Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مدیران پیشین این شرکت که با کشف حقایقی درباره تخلفات زیست‌محیطی‌ شرکت یاد شده، اخراج شده گفت: پرونده این تخلفات را به مراجع قضایی کشانده چراکه خطری که با دفن این سموم مهلک در خاک، مردم استان گلستان و کلیه زیست‌مندان منطقه را تهدید می‌کرد، دلیل اعتراضش به مدیران مجموعه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هرچند این اعتراض به اخراجم منجر شد اما با بازکردن پرونده این تخلف در مراجع قضایی امید داشتم در جهت جلوگیری از این تخلف زیست محیطی موثر واقع شوم؛ اما مماشات مسئولان محیط زیست استان با این شرکت متخلف مانع از رسیدن گزارش صحیح و راست به مقامات قضایی و صدور حکمی متناسب با تخلف شد. تخلفی که یکی از عواقب آن افزایش تعداد نوزادان ناقص‌الخلقه خواهد بود.

لازم به ذکر است اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان که شنیده‌ها حاکی از مماشات مسئولانش با مدیران شرکت گل‌سم دارند، پس از وصول دستور قضایی و نمونه‌برداری از خاک مشکوک به آلودگی، نمونه‌ها را به آزمایشگاهی می‌سپارند که میزان سموم را در نمونه‌ها کمتر از یک صدم برابر حد مجاز اعلام کرده تا مقدمات تبرئه این شرکت را از تخلفاتی که جان هموطنان را به بازی گرفته فراهم آورده باشد.

سپس به دنبال اصرار شاکی مبنی بر تخلیه هزاران لیتر از انواع سموم فاسد و تاریخ گذشته در محوطه کارخانه و انبار آن در شهر گرگان و با توجه به بوی قابل استشمام سم از نمونه‌های خاک، نمونه‌ به آزمایشگاه‌ معتمد دیگری سپرده شده و نتایجی ناگوار به دست می‌آید: وجود 13 نوع سم کلره مهلک که میزان آن‌ها در خاک، تا دو هزار برابر حد مجاز اعلام می‌شود.

امید روشن معاون سابق محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گلستان که در خلال رسیدگی به پرونده شرکت گل‌سم از سمتش برکنار شده، در پاسخ به سوال خبرنگار فارس ضمن خودداری از تایید یا تکذیب این موضوع گفت: در دوره مسئولیتم و با توجه به اهمیت فوق العاده گزارش رسیده در این رابطه وظایف سازمانی و اخلاقی‌ام را در قبال مردم بدون هر گونه مسامحه‌ای و به طور جدی انجام داده‌ام. هر چند برکناری‌ام از سمت معاونت این اداره کل امکان پیگیری و اقدامات اجرایی تکمیلی در این خصوص را از اینجانب سلب کرد».

گزارش مسامحه اسماعیل مهاجر، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گلستان به مراجع قضایی، به صدور حکمی تحت عنوان «پاکسازی منطقه از سموم» برای شرکت مزبور منجر شده است که به نظر می‌رسد در مقابل تخلف انجام گرفته بسیار کم است.

در واقع شرکتی که با دفن سموم مهلک در خاک، سلامت ساکنان استان گلستان و محیط زیست منطقه را تا سالیان متمادی با خطر جدی از جمله ابتلا به بیماری‌هایی مهلک چون سرطان روبه‌رو ساخته است بدون آن‌ که به عنوان یک واحد آلاینده متخلف به مراجع قضایی معرفی شود و بی‌آنکه ابعاد اقدام بالقوه فاجعه بار آن به طور دقیق‌تر و با قید فوریت مورد بررسی میدانی و آزمایشگاهی قرار بگیرد و با صدور حکمی متناسب با تهدید بهداشت عمومی، از تکرار این تخلفات مهلک منع شود، اکنون تنها به پاکسازی منطقه آن هم بدون الزام به نظارت خاصی موظف شده است؛ بی‌آنکه تاکنون خبری نیز از اجرای همین حکم رقیق گزارش شده باشد.

فاش شدن خبر دفن سموم مهلک توسط شرکت گل‌سم در حالی اتفاق افتاد که استانداری گلستان نیز در حمایت از این واحد تولید سم، بلافاصله جلسه شورای اداری شهرستان بندر گز را را در محل این کارخانه متهم برگزار کرد.

چندی پیش، بی‌تفاوتی مسئولان محیط زیست استان گلستان نسبت به هشدارهای مستند کار‌شناسان مبنی بر تخیله پساب حاوی اسید و عناصر رادیو اکتیو توسط یک شرکت تولید ید در تالاب اینچه استان گلستان نیز خبرساز شد و نگرانی فعالان زیست محیطی را از به خطر افتادن سلامت جامعه و زیست‌مندان منطقه به همراه داشت.

انتشار جزئیات این فاجعه زیست محیطی اما تاکنون واکنشی را از سوی مسئولان استانی یا ستادی سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال نداشته است.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۳۵۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی

ایسنا/گیلان رئیس اداره حفاظت محیط زیست شفت با اشاره به رفع تصرف دو هکتار از اراضی ملی واقع در منطقه حفاظت شده سیاهمزگی، گفت: محیط زیست با سودجویان اراضی ملی مطابق قانون برخورد می‌کند.

یاسر ریاضی امروز ۱۷ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به تشدید برخورد با متخلفان تصرف اراضی ملی، اظهار کرد: به منظور حفظ حقوق بیت‌المال و برخورد با تصرفات اراضی ملی، ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان با همکاری یگان حفاظت منابع طبیعی در محدوده منطقه حفاظت شده سیاهمزگی با دستور مقام قضائی اقدام به رفع تصرف دو هکتار از اراضی ملی جنگلی کردند.

وی افزود: ماموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان شفت بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای حفاظت از انفال و جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی به صورت شبانه‌روزی و حتی در ایام تعطیل در راستای حراست و صیانت از اراضی ملی در حال گشت و کنترل مناطق تحت مدیریت است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان شفت گفت: دوستداران محیط‌زیست می‌توانند گزارشات خود را در خصوص تخریب، تصرف و آلودگی محیط‌زیست به اطلاع اداره حفاظت محیط زیست برسانند و محیط‌بانان و حافظان طبیعت را یاری کنند تا با سودجویان مطابق قانون برخورد قاطع انجام شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • دستگیری ۱۴ شکارچی و متخلف صیادی در مازندران
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد
  • پلمب یک واحد آلاینده غیر مجاز در ورامین
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • تلاش برای افزایش ضریب حفاظت گوزن زرد در ارسنجان