Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار علمی ایرنا، «نصرالله جهانگرد» در جشنواره یک روزه فناوری اطلاعات /IT weekend با اشاره به اهمیت بررسی و درس گرفتن از شکست ها در حوزه فناوری گفت: مطالعه ای تحلیلی روی کسب و کارهای نوپا/ استارتاپ ها (start up) ها انجام دادیم تا چالش های پیش روی آنها را بررسی و شرایط را مهیا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: بر اساس این بررسی 74 درصد از استارتاپ ها در‌محل ورود به بازار شکل گرفته و متوسط عمر فعالیت آنها سه سال است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه محور فعالیت 48 درصد از این استارتاپ ها خدمات است، افزود: بررسی ها نشان می دهد میزان اشتغال در بخش های صنعت و کشاورزی به تدریج کاهش یافته و در حوزه خدمات و فناوری های پس از روند /post processing افزایش می یابد.
*تامین مالی مهم ترین چالش استارتاپ ها
جهانگرد در این جشنواره یک روزه که در سالن جابربن حیان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، تامین مالی را مهم ترین چالش استارتاپ ها برشمرد و اضافه کرد: نیروی انسانی ماهر نیز دومین مشکل این استارتاپ هاست. نیروی انسانی برآمده از دانشگاه ها باید آموزش کافی مهارتی ببینند؛ ضمن اینکه باید کارگروهی را بیاموزند که این امر را باید در آموزش و پرورش آموزش داد.
وی یادآور شد: در زمینه تامین مالی دولت نباید وارد تامین این کسب و کارها شود و باید سرمایه گذاری به روش فرشتگان/Angel investors (سرمایه گذارانی که درازای سهم در آینده روی استارتاپ سرمایه گذاری می کنند) در کشور نهادینه شود.
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات همچنین گسترش زیرساخت های فنی در کشور را در زمینه دسترسی به نسل چهارم اینترنت بی سیم/4G از اقدامات متحول کننده این بخش دانست و تصریح کرد: تا سال آینده پهنای باند 100 مگابایت روی خط ثابت میسر است و از نظر دسترسی کشور را به شرایط جهانی نزدیک کرده ایم.
* چالش های مراکز داده/ data centere باید حل شود
وی همچنین موضوع ذخیره گاه را با توجه به گسترش داده در شبکه های مختلف از چالش های این حوزه دانست و افزود: مراکز داده در کشور وجود دارد، پردازش ابری تا سال آینده راه می افتد، اما روش های مراکز داده خیلی تجاری نیست و باید در این زمینه کار کرد.
جهانگرد با تاکید بر اهمیت عمومی کردن فناوری‌ اطلاعات در جامعه خاطرنشان کرد: فناوری اطلاعات سواد رایانه ای مردم را حتی در دورترین نقاط کشور افزایش داد.
* تفکیک حقوقی بستر از محتوا لازم است
این مقام وزارت اطلاعات و ارتباطات ادامه داد: از نظر قانونی باید طوری باشد که بستر از محتوا بر اساس قانون تفکیک شود؛ مثلا اگر کسی یک شبکه اجتماعی ویدیویی ساخت و فردی محتوای غیراخلاقی در آن منتشر کرد، منتشر کننده مجازات شود.
وی خواستار تفکیک نظام مالیاتی کاربر از خدمات دهنده شد و گفت: اعتقاد جمعی در دولت، مجلس شورای اسلامی و کارشناسان بر‌‌ گسترش فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوپا بر این مبنا است، اما این اعتقاد باید به روش تبدیل شود که مشارکت همه ذی نفعان را می طلبد.
اولین دوره جشنواره فناوری اطلاعات با همکاری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف، آزمایشگاه یادگیری فناوری اطلاعات دانشگاه شریف (لایتک)، سازمان فناوری اطلاعات ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (پارک فناوری پردیس) و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات و مخابرات کشور) دی ماه سال گذشته در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
دومین جشنواره فناوری اطلاعات دانشگاه شریف با تمرکز بر ایجاد کسب و کار های نوین در حوزه فناوری اطلاعات برگزار می شود. در این رویداد، افراد سرشناس در حوزه فناوری اطلاعات تجربیات خود را در قالب سخنرانی های کوتاه با مخاطبان به اشتراک می گذارند.
از اهداف اصلی رویداد می توان به ایجاد محیطی برای گردهمایی، گفت وگو و هم ‌افزایی نوآوران، نخبگان، صاحبان ایده و علاقه مندان به رویکردها و نگرش‌های نو در سطحی فراتر از مرزهای جغرافیایی، همچنین شناسایی آنها برای سرمایه گذاری مادی و حتی معنوی در حوزه های مختلف برای پیشبرد اهداف کشور اشاره کرد.
جشنواره فناوری اطلاعات می کوشد ایده‌هایی را در حوزه فناوری اطلاعات برای ساختن جهانی بهتر ارائه دهد و طرح های بکر و خلاق را برای ایجاد کسب و کار های نوین و اشتغال معرفی کند.
علمی**91‌57**1584
خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشاردهنده:مریم مولوی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۴۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، دبیرخانه برنامه ملی آبادایران در راستای اقدامات خود برای ترویج فرهنگ وقف فناورانه و افزایش مشارکت مردمی در رونق اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین در راستای هم‌­افزایی با نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت کشور و استفاده از ظرفیت سامانه‌های تامین­ مالی جمعی خیریه بخش خصوصی، اقدام به عقد توافق­‌نامه با کمیته امداد امام خمینی (ره) و سه شرکت دانش بنیان و فناور فعال در این زمینه کرده ­است.


مراسم اعطای این توافق‌نامه‌ها با حضور حبیب ­الله آسوده، معاون توسعه مشارکت­‌های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره)، حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری، عبدالمجید مرشدی، مدیرکل دفتر تامین­ مالی و توسعه سرمایه­ گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری و همچنین سه شرکت قاصدک سامانه، مجمع ترنم صبح ­سپید عام­ المنفعه و بنیاد جهادی مهرالرضا (ع) عام ­المنفعه در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

حمیدرضا شکری دستیار مردمی‌سازی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست­ جمهوری در ابتدای این نشست، گفت: رویکردی که از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار معاونت علمی قرار گرفت، مسئله «نوآوری فراگیر» بود و هدف از این رویکرد انتقال توانمندی ­های زیست بوم فناوری از طرق مختلف به جامعه است.

شکری ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ که قانون حمایت از شرکت ­های دانش‌­بنیان کلید خورد تا به امروز جهش قابل توجهی را در رشد شرکت­های دانش‌­بنیان، فناور و خلاق پیش رو داشته ­ایم. از ۵۵ شرکت دانش‌­بنیان به ۱۰ هزار شرکت دانش‌­بنیان رسیده ­ایم و پس از شش سال حمایت از شرکت­‌های خلاق امروز شاهد فعالیت بیش از دو هزار شرکت خلاق هستیم و چیزی حدود ۱۲ هزار شرکت فناور در کشور مشغول فعالیت هستند که البته به تمام این موارد می‌­توان توانمندی نخبگان را هم اضافه کرد.

وی افزود:  برنامه ملی آبادیران، اساسا با یک چنین دغدغه ­ای (بهره­ گیری از توانمندی­‌های زیست بوم علم و فناوری برای محرومیت ­زدایی) کلید خورد و در این راستا سامانه تامین ­مالی جمعی آبادیران سال گذشته ایجاد و امسال با رویکرد جامع تری وارد میدان شده ­است و طی آن می­ کوشیم تا عرصه را برای جمع ­آوری کمک ­های مردمی در بستری مجازی و آنلاین فراهم کنیم.

شکری در ادامه بیان کرد: نهاد‌های متولی آبادانی و پیشرفت، گروه ­های جهادی و مردمی هم می­ توانند در این سامانه تعریف پروژه کنند و معاونت علمی به این پروژه‌ها اعتبار بخشی کرده و بستر لازم جهت کمک دانش‌بنیان­‌ها به رفع نیازمندی ­های مناطق کمتر برخوردار را فراهم می ­کند.

مدیر برنامه ملی آبادیران درباره این توافقنامه توضیح داد:  در توافق­نامه ­ای که امروز با کمیته امداد امام­ خمینی (ره) امضا کردیم، مقرر شد تا این نهاد در کنار معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری از آن دست طرح ­هایی که در راستای ماموریت­ هایش قرار می ­گیرد، حمایت کند.

شکری در خصوص قابلیت ­های این سامانه تامین­ مالی گفت: این سامانه، متصل به سامانه‌های تامین ­مالی جمعی شرکت ­های دانش‌بنیان است و زمینه را برای به کارگیری توانمندی­‌های دانش‌­بنیان به حل مسائل اقشار کمتر برخوردار و مناطق محروم و همچنین تحقق شعار سال که همان جلب مشارکت مردم در حل مسائل کشور است، تسهیل می‌­کند.

در ادامه این نشست، عبدالمجید مرشدی، مدیر کل دفتر تامین ­مالی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری  گفت: اکنون پس از دو دهه از عمر زیست ­بوم فناوری و نوآوری وقت آن رسیده ­است تا ماحصل این دو دهه تلاش خود را در عرصه اقتصاد و تولید ناخالص ملی عرضه کند.

مرشدی ادامه داد: سکو‌های تامین­ مالی از جمله اقداماتی است که می­‌تواند زمینه این اثرگذاری را تسهیل کند.

وی افزود: از رهگذر اقداماتی که در برنامه ملی آبادیران رقم خورد، فرهنگ­سازی خوبی در حال انجام است و می­ تواند به مثابه الگو و مدلی در دیگر عرصه تسری یابد و طرح ­ها وارد بحث­‌های پلتفرمی­ شود و مردم بتوانند در حل مسائل کلان کشور مشارکت کنند.

حبیب‌الله آسوده، معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره)، در ادامه این نشست بر جایگاه  زیست بوم علم و فناوری در حل مسائل کلان کشور تاکید کرد و با ارجاع به بیانات مقام معظم رهبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی، دو سال گذشته بر دانش‌­بنیان کردن کسب و کار‌ها تاکید بسیار داشته و شاهد این امر، محوریت شعار سال در سال­‌های گذشته است.

وی  ایجاد ارزش، مشارکت مردم و دانش‌بنیان شدن اقتصاد را سه ضلع اساسی توافق­نامه تامین ­مالی دانست و افزود: محصول این توافق­نامه بی‌شک آبادی ایران و کاهش فقر و نابرابری ­ها است.

معاون مشارکت مردمی کمیته امداد امام ­خمینی (ره) در پایان به دو رویکرد کمیته امداد امام­ خمینی در عملیاتی کردن این توافق­نامه اشاره کرد و گفت: پای­ کار آوردن مشارکت مردم و ترویج فرهنگ زکات مسئله ما است که می­ کوشیم تا با همت مردم و پشتیبانی معاونت علمی این مهم را به انجام برسانیم.

آسوده اضافه کرد: توافق با سامانه‌های تامین ­مالی جمعی محدود به این سه شرکت نبوده و سامانه‌هایی که تمایل به همکاری با سامانه تامین مالی جمعی آبادیران دارند، می‌توانند با دبیرخانه برنامه ملی آبادیران تعامل کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خدمات صندوق توسعه فناوری‌های نوین توسعه یافت
  • مراکز رشد علوم انسانی در استان‌های کشور تشکیل می‌شود
  • بسیاری از دستاوردهای استان مرکزی همت سپاه و بسیج حاصل شد
  • تامین ۱۰ قلم داروهای راهبردی مورد نیاز زیمبابوه به کمک ایران
  • کاهش وابستگی شهرداری قم به محصولات غیر بومی با همکاری استارتاپ‌ها
  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای تحقق شعار سال