید از تاسیسات آب بندرعباس اظهار داشت: : هر جا که از آب سد برداشت می شود، مساله طعم و بوی آب وجود دارد اما این مشکل فصلی بوده و با تلاش آبفای هرمزگان و آب منطقه ای به زودی به حداقل ممکن کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه وضعیت تاسیسات آب شهر بندرعباس مناسب بوده و از سیستم های مجهز ازن زنی با اکسیدکننده قوی برخوردار است، گفت: مشکل طعم و بوی آب مربوط به تصفیه خانه آب بندرعباس نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر نظارت بر بهداشت شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از بروز مشکل طعم و بو در آب شرب بندرعباس، باید از نقاطی از سد استقلال میناب آب برداشت شود که دارای کیفیت بهتری است.
لازم به ذکر است، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان اوایل هفته جاری با اشاره به تغییرات ایجاد شده در طعم و مزه آب شرب شهر بندرعباس، گفت: این مساله ناشی از شکوفایی جلبک ها در سد استقلال میناب می باشد که به دلیل افزایش دما رخ داده است.
امین قصمی بیان داشت: طعم و مزه دار بودن آب شهر بندرعباس در فصل گرما اتفاق تازه ای نیست و هر ساله با آغاز این فصل بویژه با توجه به افزایش دما در تابستان ، این مساله شدت بیشتری می یابد.
وی ادامه داد: تغییر بوی آب شرب شبکه شهر بندرعباس ، بدلیل افزایش میزان مصرف آب در نتیجه گرمای بالای 40 درجه در فصل تابستان است که سبب شده بخش بیشتری از آب لایه میانی مخزن سد استقلال میناب مورد استفاده قرار گیرد.
قصمی افزود: چون تراکم و شکوفایی جلبک ها (بر اثر افزایش دما) در این لایه نسبت به سطح ابتدایی مخزن به مراتب بیشتر بوده، باعث افزایش طعم و بوی آب شده است.
وی تاکید کرد: حجم قابل توجهی از این جلبک ها در فرآیند تصفیه اولیه آب در تصفیه خانه میناب از آب جدا شده و بخش دیگر آن نیز در فرآیند تصفیه ثانویه آب در تصفیه خانه بندرعباس، حذف می شود اما این روند سبب حذف بوی ایجاد شده توسط جلبک ها نمی شود.
مدیرعامل آبفا هرمزگان گفت: به منظور کاهش و رفع طعم و بوی آب ، باید میزان بیشتری ازمنابع آب زیرزمینی (چاه ها) را جایگزین آب سد کنیم که هماهنگی های لازم در این خصوص با شرکت آب منطقه ای استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: همچنین امسال با افزایش میزان مصرف آب از سوی مشترکین، ناگزیر بخش بیشتری از حجم آب سد وارد مدار شده و با توجه به امکانات تصفیه خانه آب بندرعباس، امکان ازن زنی همه حجم ورودی (از سد) وجود ندارد که تلاش می کنیم با رفع مشکل فنی این سیستم ، طعم و بوی آب را تا حد امکان کاهش دهیم.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: براساس پایش مستمر و بی وقفه از سوی کارشناسان شرکت آبفا هرمزگان، کیفیت آب آشامیدنی شبکه لوله کشی بندرعباس از سلامت کامل برخوردار است.
وی تاکید کرد: شهروندان اطمینان داشته باشند که این آب هیچ گونه مشکل کیفی و بهداشتی ندارد و این موضوع از سوی مراکز و مراجع بهداشتی استان (مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان) نیز مورد تایید است.
سد استقلال میناب بیش از 40 سال پیش با ظرفیت 250میلیون متر مکعب با هدف آبرسانی به شهر میناب وبندرعباس احداث شد ولی پس از دو دهه کم بارشی و خشکسالی، در سالهای اخیر با بحران کم آبی مواجه شد.
با پررنگ شدن این بحران ، از 6 سال پیش سد های شمیل ونیان به کمک این سد آمدند و آب این سدها به بخش کشاورزی میناب، و آب سد استقلال برای مصرف شرب به شهرهای بندرعباس ، بندر خمیر اختصاص یافت.
اما با این حال به دلیل کاهش میزان بارندگی و افزایش شدت خشکسالی در هرمزگان، سد استقلال میناب هم اکنون با چالش های بسیاری برای تامین آب مناطق مذکور روبه رو است.
حجم دریاچه سد استقلال میناب 350 میلیون متر مکعب و حجم مفید آن 270 میلیون متر مکعب است.
روزانه بیش از 20 هزار متر مکعب آب سد استقلال میناب تبخیر می شود.
55 درصد آب آشامیدنی 700 هزار نفر از جمعیت شهرستان های بندرعباس و بندرخمیر ، از سد استقلال میناب و 45 درصد از چاههای پائین دست سد میناب و سد های شمیل و نیان تأمین می شود .
نزدیک به دو دهه خشکسالی و کم آبی درهرمزگان موجب خشک شدن 365حلقه چاه آب آشامیدنی، 18 دهنه چشمه و قنات، 100 حلقه چاه و کاهش آب 135 حلقه چاه بین 30 تا 70 درصد شده است.
بر اساس اطلاعات ایستگاه‌های باران ‌سنجی شرکت مدیریت منابع آب ایران، در میان کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور، استان هرمزگان با 4 میلی‌متر بارندگی در رتبه دوم قرار دارد.
از 74 دشت موجود در هرمزگان تمامی آنها دارای بیلان منفی هستند و 38 دشت ممنوعه و مابقی دشت ها نیز شور است .
لازم به ذکر است، مدیر نظارت بر بهداشت آبفای کشور که به منظور بررسی وضعیت کیفی آب بندرعباس به هرمزگان سفر کرده از تصفیه خانه آب بندرعباس، مخازن، شبکه آبشرب و آزمایشکاه کنترل کیفیت آب و فاضلاب بندرعباس بازدید کرد.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسینی انتشاردهنده: خلیل تنیده

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۰۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاضلاب شهر بندر عباس سر و سامان می گیرد

هرمزگان- پساب فاضلاب شهر بندرعباس که بیش از ۲ دهه با مشکل جدی رهاسازی به دریا مواجه بوده و به دغدغه اصلی مردم و مسوولان تبدیل شده بود بالاخره قرار است بعد از سال‌ها به نتیجه برسد و بخش مهمی از فاضلاب شهر جمع‌آوری و مشکلات فعلی حل شود.

تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس که در دهه ۸۰برای جمعیت ۴۰۰هزار نفری ساخته شده بود درابتدا توان تصفیه محدودی داشت اما پیش بینی برای خرید پسآب آن نشده بود ، رفته و رفته با گسترش شهر و شمار مشترکان دیگر توان تصفیه هم ندارد لذا به صورت نیمه خام در خور گورسوزان رها سازی و به دریا می رود.

فاضلاب شهر بندرعباس سال هاست روانه خلیج فارس  می‌شود که این معضل علاوه بر ایجاد بوی نامطبوع  و آزار ساکنان و گردشگران، محیط زیست به ویژه آبزیان را با مخاطرات جدی مواجه کرده است که بر همین اساس مسئولان استانی طرحی را آماده کرده اند که قرار است تا ۲ سال آینده بساط این کار برچیده شود.

ورود 700 لیتر فاضلاب به دریا

هر چند باتوجه به اینکه منابع آبی استان هرمزگان در سال‌های اخیر تحت تاثیر پدیده خشکسالی و کم آبی گرفته است و استفاده از تمام ظرفیت پساب فاضلاب با رعایت تمام استانداردهای زیست محیطی، برای حفظ ذخایر منابع آبی و همچنین توسعه صنعت و کشاورزی ضرورت داشته است با این همه اما تقریبا از همان سال های آغازین به دلیل تصفیه نشدن فاضلاب شهری بندرعباس ، به گفته کارشناسان در هر ثانیه ۵۰۰ تا ۷۰۰ لیتر فاضلاب خام وارد ساحل  و دریا در بندرعباس می‌شده است که در یک محاسبه سرانگشتی در روز به  ده ها میلیون لیتر فاضلاب می رسد.

با وجود تاکید و هشدارهای مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان و رئیس دادگستری استان هرمزگان مبنی بر سرعت بخشی در هدایت فاضلاب به صنایع غرب بندرعباس و جلوگیری از تهدید جدی که این پساب ها می تواند برای سلامت شهروندان داشته باشد تا سال 1400هیچ اتفاق قابل توجهی در این زمینه نیفتاد تا اینکه امین قصمی مدیرعامل وقت شرکت آب و فاضلاب وقت هرمزگان از قرارداد سرمایه گذاری حق استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس به صنایع غرب استان را به مردم خبر داد تا اینکه سرانجام با حمایت ویژه استاندار هرمزگان، پیگیری نمایندگان مجلس و مقام قضایی استان، این قرارداد به شرکت جدید (تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس) که سهامداران آن صنایع بزرگ غرب بندرعباس همچون شرکت‌های نفت، فولاد و مس هستند، واگذار شد.

پایان آلودگی

سال گذشته شهروز شجاعی مدیرعامل شرکت زیرساخت و توسعه خلیج فارس که مجری این پروژه بشمار می رود، در توضیح روند پیشرفت ابر پروژه ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس وانتقال پساب آن به صنایع غرب بندرعباس، گفت: طرح ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس تا شهریور ۱۴۰۴به پایان می‌رسد.

وی با بیان این که طرح بزرگ ساماندهی فاضلاب شهر بندرعباس و انتقال پساب بازیافت شده به صنایع در ۶فاز اجرایی در حال انجام و پیشرفت کلی طرح ۴۸درصد است، به پیشرفت فیزیکی هر یک از فاز های این پروژه اشاره کرد و گفت:  فاز یک این پروژه به طور 100 درصد به پایان رسیده که شامل عملیات ساختمانی مخزن و ایستگاه پمپاژ انتقال پساب بازیافت است و تجهیزات این فاز هم ۵۰درصد پیشرفت دارد.

هوی افزود: همچنین فاز۲که بازسازی و توسعه و نوسازی تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس و ایجاد یک ایستگاه اصلی پمپاژ است، بیش از ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد و بزودی وارد مدار توسعه خواهد شد.

شجاعی عنوان کرد: همچنین فاز ۳، خط انتقال تصفیه خانه تا مخزن به طول ۲۲کیلومتر در منطقه ویژه قرار دارد که عملیات اجرایی آن به پایان رسیده و خط کاملاً آماده بهره‌برداری است .

اعتبارات ناکافی

در همین رابطه استاندار هرمزگان نیز از اراده جدی برای ساماندهی فاضلاب بندعباس خبر داد و گفت: پروژه فاضلاب یکی از نیازهای اساسی شهر بندرعباس است که این پروژه توسعه محدودی داشت و کل قراردادهای منعقد شده آن نهایتا 17 میلیارد تومان شامل می شد اما اکنون این رقم به بیش از 3 هزار میلیارد تومان قرارداد رسیده که بخشی قابل توجهی نیز پرداخت شده است.

مهدی دوستی با تاکید بر اینکه پیشرفت پروژه قابل قبول است و 3 فاز از پروژه به پایان رسیده افزود: سه فاز دوم هم آغاز شده و پیشرفت مناسب و مطابق برنامه دارند یک سری مشکلات هم وجود دارد یکی از مسائل ثبت سفارش و مسائل ارزی است که برای تامین آن از تهران پیگیری خواهیم کرد.

استاندار هرمزگان با اشاره به لزوم پوشش کامل شهر بندرعباس در این طرح اظهار داشت: این پروژه بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد این میزان همه فاضلاب بندرعباس را پوشش نمی‌دهد اما مشکل اساسی را حل می‌کند اما لازم است این پوشش به تمام سایر طرح‌ها از جمله نهضت ملی مسکن و مسکن مهر نیز برسد.

وی با تاکید بر اینکه با برنامه ریزی صورت گرفته و پیش‌بینی آینده شهر بندرعباس این پروژه 15 سال آینده نیاز شهر را پوشش می‌دهد گفت: برنامه داریم تا سال 1404 این پروژه و بخش‌هایی که آغاز شده به پایان برسد فعلا متناسب با برنامه، پروژه در حال انجام است.

منبع: روزنامه قدس تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • بازگشت نخستین گروه از زائران هرمزگانی سرزمین وحی
  • تشییع پیکر شهید مهدی مزرئی نوده در بندرعباس
  • بازگشت زائران عمره ‌هرمزگانی به بندرعباس
  • در زندان زنان بندرعباس چه می گذرد؟ | تصاویر
  • فاضلاب شهر بندر عباس سر و سامان می گیرد
  • آبان ماه ایستگاه پایانی جهت تکمیل بیمارستان‌های بندرعباس و میناب
  • ارتقای تخت‌های بیمارستانی هرمزگان در دستور کار دولت
  • کشف ۲۵۰ میلیارد کالای قاچاق و سوخت در طرح ضربتی پلیس هرمزگان
  • توجه به کمیت‌ها نباید جلوی توسعه کیفی آموزش را بگیرد
  • کشف ۲۲ کیلوگرم شیشه در میناب