Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کارمندان مشمول تامین اجتماعی که بیش از 20 سال بابت اضافه کار حق بیمه به صندوق بازنشستگی پرداخت کرده اند ، چشم انتظار اقدام سازمان امور اداری و استخدامی هستند تا با ارائه پیشنهادی به هیات وزیران، امکان محاسبه اضافه کار در مستمری بازنشستگی آنها را فراهم کرده و از ضایع شدن حقوق و کاهش مستمری دوران بازنشستگی آنها جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** تکلیف مبالغ هنگفتی که از کارمندان کسر شده چه می شود؟
این گروه از کارمندان توقع دارند، سازمان امور اداری و استخدامی با عمل به وظایف قانونی خود ، تکلیف مبالغ هنگفتی که تحت عنوان حق بیمه و طی سالیان متمادی از اضافه کار آنان ، کسر و به حساب صندوق تامین اجتماعی واریز شده را تعیین کند.
برای مثال کارمندی که قرار است سال 96 با 30 سال سابقه بازنشسته شود ، 27 سال بابت اضافه کار، حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی واریز کرده است که در شرایط کنونی این پرداخت ها نادیده گرفته می شود.
به عبارت دیگر آندسته از کارکنان دولت که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند و تعداد آنها به حدود یک میلیون نفر می رسد ، اکثرا بیش از 20 سال ماهیانه هفت درصد از اضافه کار خود را به امید ، محاسبه اضافه کار در حقوق بازنشستگی به صندوق تامین اجتماعی واریز کرده اند .
اکنون و با حذف اضافه کار از مستمری بازنشستگی این کارمندان، با مشکل کاهش حدود 40 درصدی مستمری بازنشستگی و نادیده گرفتن شدن حق بیمه های پرداختی روبرو هستند.


** مشکل از کجا شروع شد ؟
محمود عسکری آزاد» 17تیرماه سال 1393،زمانی که جانشین معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس جمهوری بود، بخشنامه ای را به دستگاه های اجرایی ابلاغ کرد که نتیجه آن کاهش تا 40درصدی حقوق دوران بازنشستگی و پاداش سنوات پایان خدمت بیش از یک میلیون کارمند مشمول قانون تامین اجتماعی بود، این بخشنامه موجی از اعتراض و نارضایتی در میان کارمندان و بازنشستگان را به دنبال داشت .
این بخشنامه، کسر حق بیمه از فوق العاده اضافه کار کارکنان مشمول صندوق تامین اجتماعی را ممنوع کرد؛ به عبارت دیگر پس از اجرای این بخشنامه، اضافه کار در پاداش پایان خدمت و حقوق بازنشستگان محاسبه نخواهند شد؛ در حالیکه این گروه از کارمندان سالیان سال بر اساس قرارداد اولیه ای که درچارچوب قوانین و مقررات ابلاغی از سوی دولت بابت اضافه کار، حق بیمه به صندوق های بازنشستگی پرداخت کرده اند به این امید که در دوران بازنشستگی بتوانند از مزایای آن در قالب «مستمری بازنشستگی» برخوردار باشند.
کارمندان مشمول تامین اجتماعی می گویند، مسئولان به آثار اجرایی این بخشنامه و پیامد آن روی زندگی بازنشستگانی که 28 و 29 سال حق بیمه کامل پرداخت کرده اند و اکنون باید پاداش و حقوق ناقص بگیرند، توجه نکرده اند.


** بخشنامه دولت یازدهم و تلاش برای حل مشکل
دولت یازدهم اول دی ماه سال گذشته بخشنامه ای را برای حل مشکل این کارمندان تصویب کرد و در آن فرمولی برای احتساب اضافه کار در مستمری بازنشستگی کارمندان مشمول تامین اجتماعی ارائه داد .
بر اساس این آیین نامه، سازمان تأمین اجتماعی موظف شد در مورد هر یک از کارکنان یاد شده، با همکاری دستگاه اجرایی ذی ربط و با استفاده از مستندات مربوط، نسبت مجموع اضافه کار ماهانه پرداختی که از آن حق بیمه کسر شده است به مجموع اقلام حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه در طول دو سال آخر خدمت (بدون احتساب مبالغ اضافه کار) حداکثر منتهی به ۱۷/ ۴/ ۱۳۹۳ را محاسبه کند.

** بخشنامه در مورد بازنشستگان سال 96 و پس از آن مسکوت است
وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در تیر ماه امسال با ابلاغ بخشنامه ای تاثیر اضافه کار در مستمری بازنشستگی را صرفا محدود به آن دسته از کارکنان دستگاه های اجرایی کرده است که تا پایان سال 1395 بازنشسته شده اند.
بر اساس این بخشنامه، تنها آن دسته از کارکنان دستگاه های اجرای که تا پایان سال 1395 (یعنی سال پایان برنامه پنج ساله پنجم) بازنشسته شده اند می توانند از تاثیر حق بیمه های کسرشده بابت اضافه کار در مستمری بازنشستگی بهره مند شوند.
مطابق بخشنامه مذکور، تمامی کارکنان دولت که پس از سال 1365 و قبل از سال 1393 استخدام شده اند متضرر می شوند زیرا سال ها از اضافه کار آنها کسور بازنشستگی کسر شده بی آنکه در مستمری بازنشستگی شان نمود پیدا کند.
در این میان اما، بیشترین ضرر مالی متوجه کارکنانی که از نیمه دهه 60 تا نیمه دهه 70 استخدام شده اند، زیرا در طول بیش از نیمی از سنوات خدمتی، در حقیقت، در طول سال های متمادی، درصدی از کل دریافتی های کارکنان دولت (شامل حقوق و مزایا، پاداش و اضافه کار) کسر و به حساب صندوق تامین اجتماعی واریز شده که این صندوق نیز متناسب با این دریافتی ها دوران بازنشستگی به آنها مستمری پرداخت کند اما اکنون بخشی از این تعهد نادیده گرفته می شود بی آنکه به پیامدهای آن توجه شود.

** سخن پایانی
کارمندن مشمول تامین اجتماعی که قبل از سال1393 استخدام شده اند و قرار است سال 96 و پس از آن - تا 27 سال آینده - بازنشسته شوند انتظار دارند ، مجموعه دولت بویژه مسئولان سازمان امور اداری و استخدامی کشور و وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی نسبت به موضوع تضییع حقوق و مستمری دوران بازنشستگی آنها حساسیت به خرج داده و با عمل به وظایف قانونی خود مشکل حذف اضافه کار از مستمری دوران بازنشستگی آنها را بر طرف کنند.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
‏IRNAeco@
‏https://t.me/irnaeco
اقتصام**1063**گزارشگر:رفعت کرمی مهر** انتشار:مرضیه فاتحی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۲۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری

رعیتی فرد, معاون وزیرکار چند روز پیش درباره جمع بندی نهایی لایحه پیشنهادی در خصوص امنیت شغلی کارگران گفت: این لایحه را (شنبه 8اردیبهشت ماه1403)به دفتر وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی خواهیم برد تا اصلاحات لازم روی آن انجام و به تایید دولت برسد و سپس در مجلس تصویب شود.

به گزارش تسنیم، بخش عمده ای از اصلاحات در این زمینه پیرامون امنیت شغلی کارگران است که رعیتی فرد، معاون وزیرکار درباره اصلاح قانون کار و پیشنهادات دولت گفته است: قبلاً برای مشاغل غیرمستمر و پروژه‌ای این قانون در دولت قبل مطرح شد که اگر پروژه بیش از چهار سال طول کشید، تا پایان پروژه کار کارگر به صورت دائمی ادامه پیدا کند و در غیر این صورت مشمول مقرری بیمه بیکاری شوند. چون قبلاً کارگران پروژه‌ای مشمول مقرری بیمه بیکاری نبودند. از اسفندماه گذشته کلیه نیروهای پروژه‌ای مشمول این قانون شدند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: طرح اصلاح قانون کار ما به عنوان لایحه به مجلس جدید خواهد رسید و در مجلس یازدهم مطرح نخواهد شد.

وی در پاسخ سوالی پیرامون جزئیات تغییرات بیمه بیکاری با بیان اینکه «در نرخ بیمه بیکاری و 3درصد سهم کارفرما تغییری ایجاد نشده است» گفت: ما با مطالعه تجربه بیمه بیکاری در چند کشور مطرح جهان، به این نتیجه رسیدیم که در برخی کشورها تنها کارفرما حق بیمه پرداخت نمی‌کند و سهمی نیز کارگر پرداخت می‌کند.

تنها در ایران است که ما سهم 3درصدی کارفرما را داریم که در اصلاح قانون بیمه بیکاری ما پیشنهاد افزایش شمول آن را دادیم. زیرا قبلاً دامنه شمول کارفرمایان ملزم به پرداخت حق بیمه بیکاری کمتر بود و برای مثال کارفرمایانی که در مناطق ویژه و آزاد اقتصادی بودند، مشمول قانون بیمه بیکاری نمی‌شدند و کارگران پروژه‌ای نیز مشمول بیمه بیکاری نبودند.

رعیتی فرد با تاکید بر بحث اصلاح قانون بیمه از کارافتادگی گفت: اگر در انتهای دوره منتهی به بازنشستگی فردی دچار از کارافتادگی نیز نمی‌شد، مشمول قانون بازگشت به کار نبوده و بیمه بیکاری دریافت نمی‌کرد.

ما پیشنهاد دادیم که فقط اگر مشخص شود کارگر از کارافتاده و ناتوان است تا پایان دوره منتهی به بازنشستگی به کار بازنگشته و مقرری بیمه بیکاری نگیرد و در غیر این صورت محروم نشود. البته منابع صندوق بیمه بیکاری ما نیز محدود است و باید بتواند در شرایط بحرانی مانند کرونا ناگهان نرخ بیکاری بالاتری رقم خورد، بتواند افرادی که سال‌ها بیمه‌پردازی کردند را تحت پوشش خود قرار دهد.

رعیتی فرد در ادامه با آوردن آماری اظهار کرد: تعداد مقرری بگیران بیمه بیکاری ما در سال1401 حدود 240هزار نفر بود که اکنون این رقم به 160 هزار نفر کاهش یافته است. این کاهش مقرری بگیران حاکی از کاهش نرخ بیکاری است. با آیین نامه جدید که در این حوزه تنظیم شده، امید داریم این رقم از امروز نیز در آینده کمتر شود.

وی تصریح کرد: درباره بحث بازگشت به کار، تفاهمنامه ای سه جانبه را با تامین اجتماعی، وزارت کار و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای امضا کردیم که طبق آن کسانی که مقرری بیمه بیکاری مشمول آن‌ها می‌شود، حتماً باید بعد از شش ماه با فراخوان‌های انجام شده از سوی سازمان تامین اجتماعی و سازمان فنی‌وحرفه‌ای آموزش ببینند.

اگر آن‌ها نتوانند در همان محل قبلی مشغول به کار شوند یا برگشت به کارشان با مهارت قبلی خودشان نسبتی ندارد، آموزش فنی‌وحرفه‌ای برایشان لحاظ شود و به بازار کار در رشته کاری دیگری بازگردند.

معاون وزیر کار افزود: اینکه کارگر بیکار شده مدام در حالت بیکاری و دریافت مقرری باقی بماند، دیگر نباید ممکن شود و باید الزامی بوجود بیاید که نیروی کار بیکار شده به بازار کار خود بازگردد. جدول فعلی مقرری بیمه بیکاری ما فعلا تا 50ماه است که به نسبت همه کشورهای جهان بیشتر انجام می‌پذیرد.  برای متاهل‌ها 50ماه بیمه بیکاری و برای مجردها 36ماه (3سال) مقرری می‌پردازیم. این درحالی است که کسی که با وجود مقرری بیمه بیکاری دیگر به سر کار نمی‌رود، در دوره طولانی فاصله از کار، برگشتنش به محیط تولید سخت می‌شود و ما باید تلاش کنیم که افراد با آموزش به محیط کار برگردند. زیرا اکنون در بازار کار نیازمند افراد ماهری هستیم که بیش از چندین سال در یک حوزه کار کردند.

رعیتی فرد اضافه کرد: دستورالعمل این آیین نامه جدید که محصول توافق ما با سازمان تأمین اجتماعی و فنی و حرفه‌ای است، تصویب و به استان‌ها ابلاغ شده است و افراد بیکار شده باید به چرخه آموزش و سپس بازار کار بازگردند.

  کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بازنشستگی ۵۵۲ مددجوی کمیته امداد بوشهر با پرداخت ۱۰ سال بیمه
  • جزئیات اصلاح قانون کار و بیمه بیکاری
  • جزییات جدید از وام فوری بازنشستگان
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به تامین اجتماعی؛ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداخت ۷۲۴ میلیاردی مستمری تامین اجتماعی آران و بیدگل