Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، در ابتدای پنجمین جلسه رسیدگی به شرکای بابک زنجانی آقایان «م.ش» و «ح.ف.ه»، ادامه دفاعیات متهم ردیف دوم، قاضی مقیسه با اعلام رسمی بودن جلسه دادگاه از «م.ش» خواست برای بیان دفاعیات خود از کیفرخواست صادره در جایگاه حاضر شود.

دفاعیات را کش ندهید/ بیکار نیستیم که با صرف بیت‌المال اینجا بنشینیم

رییس دادگاه از متهم خواست مانند جلسات گذشته به حاشیه نپردازد و در خصوص اینکه پول محموله‌های نفتی که به اقرار همه شرکای پرونده به ایشان تحویل شده است را کجا خرج کرده تا سرنوشت پول فروش نفت مشخص شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او خطاب به متهم گفت: سعی کنید مسائل جلسات گذشته تکرار نشود و به دفاع از خود در چارچوب کیفرخواست بپردازید. از کش دادن و وقت تلف کردن در دادگاه بپرهیزید زیرا ما بیکار نیستیم که با صرف بیت‌المال اینجا بنشینیم و مدام جسله تشکیل بدهیم.

به صداقت و عالمیت مسئولان قضایی ایمان دارم

«م.ش» در ابتدای دفاعیات خود متذکر شد: از آنجا که هدف اصلی این دادگاه کشف حقیقت است در چارچوب کیفرخواست از خود دفاع می‌کنم و مسائلی که درجلسات گذشته رخ داده است به دلیل سوال و جواب‌هایی بوده که اتفاق افتاده. اینکه در جلسه گذشته گفته‌ام کیفرخواست را قبول ندارم اما به صداقت و عالمیت مسئولان قضایی ایمان دارم به خاطر این است که دفاعیه من براساس برهان عرف است. مطمئنم قضاوت شما عدالت‌ گستر خواهد بود و احکام شما مانند سایر احکام صادره منتج به اجرای عدالت می‌شود.

به خاطر نجات ایران از تحریم به کشور آمده‌ام/ مقصر اصلی کسانی‌اند که به زنجانی اعتبار حداکثری داده‌اند

متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی خاطرنشان کرد: ما می‌گوییم وضعیت آن روز مملکت مشخص است. آن‌ها که به بابک زنجانی اعتبار حداکثری داده‌اند مقصر اصلی پرونده هستند و اصلاً جزو هیچ شبکه‌ای شما می‌گویید وجود دارد انگاشته نشده‌اند. من کارگزار بودم، نه سندی جعل کرده‌ام، نه سوءنیت داشتم و در مواردی چند که تخلف دیدم تذکر دادم. اگر قصد من از ارائه این تذکرات سوری بود یک بار بسنده می‌کردم. من به خاطر نجات کشور از تحریم به کشور آمده‌ام، قصدم خیر بود. اتهام شرکت در شبکه فساد که اصلاً چنین شبکه‌ای وجود نداشته است درست نیست. من تمام سهام اونور ایر را پس دادم.

قاضی مقیسه خاطرنشان کرد: این طور دفاع درست نیست. قراردادی که شما با بابک زنجانی امضا کرده‌اید قرارداد کارگزاری نیست. شما در ۱۵ / ۹ /۹۱ ساعت ۱۶ در دفتر بابک زنجانی قراردادی امضا کرده‌اید و طبق آن مقرر کرده‌اید که این شبکه فساد پول‌های حاصل از فروش نفت را کجا و چگونه خرج کنند. آیا اقداماتی که شما در این قرارداد متعهد شدید به انجامش در جهت کمک به کشور و نظام اقتصادی بوده است؟

رییس شبعه ۲۸ دادگاه انقلاب در ادامه متذکر شد: در این قرارداد مقرر شده است که شرکت اونور ایر را به مبلغ ۲۵۵میلیون دلار بخرید که پول آن از محل۲ . ۱ میلیارد یورو فروش نفت تامین می‌شود. از آنجایی که بابک زنجانی پاسپورت ایرانی داشت و شما پاسپورت انگلیسی داشتید مقرر شد ۴۹ درصد سهام به نام شما باشد و مابقی برای یک شریک ترک که شما از آن وکالت تام داشتید و متعهد شدید چنانکه پاسپورت بابک زنجانی از ایرانی به ترک تبدیل شد شما همه سهام را به بابک زنجانی منتقل کنید. آیا این کارگزاری است؟

قاضی مقیسه ادامه داد: همچنین تمام سهامداران شرکت، «ح.ف.ه» و عیادی پنهانی که هنوز آن‌ها را برای ما آشکار نکردید قبول کردند که شما مدیریت شرکت هواپیمایی را داشته باشید و ماهانه یک جلسه تشکیل بدهید و کارهای شرکت را رسیدگی کنید. شما مالک ۵۰ درصد شرکت بودید. همچنین شما در خرید چندین فروند هواپیما نیز سهیم بودید که از مابقی شرکا بیشتر سود بردید.

متهم ردیف دوم گفت: مستندات پرونده را قبول ندارم.

مقیسه بیان داشت: به جای اینکه پول را به مملکت برگردانید، طبق این قرارداد پول را صرف این کار‌ها و منافع شخصی خود کرده‌اید. شما متعهد شدید که چند کشتی باری و نفتکش بخرید.

این متهم گفت: کشتی نفتکش خریداری نشده است.

ادامه دارد

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۴۰۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبرت‌های بابک برای اکبرها

سخنگوی دستگاه قضا از تبدیل مجازات اعدام بابک زنجانی به ۲۰ سال حبس خبر داد. اصغر جهانگیر در همان نشست خبری ضمن تأیید بازداشت اکبر رحیمی، مدیرعامل گروه کشت و صنعت دبش، گفته است در پرونده دبش جرم جدیدی کشف شده است. فرار بابک زنجانی از اعدام، درس‌هایی برای متهم فساد دبش دارد. حالا اکبر رحیمی می‌تواند به جرم افساد فی‌الارض در انتظار چوبه دار بماند، یا راه بابک را برای خود برگزیند و امیدوار باشد، فعلاً جان سالم به در ببرد. البته این درسی است که همه مفسدان بالقوه و بالفعل اقتصادی، می‌توانند آویزه گوششان کنند. 

همین دو سه سال پیش هم کسی فکرش را نمی­‌کرد بابک زنجانی اعدام نشود؛ همه منتظر اعدامش بودند، فقط روزش را دقیق نمی‌دانستند!

اما کم‌کم ورق برگشت. از گوشه و کنار خبر می‌رسید که او با دستگاه‌های قضایی و امنیتی همکاری می‌کند؛ اموالش را در داخل و خارج فهرست کرده، برای فروش آنها و بازگرداندن پول بیت‌المال همراهی تام و کمال می‌­کند. این خبر‌های گاه‌و‌بی‌گاه بیشتر شد تا اینکه در رسانه‌ها و افکار عمومی پیچید پس کی بابک اعدام می‌شود؟! گویا قرار است زنجانی اعدام نشود و چه و چه. 

روز گذشته، سخنگوی دستگاه قضا، بالاخره بر این حرف‌های درگوشی صحه گذاشت و رسماً اعلام کرد بابک زنجانی اعدام نمی‌شود. 

 بابک به زندگی ادامه می‌دهد

اصغر جهانگیر، سخنگوی جدید قوه قضائیه در اولین نشست خبری خود، می‌گوید: رأی پرونده بابک زنجانی در سال ۹۵ از شعبه ۳۸ دیوان‌عالی صادر شد و پیش‌بینی شده بود که در صورت استرداد اموال و جبران خسارت وارده و اظهار ندامت و توبه، محکوم‌علیه می‌تواند استحقاق برخورداری از تخفیف و عفو داشته باشد. 

وی می‌افزاید: با توجه به همکاری‌هایی که وی در طول زندان کرد و بیش از ۱۰ سال در حبس است، اموال این فرد در خارج کشور شناسایی شد و با اعزام کارشناسان مربوطه ارزیابی‌ها انجام شد و پس از بازگشت اموال به کشور و با گزارش مقامات ذی‌صلاح در خصوص استرداد اموال درخواست عفو محکوم‌علیه بابک زنجانی از سوی دادگستری مطرح شد و از ریاست قوه در اجرای دادنامه درخواست شد و با تأیید ایشان و موافقت رهبری، حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد. 

 اول و آخر بابک

رسیدگی به پرونده و اتهامات بابک زنجانی در دادگاه انقلاب اسلامی تهران از مهرماه ۱۳۹۴ آغاز شد و بعد از برگزاری ۲۶ جلسه، در بهمن‌ماه ۱۳۹۴ به پایان رسید. نهایتاً در اسفندماه ۱۳۹۴ حکم بابک زنجانی مبنی بر محکومیت وی به اعدام، رد مال به شاکی (شرکت ملی نفت ایران) و جزای نقدی معادل یک چهارم پولشویی، صادر شد. 

پس از صدور حکم، وکیل متهم در مهلت قانونی نسبت به حکم صادره اعتراض کرد و پرونده اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ به دیوان عالی کشور رفت. حکم اعدام بابک زنجانی در آذرماه ۱۳۹۵ در دیوان‌عالی کشور تأیید شد، البته با این قید که اگر محکوم‌علیه، کلیه اموال را مسترد کند می‌تواند از ارفاقات قانونی ذیل ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی بهره‌مند شود. 

محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه در ۳۰ بهمن‌ماه ۱۴۰۲، طی سخنانی در نشست شورای‌عالی قوه قضائیه، از این موضوع خبر داد که در نتیجه تلاش‌های همه بخش‌های ذی‌ربط، اموال «بابک زنجانی» در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شد. 

رئیس کل بانک مرکزی نیز در اول اسفندماه تأکید می­‌کند: اموال بازگردانده شده بابک زنجانی که به‌صورت دارایی‌های ارزی است، تماماً به خزانه بانک مرکزی منتقل شده است. 

بنا بر آنچه خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، منتشر کرده است، بدهی زنجانی به مبلغ یک میلیارد و ۹۶۷ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو تسویه شده است و این اموال به عنوان پشتوانه پولی کشور به خزانه بانک مرکزی بازگشت. ارزش دارایی‌های وارد شده بابک زنجانی به کشور با احتساب اموال قبلی مصادره شده، مجموعاً از کل مبلغ بدهی وی و خسارات وارده بیشتر بود. 

روند پرونده بابک زنجانی یک درس مهم دارد: می‌­شود مفسد کلان اقتصادی بود، به اعدام هم محکوم شد، اما با همکاری در زندان و جبران واقعی اشتباهات گذشته، از اعدام رها شد. اکبر رحیمی که رسوایی دبش­‌اش برملا شده است، می‌تواند اولین و بزرگ‌ترین شاگرد قبول شده در مکتب بابک باشد. 

 جرم جدید در دبش

سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری روز گذشته خود، پس از اعلام عفو بابک زنجانی، از کشف جرم جدید در پرونده موسوم به چای دبش خبر داده است. 

جهانگیر می‌گوید: پرونده قضایی در این خصوص تشکیل شده است که بازپرس تحقیقات مفصلی انجام داده است، افرادی از جمله صاحب اصلی چای بازداشت شدند، برخی از این افراد با صدور وثیقه آزاد شدند. 

وی می‌گوید: پرونده در حال صدور نهایی قضایی بود که جرم جدید کشف شد. تعدادی مهر مربوط به شرکت‌های داخلی و خارجی در محل کشف شد که لازم بود تحقیقات انجام شود. تحقیقات در حال انجام است، به‌محض تکمیل تحقیقات پرونده به دادگاه ارسال خواهد شد، همچنین اطلاع‌رسانی لازم نیز صورت خواهد گرفت. 

جهانگیر تأکید می‌کند: دستگاه قضایی درباره پرونده‌های مورد اشاره تحت فشار نیست و رسیدگی به این پرونده‌ها در دستور کار و جریان است. 

 همکاری با قانون، حیات­بخش است

فارغ از اعداد و ارقامی که پیرامون فساد چای دبش مطرح می‌شود، اکبر رحیمی هم می‌تواند با رد مال، پرداخت جزای نقدی و توبه، از اعدام احتمالی رهایی یابد. این مسیری است که قانون پیش پای همه مفسدان گذاشته است. البته این را هم نباید نانوشته گذاشت که تخفیفات قانونی و رأفت‌­های اسلامی، می­‌تواند مفسدان را جری و متوهم کند. 

برای برون‌­رفت از این مفسده هم قانون‌گذار تدابیری دارد؛ سلاطین اعدام شده هم احتمالاً توبه کرده بودند و حاضر بودند رد مال داشته باشند تا اعدام نشوند، اما قانون و قاضی چنین تشخیص داده بودند که در هر حال مشمول عفو قانونی نمی‌شوند!

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • رقم باورنکردنی بدهی بابک زنجانی و معادل آن در ایران
  • واکنش‌ها به نجات بابک زنجانی از اعدام؛ درس بابک زنجانی به متهم فساد «چای دبش»
  • نگاهی به پرونده بابک زنجانی
  • آخرین جزئیات پرونده بابک زنجانی
  • دلیل نقض حکم اعدام بابک زنجانی چه بود؟
  • جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی
  • عبرت‌های بابک برای اکبرها
  • حکم اعدام «بابک زنجانی» نقض شد
  • با موافقت رهبر انقلاب؛ حکم اعدام بابک زنجانی نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد
  • حکم اعدام «بابک زنجانی» نقض و تبدیل به ۲۰ سال حبس شد