Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژیگروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،طبق آخرین گزارش برخی پایگا‌ه‌های اطلاع رسانی همچون ICIS از ابتدای ماه می 2011 (اردیبهشت 96) تاکنون 4 بانک بزرگ دولتی چینی (بانک چین، بانک ساخت و ساز چین، بانک کشاورزی چین و بانک صنعت و تجارت چین) از صدور اعتبارات اسنادی برای معاملات مرتبط با محموله‌هایی که احتمالا از ایران می‌آیند، خودداری کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین گزارش‌های غیر رسمی حاکی از این است که در ماه‌های اخیر برخی محموله‌های پتروشیمی ایران (اعم از محصولات مایع و جامد) با نان محصولات پتروشیمی کویت یا امارات در بنادر چین ترخیص می‌شود که در صورت صحت این گزارش‌ها، زنگ خطری برای کشورمان در عرصه تجارت جهانی به صدا درآمده است.

علی احمدی کارشناس ارشد انرژی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژیدر این باره می‌گوید: کشور چینی به عنوان بزرگترین مشتری محصولات پتروشیمی ایران سال‌ها است که در حال معامله تجاری و رسمی با کشورمان است، اما طبق اخبار رسیده از برخی شرکت‌های پتروشیمی خصوصی آنها چند ماهی می‌شود که در خصوص وصول هزینه فروش محصولات خود با این کشور به مشکل برخورده و پول آنها در چین بلوکه شده است.

بلوکه شدن پول شرکت‌های پتروشیمی قابل توجیه نیست

حسین امیری خامکانی عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی در این خصوص می‌گوید: دولت چین در خصوص مبارزه با پولشویی قوانین سخت گیرانه‌ای اعمال کرده که در حال حاضر دامن گیر معاملات رسمی و تجاری با ایران درباره فروش محصولات پتروشیمی و پلیمری شده است.

وی با بیان اینکه قوانین داخلی آنها برای کشور ما محترم است، افزود: این موضوع نباید باعث شود تا پول فروش محصولات پتروشیمی ما توسط آنها بلوکه شود، این مسئله به هیچ وجه قابل توجیه نیست.

این عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: دولت چین که ادعا دارد در زمان تحریم‌ها روابطش با ایران خوب بوده، باید هر چه زودتر نهایت همکاری خود را برای حل مشکل شرکت‌های پتروشیمی ایرانی انجام دهد.

خادمی گفت: دولت چین از این پس باید قبل از اعمال قوانین جدید خود شرکت‌های ایرانی را در شرایط تجاری‌اش آگاه کند، تا معاملات بدون هیچ ضرری انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه هر دو دولت باید برای حل این مشکل هر چه سریعتر وارد عمل شوند، بیان داشت: تاکنون این مشکل در حد حادی به کمیسیون انرژی گزارش نشده، اگر شرایط رفع نشود برای بررسی وارد عمل خواهم شد.

دولت چین گروگانگیری می‌کند

فرید موسوی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی با بیان اینکه موضوع عدم وصول پول فروش محصولات پتروشیمی برخی از شرکت‌های خصوصی ایرانی به چین حاد نیست، افزود: دولت ایران اخیراً در خصوص رفع این مشکل مذاکراتی را با دولت چین آغاز کرده، حتی چندی پیش طیب نیا وزیر اقتصاد در سفر به چین این موضوع را مطرح کرده است.

وی گفت: کشور چین در شرایط تحریم علی رغم محدودیت‌ها و چالش‌هایی که ایران با آن مواجه بوده، به روابط تجاری دو جانبه پایبند و از آن منتفع شده است.

نائب رئیس کمیسیون انرژی ادامه داد: اما اکنون که ایران بعد از برجام با گشایش‌های بین المللی روبرو شده، دولت چین نگران منابع خود است، چراکه با شفاف سازی امور اقتصادی- مالی – بانکی دیگر نمی‌تواند همچون سابق، امتیازاتی را از شرکت‌های ایرانی اخذ کند.

موسوی این رفتار دولت چین را نوعی گروگان گیری معرفی کرده و تاکید کرد: دولت ایران مصمم است تا بانک‌های چینی محدود کننده روابط تجاری با ایران، مذاکراتی را انجام دهد، ضمن اینکه در آینده نزدیک سیف، رئیس کل بانک مرکزی در سفر خود به این کشور در این باره نیز حتماً صحبت‌هایی خواهد داشت.

مشکل وصول دلارهای پتروشیمی ایران از چین پابرجاست

غلامعلی کامیاب قائم مقام ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه وصول مطالبات ارزی پتروشیمی ها از چین به کندی انجام می شود ،افزود: اگرچه این ارز با کندی در حال وصول است اما اقدامات و مذاکراتی در جریان است تا هماهنگی های لازم برای رفع مشکل انجام شود.

وی با بیان اینکه برای تامین مالی طرح های مختلف، هم اکنون با شرکت های مختلف آسیایی و اروپایی در حال مذاکره هستیم ، گفت : تا یک ماه آینده سه قرارداد تأمین مالی با سه بانک اروپایی و آسیایی به ارزش 12 میلیارد دلار منعقد خواهیم کرد.

کامیاب افزود: این قرارداد نشان می دهد که روابط مالی و بانکی ما با چین در حال ارتقاست و توسعه خواهد یافت.

وی گفت: این ارتقای روابط بانکی و مالی موجب می شود که مشکلات کنونی که برخی صادرکنندگان و واردکنندگان ایرانی در تعامل با چین دارند ، رفع شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۷۹۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «محسن خجسته‌مهر» امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویداد‌های مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی افزود: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کار‌های بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آنها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

 

دیگر خبرها

  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • پرونده ب_ز بسته شد؛ حالا نوبت به کرسنت است
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • ورود پتروشیمی ها به بالادست نفت بازی برد_برد است
  • برای تحقق هرچه بیشتر عدالت اجتماعی در کشور چه باید کرد؟
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • پرداخت بیش از ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به معرفی شدگان نهادهای حمایتی در دولت مردمی