Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@03:20:59 GMT

پروژه احداث کتابخانه مرکزی سنندج مسکوت مانده است

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۲۸۷۱۸

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان گفت: پروژه احداث کتابخانه مرکزی سنندج به دلیل به توافق نرسیدن با اداره غله مسکوت مانده است.

به گزارش ایسنا، اسماعیل احمدی، شامگاه شنبه(31 تیر) در جلسه انجمن‌های کتابخانه‌های عمومی استان که در سالن شهدای گمنام برگزار شد، اظهار کرد: تعیین تکلیف زمین درنظر گرفته شده برای کتابخانه عمومی مرکزی یکی از مصوبات جلسه قبل بود که متاسفانه هنوز این مسئله مورد مناقشه بین اداره غله و اداره کتابخانه‌های عمومی استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: علیرغم بخشنامه دولتی و وجود مصوبه شورای تامین استان مبنی بر حل و فصل این اختلاف در دولت و خودداری از پیگیری آن در محاکم قضایی، اما متاسفانه هنوز پرونده آن در محاکم قضایی مفتوح است و نه در دولت و نه در دستگاه قضا نتیجه‌ای نگرفته‌ایم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان عنوان کرد: مقداری از تجهیزات ما از سال گذشته در مِلک واقع در این زمین انبار شده که متاسفانه بر روی درب آن قفل زده‌اند و اجازه دسترسی به املاک خود را هم نداریم.

وی با بیان اینکه بحث کتابخانه مرکزی به چالشی جدی تبدیل شده است، گفت: پرونده این کتابخانه مسکوت مانده است و این مسئله باعث شده که حتی نتوانیم برای آن اعتبارات لازم را هم بگیریم که نیازمند اتخاذ تدبیرات لازم است.

هیچ مکان فرهنگی و هنری در ناحیه نایسر وجود ندارد

احمدی در ادامه به پروژه کتابخانه ناحیه منفصل شهری نایسر هم اشاره و تصریح کرد: در این ناحیه که حدود 80 هزار نفر سکونت دارند متاسفانه هیچ مکان فرهنگی و هنری وجود ندارد و احداث مکانی همچون کتابخانه در این ناحیه از جهات مختلفی دارای اهمیت است.

وی با اشاره به پیشرفت 23 درصدی پروژه کتابخانه نایسر، عنوان کرد: با احداث این کتابخانه در نایسر، حدود 20 نفر از تحصیلکردگان دانشگاهی به استخدام این مجموعه درخواهند آمد و همچنین این مکان ظرفیت خوبی برای برگزاری برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان، پروژه کتابخانه سراب قامیش را نیز یکی دیگر از پروژه‌های در دست اقدام برشمرد و گفت: این پروژه حدود 63 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که نیازمند حمایت مسئولان است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شش پروژه در دست احداث در استان داریم، گفت: پروژه کتابخانه قروه هم یکی دیگر از پروژه‌های مذکور است که پیشرفت خوبی دارد و در صورت تزریق اعتبارات لازم تا یک الی یک سال و نیم به اتمام خواهد رسید.

وجود 3 کتابخانه بزرگ در سنندج

احمدی در ادامه با اشاره به اینکه در شهر سنندج سه کتابخانه بزرگ وجود دارد، اعلام کرد: هرکدام از این کتابخانه‌ها حدود 2 هزار و 500 نفر عضو دارند که ظرفیت آنها تکمیل شده است.

وی همچنین گفت: قرار بود که شهرداری 2 دستگاه اتوبوس را برای مناطق حاشیه که دسترسی کمتر به کتابخانه دارند مناسب سازی کند که تاکنون این امر هم محقق نشده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان، در ادامه عنوان کرد: در بخش‌های کلاترزان، حسین آباد و سیروان انجمن کتابخانه‌های عمومی وجود ندارد، به همین دلیل مکانی برای راه اندازی کتابخانه نیز وجود ندارد.

وی با بیان اینکه شایسته نیست که منطقه‌ای همچون شویشه فاقد کتابخانه باشد، افزود: اگر انجمن کتابخانه‌های عمومی در این مناطق شکل بگیرد کتابخانه هم راه اندازی خواهد شد.

دومین جشنواره انجمن خیرین کتابخانه ساز کردستان برگزار می‌شود

احمدی در بخشی دیگر از سخنان خود به راه اندازی انجمن خیرین کتابخانه ساز استان اشاره و تصریح کرد: این انجمن از سال گذشته در استان راه اندازی شده است و در 26 مرداد ماه جاری هم دومین دوره جشنواره آن را برگزار خواهیم کرد.

وی همچنین به برگزاری هفتمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی اشاره و عنوان کرد: دو سال است که این جشنواره در استان کردستان هم برگزار می‌شود که سال گذشته یک هزار و 200 نفر شرکت کننده داشتیم و امسال حدود 3 هزار نفر در این مسابقه مشارکت کرده‌اند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان گفت: این مسابقه با موضوع ادبیات دینی و در سه رنج سنی برگزار می‌شود که سال گذشته در استان 21 خانواده و امسال هم 119 خانواده در این مسابقه شرکت کرده‌اند.

وی در پایان از فرسوده بودن فضای کتابخانه‌های عمومی استان انتقاد کرد و گفت: عمر ساختمان‌های کتابخانه‌های استان بالای 25 سال و در حدود 40 سال است که با هر بار بارش باران آسیب‌های جدی به این ساختمان‌ها وارد می‌شود و ما متضرر می‌شویم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۲۸۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، اداره مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی به مناسبت روز جهانی مطبوعات و برای معرفی نفایس مطبوعاتی موجود در آرشیو گنجینه رضوی، نمایشگاه «گزیده نفایس مطبوعات ایران» را در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی برگزار کرد.    رئیس اداره مطبوعات این سازمان گفت: بیش از ۵۰ عنوان روزنامه، سالنامه و مجله از قدیمی‌ترین و نفیس‌ترین منابع موجود در این نمایشگاه در معرض دید عموم مراجعان، محققان، پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار گرفته است.   ابراهیم حافظی تصریح کرد: با توجه به اینکه فرهنگ مکتوب ازدیرباز پایدارترین و ماندگارترین جلوه گاه فکر و دانش بشر بوده، مطبوعات هم از آغاز پیدایش خود بخشی از فرهنگ مکتوب به شمار می‌روند، به طوری که از آن به عنوان یکی از مواد مهم اولیه نگارش تاریخ و بررسی رویداد‌ها نام می‌برند و در اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی و ساختن افکار عمومی نقش مهمی بر عهده دارند.    وی بر این اساس، نشریات قدیمی و نفیس را دارای جایگاهی ویژه برای معرفی میراث مکتوب و ارزشمند تاریخی یک کشور توصیف کرد که شاکله هویت فرهنگی هر جامعه را تشکیل می‌دهد..   کارشناس مطبوعات اداره مطبوعات سازمان کتابخانه ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی هم درباره آثار به نمایش درآمده گفت: «کاغذ اخبار» (اولین نشریه ایران)، «وقایع اتفاقیه» (نخستین روزنامه رسمی ایران)، «زاهریر دباهرا» (به معنای پرتوی روشنایی) نخستین نشریه غیرفارسی ایران و دومین نشریه ایران و قدیمی ترین نشریه آسوری زبان دنیا و چاپ ارومیه، «سالنامه شرق ایران» انتشار در سال ۱۳۱۶ توسط عبدالباقی و قاسم طهرانیان با چاپ سربی، «روزنامه شرف» اولین روزنامه گرافیکی ایران، انتشار در محرم ۱۳۰۰ قمری با چاپ سنگی و «سالنامه تمدن» منتشر در ۱۳۱۴، از جمله مطبوعات به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه است.   جمیله جهانی همچنین «روزنامه صوراسرافیل» در تهران به مدیریت میرزاجهانگیرخان شیرازی و میرزاقاسم خان تبریزی در ربیع الثانی ۱۳۲۵ قمری، «دانش» اولین نشریه آموزشگاهی در رجب ۱۲۹۹ قمری در تهران و مطبعه خصوصی مدرسه دارالفنون، «مکتب تشیع»، «مجله فلاحت و تجارت»، روزنامه «تربیت» و «مجله الکمال» نخستین مجله دینی چاپ مشهد را از دیگر منابع معرفی کرد.   این نمایشگاه در محل کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از دوم تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ برای بازدید علاقه‌مندان برقرار است.   آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی با موجودی بیش از دو میلیون نسخه روزنامه، مجله و سالنامه، یکی از غنی‌ترین آرشیو‌های ایران محسوب می‌شود که از قدیمی‌ترین روزنامه‌های چاپ شده و نفیس تا منابع روز را در بردارد.

دیگر خبرها

  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • در حوزه عفاف و حجاب کار بر زمین مانده بسیار است
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • نهاد کتابخانه‌ها با کمیته امداد تفاهمنامه امضا می‌کند
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی