Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیرجند- معاون امور آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بروز رسانی سند ملی آب، گفت: قرار است حداکثر در یک ماه تا ۴۰ روز آینده این سند در شورای عالی آب رونمایی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی مراد اکبری بعد از ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه در بیرجند با اشاره به برنامه های وزرات کشاورزی برای حذف محصولات پر آب بر در کشور، اظهار داشت: نخستین برنامه وزارت در این زمینه کشت محصولات پرآب بر در محیط بسته مثل گلخانه ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در کشت گلخانه ای میزان مصرف آب کاهش یافته و در مقابل میزان تولید تا ۱۰ برابر افزایش می یابد.

معاون امور آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی، استفاده از روش های تیپ برای محصولات پرآب بر را یکی دیگر از برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: یکی دیگر از اقدامات انجام شده توسعه نشا کاری بوده که در این روش مصرف آب چند مدار کاهش خواهد یافت.

اکبری با بیان اینکه کشاورزی حفاظتی یکی دیگر از برنامه هایی است که باید در این زمینه انجام شود، بیان داشت: در این روش با افزایش مواد آلی خاک به دنبال افزایش ظرفیت نگهداری آب در خاک هستیم.

بخش کشاورزی بیش تر از ۶۰ درصد آب مصرف نمی کند

وی ادامه داد: همچنین در این راستا طرح آب مجازی دنبال شده که در این طرح واردات به محصولات پرآب بر و صادرات نیز به محصولات کم آب بر اختصاص یافته و در واقع آب به صورت مجازی وارد کشور می شود.

معاون امور آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه اخیرا دو برنامه در این وزارتخانه دنبال می شود تا با این مناقشه پایان داده شود، بیان کرد: نخستین کار بروزرسانی سند ملی آب است که تقریبا تمام شده است.

اکبری اضافه کرد: قرار است حداکثر در یک ماه تا ۴۰ روز آینده این سند در شورای عالی آب رونمایی شود.

وی با بیان اینکه دومین کار این است که در محصولات غالب کشور در مقیاس میدانی میزان مصرف آب محاسبه می کنیم، عنوان داشت: با این کار مشخص می شود میزان مصرف آب در بخش کشاورزی مشخص می شود اما به نظر من بخش کشاورزی ۶۰ درصد بیشتر آب مصرف نمی کند و این اعداد ۹۰ درصد را قبول ندارم.

تجهیز ۱.۶ میلیون هکتار از اراضی کشور به سیستم های آبیاری تحت فشار

معاون امور آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال گذشته بالغ بر ۵۰ میلیارد و ۵۰۰ میلون تومان برای اجرای سیستم های تحت فشار اعتبار به خراسان حنوبی اختصاص داده شده است، افزود: امسال این رقم به ۹۵ میلیارد تومان افزایش یافته ست.

اکبری اضافه کرد: با اختصاص این اعتبار ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم های آبیاری تحت فشار تجهیز می شوند.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون این سیستم ها در یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور اجرا شده است، بیان کرد: استان های فارس، اصفهان، تهران، خراسان رضوی و کرمان بیشترین کار را در این زمینه انجام داده اند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۳۷۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه درصد کشت بهاره نسبت به کل سطح زیر کشت ۴۱ درصد است، گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال میزان تولید محصولات بهاره خراسان رضوی سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن است.

حمید حاجی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: به تفکیک، سطح زیر کشت محصولات کشاورزی بهاره در خراسان رضوی شامل ۲۰ هزار هکتار چغندر قند، ۲۲ هزار هکتار ذرت علوفه‌ای، ۲۱ هزار هکتار پنبه، سبزی و صیفی و محصولات جالیزی ۵۰ هزار هکتار و یونجه ۳۰ هزار هکتار است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر وضعیت زراعت استان عنوان کرد: میانگین بارندگی از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۱۷ میلی‌متر بوده که نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد افزایش داشته است اما نسبت به میانگین طولانی‌مدت شاهد کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها هستیم، لذا این کاهش بارندگی ۲۵ درصد خسارت کاهش محصول در شرایط نرمال را به همراه دارد.

حاجی‌نژاد مهمترین مشکلات بخش زراعت را خاموشی چاه‌های کشاورزی، تداوم خشکسالی و اعلام دیرهنگام نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید با توجه به وضعیت منابع آبی استان و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی به سمت روش‌های نوین آبیاری و افزایش بهره‌وری حرکت کنیم.

وی اضافه کرد: در شرایط فعلی کشاورزان باید از سطح موجود تولید را افزایش دهند و الگوی کشت خود را محصولات کم‌آب‌طلب با درآمد اقتصادی بالا قرار دهند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • خبر وزیر کشاورزی درباره شکر؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • مشکل کمبود شکر حل شد؛ متقاضیان ثبت نام کنند
  • فعال شدن مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت
  • مراکز خرید محصولات کشاورزی در استان گلستان از ۱۵ اردیبهشت فعال می‌شود
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور