Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار علمی ایرنا، «نصرالله جهانگرد» در جشنواره یک روزه فناوری اطلاعات /IT weekend با اشاره به اهمیت بررسی و درس گرفتن از شکست ها در حوزه فناوری گفت: مطالعه ای تحلیلی روی کسب و کارهای نوپا/ استارتاپ ها (start up) ها انجام دادیم تا چالش های پیش روی آنها را بررسی و شرایط را مهیا کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: بر اساس این بررسی 74 درصد از استارتاپ ها در‌محل ورود به بازار شکل گرفته و متوسط عمر فعالیت آنها سه سال است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه محور فعالیت 48 درصد از این استارتاپ ها خدمات است، افزود: بررسی ها نشان می دهد میزان اشتغال در بخش های صنعت و کشاورزی به تدریج کاهش یافته و در حوزه خدمات و فناوری های پس از روند /post processing افزایش می یابد.
*تامین مالی مهم ترین چالش استارتاپ ها
جهانگرد در این جشنواره یک روزه که در سالن جابربن حیان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، تامین مالی را مهم ترین چالش استارتاپ ها برشمرد و اضافه کرد: نیروی انسانی ماهر نیز دومین مشکل این استارتاپ هاست. نیروی انسانی برآمده از دانشگاه ها باید آموزش کافی مهارتی ببینند؛ ضمن اینکه باید کارگروهی را بیاموزند که این امر را باید در آموزش و پرورش آموزش داد.
وی یادآور شد: در زمینه تامین مالی دولت نباید وارد تامین این کسب و کارها شود و باید سرمایه گذاری به روش فرشتگان/Angel investors (سرمایه گذارانی که درازای سهم در آینده روی استارتاپ سرمایه گذاری می کنند) در کشور نهادینه شود.
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات همچنین گسترش زیرساخت های فنی در کشور را در زمینه دسترسی به نسل چهارم اینترنت بی سیم/4G از اقدامات متحول کننده این بخش دانست و تصریح کرد: تا سال آینده پهنای باند 100 مگابایت روی خط ثابت میسر است و از نظر دسترسی کشور را به شرایط جهانی نزدیک کرده ایم.
* چالش های مراکز داده/ data centere باید حل شود
وی همچنین موضوع ذخیره گاه را با توجه به گسترش داده در شبکه های مختلف از چالش های این حوزه دانست و افزود: مراکز داده در کشور وجود دارد، پردازش ابری تا سال آینده راه می افتد، اما روش های مراکز داده خیلی تجاری نیست و باید در این زمینه کار کرد.
جهانگرد با تاکید بر اهمیت عمومی کردن فناوری‌ اطلاعات در جامعه خاطرنشان کرد: فناوری اطلاعات سواد رایانه ای مردم را حتی در دورترین نقاط کشور افزایش داد.
* تفکیک حقوقی بستر از محتوا لازم است
این مقام وزارت اطلاعات و ارتباطات ادامه داد: از نظر قانونی باید طوری باشد که بستر از محتوا بر اساس قانون تفکیک شود؛ مثلا اگر کسی یک شبکه اجتماعی ویدیویی ساخت و فردی محتوای غیراخلاقی در آن منتشر کرد، منتشر کننده مجازات شود.
وی خواستار تفکیک نظام مالیاتی کاربر از خدمات دهنده شد و گفت: اعتقاد جمعی در دولت، مجلس شورای اسلامی و کارشناسان بر‌‌ گسترش فناوری اطلاعات و کسب و کارهای نوپا بر این مبنا است، اما این اعتقاد باید به روش تبدیل شود که مشارکت همه ذی نفعان را می طلبد.
اولین دوره جشنواره فناوری اطلاعات با همکاری پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف، آزمایشگاه یادگیری فناوری اطلاعات دانشگاه شریف (لایتک)، سازمان فناوری اطلاعات ایران، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (پارک فناوری پردیس) و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات و مخابرات کشور) دی ماه سال گذشته در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
دومین جشنواره فناوری اطلاعات دانشگاه شریف با تمرکز بر ایجاد کسب و کار های نوین در حوزه فناوری اطلاعات برگزار می شود. در این رویداد، افراد سرشناس در حوزه فناوری اطلاعات تجربیات خود را در قالب سخنرانی های کوتاه با مخاطبان به اشتراک می گذارند.
از اهداف اصلی رویداد می توان به ایجاد محیطی برای گردهمایی، گفت وگو و هم ‌افزایی نوآوران، نخبگان، صاحبان ایده و علاقه مندان به رویکردها و نگرش‌های نو در سطحی فراتر از مرزهای جغرافیایی، همچنین شناسایی آنها برای سرمایه گذاری مادی و حتی معنوی در حوزه های مختلف برای پیشبرد اهداف کشور اشاره کرد.
جشنواره فناوری اطلاعات می کوشد ایده‌هایی را در حوزه فناوری اطلاعات برای ساختن جهانی بهتر ارائه دهد و طرح های بکر و خلاق را برای ایجاد کسب و کار های نوین و اشتغال معرفی کند.
علمی**91‌57**1584
خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشاردهنده:مریم مولوی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۴۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان گفت: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و مابقی از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها تامین می‌شود.

سعید فردانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه یکی از نکات ویژه در تدوین بودجه ۱۴۰۳، شاخص محورشدن برنامه و بودجه بر اساس اسناد بالا دستی است، اظهار کرد: در این راستا اهداف سازمان فاوای شهرداری اصفهان شامل بهبود تجربه مشتری، افزایش پایداری خدمات، هوشمندسازی خدمات و ارزش‌آفرینی از دارایی‌ها است، همچنین شاخص‌هایی از جمله متوسط پایداری خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات، تعداد خدمات الکترونیکی، غیرحضوری و هوشمند و سهم از اقتصاد دیجیتال برای کمی کردن اهداف مذکور تعیین شده است.

وی افزود: بودجه فناوری اطلاعات شهرداری اصفهان برای سال جاری با ۷۴ درصد رشد به مبلغ ۱,۰۷۴ میلیارد تومان رسید که ۵۴۰ میلیارد تومان آن در سازمان فاوا و باقی‌مانده از محل بودجه ستاد، مناطق و سازمان‌ها در سال آینده تأمین خواهد شد.

دستیار ویژه شهردار در امور هوشمندسازی و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری اصفهان بیان کرد: حدود ۲۰ درصد بودجه موضوع فاوا شهرداری به پشتیبانی خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوشمندسازی تعلق گرفته و باقی‌مانده آن به ایجاد خدمات جدید همچون توسعه فیبرنوری، اصلاح شبکه‌های ارتباطات و محلی، ارتقای مرکز داده موجود و تولید سامانه‌های جدید اختصاص داده شده است.

فردانی با اشاره به سامانه‌های جدید سازمان فاوای شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: طرح «اصفهان من» شامل میز خدمت و اپ، توسعه فیبر نوری در پنج منطقه، سامانه یکپارچه مالی شهرداری، تشخیص هوشمند تخلفات ساختمانی، به‌روزرسانی نقشه‌های پایه شهر بر بستر بانک اطلاعات داده‌های مکانی (SDI) از سامانه‌های با اهمیت این سازمان است.

وی گفت: برای پروژه‌های هوشمندسازی از جمله جانمایی و طراحی مجموعه پردیس فناوری اطلاعات و ارتباطات شامل مرکز داده پشتیبان، مرکز پایش و کنترل هوشمند شهر اصفهان، تأمین پلتفرم شهر هوشمند، راه‌اندازی اشیا هوشمند، تکمیل پروژه نصب پلاک‌های آبی با QR هوشمند، ۱۷۰ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است.

فردانی ادامه داد: کمیسیون هوشمندسازی و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر اصفهان و میز هوشمندسازی به ریاست شهردار اصفهان، با توجه به لزوم یکپارچگی، هماهنگی و تعامل بین‌بخشی برای دستیابی به اهداف سازمان، همچون گذشته نقش بسزایی در رسیدن به شهر هوشمند و شهر زندگی خواهند داشت.

کد خبر 747412

دیگر خبرها

  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند
  • اجلاس روسای FIU کشورهای عضو بریکس در کشور روسیه برگزار شد
  • روسای FIU سازمان بریکس با یکدیگر دیدار کردند
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • نورآوری باید در شرکت‌های فناوری اطلاعات دنبال شود
  • توسعه ICT سبب نجات کردستان از عقب‌ماندگی می‌شود