Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، دکتر لاله ملک نیا عضو هیئت علمی گروه مهندسی پزشکی واحد تهران جنوب و مهندس احمد ده دست محققین مرکز تحقیقاتی فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب موفق به تولید اقتصادی نانو کوانتوم دات و نانو گرافن اکساید شدند که ضمن کاهش هزینه‌های تولید، قابلیت تجاری‌سازی نیز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر لاله ملک نیا رئیس مرکز تحقیقات فناوری نانو واحد تهران جنوب با اشاره به اهمیت و کاربردهای گرافن کوانتوم دات و گرافن اکساید در حوزه‌های پزشکی، محیط زیست، انرژی، الکترونیک و منسوجات گفت: نقاط کوانتومی گرافن و گرافن اکساید به عنوان اعضای جدید خانواده کربن توجه زیادی را بدلیل پتانسیل های بالقوه خود برای برنامه های کاربردی مربوط به حوزه بیولوژیک، اپتیک، الکترونیک و انرژی جذب کرده اند که از جمله کاربردها میتوان به مواردی همچون دیودهای نوری، آشکارسازهای نوری، سلول های خورشیدی، فوتو کاتالیز، سنسور ها و بیوسنسورها اشاره کرد.

وی صنایع تولید صفحه نمایشگر نازک برای دستگاه های تلفن همراه ارزان قیمت، باتری یون لیتیومی با قابلیت شارژ سریع، نمک زدایی کم هزینه آب و طراحی سنسورو بیوسنسور را از حوزه‌های کاربردی گرافن اکساید نام برد و اظهار داشت: موارد فوق و سایر ویژگی های گرافن و قابلیت بالای صنعتی شدن آن سبب می شود که علاقه مندی به کاربرد صنعتی آن هر روز بیشتر شود. بطوری که بازار گرافن اساسا توسط افزایش تولید گرافن با خواص مناسب برای کاربرد قطعی هدایت خواهد شد و این شرایط برای دهه آینده ادامه خواهد یافت.

ملک نیا، کاهش هزینه‌های تولید را یکی از مهم ترین ویژگی های این مطالعات عنوان کرد و گفت: با توجه به روش خاصی که در این پروژه استفاده شده هزینه تولید این فرایند به طور چشمگیری کاهش یافته است بطور مثال تهیه یک گرم گرافن اکساید در حال حاضر مبلغی بالغ بر 450.000-400.000 ریال هزینه دارد که با تولید اقتصادی آن در این مرکز امکان تولید یک گرم آن با هزینه هر گرم حدود 50.000 ریال وجود دارد و ارزش طرح انجام شده نیز به اقتصادی بودن روش و تجاری شدن آن است.

وی افزود: در زمینه کوانتوم دات که قیمت بسیار بالا تری دارد می توان گفت : بعنوان هزینه خرید یک سی سی کوانتوم دات 7.000.000-5.000.000ریال است که در این مرکز و توسط این کار تحقیقاتی تولید یک سی سی کوانتوم دات هزینه ای حدود 100.000 ریال خواهد داشت.

در ادامه گفتگو مهندس احمد ده دست عضو مرکز تحقیقات فناوری نانو واحد تهران جنوب با تاکید بر این که دستاوردهای این مرکز قابلیت تجاری‌سازی را دارد، افزود: کاری که در این مرکز انجام شده یک کار گروهی است ، این همکاری منجر شد تا این محصول به بازار عرضه شود و اساساً از اهداف مرکز این است که طرح های تحقیقاتی سمت بازار سوق داده شده و اقتصاد محور باشد.

مهندس ده دست در خصوص زمان مطالعات و بهینه سازی این اختراعات اظهار داشت: تقریبا بیش از شش ماه زمان برد تا مطالعات آزمایشگاهی را شروع کردیم و روش های مختلفی برای سنتز مورد آزمایش قرار گرفت اما در روش آخر که یک روش کاملاً مقرون به صرفه و اقتصادی بود نتایج مطلوب حاصل شد.

وی افزود: دنیای علم و فناوری به تولید مقاله اهمیت می دهد اما چیزی که در کشورهای صنعتی بیشتر از تولید مقاله به آن اهمیت می دهند انجام تحقیقات با قابلیت ارائه به صنعت است.

وی بیان داشت: تمامی مراحل طراحی و سنتز این محصول در همین مرکز (مرکز تحقیقاتی فناوری نانو تهران جنوب) انجام شده در این مرکز افراد کاملا بصورت گروهی فعالیت می کنند و تمامی ایده ها در بین محققین مرکز ارائه و نکات ضعف و مثبت ایده سنجیده میشود که در صورت تایید اجرایی شده به سمت فاز تحقیقاتی خواهد رفت. در این مرحله شاید به شاخه های متعددی برخورد کنیم که نهایتاً فازی که قابلیت تجاری شدن را دارد انتخاب و در آن مسیر حرکت می کنیم.

وی در پایان افزود: نگاه مسئولین و حمایت هایی که از تیم تحقیقاتی صورت گرفت سبب شد تا در این بازه زمانی کوتاه که از عمر مرکز می گذرد، بتوانیم گام بزرگی برای تولید یک محصول برداریم و همین جا از حمایت های دکتر دانشیان و حوزه پژوهش دکتر شیخان و دکتر گیاهی تشکر می کنیم.

203

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۵۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!

بحث از هزینه تولید و نمایش این آثار یک بُعد قضیه است و سوی دیگر ماجرا که اتفاقاً اهمیت بیشتری هم دارد، ناظر به پیامی است که این قبیل آثار به مخاطبان خود می‌فرستند و این که در ورای تولید و عرضه چنین محصولاتی چه فکر و اندیشه‌ای قرار است ترویج پیدا کند.

سید محمدمهدی موسوی در حوزه نوشت: چندی پیش خبری در رسانه‌ها انتشار یافت مبنی بر این که برای تولید هر قسمت سریال شبکه نمایش خانگی به طور متوسط ۳ تا ۵ میلیارد تومان هزینه می‌شود و طبعاً بخش قابل توجهی از این هزینه سرسام آور صرف پرداخت به بازیگران یا به تعبیر درست‌تر سلبریتی‌ها می‌شود.

به عنوان مثال چنانچه یک سریال شبکه نمایش خانگی ۱۵ قسمت داشته باشد به طور میانگین ۶۰ میلیارد تومان صرف ساخت آن می‌شود.

بحث از هزینه تولید و نمایش این آثار یک بُعد قضیه است و سوی دیگر ماجرا که اتفاقاً اهمیت بیشتری هم دارد، ناظر به پیامی است که این قبیل آثار به مخاطبان خود می‌فرستند و این که در ورای تولید و عرضه چنین محصولاتی چه فکر و اندیشه‌ای قرار است ترویج پیدا کند.

با نگاهی اجمالی به آثار شبکه نمایش خانگی از آغاز این جریان در سال ۸۹ با تولید و پخش سریال «قلب یخی» تا به امروز که سریال هایی، چون «افعی تهران»، «جنگل آسفالت» و ... مورد توجه مخاطبان پلتفرم‌های داخلی است، می‌توان به اختصار به نکاتی اشاره کرد که با مقوله سبک زندگی و نوع نگرش به این مساله ارتباط نزدیکی دارد و از همین رهگذر می‌توان تا حدی به این پرسش پاسخ داد که آثار شبکه نمایش خانگی مروج چه فکر و اندیشه‌ای هستند؟!

۱-هر چند برخی سریال‌ها در سال‌های اخیر مروج زندگی‌های تجملاتی یا به اصطلاح لاکچری بوده اند، اما در عین حال، شمار دیگری از آثار با پرداختن اغراق آمیز و بعضاً مغرضانه به مقوله فقر و مشکلات اجتماعی، ترسیم گر زندگی فلاکت بار بوده اند که البته در باره کنایه‌ها و تعریضات غیرمنصفانه‌ای هم به شرایط زیست پس از انقلاب داشته اند که در جای خود نیاز به بحث تفصیلی و عمیق خاص خود دارد.

۲- هنجار زدایی از روابط افراد در کانون خانواده و حتی بین زوجین از دیگر آثار نامطلوب بسیاری از سریال‌های شبکه نمایش خانگی است، کما این که بسیاری از جامعه شناسان متدین نسبت به ترویج روابط آزاد و خارج از چارچوب ازدواج در این سریال هشدار داده و می‌دهند.

واقعیت تلخی که وجود دارد این است که چارچوب خانواده و قوام آن در این سریال‌ها حداقلی است چه آن که بیشتر تصویرگر زندگی افرادی است که بدون هیچ نسبتی حتی با هم در یک خانه زندگی می‌کنند.

۳-استفاده از کلمات مذموم، رکیک و دشنام‌های متعدد از ویژگی‌های غیرقابل انکار برخی از همین سریال هاست که طبعاً تداوم این وضع اثر نامطلوبی بر فرهنگ عمومی جامعه هم می‌گذارد.

۴-به هر حال این واقعیت تلخ غیرقابل انکار است که شبکه نمایش خانگی مرهون نگاه تجاری به حوزه فرهنگ است؛ نگاه و رویکری که به اجمال می‌توان به برخی آثار آن همچون جلوه گری سبک زندگی‌های لاکچری و ایجاد سرخوردگی در جوانان، تغلیظ نگاه جنسیتی منبعث از فرهنگ غرب به زنان و دختران و البته ضدیت با فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی در پرتوی نشر اندیشه غربی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • بی‌انصافی در حق کارگر نباید انجام شود
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • مشکل تأمین برق ناشی از ناترازی درآمد و هزینه‌های شرکت برق است
  • شبکه نمایش خانگی مروج چه اندیشه‌ای است؟!
  • دانشمندان درباره «جهان‌های موازی» چه می‌گویند؟
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • نگاهی به مسائل اجتماعی و فرهنگی در مجموعه «خط روی خط»
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • استفاده از بتن حاوی گرافن در آمریکا
  • رفع نقاط حادثه خیز ارزان تر است یا هزینه درمان مصدومان؟