Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@20:52:39 GMT

چگونگی پرواز زنبورعسل با ریاضیات

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۷۱۰۰۸

چگونگی پرواز زنبورعسل با ریاضیات

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از نیوساینتیست، زنبورهای عسل از دهه 1930 میلادی به عنوان مثال نقض قواعد ریاضی مورد توجه قرار گرفتند. براساس محاسبات ریاضی، بال‌های زنبور عسل توانایی بلند کردن بدن این حشره را از روی زمین ندارد. این در حالی است که زنبورهای عسل به آسانی در همه جا پرواز می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون یک تحلیل ریاضی تصویر کاملی از چگونگی پرواز زنبور عسل با استفاده از بال‌های بسیار کوچک را اثبات کرده است.
تا دهه 1990 میلادی تصور می‌شد که زنبورهای عسل با استفاده از یک جریان مستمر هوا که از روی بال آن‌ها عبور می‌کند، نیروی لازم برای بلند شدن از زمین را به دست می‌آورند. اما در سال 1996 میلادی مشخص شد زنبورها علاوه بر این، از جریان‌های کوچکی شبیه به گردباد که در لبه بال‌های آن‌ها ایجاد می‌شود، استفاده می‌کنند. این جریان‌ها با عنوان گردباد لبه بیرونی یا LEV شناخته می‌شوند.
به گفته مصطفی نبوی از محققان دانشگاه منچستر، در ابتدا همه تصور می‌کردند این جریان‌های LEV راه حل جادویی پرواز زنبورهای عسل است. اما نبوی و همکارانش پس از تحلیل نتایج 8 آزمایش مختلف با استفاده از 8 گونه متفاوت زنبورها به این نتیجه رسیدند که جریان‌های LEV‌ هیچ‌گونه نیروی بالابرنده‌ای ایجاد نمی‌کنند.
این محققان از طریق ایجاد سه مدل ریاضیاتی که در هر یک مکانیزم متفاوتی برای ایجاد نیروی بالابرنده پیاده‌سازی شده بود، نتایجی را به دست آوردند که با مقایسه آن‌ها با آزمایشات اصلی توانستند به چگونگی پرواز زنبورهای عسل پی ببرند.
در واقع محققان با بررسی جریان‌های LEV دریافتند که وجود این جریان‌ها به معنای امکان حرکت بال‌های زنبور عسل با زاویه‌ای بسیار بازتر است. این جریان‌ها در لبه بال زنبور امکان حرکت بال‌ها را با زاویه بازتر به سوی آسمان فراهم می‌کند. همین ویژگی نیروی کافی برای بالا رفتن زنبور عسل، مگس میوه و حتی مرغ مگس‌خوار را فراهم می‌کند.
اگر یک زنبور عسل در حال پرواز باشد و جریان‌های LEV‌ متوقف شوند، زنبور نیز از حرکت باز می‌ایستد. بدین معنی که اختلاف فشار بین بالا و پایین بال زنبور عامل حرکت آن به سمت بالا است و اگر این اختلاف فشار از بین برود زنبور به زمین می‌افتد.
محققان با آزمایش این ایده‌های ریاضیاتی و مقایسه نتایج با اطلاعات به دست آمده از حرکت بال‌های زنبور نشان دادند که بهترین توضیح برای توانایی پرواز زنبور عسل، این است که جریان‌های LEV مانع توقف حرکت آن می‌شوند.
درک چگونگی پرواز زنبورهای عسل و بیان حرف آخر در خصوص آنچه که پیش از این یک تناقض محسوب می‌شد، به خودی خود، هدف ارزشمندی است. اما این تحقیقات می‌تواند «تاثیر مهمی بر توسعه و بهبود طراحی فن‌ها، توربین‌ها یا وسایل نقلیه پرنده مینیاتوری برای تحویل کالاها و همچنین انجام ماموریت‌های نظارتی، امداد و نجات باشد.»
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Royal Society Interface منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده علی کاشانی** انتشار: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۱۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش اسپیس، آژانس فضایی اروپا گزارش داده است یک پدیده منحصر به فرد روی مریخ، با عنکبوت‌هایی که در سطح سیاره راه می‌روند اشتباه گرفته می‌شود.

مدارگرد مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل گیری می‌کنند.

 به گفته آژانس فضایی، نور باعث می‌شود یخ دی اکسید کربن در پایین رسوبات به گاز تبدیل شود، که می‌ترکد و گرد و غبار را به بیرون پرتاب می‌کند.

در حالی که لکه‌ها ممکن است از فضا کوچک به نظر برسند، اما در واقع نسبتا بزرگ هستند. آژانس فضایی اروپا گفت که پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در بزرگ‌ترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

الگو‌های عنکبوت اولین بار توسط مدارگرد گازی ExoMars Trace مشاهده شده که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و در حال مطالعه مریخ برای نشانه‌هایی از حیات احتمالی در گذشته است. 

این منطقه که در سال ۱۹۷۲ توسط کاوشگر ناسا کشف شد، به نام Angustus Labyrinthus نیز شناخته می‌شود و در نزدیکی کلاهک قطبی جنوبی سیاره قرار دارد.

به گفته ناسا، مریخ در حال حاضر هوای بهاری را تجربه می‌کند. این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد مریخ‌نورد کنجکاوی از هوای گرم‌تر این سیاره لذت می‌برد و روی پایش محیطی و کاوش دهانه گیل مریخ کار می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • کریستیانو رونالدو خطاب به خبرنگاران: کسی حرکت من رو ثبت نکرد؟ / فیلم
  • حرکت عادی خودرو‌ها در جاده‌های شمال
  • ببینید | حرکت جنجالی وزیر خارجه آمریکا با رئیس جمهور چین
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • تصاویر عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • ببینید | حرکت جنون‌آمیز پسر جوان؛ پرش از روی ۲ خودرو در حال عبور
  • حرکت عجیب و خطرناک راننده تاکسی در تونل + فیلم
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • فصلنامه ریاضیات و علوم محاسباتی دانشگاه صنعتی قم اسکوپوس شد
  • چگونگی خدمات‌دهی به بیماران در زمان قطع سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک بیمه سلامت