Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@03:10:43 GMT

نقش شورای رقابت در گرانی خودرو

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۲۵۸۱۵

نقش شورای رقابت در گرانی خودرو

اقتصاد/ زهرا طوسی: نظارت ناکافی بر قیمت گذاری در ایران، بدترین خودروساز جهان را هم به گرانفروشی تشویق کرده است به گونه ای که چینی ها هم برای مشتری های کشور ما کلاس می گذارند.

اقتصاد/ زهرا طوسی: نظارت ناکافی بر قیمت گذاری در ایران، بدترین خودروساز جهان را هم به گرانفروشی تشویق کرده است به گونه ای که چینی ها هم برای مشتری های کشور ما کلاس می گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت خودروهای چینی در حالی طی هفته گذشته بازار ایران را تحت تاثیر قرارداده که هنوز این کشور شرق آسیا با وجود تولید بیشترین خودرو، کمترین فروش را در دنیا دارد.

* سهم 3درصدی چینی ها در بازار

بر اساس آمارها، چین با تولید سالانه 24میلیون و500هزار خورو درصدر تولیدکنندگان این صنعت در جهان قرار دارد؛ اما سهم این غول صنعتی در بازار بین المللی تنها 3 درصد است. جالب این که ایران با سالانه بیش از 10هزار دستگاه انواع خودروچینی، بیشترین خرید را از این کشور دارد.

به گفته کارشناسان، اقبال مردم به خودروهای چینی و در مجموع اتومبیل خارجی، ناشی از نابسامانی در صنعت خودرو کشوراست.

رضا شیوا رئیس شورای رقابت هفته گذشته از حذف بازار دلالی خودرو و موافقت با افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا خبر داد و این خبر در حالی رسانه ای شد که حدود ۱۵ مدل خودرو داخلی زیر ۴۵ میلیون تومان که توسط شورای رقابت قیمت‌گذاری می‌شوند با حاشیه قیمتی تا ۴ میلیون تومان تفاوت بین نرخ کارخانه و بازار روبه‌رو هستند.

به عنوان نمونه می شود به اختلاف قیمت 3 میلیون و 800 هزار تومانی پارس تندر در بازار با کارخانه اشاره کرد.

سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو نیز در گفت و گو با خبرنگار ما در مورد اختلاف قیمت کارخانه و بازار آزاد انواع خودروها گفت: رئیس شورای رقابت بعد از آنکه افزایش قیمت دادند گفتند که این شورا توانسته دلال‌بازی و حاشیه قیمت خودرو در بازار را جمع کند، اما الان چند ماه است که برخی خودروهای داخلی مثل سمند، تندر و ال 90 با حاشیه قیمت بالای سه میلیون تومانی در بازار روبرو هستند.

وی افزود: شورای رقابت باید قبل افزایش قیمت این حاشیه بازار را بررسی می کرد، اگر جلوی دو نرخی شدن قیمت خودرو در کف بازار گرفته نشود فساد بوجود می آید، ما هیچ صنفی جز خودرو نداریم که کالای دو نرخی داشته باشد.

وی در واکنش به افزایش قیمت خودروهای چینی خاطرنشان کرد: مگر کیفیت این خودروها رفته بالا که قیمت افزایش داشته باشد، این ماشین ها را حتی خودشان هم استفاده نمی کنند اما در کشور ما به خاطر ظاهر خوبی که دارد به فروش می رسد و البته هر کسی که امروز بخرد و فردا همان صفر را باید با 5 تا 10 میلیون ضرر بفروشد و اگر 5 هزار کیلومتر راه رفته باشد دیگر کسی آن را نمی خرد و صاحب اول وآخر این خودروها خود خریدار است.

وی با اشاره به نقش نمایندگی ها به عنوان واسطه و همچنین تصمیم شورای رقابت در این گرانی ها ودو نرخی شدن در بازار خودرو گفت: قیمت جهانی خودرو در دنیا مشخص است، فرض کنید جک اس 5 چینی بهای آن 96 میلیون تومان یعنی 30 هزار دلار می شود و اسپورتج 2017 هم بین 18 تا 22هزار دلار قیمت دارد، بعد با چه منطقی ماشین چینی بی کیفیت با 30 هزار دلار وگران به دست مردم برسد.

علی اسدی کرم عضو کمیسیون صنایع مجلس معتقد است: با فاصله گرفتن خودروهای تولید داخل از کیفیت مناسب، خودروهای چینی با ظاهر فریبنده به بازار ایران ورود پیدا کردند. اسدی به خبرنگار ما گفت: در حال حاضر قراردادها بیشتر به سمت فرانسه سوق داده شده به صورتی که دانش فنی هم در این جا به نیروی ایرانی منتقل شود، به نظر نمی رسد در کوتاه مدت بتوان جلوی واردات این خودروها را گرفت ولی در یک فرایند میان مدت با ارتقای کیفی دیگر مصرف کننده سراغ خودرو چینی نخواهد رفت.

همچنین به گفته عضوکمیسیون صنایع مجلس افت کیفیت تولید داخل موجب نفوذ چینی‌ها در بازار خودرو بوده است. در چند روز اخیر گرانی خودروهای وارداتی وچینی و تولید داخل کشور حواشی و اخبار فراوانی داشته‌اند.

به گزارش خانه ملت درحالی که هنوز برخی از کارشناسان از کیفیت محصولات چینی گله‌مند هستند، اما شاید بتوان یکی از دلایل اقبال برخی خریداران ایرانی به خودروهای چینی را تنوع در قیمت و آپشن آنها دانست. چینی‌هایی که با شناخت کافی از بازار ایران وارد این بازار شدند و به همین دلیل شروع به واردات خودروهای با آپشن‌های جذاب و شاسی بلند کردند تا مشتریان ایرانی چشم از کیفیت پایین، کمبود لوازم یدکی وحتی قیمت محصولات آنها بپوشانند.

در همین رابطه عضو کمیسیون صنایع مجلس مجلس به تحت تاثیر قرار گرفتن بازار خودرو ایران توسط محصولات چینی اشاره کرد وگفت: با فاصله گرفتن خودروهای تولید داخل از کیفیت مناسب خودروهای چینی با ظاهر شکیل و فریبنده به بازار ایران ورود پیدا کردند.

به گفته وی در بحث خودروهای چینی باید دقت نظر داشته باشیم که این محصولات خدمات پس از فروش مناسبی ندارند و در ساخت این خودروها از موتورهای پرقدرت استفاده نمی‌شود. وی گفت: در زمان کوتاهی خودروهای چینی دچار مشکل می‌شوند.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۲۵۸۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کیفیت ترین خودرو بعد از تسلا را برای حمل و نقل تهران انتخاب کرده ایم | پوست اندازی ۶۵ هزار تاکسی برقی در تهران

به گزارش همشهری آنلاین؛ محسن هرمزی درباره ارتباط با سیستم حمل و نقل عمومی، مدیریت شهری فعلی به خصوص در حوزه حمل و نقل عمومی را میراث دار یک عقب ماندگی جدی دانست و اظهار کرد: حجم عقب ماندگی‌ها به قدری بالا بود که شورا و شهرداری دو سال است که اولویتشان را بر روی توسعه حمل و نقل شهر تهران قرار دادند و نکته قابل توجه این است که نه تنها در حوزه سخت افزای و تجهیزات حمل و نقل، بلکه شاهد عقب گرد در چند حوزه اعم از نرم افزاری و حتی در وضع قواعد جدید بوده‌ایم.

اختصاص بیش از ۵۰ درصد بودجه شهر تهران به حمل و نقل عمومی

او افزود: در حوزه نگهداشت علائم ترافیکی، چراغ های راهنمایی، دوربین های ترافیکی، ناوگان اتوبوسرانی و مترو نیز کمبودها و عقب‌افتادگی‌هایی داشتیم که به همین دلیل طی دو سال اخیر موضوع حمل و نقل اولویت اول شهر تهران است، بگونه ای که در سال‌جاری تقریبا بیش از ۵۰ درصد بودجه شهر تهران به این حوزه اختصاص یافته است.

هرمزی ادامه داد: شورای شهر ششم در اسفندماه سال گذشته با مصوبه‌ای انعقاد قراردادهای سرمایه گذاری خارجی را به شهرداری ابلاغ کرد و این بزرگترین اعطای مجوز و لایحه ای است که پس از انقلاب تا به امروز در شهرداری تهران رخ داده است که اهمیت حمل و نقل را نشان می‌دهد.

هرمزی با بیان اینکه همت دولت، شهرداری و شورا بر تغییر جدی در حمل و نقل است، گفت: سال جدید با تمرکز بر نوسازی، بهسازی و وضع قواعد جدید شاهد بهار حمل و نقل خواهیم بود.

حدود ۶۵ هزار خودروی برقی به شهر تهران اضافه می‌شود

معاون شهردار تهران ادامه داد: همچنین توافق شد از طریق وزارت صمت ۱۱ خودروساز داخلی نسبت به واردات خودروهای برقی اقدام کنند که طی آن حدود ۶۵ هزار خودروی برقی به شهر تهران اضافه شود.

او در پاسخ به این سوال که تعهدات ۱۱ شرکت خودرو ساز به چه میزان محقق خواهد شد گفت: در شش ماهه اول ۱۴۰۳ و در فاز نخست حداقل۲۳ هزار خودرو تأمین می‌شود.

خودروهای برقی با کیفیت ترین خودرو بعد از تسلا

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با تاکید بر اینکه همچنین خرید ۱۰ هزار ون به مبلغ ۳۸۰ میلیون یورو نهایی شده و قرارداد منعقد شده است، اظهار کرد: در واگذاری ون‌های جدید، واگذاری به تاکسیرانان از طریق تسهیلاتی که ارائه خواهیم کرد در دستور کار قرار دارد؛ اما هنوز مدل ارائه تسهیلات، نحوه واگذاری ون ها و.... نهایی نشده است؛ البته آنچه که مسلم است اینکه فراخوانی برای رانندگان تاکسی خواهیم داشت تا در صورت تمایل بعد از اسقاط خودروی فرسوده خود نسبت به دریافت تاکسی جدید اقدام کنند.

کیفیت خودروهای چینی که قرار است وارد شود تأیید و تضمین می‌شود؟

او در پاسخ به این سوال که معمولا وقتی اسم خودروی چینی به میان می آید در مورد کیفیت کالاها شک می‌کنیم و آیا کیفیت خودروهای چینی که قرار است وارد شود تأیید و تضمین می شود؟ افزود: در مورد خودروی چینی برقی که شهرداری تهران قرارداد منعقد کرده باید بگویم که با کیفیت ترین خودرو بعد از تسلا را انتخاب کرده‌ایم، بگونه ای که از مدل خودرویی که برای تهران خریداری شده است، در چین ۵۰۰ هزار تاکسی از آن در حال بهره برداری است.

هرمزی در مورد تأمین و تضمین قطعات خودروهای برقی نیز با تأکید بر اینکه خودروساز کیفیت و تأمین قطعات را نیز تضمین کرده است، گفت: باتری این خودروها تا پنج سال ضمانت دارد و خدمات پس از فروش آن نیز تا پنج سال خواهد بود.

اتوبوس‌های برقی جدید پایتخت به بخش خصوصی واگذار نمی‌شود

او در مورد نوسازی ناوگان اتوبوسرانی نیز گفت: قرار داد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس داخلی را منعقد کرده‌ایم و در کنار آن قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی با شرکت‌های دیگر را بسته‌ایم و قرار است ظرف شش ماه وارد چرخه شوند که البته بنا داریم که این اتوبوس‌ها را تحت عنوان شرکت‌های خود شهرداری مدیریت کنیم؛ بگونه‌ای که تحویل بخش خصوصی نمی‌شود؛ بلکه سهامدارش سازمان ذخیره بازنشستگی است و قرار نیست سرمایه شهر را به بخش خصوصی واگذار کنیم بلکه در نظر داریم که راننده جذب کنیم تا بر روی اتوبوس‌ها کار کنند.

توافق خرید ۱۵۰ هزار موتورسیکلت برقی انجام شده

هرمزی در مورد نوسازی موتورسیکلت‌ها نیز تصریح کرد: توافق خرید ۱۵۰ هزار موتورسیکلت برقی انجام شده؛ اما در حال حاضر در مرحله انتخاب برند هستیم و آنچه که مسلم است تهران با این حجم آلایندگی موتورسیکلت‌ها باید به سمت برقی سازی پیش برود.

قرارداد خرید دوربین‌های کنترل ترافیک از چینی‌ها

او با تأکید بر اینکه در قرارداد با شرکت‌های چینی، علاوه بر خرید موتور، اتوبوس، تاکسی و... به خرید دوربین‌های کنترل ترافیک نیز توجه شده است، گفت: ۴۰۰ میلیون یورو ارزش قرارداد منعقد شده در این حوزه است و البته دقت داشته باشید که بخشی از آن نرم افزاری و یک بخشی از این قرار داد سخت افزاری است.

کد خبر 849258 منبع: ایسنا برچسب‌ها خودروی برقی آلودگی هوا ترافیک - شهری شهرداری تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • کالکالیست: یمنی‌ها باعث گرانی خودرو در اسرائیل شدند
  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه خودروهای وارداتی قرار گرفت
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • قیمت روز خودروهای چینی +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • با کیفیت ترین خودرو بعد از تسلا را برای حمل و نقل تهران انتخاب کرده ایم | پوست اندازی ۶۵ هزار تاکسی برقی در تهران
  • کیفیت خودروهای برقی چینی تأیید و تضمین می شود؟
  • جدیدترین قیمت خودروهای چینی ؛ جک ، لاماری و فونیکس چند ؟