Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@00:08:40 GMT

دانشمند‌ها امتحان نهایی نمی‌دهند!

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۰۰۲۸۲

دانشمند‌ها امتحان نهایی نمی‌دهند!

کودک و نوجوان>دانش - پگاه شفتی:
فقط ۱۰ روز به آغاز امتحان‌های نهایی باقی مانده بود. امتحان‌هایی که در این مقطع می‌توانست سرنوشت بسیاری از نوجوان‌های دبیرستانی در بریتانیا را رقم بزند.

اما وقتي که همه‌ي دانش‌آموزهاي کلاس گرم مباحث درسي و پرسش و پاسخ درباره‌ي امتحان بودند، چهار دانش‌آموز از کلاس فرا خوانده شدند تا سرنوشت ديگري براي خودشان رقم بزنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها را صدا زدند و به آن‌ها گفتند كه فعلا ًبهتر است بي‌خيال امتحان‌هاي نهايي شوند و به مبحثي درباره‌ي پيچيده‌ترين راز جهان و برخورددهنده‌ي هادروني بپردازند.

هادروني، همان برخورددهنده‌ي معروف است، در مرکز تحقيقاتي «سرن» سوييس که تاکنون رازهاي زيادي از جهان هستي را آشکار کرده و هنوز هم امكان گشودن رازهاي ريز و درشت ديگري است.

چهار نوجوان که هيچ‌کدام بيش‌تر از 16سال ندارند، حالا به‌جاي اين‌که درباره‌ي تعطيلات تابستان و خواننده‌هاي مورد علاقه‌شان صحبت کنند، مشغول بحث و گفت‌وگو درباره‌ي قوانين فيزيک در سطح کارشناسي ارشد هستند.

آن‌ها توانسته‌اند تراشه‌اي منحصربه‌فرد اختراع کنند؛ تراشه‌اي عجيب که بسياري از محققان اين شاخه را به‌وجد آورده و شايد منجر به تحولي در کشفيات دنياي فيزيک شود.

سال‌هاست که فيزيک‌دان‌ها از پديده‌اي به نام تک‌قطب مغناطيسي صحبت مي‌کنند. مي‌دانيم که مغناطيس يا آهن‌ربا هميشه داراي دو قطب شمال و جنوب است. حتي اگر يک آهن‌ربا را از وسط دو نيم کنيم، هر قطعه به خودي خود، يک قطب شمال و يک قطب جنوب دارد.

اگر به عمل قطعه قطعه کردن تا ابد ادامه بدهيم، باز هم هر قطعه داراي قطب شمال و قطب جنوب است. به‌عبارت ديگر ما تاکنون نتوانسته‌ايم به آهن‌ربايي دست پيدا کنيم که فقط يک قطب داشته باشد، اما در تحقيقات بعضي از فيزيک‌دان‌ها جاي اين تک‌قطبي خالي مانده است و وجود آن مي‌تواند اين جاي خالي را پر کند.

از اولين فيزيک‌دان‌هايي که به فرضيه‌ي وجود تک‌قطبي اشاره کردند، مي‌توان به «پل ديراک»، فيزيک‌دان و رياضي‌دان انگليسي اشاره كرد.

اين برنده‌ي نوبل فيزيک معتقد بود، ‌چون بارهاي الکتريکي مثبت و منفي هر کدام مي‌توانند جداگانه وجود داشته باشند، قطب‌هاي شمال و جنوب يک آهن‌ربا هم مي‌توانند به‌صورت انفرادي وجود داشته باشند و اگر چنين باشد، مي‌توان اين نتيجه را گرفت که درست مانند هر کدام از بارهاي الکتريکي که به تنهايي مي‌توانند ميدان الکتريکي ايجاد کنند، وجود يک تک قطب مغناطيسي هم مي‌تواند به خودي خود يک ميدان مغناطيسي ايجاد کند.

پس اثبات تک‌قطب به معناي اثبات يک ميدان ناشناخته‌ي مغناطيسي است.

اما اگر واقعاً اين فرضيه درست باشد، چه‌طور مي‌توان وجود آن را اثبات کرد؟

جواب دقيقاً در تحقيقات همين نوجوان‌هاي دبيرستاني است. آن‌ها حالا روز و شب تلاش مي‌کنند كه به همين جواب برسند.

«اندرو نيکل» يکي از اين دانش‌آموزهاست. او دراين‌باره مي‌گويد: «شکار مونوپل، حتي اگر وجود داشته باشد، بسيار سخت است. براي شکار آن بايد آن را يونيزه کرد. يعني قطب‌هاي آن را از هم جدا کرد. اما تک‌قطب مغناطيسي بسيار سريع يونيزه مي‌شود. يعني 4700 بار سريع‌تر از پروتون (يک ذره‌ي بنيادي).

در واقع مونوپل بسيار سريع انرژي از دست مي‌دهد و ما در كار بر روي تراشه‌اي هستيم كه بتواند در همين عمر بسيار کوتاهِ مونوپل يا تک‌قطب، آن را شکار کند.»

با اين حال اين نوجوان‌ها مي‌گويند، هنوز نتوانسته‌اند هيچ‌چيز پيدا کنند. اين چهار نوجوان حالا قرار است به يک مرکز تحقيقاتي مخصوص نوآموزان و نخبگان نوجوان بپيوندند.

اين مرکز تحقيقاتي آن‌ها را آماده مي‌کند تا در آينده‌ي نزديک به مؤسسه‌ي تحقيقاتي سرن در ژنوِ سوييس بپيوندند. جايي که قرار است درباره‌ي اثبات يا عدم اثبات وجود تک‌قطب با بزرگ‌ترين فيزيک‌دانان دنيا همکاري کنند.

اين دبيرستاني‌ها اما از حالا فکرهاي ديگري در سر دارند. آن‌ها مي‌گويند: اگر ما بتوانيم وجود مونوپل را ثابت کنيم، درست مانند اثبات ذره‌ي بوزون هيگز، انقلابي در دنياي قوانين فيزيک به‌وجود آورده‌ايم.»

آن‌ها حالا به‌جاي اين‌که نگران امتحان‌هاي نهايي باشند و به آزمون‌هاي سخت مدارس و کالج‌ها بينديشند، در فکر سرن و برخورددهنده‌ي هادروني در سوييس هستند. فکرهايي که شايد براي بسياري از هم‌سالانشان يک رؤياي دست‌نيافتني باشد.

چهار نوجوان فيزيک‌دان از چپ: تامس جفري، اندرو نيکل، پل هالند و پاتريک ابوت

در قسمت پايين عکس يک آهن‌رباي معمولي مي‌بينيم با دو قطب شمال(N) و جنوب(S). خط‌هايي که هر کدام از دو قطب مخالف کشيده مي‌شوند، ميدان مغناطيسي دو قطب را نشان مي‌دهند.

در عکس ديگر قطب‌ها به‌طور فرضي از هم جدا شده‌اند و خط‌ها نشان مي‌دهند که ميدان مغناطيسي تا بي‌نهايت رفته است.

تراشه‌ي«تايم پيكس»(TimePix) مي تواند ذراتي با انرژي بسيار بالا را که از برخورد ذرات خارج مي‌شوند شناسايي کند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۰۰۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت

سرپرست آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: مجوز برگزاری امتحان نهایی متوسطه در سه آموزشگاه استان اخذ شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، علی رحیم، امروز _یکشنبه، شانزدهم اردیبهشت_ در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: چهار درصد جمعیت دانش‌آموزان کهگیلویه و بویراحمد یعنی سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز را، دانش‌آموزان عشایری تشکیل می‌دهند.

وی افزود: مناطق عشایری گچساران، زیلایی، پشت کوه جلیل و عشایر استان‌های بوشهر، فارس، چهارمحال و بختیاری و اصفهان زیر پوشش مدارس عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارند.

رئیس آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: بیش از ۵۳۰ نفر نیروی آموزشی و اداری کار آموزش سه هزار و ۷۱۱ دانش‌آموز عشایری را در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ برعهده دارند.

وی تصریح کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته امتحانات نهایی پایه متوسطه سال‌جاری برای نخستین‌بار در مدارس عشایری دخترانه سرآبتاوه، شهید اندرخورپوله و سیدالشهدای چهارتخته برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: پیش از این امتحانات پایان سال تحصیلی مقطع متوسطه در مدارس امام «محمد باقر موشمی، امام هادی برد پهن، نخبگان گنجه‌ای و امام علی پهون» برگزار می‌شد.

وی افزود: دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم کهگیلویه و بویراحمد در صورت اخذ نشدن این مجوز باید کیلومترها راه سخت گذر را با خودرو یا موتور سیکلت برای شرکت در این آزمون پیمایش می‌کردند.

رئیس آموزش و پرورش عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۱۲۰ دانش‌آموز در این چهار حوزه امتحانی مذکور افزون بر خطرات جاده‌ای هزینه‌های زیادی را برای طی کردن در مسیرهای سخت گذر می‌پرداختند.

وی تصریح کرد: آزمون نهایی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برای دانش‌آموزان استان در هفت حوزه برگزار می‌شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان مقطع ابتدایی عشایر به‌صورت ثابت، نیمه‌ثابت و سیار زیر پوشش آموزش‌های تحصیلی این اداره کل قرار گرفته‌اند.

کد خبر 750721

دیگر خبرها

  • مرگ و زندگی ما به دست میدان مغناطیسی زمین است!
  • فیزیک ثابت کرد که «دشمنِ دشمنِ شما واقعاً دوست شماست»
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • قابل توجه دانش‌آموزان دهم، یازدهم و دوازدهم؛ سؤالاتی که در امتحان نهایی طرح می‌شود
  • چه نوع سؤالاتی در امتحان نهایی طرح می‌شود؟
  • سمت راست سرتان درد می‌کند؟ این چند روش را امتحان کنید
  • دنیای فیزیک در آستانه یافتن تک‌قطبی‌های مغناطیسی؟
  • ۱۲ کشته و زخمی به علت انفجار در ایالت بلوچستان پاکستان
  • این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!