Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@23:19:30 GMT

۸ روش برای در امان ماندن از قبض برق نجومی

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۸۵۶۳۶

۸ روش برای در امان ماندن از قبض برق نجومی

اگر قادر نیستید که برای وسایل منزل خود جایگزین مناسب پیدا کنید، به یاد داشته باشید راه‌های زیادی است که با پیروی از آن می‌توانید در مصرف برق صرفه جویی کنید مانند: قبل از روشن کردن ماشین لباس شویی از پر بودن آن مطمئن شوید. اگر شما لباسشویی را به مقدار کمتر از ظرفیتش پر کنید به همان اندازه که برایش تعریف شده است، انرژی مصرف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هنگام استفاده از اجاق برقی درب آن را باز نکنید، این کار باعث می‌شود اجاق انرژی بیشتری برای گرم کردن غذا صرف کند. قبل از آنکه درب یخچال فریزر را باز کنید تصمیم‌تان را برای برداشتن مواد و یا غذای مورد نظر بگیرد تا زمان کمتری برای پیدا کردن وسایل صرف شود.

سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی‌زاده سرچشمه:با صرفه جویی در مصرف برق می‌توان دو هدف را دنبال کرد یکی جلوگیری از پدیده گرم شدن زمین و دیگری کاهش هزینه پرداخت قبوض برق. با نگاهی ساده به اطراف محیط کار و منزل خود می‌توان مشاهده کرد، تمام وسایلی که با برق کار می‌کنند، قادرند کارایی بیشتری داشته باشند. عایق بندی خانه‌ها و تغییر عادت‌های روزانه شما نیز می‌تواند نقش موثری در کاهش میزان مصرف برق داشته باشد برای اطلاعات بیشتر و چگونگی صرفه جویی در مصرف برق ادامه این مطلب را بخوانید.
هنگامی که به نور طبیعی دسترسی دارید با کشیدن پرده‌های خانه محیط آن را روشن کنید. استفاده از نور طبیعی می‌تواند تکیه شما به نور مصنوعی را کاهش داده و باعث کاهش در مصرف برق و در نتیجه کاهش هزینه‌ها شود. به یاد داشته باشید چه در محیط کار و یا خانه استفاده از نور طبیعی می‌تواند شادابی خاصی را به شما هدیه کند. همین شادابی می‌تواند انگیزه کنار زدن پرده‌ها برای رسیدن به نور طبیعی را در شما افزایش دهد.

سعی کنید فضای محیط کاری خود را به نحوی تنظیم کنید که نور طبیعی روی میز کار شما بتابد در چنین شرایطی و در صورت امکان چراغ‌های بالای سرتان را خاموش کنید. در مواقعی که می‌خواهید حریم خصوصیتان حفظ شود، شما می‌توانید از پرده‌های توری نازک برای عبور نور در محل کار و یا منزل خود استفاده کنید با این کار هم حریم خصوصیتان حفظ می‌شود و هم می‌توانید از نور طبیعی به اندازه کافی استفاده کنید.
در محیطی که در آن از لامپ‌های رشته‌ای استفاده می‌شود، سعی کنید لامپ‌های LED را جایگزین لامپ‌های رشته‌ای پر مصرف کنید شما با این کار صرفه جویی قابل توجه‌ای را تجربه خواهید کرد.
نکته: لامپ‌های رشته‌ای ۹۸ درصد برق دریافتی را به گرما تبدیل می‌کنند و تنها ۲ درصد را به نور تبدیل می‌کنند این درحالی است که لامپ‌های LED, CFL چندین برابر کارایی و دوام بیشتر دارند. لامپ‌های CFL اولین جایگزین لامپ‌های رشته‌ای بودند که تنها با یک چهارم انرژی مصرفی لامپ‌های رشته‌ای کار می‌کردند. عیب این لامپ‌ها وجود جیوه درون آنهاست که در هنگام دفع، باید اصول بهداشتی را رعایت کرد. لامپ‌های LED که امروزه بیشترین کاربرد را دارند هم مدت زمان بیشتری عمر می‌کنند و هم جیوه ندارند.
۱. خاموش کردن لامپ اضافی
خاموش کردن لامپ‌های اضافی ساده‌ترین و رایج ترین را برای صرفه جویی در مصرف برق است، که به طور یقین بسیار کارایی دارد. توجه به اینکه چه تعداد لامپ در منزل و یا محیطی که در آن قرار دارید. زمان روشن بودن‌شان می‌تواند به شما کمک کند که چند عدد لامپ در یک مکان و زمان خاص روشن باشند. هنگامی که از یک اتاق خارج می‌شوید، سعی کنید چراغ را خاموش کنید. عادت کنید هر وقت از اتاقی خارج می‌شوید اگر کسی داخل اتاق نباشد، چراغ را خاموش کنید.
سعی کنید که لامپ‌هایی که باعث گرم شدن محیط می‌شوند در مناطقی استفاده کنید که نیاز به روشن بودن در مدت طولانی نیست. مثال مکان‌هایی چون: انباری‌ها و در کل محیطی خیلی در آنجا پرسه نمی‌زنید جز در مواقع لزوم و به مدت کوتاه. اگر خانه‌تان چندین اتاق داشت سعی کنید تمام اعضای خانواده را در زمان پیک مصرف برق در یک محیط جمع کنید تا مجبور نباشید که تمام چراغ‌های منزل را روشن کنید. با پخش شدن اعضای منزل در اتاق‌های متفاوت به خودی خود آمار تعداد لامپ‌های روشن افزایش می‌یابد. برای صرفه جویی در مصرف برق می‌توان از شمع نیز استفاده کرد! البته این سیتم نور برای کسانی که طبع عاشقانه دارند بسیار کارآمد است. اگر هم میلی برای این کار نداشته باشید، می‌توانید هفته‌ای یک یا دوبار این تجربه را داشته باشید. با این حال بسیار مراقب و مطمئن باشید که کودکتان از خطرات حاصل از افتادن شمع و آتش سوزی کاملا آگاهی داشته باشد.
۲. کشیدن فیش وسایل الکتریکی خاموشهر وسیله‌ای که در حال استفاده از آن نیستید، فیش آن‌ را از برق جدا کنید. توجه داشته باشید هر وسیله الکتریکی‌ای که به برق وصل باشد، حتی اگر خاموش هم باشد از انرژی الکتریکی استفاده می‌کند. حتی یک دستگاه کوچک قهوه ساز تا هر زمانی که در حالت خاموش به برق وصل باشد، انرژی مصرف می‌کند. حتی در شرایطی که قهوه درونش سرد شده باشد. بعد از استفاده از کامپیوترتان آن را خاموش کنید و در انتها از برق جدا کنید. کامپیوترها انرژی زیادی مصرف می‌کنند. اگر شما فیش برقشان را جدا نکنید به نحوی پول خود را هدر می‌دهید.
سعی نکنید در هر شرایطی تلویزیونتان روشن باشد، ممکن است این کار برای برخی ناخوشایند باشد، اما لزومی ندارد پس از تماشای برنامه مورد علاقه خود تلویزیون را در حال خود رها کنید و به دیگر کارهای خود برسید. شما با خاموش کردن به موقع تلویزیون می‌توانید در مصرف برق صرفه جویی قابل توجه‌ای داشته باشید. سیستم‌های صوتی و بلندگو ها را بعد از استفاده خاموش کنید. این گونه دستگاه‌ها به معنی تمام کلمه قاتلین برق هستند و می‌توانند هزینه زیادی برای شما به وجود بیاورند. لوازم کوچک منزل از جمله شارژر تلفن، لوازم آشپزخانه، خشک‌کن مو، و هر چیز دیگری که در اختیار دارید را پس از مصرف به حال خود رها نکنید. سعی کنید تمامی آنها را پس از مصرف از برق جدا کنید.
۳. جایگزین وسایل جدید با قدیم
اگر بودجه‌تان کفاف داد وسایل کم مصرف جدید را جایگزین وسایل پر مصرف قدیمی کنید. هنگامی که وسایل الکتریکی قدیمی ساخته می‌شد تولیدکنندگانشان نگران افزایش مصرف برق اینگونه وسایل نبودند. اما وسایل جدید برای حفظ انرژی، کاهش هزینه خانوارها و کاهش آلاینده‌های محیط زیست طراحی و ساخته می‌شوند. اگر شما دارای یک یخچال بزرگ، اجاق گاز، ماشین ظرفشویی و خشک کن قدیم داشته باشید جایگزین کردن این وسایل با وسایل جدید می‌تواند در بلند مدت خیلی مقرون به صرفه باشد. رتبه بندی مصرف انرژی(برچسب انرژی) در لوازم خانگی جدید به شما این امکان را می‌دهد که از مقدار مصرف انرژی دستگاه مطلع شوید و آن را ارزیابی کنید. به یاد داشته باشید که لوازم جدید الکتریکی هر چقدر مصرف انرژی‌شان کمتر باشد، ممکن است گران‌تر باشند اما شما در پرداخت قبض برق می‌توانید سود حاصل از خرید اینگونه وسایل را به عینه مشاهده کنید. اگر قادر نیستید که برای وسایل منزل خود جایگزین مناسب پیدا کنید، بیاد داشته باشید راه‌های زیادی است که با پیروی از آن می‌توانید در مصرف برق صرفه جویی کنید مانند: قبل از روشن کردن ماشین لباس شویی از پر بودن آن مطمئن شوید. اگر شما لباسشویی را به مقدار کمتر از ظرفیتش پر کنید به همان اندازه که برایش تعریف شده است، انرژی مصرف می‌کند. پس سعی کنید، ماشین لباسشویی را حتما به اندازه ظرفیتش پر کنید. در هنگام استفاده از اجاق برقی درب آن را باز نکنید، این کار باعث می‌شود اجاق انرژی بیشتری برای گرم کردن غذا صرف کند. قبل از آنکه درب یخچال فریزر را باز کنید تصمیم‌تان را برای برداشتن مواد و یا غذای مورد نظر بگیرد تا زمان کمتر برای پیدا کردن وسایل صرف شود هر چقدر درب یخچال بیشتر باز شود مصرف انرژی آن نیز بالاتر می‌رود. همچنین پس از بستن درب یخچال مطمئن شوید که درب آن بصورت کیپ بسته شده باشد.
۴. وابستگی خود را نسبت به لوازم خانگی کم کنید
در زمان‌های گذشته مردم برای اداره خانه نیاز زیادی به لوازم بزرگ امروزی نداشتند. تجربه چیزهایی که آنچنان بکارتان نمی‌آید خالی از لطف نیست. با استفاده از لوازم کمتر شما می‌توانید کل خانواده را برای کارهای منزل بسیج کنید و برای هر کدام کاری را در نظر بگیرید. اکثر مردم بیش از میزان ضروری لباس‌های خود را می‌شویند. سعی کنید تعداد دفعات شستن لباس را به هفته‌ای یک بار کاهش دهید. البته برای اشخاصی که در محیط خوش آب و هوا زندگی می‌کنند و عرق زیادی نمی‌کنند. سعی کنید لباس‌های خود را روی بالکن و یا حیاط خلوت منزل خشک کنید تا اینکه بخواهید از خشک کن استفاده کنید. هر از چند گاهی بجای استفاده از ماشین ظرفشویی با دستتان این کار را بکنید هم در مصرف انرژی صرفه جویی کرده‌اید و هم بدنتان کمی تحرک پیدا می‌کند. سعی کنید لااقل هفته‌ای یک بار از پخت و پز دست بردارید و غذاهای گیاهی و خام مصرف کنید البته اگر برای شما مقدور باشد. از لوازم کوچک در صورت ممکن استفاده نکنید. می‌توانید به جای فن آشپزخانه پنجره‌ها را باز کنید تا هوا عوض شود.
۵. لوازم گرمایشی و سرمایشی
از عایق بودن منزل خود اطمینان حاصل کنید و از درب و پنجره‌های مخصوص عایق‌بندی استفاده کنید. این کار در کاهش هزینه‌ها بسیار چشم‌گیر است. عایق خانه خود را از نشت هوای سرد به بیرون در فصل تابستان و از خروج هوای گرم در فصل زمستان چک کنید. از اشخاصی که در کار عایق بندی مهارت دارند کمک بگیرید تا اتاق زیر شیروانی، فضای خالی، زیرزمین، دیوارها و سقف‌ها را بازرسی کند. استفاده از زه‌های آبندی در جداره در و پنجره‌های منزل در مواقعی که از تهویه هوا استفاده نمی‌کنید، توصیه می‌شود. سعی کنید آن‌ها را خوب مهر و موم کنید. اگر از بخاری برقی استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید که بخاری خوب عایق بندی شده باشد تا حرارت زیادی را هدر ندهد.
به جای حمام مفصل، دوش بگیرید. در موقعی که می‌خواهید دوش بگیرد مصرف برق و آب نیز کاهش می‌یابد. زیرا وقتی در حمام به سر می‌بریم ناچار باید چراغ را روشن کنید تا در محیط لیز حمام دچار حادثه نشوید. فاصله یک دوش گرفتن ساده با یک حمام مفصل به ۲۰ دقیقه می‌رسد در این زمان نیز مصرف برق بالا می‌رود. استفاده از آب خنک‌تر در فصول گرم سال هم مصرف انرژی را پایین می‌آورد و هم زمان ماندن در حمام را کاهش داده و در نتیجه در مصرف انرژی صرفه جویی می‌شود.
۶. استفاده بهینه از سیستم سرمایشی
گاهی اوقات استفاده از تهویه مطبوع اجتناب ناپذیر است اما هیچ دلیلی وجود ندارد از ابتدای بهار تا پایان تابستان سیستم تهویه مطبوع را خاموش نکنید. راه‌هایی برای خنک شدن در روز هایی گرم وجود دارد.
۷. استفاده بهینه از وسایل گرمایشی
سعی کنید در طول زمستان محیط خانه خود را چند درجه پایین‌تر نگه دارید. شاید این چند درجه آن‌قدر هم به چشم نمی‌آید اما روی هزینه‌ها بسیار تاثیرگذار است. البته در کشور ما بیشتر مردم به وسیله گاز خانه‌هایشان را گرم می‌کنند. این نکته برای کسانی است که از برق برای گرم کردن منزل استفاده می‌کنند کاربرد دارد. البته دلیلی نمی‌شود که از الگوی بالا استفاده نکنید. برای گاز مصرفی نیز قبض صادر می‌شود.
۸. استفاده از انرژی نو
از انرژی‌های تجدید‌پذیر استفاده کنید. شما می‌توانید برای استفاده از انرژی تجدید پذیر مثل خورشید و باد از شرکت‌های مربوطه کمک بگیرید. معمولا بسیاری از شرکت‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند، کوچک هستند. استفاده از انرژی تجدید پذیر ممکن است هزینه بالایی داشته باشد اما در دراز مدت این صرفه جویی در قبوض شما نمایان می‌شوند.
نتیجه
شما با پیروی از موارد بالا می‌توانید خود را در برابر قبض‌های برق نجومی آخر ماه در امان نگه دارید.
منبع:wikihow

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۵۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزرات نیرو، علی اکبر محرابیان" در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با تبریک روز معلم به جامعه فرهنگیان و نیز تبریک روز کارگر به جامعه کارگری به خصوص کارگران صنعت آب و برق کشور، گفت: بار اصلی وظایف صنعت برق کشور بر عهده بخش نیروگاهی است و بر همین اساس لازم بود در قالب همایشی سراسری آخرین اقدامات و برنامه‌های تولید برق نیروگاهی مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد.

وی در ادامه به توسعه سریع کشور در طول دهه‌های گذشته اشاره کرد و افزود: در دهه‌های گذشته با توجه به رشد خوب کشور در بخش‌های مختلف به ویژه بخش صنعت، تقاضا برای مصرف برق به شدت افزایش یافت و همین روند توسعه‌ای باعث شد میان تولید و مصرف برق کشور فاصله معناداری ایجاد شود.

محرابیان اضافه کرد: اقتصاد کشور به صورت کلی بر پایه انرژی طرح‌ریزی شده است و در دهه‌های گذشته صنایع انرژی‌بر فراوانی مانند سیمان، آلومینیوم، فولاد، مس و در کنار آن بخش خانگی و تجاری رشد قابل توجهی داشتند که نتیجه همه این اتفاقات افزایش بسیار زیاد نیاز مصرف برق در کشور بود.

وزیر نیرو با اشاره به روندهای متفاوت افزایش ظرفیت تولید نیروگاهی برق کشور در دولت‌های گذشته بیان کرد: در دولت‌های هفتم و هشتم ۶۰ درصد، در دولت‌های نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم تنها ۲۳ درصد به ظرفیت تولید برق کشور نسبت به ابتدای هر دولت افزوده شد.

وی با بیان اینکه عملکرد ضعیف دولت گذشته در توسعه ظرفیت نیروگاهی سبب شد تا دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود با ناترازی زیادی در صنعت برق رو به رو باشد، اظهار داشت: در ابتدای فعالیت باید دو اقدام اساسی یعنی جبران ناترازی پیش آمده و مدیریت بار مصرف برق را در دستور کار قرار می‌گرفت.

افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود با اشاره به برنامه تقدیمی به مجلس شورای اسلامی گفت: با اتکا به توان داخلی و ظرفیت نیروگاهی کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شده است که برای تحقق این مهم از اقدامات متفاوتی مانند ارتقای بازدهی نیروگاه‌ها، احداث نیروگاه جدید در بخش‌های تجدیدپذیر، حرارتی و برقابی استفاده شد.

وی با بیان اینکه اینکه در کنار اقدام برای افزایش ظرفیت تولید برق، در بخش مصرف نیز اقدامات گسترده‌ای در دستور کار قرار گرفت، توضیح داد: سیاست وزارت نیرو تأمین برق برای همه بخش‌ها مبتنی بر نظام مصرف است و در همین راستا در دولت سیزدهم تلاش بر این است تا صنعت برق به صورت اقتصادی اداره شود.

محرابیان با تاکید بر اینکه در دو سال گذشته برق مورد نیاز بخش خانگی به صورت ۱۰۰ درصد تأمین شد، افزود: در بخش صنعت نیز در ۴ ماهه گرم سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰، بیست و پنج درصد انرژی برق بیشتری برای این بخش تأمین شد و در همین بازه زمانی برای اولین بار میزان تأمین برق صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است

وزیر نیرو رابطه اضافه کرد: تأمین برق کافی برای بخش‌های مختلف در تابستان سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰ در حالی رقم خورد که در تابستان ۱۴۰۰ خاموشی‌های گسترده در کشور اتفاق افتاد و نیز تابستان سال گذشته بر اساس منابع معتبر جهانی گرم‌ترین سال کره زمین در طول تاریخ معرفی شد.

محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مهم‌ترین دلیل ناترازی انرژی برق در کشور بی توجهی به اقتصاد انرژی است، بیان کرد: در طول دهه‌های گذشته حلقه‌های مصرفی انرژی با سرمایه‌گذاری‌های ویژه رشد زیادی پیدا کرده‌اند، اما در این بین در بخش نیروگاهی کشور که در واقع محرک بخش‌های مختلف صنعت است، سرمایه‌گذاری کافی صورت نگرفته است.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح اقتصاد صنعت برق با هدف رفع ناترازی‌ها گفت: سرمایه‌گذاری در بخش نیروگاهی باید به شیوه‌ای دنبال شود که فعالیت در این عرصه برای بخش خصوصی از جذابیت کافی برخوردار باشد.

محرابیان توضیح داد: نیروگاه‌های بخش خصوصی که در دو سال گذشته مجوز گرفته‌اند بر اساس قوانین جدید فعالیت خود را پیگیری می‌کنند و با توجه به نرخ‌های جذابی که مبتنی بر قانون برای مصرف بیش از الگوی بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است، نیروگاه‌ها می‌توانند برخلاف گذشته در این صنعت کسب سود داشته باشند.

وی همچنین به آغاز معاملات بورس انرژی با حضور شرکت‌های توزیع برق اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیروگاه‌ها می‌توانند با عرضه برق تولیدی خود در بورس به شرکت‌های توزیع و مشترکان بالای یک مگاوات، پول حاصل از فروش را به صورت نقدی دریافت کنند.

عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی

وزیر نیرو با اعلام این خبر که به زودی در بورس انرژی ساز و کار جدیدی برای عرضه مستقیم برق نیروگاه‌ها به مصرف کنندگان از طریق بورس انرژی نیز ایجاد خواهد شد، گفت: تمام تلاش ما این است که با جذاب کردن اقتصاد صنعت برق، ساز و کاری ایجاد کنیم تا نیروگاه‌ها به صورت نقدی انرژی برق تولید شده خود را به مشترکان بفروشند و درآمد حاصل از آن را صرف توسعه فعالیت‌های خود کنند.

محرابیان با اشاره به تجربه موفق عرضه برق تجدیدپذیر در تابلوی سبز بورس گفت: اجرای موفق تابلوی سبز بورس که سبب شد فعالیت نیروگاهی در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر برای بخش خصوصی جذاب و اقتصادی شود، اثبات می‌کند که عرضه برق نیروگاه‌های حرارتی نیز در بورس انرژی می‌تواند به افزایش جذابیت فعالیت بخش خصوصی در این بخش و حل مشکل نقدینگی این صنعت کمک کند.

وی در ارتباط با برنامه‌های جامع وزارت نیرو برای افزایش مشارکت مشترکان بخش خانگی در مدیریت بار مصرف برق نیز گفت: با یک روش هوشمندانه و با اختصاص پاداش صرفه‌جویی به مشترکان میزان مصرف برق بخش خانگی به شکل معناداری نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافت و در واقع انرژی برق به جای استفاده نادرست در بخش غیر مولد در بخش مولد مورد استفاده قرار گرفت.

وزیر نیرو با تاکید بر مدیریت مصرف بخش خانگی با روش‌های هوشمند و خلاقانه اضافه کرد: با اینکه در بسیاری از کشورهای اروپایی با هدف کاهش مصرف برق، تعرفه‌ها تا ۷۰ سنت افزایش یافت، سیاست دولت سیزدهم در این حوزه افزایش حداکثری مشارکت مشترکان در صرفه‌جویی با اجرای طرح‌های متنوع مدیریت مصرف بود.

اجرای ۱۸۰ برنامه راهبردی برای عبور موفق از اوج بار سال ۱۴۰۳

محرابیان با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۱ برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق ۱۰۰ اقدام، برای عبور موفق از اوج بار مصرف برق، سال گذشته ۱۴۰ اقدام و برای سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام در نظر گرفته شده است، اضافه کرد: در سال جاری علاوه بر تکرار پاداش صرفه‌جویی سال گذشته برای مشترکان کم مصرف، همچنین در قالب یک کمپین جامع و با هدف مشارکت حداکثری مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق، تعداد ۸۰ میلیون جایزه ویژه برای مشترکان در نظر گرفته شده است که شامل مواردی مانند ۶۰۰ دستگاه خودرو، ده‌ها هزار لوازم خانگی کم مصرف، ده‌ها هزار دستگاه‌های هوشمند و… است.

وی با تاکید بر اینکه منظور از مشارکت مردم در طرح‌های مدیریت مصرف برق به هیچ وجه به معنای کاهش سطح رفاه مردم نیست، گفت: مشترکان می‌توانند با خاموش کردن لوازم پرمصرف و مازاد خود مانند کولرهای گازی اضافی در مناطق گرمسیری در لیست مشترکان کم مصرف قرار بگیرند و مشمول جوایز ارزنده کمپین سال جاری شوند.

کد خبر 6094656 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • رونمایی از پویش با انرژی در یزد
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • انشعابات گاز علت اصلی هدر رفت انرژی
  • پتانسیل ایران در استخراج رمزارز از گاز فلر
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها