Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی (Council on Foreign Relations) در نیویورک، راجع به رویکردهای جمهوری اسلامی ایران در مسائل مهم منطقه‌ای و بین المللی توضیحات مبسوطی ارائه کرد و به برخی شبهات و ادعاهای نخ‌نما پاسخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اغلب رسانه‌های فارسی زبان بیگانه در انعکاس این سخنرانی ایشان، بخش مربوط به اختلافات ایران و عربستان را تیتر کردند و ضمن پرداخت تفصیلی به آن، از کنار سایر بخش‌ها گذشتند یا به اشاره اندکی بسنده نمودند!

رسانه دولتی آلمان (دویچه وله) در این زمینه گزارش داد: وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در نشست توسعه پایدار سازمان ملل متحد در نیویورک به‌سر می‌برد، در اندیشکده شورای روابط خارجی تأکید کرد: «ما قطعا امیدواریم که اگر با عربستان در مورد اوضاع یمن یا وضعیت در سوریه موافق نیستیم، بتوانیم هنوز با هم برای پایان دادن به این اوضاع همکاری کنیم.»

دویچه وله خاطرنشان کرد: محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان در اردیبهشت ماه سال جاری گفته بود که برای مقابله با نفوذ ایران، منتظر جنگ در داخل عربستان نخواهیم ماند.

عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر از ۵ ژوئن سال جاری روابط دیپماتیک و ترابری خود با قطر را قطع کرده‌اند. آنها قطر را متهم کرده‌اند که از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند. قطع روابط دیپلماتیک با ایران، یکی از ده شرطی بود که عربستان برای از سرگیری روابط با قطر گذاشته بود.

بر اساس این گزارش، آقای ظریف با اشاره به تنش میان اعراب حوزه خلیج فارس گفت: «ایران شریکی جدی برای همه این کشورها در جنگ با دشمن مشترک است، چون ما معتقدیم که در نهایت این نیروهای افراطی حتی بیش از آنکه برای آن‌ها تهدید باشند، تهدیدی علیه ما هستند.»

دویچه وله افزود: وزیر امور خارجه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفت که هیچ گفتگویی بین او و همتای آمریکایی‌اش صورت نگرفته، اما این بدان معنی نیست که گفتگویی نمی‌تواند بین این دو نفر اتفاق بیفتد... مقام‌های ایران به‌طور مرتب در رابطه با توافق اتمی که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و 1+5 بسته شد، با مقا‌م‌های آمریکایی در تماسند.

آقای ظریف همچنین تأکید کرد که ایران همانطور که در برجام از آن منع شده، در فکر طراحی موشک‌های قادر به حمل کلاهک‌های اتمی نیست و موشک‌های ایران تنها برای دفاع از کشور در نظر گرفته ‌شده‌اند.

وزیر خارجه ایران گفت: «ما به آن‌ها نیاز داریم تا اطمینان حاصل کنیم که صدام حسینی دیگر از گوشه‌ای نیاید و به ما حمله نکند.»

رادیو فردا نیز در همین زمینه گزارش داد: روابط ایران و عربستان هرچند روندی پرفرازونشیب داشته، اکنون اما با تنش‌ها و بحرانی گسترده روبروست؛ تنش‌هایی که از حمایت دو دولت از گروه‌های رودررو در یمن و سوریه، تا حمله به مراکز دیپلماتیک عربستان، قطع روابط دیپلماتیک از طرف ریاض و متحدانش و دیگر مسائل را شامل می‌شود.

محمدجواد ظریف در اندیشکده شورای روابط خارجی می‌گوید: «ما لازم نیست علیه یکدیگر بجنگیم، تا یکی دیگری را از صحنه خاورمیانه حذف کند؛ چراکه در نهایت هیچ‌یک از طرفین قادر به حذف دیگری نیست.»

پایگاه اینترنتی رسانه دولتی انگلیس (بی بی سی) هم در گزارش خود از نطق آقای ظریف در اندیشکده آمریکایی، نوشت: آقای ظریف یادآور شد که «فقط سه کشور طالبان را به‌عنوان یک حکومت به رسمیت شناختند؛ ازجمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی. این‌ها همان کشورهایی‌اند که از افراط گرایی در سوریه و عراق حمایت کردند. آن‌ها در حمایت از تروریسم ثابت‌قدم بوده‌اند؛ ما هم در مخالفت با آن ثابت‌قدم بوده‌ایم. آن‌ها انتخاب‌های اشتباهی کرده‌اند و حالا گله دارند که چرا دارند نتیجه آن را می‌بینند. تقصیر ما نیست که انتخاب درست کرده‌ایم.»

بر پایه این گزارش، وزیر خارجه ایران به سخنان هفته پیش ژنرال ماتیس که گفته بود از نظر دولت آمریکا حساب مردم ایران از دولت این کشور جداست، پاسخ داد و گفت: «چندروز پیش ژنرال ماتیس گفت که ایرانی‌ها در انتخابات گزینه‌ای ندارند. گفت آیت‌الله، رئیس‌جمهور را انتخاب می‌کند. و گفت مثل این است که ترامپ، رئیس‌جمهور بعدی آمریکا را تعیین کند. واقعا؟ مردم ده ساعت در صف می‌ایستند تا به رئیس‌جمهوری رأی دهند که از قبل معلوم شده؟ حالا شاید بگویند مردم در ایران شستشوی مغزی داده شده‌اند. افرادی در لس‌آنجلس چهار ساعت در صف می‌ایستند به رئیس‌جمهوری رأی بدهند که از قبل معلوم شده؟ خودتان را گول نزنید! واقعیت را ببینید. تغییر رژیم در ایران جواب نمی‌دهد، چون کشوری است که برای مشروعیت و بقای خود به آمریکا وابسته نیست.»

روایت مشروح‌تر و کامل‌تر سخنان آقای دکتر ظریف در اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا، به نقل از خبرگزاری فارس در پی می‌آید:

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در اجلاس سازمان ملل به نیویورک رفته است،‌ بامداد سه شنبه در شورای روابط خارجی آمریکا حاضر شد و به ایراد سخنرانی پرداخت.

ظریف در این سخنرانی تأکید کرد،‌ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی اختیار راستی‌آزمایی از پایبندی به تعهداتش تحت برجام را داده و آژانس هر بار این پایبندی را تأیید کرده است.

وی در ادامه گفت: آمریکا از زمان وقوع انقلاب در ایران، سیاست تغییر نظام را در دستور کار خود داشته است.

وزیر امور خارجه کشورمان افزود: «تغییر نظام در ایران جواب نمی‌دهد. آمریکا از تاریخ درس نمی‌گیرد. آمریکا در سال 1953 نظام حاکم را سرنگون کرد و ببینید که چه شد.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین ادامه داد:‌ «هنگامی که به ما با سلاح‌های شیمیایی حمله شد، این موضوع برای کسی مهم نبود....چرا ما دوام آورده‌ایم؟ چون می‌توانیم به مردممان تکیه کنیم.»

ظریف در بخش دیگری از اظهاراتش گفت:‌ «در خاورمیانه شاهد شکست سیستم دولت بوده‌ایم. انتظارات برآورده نشده‌اند و مردم، احساس می‌کنند که دولت - نمی‌خواهم بگویم دولت کشورهای عرب، اما تا حد زیادی دولت‌های کشورهای عرب- در برآورده کردن اساسی‌ترین نیازهای آنها ناکام مانده‌ است.»

وی ادامه داد: «مردم ما دوماه پیش ده ساعت برای رأی دادن در صف ایستادند. این فرصتی را در اختیار آنها قرار می‌دهد تا نظرشان را ابراز کنند. این چیزی است که اصلا ً در بقیه منطقه ما وجود ندارد.»

وزیر خارجه کشورمان همچنین گفت:‌ «(درباره اظهارات جانشین ولیعهد عربستان درباره کشاندن جنگ به داخل ایران) این یک تهدید بود، تهدیدی که آن‌ها مدتی با حمایت از سازمان‌های تروریستی به دنبال تحقق آن بودند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران افزود: «شما آنها را می‌دیدید که شخصاً در راه‌پیمایی‌های همین سازمان‌های تروریستی در پاریس که در بیرون این سالن هم شعار می‌دادند، شرکت می‌کردند. در نهایت آنها توانستند بعضی از آن تروریست‌ها را داخل پارلمان ما بیاورند، جایی که آنها بیشتر از همه جا از آن تنفر دارند چون چیزی است که ما داریم و آنها ندارند.»

«ریچارد هاس»‌ رئیس شورای روابط خارجی آمریکا نیز در این نشست سوالاتی را مطرح کرد و گفت: «برخی از شهروندان آمریکا در ایران زندانی هستند. آیا ایران حاضر است این افراد را به خاطر ژست بشردوستانه آزاد کند؟»

ظریف در پاسخ تأکید کرد: «ایران نظام قضائی مستقل دارد. ما در دولت، هیچ کنترلی روی تصمیم‌های قوه قضائیه نداریم. میلیون‌ها ایرانی - آمریکایی به ایران سفر می‌کنند و فقط شماری از آنها دستگیر شده‌اند. ضمن اینکه، ایرانی‌هایی هم هستند که در آمریکا با اتهامات ساختگی دستگیر می‌شوند.»

وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «هیچ ارتباطی بین من و رکس تیلرسون (وزیر خارجه آمریکا) وجود ندارد. این به معنی آن نیست که احتمال تعامل بین ما وجود ندارد.»

وی همچنین با اشاره به تنش‌ها در شبه جزیره کره تصریح کرد:‌ «سلاح هسته‌ای امنیت هیچکس را افزایش نمی‌دهد.»

دیپلمات ارشد ایران به موضوع تحریم‌های غرب علیه ایران اشاره کرد و گفت: «من اعتقادی به تحریم‌ها ندارم. آن‌ها کارساز نیستند. تحریم‌ برای آمریکا سرمایه نیست، بلکه بدهی است... وقتی آمریکا شروع به تحریم ایران کرد ما فقط 200 سانتریفیوژ داشتیم، موقع مذاکرات 20000 تا»

ظریف همچنین به موضوع یمن اشاره‌ای داشت. وی در این باره تأکید کرد: «معتقدیم که هیچ کس از ادامه درگیری‌ها در یمن منتفع نمی‌شود. اگر ما (ایران و عربستان) با یکدیگر درباره اوضاع سوریه یا یمن موافق هم نباشیم، دست‌کم می‌توانیم با هم برای پایان دادن به درگیری همکاری کنیم.»

وزیر خارجه ایران درباره تسلیحات شیمیایی گفت: «معتقدیم که هیچ کشوری غیر از ایران، برای استفاده از سلاح‌های شیمیایی خط قرمز قائل نیست، چون وقتی که ما قربانی سلاح شیمیایی بودیم، هیچکس توجه نکرد و همه از طرف مقابل حمایت کردند.»

وی افزود: «من سال 1985 دیپلمات بسیار جوانی بودم که به سمت رئیس شورای امنیت رفته و به او می‌گفتم که از سلاح‌های شیمیایی علیه ما استفاده شده و رئیس شورای امنیت، رک به من گفت: به حرفت گوش نمی‌دهم.»

ظریف همچنین اشاره کرد: «من از هیچکس قبول نخواهم کرد که بگوید برای آنها سلاح شیمیایی خط قرمز است، چون این واقعه را به شخصه به خاطر می‌آورم، اما این موضوع برای ما خط قرمز است.»

از وزیر خارجه ایران درباره آزمایش‌های موشکی این کشور سؤال شد و اینکه چرا ایران به چنین اقداماتی مبادرت می‌کند.

ظریف گفت: «موشک‌های ما، ابزارهای دفاعی ما هستند. ما 110 میلیارد دلار برای خریدن تجهیزات زیبای نظامی نمی‌دهیم. ما خودمان آنها را تولید می‌کنیم؛ حالا چه زیبا باشد یا نباشد (اشاره ضمنی به اظهارات دونالد ترامپ که تجهیزات نظامی آمریکا را زیبا خوانده بود). من البته امیدوارم که یک روزی بیاید که هیچ کسی مجبور نباشد این سلاح‌ها را بخرد یا تولید کند و به عنوان کشوری که کمترین هزینه ها را برای تجهیزات نظامی در منطقه صرف می‌کند، ما آماده‌ایم برای کاهش یافتن مخارج نظامی با هر کسی تعامل کنیم».

وی ادامه داد: «موشک های ما ابزارهای دفاعی ما هستند و ما هرگز به جز برای دفاع از خود از آنها استفاده نخواهیم کرد. هرگز. این تعهدی است که ما می‌دهیم و امیدواریم که دیگران هم همین تعهد را بدهند مبنی بر اینکه آنها این تجهیزات زیبای نظامی‌ را فقط برای دفاع از خود استفاده کنند. این، یک چالش است».

وزیر خارجه ایران با اشاره به حملات همه جانبه ائتلاف به رهبری عربستان سعودی به یمن تصریح کرد: «آیا آنها از این تجهیزات زیبای نظامی برای دفاع از خود در یمن استفاده می‌کنند؟ علیه مردم بی دفاع و بیگناه یمن که برای بیش از دو سال گذشته در حال بمباران شدن و نابودی هستی‌شان هستند. من فکر می‌کنم اینها سوالاتی هستند که باید به آنها پاسخ داده شود نه اینکه به ابزارهای دفاعی ایران تمرکز شود».

ظریف با برشمردن تجربه جنگ تحمیلی رژیم بعث علیه ایران گفت: «ببینید ما برای هشت سال یک جنگ را تجربه کردیم و شهرهای ما با موشک باران موشکها مواجه شدند که برخی از این موشک ها حامل مواد شیمیایی بودند و هیچ کسی، کوچکترین اهمیتی به این موضوع نشان نداد.»

او ادامه داد: «من این موضوع را می‌توانم به شما به روشنی بگویم چون شاهد این موضوع بودم. من در نمایندگی ایران در سازمان ملل بودم. من برخی از افرادی که با سلاحهای شیمیایی حمله شده بودند را به نیویورک(مقر سازمان ملل) آوردم تا بلکه بتوانم وجدان برخی از افراد را بیدار کنم. هیچ کسی اهمیتی نداد و توجهی نکرد. حالا افرادی می‌آیند و از ما می‌خواهند که از ابزارهای دفاعی مان دست بکشیم. چرا ما باید این کار را بکنیم؟».

مقام ارشد ایرانی افزود: «آیا ما اصلا هیچ باری شده که از این سلاحها علیه کسی استفاده کردیم؟ فقط یک مثال برای ثبت در تاریخ برای ما بزنید. ما قاطعانه می‌توانیم یک بیانیه را مطرح کنیم. ما هرگز از این سلاحها به جز برای دفاع از خود استفاده نکرده‌ایم و هرگز از این سلاحها به جز برای دفاع از خود استفاده نخواهیم کرد».

او به حملات موشکی ایران به مواضع داعش که در پاسخ به حمله تروریستی به تهران انجام شد اشاره کرد و از نیاز ایران به آزمایش‌های موشکی سخن گفت. وزیر خارجه ایران همچنین توانمندی‌های نظامی و موشکی ایران را برای مقابله با «برخی صدام‌های منطقه» ضروری خواند.

ظریف گفت: «ما به همان پایگاهی که در آن تروریستها برای انجام عملیات تروریستی علیه ایران در دیر الزور طراحی و برنامه ریزی کردند، حمله کردیم و با موشکهای هدفمند آنها را هدف قرار دادیم. یکی از دلایلی که ما باید موشکهایمان را آزمایش کنیم،‌ همین موضوع است.»

او تاکید کرد: «می‌دانید موضوع آن است که موشک های حامل کلاهکهای غیرمتعارف نیازی به این ندارند که دقیق باشند چون شما کلاهک هسته‌ای را روی موشک بار می‌کنید و شما می‌توانید هر جایی را با آن بزنید. شما کلاهک حامل مواد شیمیایی روی موشک بار می‌کنید و این موشک هم نیازی ندارد که دقیق باشد اما وقتی شما می‌خواهید کلاهکهای متعارف روی موشکها بار کنید، برای اینکه این موشکها تاثیرگذار باشند،‌ موشکها باید دقیق و هدفمند باشند. ما قادر به تولید موشکهای دقیق و هدفمند بوده‌ایم چرا که ما نمی‌خواهیم غیرنظامیان را به عنوان آسیب‌ها جانبی هدف قرار دهیم. این همان چیزی است که در دیرالزور اتفاق افتاد. ما موشکهایمان را شلیک کردیم و اطلاعات ما نشان می‌دهد که همه آن اهدافی را که در نظر داشتیم،‌ هدف قرار دادیم.»

وزیر خارجه ایران افزود: «شما اصلا نشنیدید که در اثر حمله موشکی ما در دیر الزور،‌ حتی یک غیرنظامی یا رهگذر کشته شده باشد. این دلیل آن است که ما به توسعه و تولید موشکهایمان نیاز داریم ما اینها را برای حفاظت از خود و غیرنظامیانمان نیاز داریم. ما به اینها نیاز داریم چون که شاید یک صدام حسین دیگری در گوشه‌ای برخیزد و این را از من باور کنید که تعدادی از این صدامها در منطقه ما هستند. ما به این موضوع نیاز داریم که آنها اطمینان یابند که یک صدام حسین دیگر، دوباره ما را هدف قرار ندهد و البته با سکوت کر کننده جامعه بین المللی مواجه نشود».

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۷۷۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش نخبگان داخلی در حراست هوشمند از آسمان کشور ارزنده است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی امیر سرتیپ دوم عباس عظیمی در بازدید از سایت موشکی وادی رحمت تبریز اظهار کرد: نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران با عملیات وعده صادق سطح جدیدی از بازدارندگی را برای کشور به ارمغان آوردند.

وی تاکید کرد: پدافند هوایی به طور دقیق و هوشمند در حال حراست و صیانت از فضای آسمان ایران اسلامی است.

دیگر خبرها

  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • تحلیل اندیشکده آمریکایی از توان پهپادی و موشکی ایران
  • نقش نخبگان داخلی در حراست هوشمند از آسمان کشور ارزنده است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • زاخارووا: آمریکایی‌ها حملات تروریستی اوکراینی‌ها را هماهنگ می‌کنند
  • (عکس) سانسور تصویر غلامرضا تختی در بنر‌های شهرداری تهران
  • (عکس) سانسور تصویر غلامرضا تختی در بنرهای شهرداری تهران
  • سانسور تظاهرات دانشجویان کلمیبا در رسانه‌های بیگانه
  • جنجالی که نماینده مشهد درباره «بمب اتم» برپا کرد؛ کریمی قدوسی کیست؟