Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیشتر مشکل کشور ما از زمانی شروع شد که همه احساس کردند می‌توانند در همه حوزه‌ها–چه تخصص دارند و چه ندارند- اظهارنظر کنند. مشکلی که باعث شده تا امروز سینماگران درباره سیاست اظهارنظر کنند و اهالی سیاست درباره محتوای آثار سینمایی و در این میان مشخص نیست که بالاخره تکلیف و وظیفه هر کدام از این گروه‌ها در چه حوزه‌ای است؟


سرویس فرهنگی فردا: ترانه علیدوستی بازیگر سینما روز گذشته با انتشار دو توئیت از حسن روحانی رئیس دولت دوازدهم خواست که در کابینه خود از وزرای زن استفاده کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در متن این توئیت‌ها آمده است: ممکن نیست بین نیمی از جمعیت کسی پیدا نشود که شایسته این مقام باشد و اگر چنین ادعایی کنیم متهم به تبعیضیم. گذشته از این شما به ما قول دادید آقای روحانی.
فارغ از همه بحث‌هایی که در ارتباط با داشتن یا نداشتن شرایط رسیدن بانوان به مقام وزارت در میان جریانات سیاسی وجود دارد، مسئله‌ای که در باب این دو پیام وجود دارد؛ چرایی ورود بازیگران به عرصه‌ای است که اساسا هیچ تخصصی در آن ندارند.
مسئله‌ای که در باب آن چند گزاره قابل تامل وجود دارد:
۱. خانم علیدوستی در حالی از حسن روحانی درخواست کرده تا در کابینه دولت جدید از حضور بانوان در مقام وزارت استفاده کند که اساسا مشخص نیست تخصص ایشان در حوزه سیاست و مسائل مرتبط با آن چیست که چنین درخواستی را از رئیس‌جمهور کرده‌اند؟ آیا خانم علیدوستی علاوه بر بازیگری و ترجمه کتاب؛ در حوزه سیاست هم فعال بودند و اهالی رسانه از آن بی‌خبرند؟!
۲. شاید بخش اول اظهارنظر ایشان را بتوان به پای دغدغه شخصی یک هنرمند در ارتباط با مسائل جاری کشورش گذاشت ولی از ظاهر توئیت دیگر ایشان که به قول رئیس‌جمهور به طرفدارانش درباره انتخاب وزیر زن اشاره می‌کند؛ پیامی جز ورود مستقیم او به مسائل سیاسی-عرصه‌ای که در آن تخصص ندارد- برداشت نمی‌شود.
۳. اظهارنظر کردن یک بازیگر در ارتباط با مسائل سیاسی کشور که در واقع مصداقی از دخالت او در اموری است که در آن تخصص ندارد به همان اندازه بد است که ورود سیاسیون به عرصه هنر و مسائل غیرتخصصی. ولی نکته آنجاست که اهالی هنر همواره نسبت به ورود سیاسیون به این عرصه گلایه‌مند بودند ولی از طرف دیگر خود را صاحب حق می‌دانند که درباره مسائل سیاسی نظر بدهند؛ در این شرایط بالاخره حق با کدام طرف است؟ مضاعف بر اینکه دخالت سیاسیون در عرصه هنر به واسطه جایگاه و مسئولیتی که دارند حداقل «تا حدودی» قابل قبول است ولی آیا بازیگران نیز جایگاهی همچون اهالی سیاست دارند؟
۴. بیشتر مشکل کشور ما از زمانی شروع شد که همه احساس کردند می‌توانند در همه حوزه‌ها –چه تخصص دارند و چه ندارند- اظهارنظر کنند. مشکلی که باعث شده تا امروز سینماگران درباره سیاست اظهارنظر کنند و اهالی سیاست درباره محتوای آثار سینمایی و در این میان مشخص نیست که بالاخره تکلیف و وظیفه هر کدام از این گروه‌ها در چه حوزه‌ای است؟
فیلم: صحبت‌های ترانه علیدوستی درباره نحوه پوشش بانوان



۵.اظهارنظر خانم علیدوستی در ارتباط با این موضوع که با ذوق‌زدگی برخی از کانال‌های تلگرامی و رسانه‌های حامی جریان شبه روشنفکری سینمای ایران به سرعت بازتاب پیدا کرد، دقیقا مشابه استفاده ابزاری برخی از جریانات سیاسی از فردی همچو امیر تتلو است. البته که اظهارنظر کردن حق شهروندی هر فردی است ولی بدون شک نباید انتظار داشت که مردم هنرمندان را در مقام یک کنشگر سیاسی بپذیرند و نظرات آنان را به عنوان یک فرد صاحب‌نظر در این زمینه قبول کرد. درواقع به همان اندازه که ورود فردی همچون تتلو به مسائل سیاسی و اظهارنظرش در قامت یک کنشگر سیاسی اشتباه است، ورود فردی همچون ترانه علیدوستی به این حوزه نیز به واسطه نداشتن تخصص اشتباه است؛ ولی نکته آنجاست که رسانه‌های آن جریان خاص تتلو را به بهانه تاتو و عکس‌های قدیمیش به سخره می‌گیرند ولی گویا خانم علیدوستی که از قضا او هم تاتو دارد؛ می‌تواند آزادانه در ارتباط با هر موضوعی (از سیاست گرفته تا مسائل اجتماعی) اظهارنظرکند!

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۴۲۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سریلانکا گفت: سریلانکا به لحاظ اقتصادی بازار خیلی خوبی برای ما محسوب می‌شود و این کشور علاوه بر حوزه اقتصاد، در بسیاری از تفاهم‌نامه‌ها و نشست‌های سازمان ملل متحد می‌تواند متحد خوبی در حوزه سیاسی برای ایران باشد.

عبدالناصر درخشان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به سفر رئیس جمهور به سریلانکا و افتتاح یک یک ابرپروژه چند منظوره برق آبی ساخت ایران در این کشور که توسط مهندسان ایرانی ساخته شده است، تاکید کرد: متاسفانه طی سال‌های قبل درگیر یکسری مسائل سیاسی با برخی کشورهای غربی بودیم اما از بسیاری از همسایگان و کشورهایی که مقداری آنطرف‌تر از همسایگان ما هستند غافل شدیم؛ اینکه رئیس جمهور رئیسی بعد از ۱۶ سال به سریلانکا سفر کرد را به فال نیک می‌گیرم.

وی با اشاره به سیاست دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی و تاکید رئیس جمهور بر در  اولویت قرار داشتم ارتباط با کشورهای همسایه گفت: سیاست اعلامی از سوی رئیس جمهور مبنی بر اینکه با همسایگان‌مان خویشاوند هستیم سیاستی کلیدی و خوب است و سفرهای اخیر رئیس جمهور به دو کشور پاکستان و سریلانکا در این راستا تعریف می‌شود.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و سریلانکا اظهار کرد: جمهوری اسلامی در حال انجام کارهای بزرگی در حوزه‌های برق، نیروگاه و سد سازی در سریلانکا است و هم آنچه که هم مقامات سریلانکا و هم ما در ایران انتظار داریم این است دو کشور رابطه‌ای پایدار و مستحکم داشته باشد. سریلانکا به لحاظ اقتصادی بازار خیلی خوبی برای ما محسوب می‌شود و این کشور علاوه بر حوزه اقتصاد، در بسیاری از تفاهم‌نامه‌ها و نشست‌های سازمان ملل متحد می‌تواند متحد خوبی در حوزه سیاسی برای ایران باشد.

درخشان با بیان اینکه «امیدوارم سفر رئیس جمهور به سریلانکا فواید بسیاری برای دو کشور داشته باشد»، عنوان کرد: اشتراکات فرهنگی میان مردم دو کشور می‌تواند به عنوان یک عامل استحکام بخش به روابط دو کشور باشد؛ همچنین توانایی ما در حوزه‌های مختلف فنی، عمرانی و دانشگاهی عامل دیگری برای نزدیکی ملت‌ها است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • واکنش مادر ترانه علیدوستی به حواشی یک عکس با دخترش | تصویر
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟ (فیلم)
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • (ویدئو) چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟
  • اجرای دیالوگ ترانه علیدوستی به زبان کره ای توسط بازیگر زن «نون خ» | آرزوی سلامتی خانم بازیگر برای ترانه علیدوستی + ویدئو
  • درخشان: سریلانکا می‌تواند شریک سیاسی خوبی برای ایران باشد
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • آخرین وضعیت بیماری ترانه علیدوستی
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟