Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@20:42:26 GMT

محسن هاشمی: عده‌ای تهران را پیش‌خور کردند

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۱۹۳۲۶۸

پسر ارشد آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی مهمان برنامه دست‌خط شبکه‌پنجم سیما بود و گفت‌وگوی مفصل و جالبی با مجری این برنامه داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن هاشمی‌رفسنجانی در برنامه دست‌خط شبکه پنجم سیما در پاسخ به این پزسش که شما نفر اول انتخابات شورای‌شهر تهران بودید؛ این اعتبار به فعالیت شما در مترو باز می‌گردد یا به اعتبار آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اظهار کرد: همه اعتبار ما از آیت‌الله هاشمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در پیگیری کارها شبیه مادر هستم
او در پاسخ به این سوال که آقا محسن شبیه پدر است یا مادر، گفت: در پیگیری کارها شبیه مادر هستم. مادر در کارها بسیار جدی هستند و مجدانه پیگیرند البته خصلت‌های ابوی که صبر جزو شاخصه اصلی آن بود را هم کمی به ارث برده‌ام.
کسی تبریک شاخصی به ما نگفت
هاشمی با بیان اینکه بعد از پیروزی در انتخابات تبریک شاخصی به ما گفته نشد، گفت: خواهران و برادران همیشه در انتخابات شرکت می‌کردند اما توقع اینجا بود که ما اول بودیم و این رکورد را از دست ندهیم و البته رکورد بدی هم نبود که یک‌میلیون و 756 هزار رای داشتیم.
آیتم مناسبی بودم
عضو شورای‌شهر تهران در پاسخ به این سوال که این روزها به‌شدت درباره شهرداری زیره ذربین هستید، گفت: درباره موضوع شهرداری انتخاب آن تصمیم با اعضای شورای‌شهر است. پست‌های سطح بالا پست‌هایی نیست که شما برای آن تلاش کنید. این پست‌ها زحمت‌ زیادی می‌طلبد و باید به دلایل انتخاب بررسی شود. دلیل اینکه در 4 سال گذشته من انتخاب شدم و با رای کمی از آقای قالیباف عقب ماندم این بود که مردم ترافیک و آلودگی‌هوا را عمده‌ترین معضل شهر تهران می‌دانند. من آیتم مناسبی بودم. در حال حاضر هم ممکن است اولویت شورای‌شهر به این موضوعات نباشد.
اختلاف‌نظر بین شورای‌شهر و شورای اصلاح‌طلبان زیاد نیست
هاشمی در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود اختلاف‌نظرها در شورای‌شهر تهران زیاد است، گفت: معمولا در مسائل سیاسی این‌گونه است، کسانی که جبهه‌ای تصمیم می‌گیرند در عمل هماهنگی‌های مناسبی نداشته باشند. طبیعی است نظرات متعددی وجود دارد. شورای اصلاحات سعی‌اش بر این است که تصمیم‌گیری را جبهه‌ای ادامه دهد. البته کار سختی است چراکه تصمیم با شورای‌شهر است و این رای‌ها رای مخفی است. البته معتقدم اختلاف‌نظر بین شورای‌شهر و شورای اصلاح‌طلبان زیاد نباشد.
شورای‌شهر و دولت از اختلافات ضرر می‌بیند
او ادامه داد: این هنر سیاسی افراد است که بتوانند جبهه‌ای عمل کنند. این موضوع می‌تواند منجر به تصمیم خارج از جبهه اصلاحات نشود و اگر این‌گونه نشود قطعا می‌‌تواند تبعات اختلافی از همین الان ایجاد شود. بالاخره تهران مرکز ایران است و اگر این اختلافات شکل بگیرد شورای‌شهر و حتی دولت ضرر می‌بیند و امیدوارم بتواینم تصمیمات با اتحاد بگیریم و مشکلات مردم را حل کنیم.
خانوادگی معتدل سیاسی هستیم
عضو پنجمین شورای‌شهر تهران در پاسخ به این سوال که شما به جناح اصولگرا یا اصلاح‌طلب گرایش دارید، گفت: ما خانوادگی معتدل سیاسی هستیم و سعی داریم براساس اعتبار پدر همیشه فراجناحی عمل کنیم اما از نظر جایگاهی الان به عنوان یکی از اعضای حزب کارگزاران سازندگی فعال هستم ما در این حزب سیاست اعتدالی داریم. کارگزاران در حال حاضر از جبهه اصلاحات است اما این عملکرد اصولگرایان است که آنها را به آن سمت فشار می‌دهد.
احمدی‌نژاد سعی داشت مترو را بهم بریزد
هاشمی درباره عملکرد قالیباف در طول مدیریت‌شان در شهرداری تهران گفت: نکته مثبت قالیباف در عملگرایی است. او مدیری نیست که خود را در اتاق حبس کند و پای کار نیاید و این از حسن‌های قالیباف است که مدیر عمل‌گرایی بودند و البته در بعضی موارد واقع‌گرا بودند. در موضوع مترو برنامه محور بودند اما احمدی نژاد سعی داشت وضعیت مترو را بهم بریزد که شورای‌شهر به ما رای داد.
احمدی‌نژاد منوریل را به قم تحمیل کرد
او با بیان اینکه وقتی احمدی نژاد رییس‌جمهور شد منوریل را به قم تحمیل کرد، اظهارکرد: متاسفانه این پروژه همچنان مانده و کار نمی‌شود البته می‌گویند به‌دلیل مشکلات اعتباری است اما بیشتر دلیل مشکلات برنامه‌ریزی است.
مدیریت شهر تهران باید انسان‌محور باشد
عضو حزب کارگزاران درباره انتقادش به قالیباف گفت: قالیباف همیشه در برنامه‌های حمل و نقل ترافیک برنامه‌ریزی شده عمل می‌کرد. معتقدم در مدیریت شهر تهران باید اولویت حمل‌ونقل به عمومی بوده و شهر انسان‌محور باشد چون پدیده مترو پدیده گرانی است و دولت باید به ساخت مترو کمک کند. متاسفانه درباره مترو دولت‌ها کمکی نمی‌کردند، در نتیجه نمی‌شد پیشرفت کرد. البته معقتدم از اعتبارات شهرداری بیشتر باید استفاده کنیم.
یک‌سری افراد تهران را پیش‌خور کردند
هاشمی درباره بدهی شهرداری تهران نیز توضیح داد: بدهی شهرداری تهران چند صورت است. یک‌سری از این بدهی‌ها به پیمانکاران است و یک‌سری دیگر بدهی به موسسات‌دولتی مانند بیمه‌ها است. یک‌سری بدهی نیز داریم که در شهرداری معروف به هلوگرامی یا تراکم‌فروشی است و در اختیار یک‌سری افراد است که در حقیقت پیش‌خور کردن شهر است. در کل بدهی شهرداری تهران بیش از 20 هزار میلیارد تومان است.
فساد سازمان‌دهی شده در شهرداری تهران!
او درباره مبارزه با فساد و رشوه‌‌خواری در شهرداری تهران نیز تصریح کرد: یک‌سری از فسادها در شهرداری تهران اقدامات برخی افراد برای پیروزی برخی پیمانکاری در مناقصات است یا کارشناسی‌های غیراصولی که متاسفانه این اقدامات سازمان‌دهی شده است و باید با کمک نیروهای امنیتی و اطلاعاتی برخورد شود. یک‌سری فسادها نیز رایج شده بحث زیرمیزی است و این کار برای سرعت دادن به کار مردم است.
می‌توانیم جلوی فسادها را بگیریم
عضو شورای‌شهر تهران با بیان اینکه قوانین و بخشنامه‌های شهرداری بسیار زیاد است، گفت: ازدیاد این بخشنامه‌ها باعث شده مجریان برای اجرای آنها راهکارهای زیادی داشته باشند. با هوشمند کردن شهرداری و مکانیزه کردن آن و کم کردن بخشنامه‌ها می‌توانیم جلوی این فسادها را بگیریم.
هماهنگی دولت هاشمی و شهرداری کرباسچی
هاشمی در پاسخ به این سوال که شورای‌شهر و شهرداری در این دوره با دولت همسویی دارند، به نظر شما این همسویی می‌تواند مشکلات را کمتر کند، اظهارکرد: تنها دوره‌ای که دولت با شهرداری رویه مثبتی داشت دوره کرباسچی و ریاست‌جمهوری آیت‌الله هاشمی بود که هماهنگی بسیار زیادی بین دولت و شهرداری‌تهران وجود داشت و در برخی مواقع باعث اعتراض برخی افراد می‌شد. بعد از آن دوره شورای‌شهر نتوانست شهردار خوب و قاطع را پیدا معرفی کند و در ادامه نیز منجر به تشکیل شورای ‌هر جدید و شهردار شدن احمدی‌نژاد شد.
احمدی‌نژاد از همان ابتدا برای ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کرد
او ادامه داد: احمدی‌نژاد از همان ابتدا برای ریاست جمهوری فعالیت می‌کرد و این فعالیت‌ها در شهرداری باعث اختلاف بین شهرداری و دولت می‌شود. شهردار نباید فعالیت‌هایش را برای رشد خود انجام دهد. او باید به شهر خدمت می‌کند و یکی از خواسته‌های شورای‌شهر این است که شهرداری که انتخاب می‌شود برای ریاست‌جمهوری اقدام نکند و بتواند به عنوان یکی از اعضای هیات‌دولت در دولت شرکت کند. من نظرم این است که این اتفاق بیفتد.
قرائت خطبه مترو توسط آیت‌الله هاشمی در نماز‌جمعه
عضو شورای‌شهر تهران با بیان اینکه سال‌های زیادی با قالیباف کار کردم و با کرباسچی کار کردم و هر دوی این افراد عملگرا بودند، گفت: قبل از انقلاب مترو زیر نظر شهرداری بود اما پس از انقلاب به دلیل اینکه قرار بود مترو ادامه نداشته باشد به دولت واگذار شد چراکه افرادی که در آن موقع دلواپس بودند با عدم فعالیت مترو موافق بودند و می‌گفتند چرا باید پول خرج کنیم و با عدم فعالیت مترو جلوی هجرت مردم به تهران را می‌گیریم. عده‌ای نیز می‌گفتند چرا باید مترو بسازیم در حالیکه تهران فاضلاب ندارد و البته کسانی هم معتقد بودند ما قدرت اجرایی و عملی مترو را نداریم. آن زمان آیت‌الله‌هاشمی رییس‌مجلس بود و تصویب شد تهران هم مترو می‌خواهد و هم فاضلاب و چون با این لایحه مجلس مخالفت شد ابوی در نماز جمعه خطبه‌ای خواندند که به خطبه مترو معروف شد و گفتند نه تنها تهران مترو می‌خواهد بلکه همه کلانشهرهای کشور مترو می‌خواهند.
مشکل قالیباف بود، نه من!
هاشمی درباره موضوع استعفایش در سال 89 گفت: هر شهرداری که به شهرداری می‌آمد من ابتدا استعفا می‌دادم تا دست شهردار برای مدیریت مترو باز باشد. احمدی‌نژاد اواخر کارش در شهرداری بداخلاقی می‌کرد اما تا قبل از آن همیشه رفتار خوبی داشت. قالیباف هم که آمد من استعفا دادم تا دستش باز باشد. ماجرای استعفای سال 89 این بود که این احساس در شهرداری ایجاد شد که اگر من مدیرعامل نباشم شاید دولت کمک کند این‌طور وانمود شده بود که دولت به‌دلیل حضور من در هیات‌مدیره اعتبارات مترو را پرداخت نمی‌کند. البته من گفتم مشکل من نیستم مشکل خود قالیباف است که احمدی‌نژاد اعتبارات را پرداخت نمی‌کند.
عقلانی‌ام تا محافظه‌کار
او در پاسخ به این سوال که آیا می‌گویند محسن هاشمی در مواضع سیاسی محافظه‌کار است، گفت: این موضوع را قبول ندارم. من با عقلانیت حرف می‌زنم و ممکن است برای اطرافیان این حس ایجاد شود که من محافظه‌کار هستم. معتقدم همیشه باید پشت پرده مسائل بررسی شود، از همین‌رو در همه زمینه‌ها اظهارنظر نمی‌کنم و فقط در زمینه‌هایی که تخصص دارم صحبت می‌کنم؛ مثلا درباره خط 7 مترو که در تخصص من است فقط دو جمله گفتم.
گریه ماموران ساواک در زندان
پسر ارشد آیت‌الله هاشمی درباره نخستین خاطره از پدرش گفت: من سه یا چهار ساله بودم که ابوی را زندان برده‌ بودند. روزی برای ملاقات رفتیم. من به سمت پدر رفتم و ایشان را بغل کردم و دوست نداشتم ایشان را رها کنم و این با مخالفت ماموران مواجه شد که این باعث گریه من، پدر و ماموران ساواک شد.
از یک پادگان دو اسلحه برداشتم
او همچنین درباره حضورش در فعالیت‌های انقلابی گفت: از سال 54 حاج‌آقا به یک زندانی طولانی رفت. من 14 ساله بودم و احساس می‌کردم مرد خانواده هستم. روزهای آخر انقلاب که همه در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کردند من نیز حضور داشتم و به‌صورت شانسی در یک موقعیت قرار گرفتم و توانستم از یک پادگان دو اسلحه بردارم که یکی را در میانه‌راه گروهک‌ها از من گرفتند و دیگری را تا مدتی نزد خود نگه داشتم.
ماجرای کنتاکی‌ها و ترور آیت‌الله هاشمی
این عضو حزب کارگزاران درباره ترور آیت‌الله هاشمی در سال 58 تصریح کرد: ما آن موقع دو مامور حفاظت داشتیم و باید خودمان شام برای آنها تهیه می‌کردیم. حاج خانم شام نداشتند و به من گفتند برو شام تهیه کن. من از محافظان پرسیدم چه می‌خواهید، گفتند کنتاکی. رفتم بخرم در راه برگشت دیدم راه را بسته‌اند. پرسیدم چی شده گفتند امام جماعت را ترور کردند و متوجه شدم پدر ترور شده‌اند. خودم را معرفی کردم و به داخل محوطه رفتم و متوجه شدم حاج‌آقا را به بیمارستان منتقل کردند. من نیز به آنجا رفتم و نیمه‌های شب که برگشتم دیدم از کنتاکی‌ها خبری نیست. در این ترور نیز تیر از زیر گوش حاج خانم عبور کرده بود.
خروج از ایران پس از ماجرای ترور
هاشمی در پاسخ به این سوال که شما پس از ماجرای ترور آیت‌الله هاشمی به خارج از کشور رفتید، توضیح داد: یکی از خاله‌هایم همراه همسرش در بلژیک زندگی‌ می‌کنند. قبل انقلاب به‌دلیل رفت و آمدی که به خارج از کشور داشتیم و پس از ماجرای ترور، مادر به شدت اصرار کردند به خارج بروم. من نیز به بلژیک نزد خاله‌ام رفتم. زبان انگلیسی می‌دانستم و آنجا پس از فراگیری زبان فرانسه وارد دانشگاه شدم و در رشته مهندسی تحصیل کردم.
پدر همیشه تشویق می‌کردند صنایع دفاعی بخوانم
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که پس از آن به کانادا رفتید، گفت: فوق‌لیسانس را کانادا گرفتم و سال 65 به ایران برگشتم. یکی از کارهایی که پدر همیشه من را تشویق می‌کردند صنایع دفاعی بود، از همین رو زمان تحصیل ایده‌هایی در این‌باره در ذهنم متبلور می‌شد. مدتی نیز در صنایع دفاع مشغول فعالیت شدم که آن زمان با شهید تهرانی‌مقدم همکار بودم. او آدم عجیب و مخلصی بود و مقام برایش مهم نبود.
اطلاعات موشکی پدر زیاد بود
هاشمی در پاسخ به این سوال که چطور ممکن است فردی با تیزهوشی آیت‌الله هاشمی اجازه بدهد فردی در سایت او چنین اظهاراتی را ارائه دهد، ادامه داد: تا اواخر دولت ابوی هیچ‌وقت ارتباطم با صنایع موشکی قطع نشد. اطلاعات موشکی پدر زیاد بود. آن جملات اشتباه تفکری بود و جمله پدر نبود. حاج‌آقا دل‌رحمی عجیبی نسبت به افراد داشتند. ما به خاطر این جمله بسیار صدمه دیدیم و همین جا از همه عذرخواهی می‌کنم.
حمله موشکی سپاه فقط به قصد زدن داعش نبود
او همچنین درباره حمله اخیر موشکی سپاه به داعش گفت: این عملیات بسیار مهم بود و ما نتیجه فعالیت‌هایمان را گرفتیم چراکه اولین حرکت ایران بود. در موشک‌های هدایت شونده نقطه زدن به این صورت بسیار سخت است. این عملیات نشان داد ایران می‌تواند از کشورهای دیگر رد شده و هدفش را در کشور ثالث که هم‌مرز با خود نیست بزند و البته این عملیات فقط به قصد زدن داعش نبود، بلکه پیام داشت.
شایعات عجیب درباره مراسم ازدواج!
هاشمی درباره ماجرای ازدواجش نیز خاطرنشان کرد: با نوه خاله بزرگم ازدواج کردم. ما برای عروسی‌مان هیچ مراسمی نگرفتیم اما شایعات زیادی شکل گرفت و می‌گفتند مراسم‌مان را در سوییس گرفته و مهمانان را با هواپیمای 747 به آنجا بردیم. سه پسر دارم که پسرم عماد با دختر نوه‌امام(ره) ازداوج کردند. با بچه‌ها بحث سیاسی می‌کنیم. آنها تفکرات ‌شان نزدیک به تفکرات ابوی است. در منزل بیشتر ادای کمک‌کردن را در میاورم تا اینکه کمک کنم.
دست‌کاری در مصاحبه مادر
او در پاسخ به این سوال که والده‌تان معتقد است شما از همه فرزندانش عاقل‌تر هستید، گفت: حاج‌خانم مصاحبه کرده بودند و قرار شد من مصاحبه را اصلاح کنم. من نیز در مصاحبه دست بردم و از طرف مادر نوشتم محسن از همه فرزندانم عاقلتر است و این شد شوخی بین اعضای خانواده ما.
شوخی جالب رهبر انقلاب
هاشمی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته بودند نمی‌توانید برای برادرها و خواهرهایتان بزرگتری کنید که اگر می‌توانستید قطعا اجازه نمی‌دادید خیلی از این کارها را بکنند، گفت: بله این را گفتند. اخیرا بعد از فوت ابوی خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و به ایشان گفتم برای من و خواهرها و برادرهایم پدری کنید. ما هم قول می‌دهیم به حرف شما گوش دهیم. رهبر انقلاب هم گفتند این‌ها حرف پدر خودشان را گوش نمی‌دهند، می‌خواهند حرف من را گوش بدهند. من هم گفتم قول می‌دهند حرف شما را گوش کنند.
وضعیت اقتصادی کشور باید تغییر کند
او در پاسخ به این سوال که نظر شما درباره اقتصاد چیست توضیح داد: معتقدم وضعیت کشور در اقتصاد باید تغییر کند و باید برای رفاه مردم آینده‌نگر باشیم تا بتوانیم توسعه‌پایدار را ایجاد کنیم و این میسر نمی‌شود مگر با هماهنگی همه نیروهای سیاسی. معتقدم همه نیروهای سیاسی فارغ از جناح‌بندی‌شان باید این موضوع را اولویت کاری خود بدانند.
موفقیت دولت یازدهم در سیاست‌خارجی
هاشمی همچنین درباره عملکرد دولت یازدهم گفت: دولت یازدهم در سیاست خارجی موفق بوده و توانسته از ابزار برجام استفاده مناسبی کند. همچنین یکی دیگر از اقدامات مناسب دولت کنترل نقدینگی و تورم بود که البته بحث‌های زیادی درباره کنترل نقدینگی مطرح است اما در بعد تورم موفقیت‌های جدی کسب کرد. اگرچه برخی معتقدند تورم را با رکود توانست مهار کند اما معتقدم رکود را باید معنی کرد. به یاد دارم دولت‌ها در دور اول‌شان همیشه با این موضوع مواجه بودند.
نظر آیت‌الله هاشمی درباره دولت‌یازدهم
او در پاسخ به این سوال که نظر آیت‌الله هاشمی درباره دولت‌یازدهم چیست اظهارکرد: ایشان همیشه می‌گفتند با توجه به هجمه‌هایی که به دولت‌یازدهم وارد می‌شود این دولت عملکرد موفقی داشته است. البته آیت‌الله هاشمی می‌خواستند در بعد اقتصاد تهاجمی‌تر باشد اما آقای روحانی محافظه‌کارانه عمل کردند. معتقدم ما باید صنعتی را بسازیم که برای صادرات باشد. سیاست ما این است که صنعت جایگزین واردات شود که این موضوع در درازمدت ما را دچار مشکل می‌کند. ما باید سیاست صنعت برای صادرات را در پیش بگیریم تا بتوانیم هم مصرف داخلی را پوشش دهیم و هم کیفیت را بالا ببریم.
دولت سعی دارد آمریکا را دور بزند
پسر ارشد آیت‌الله هاشمی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند دولت همه تخم‌مرغ‌هایش را در سبد برجام گذاشته؛ نظر شما در این‌باره چیست گفت: متاسفانه برخی طرف‌های امضا کننده برجام بد عهدی کردند و اگر این اتفاق نیفتاده بود برجام می‌توانست مسائل پولی و بانکی را بهتر از این حل کند. البته دولت سعی دارد آمریکا را دور بزند و با استفاده از فاینانس چین، کره و اروپا این کار را انجام دهد اما در اروپا خیلی‌ها سعی دارند این اتفاق نیفتد. ما نباید قدرت صهیونیست‌ها را دست کم بگیریم.
در موضوع هسته‌ای به نقطه اوج رسیده بودیم
وی متذکر شد: ما در موضوع هسته‌ای به نقطه اوج رسیده بودیم و هر لحظه که بخواهیم می‌توانیم آن را زنده کنیم و این تحریم‌ها به ما لطمه‌ای نمی‌زند چراکه ما علم آن را داریم و هر زمان که بخواهیم می‌توانیم آن را دوباره فعال کنیم.
خرید 200 جلدی مصدق از آیت‌الله هاشمی
او همچنین درباره کتاب ترجمه «القضیه الفلسطینه» توسط آیت‌الله هاشمی و خرید 200 جلدی محمد مصدق از ایشان توضیح داد: این کتاب از طرف یکی از دوستان به دست آیت‌الله هاشمی می‌رسد و ایشان پس از مطالعه به محتوای علمی آن علاقه‌مند شدند و به این نتیجه رسیدند که اگر ترجمه شود و در اختیار سیاست‌مداران قرار بگیرد خیلی مناسب است. این کتاب نوشته‌ی اکرم زعیتر، سفیر اردن در ایران بود که ابوی آن را ترجمه و سپس با بن‌خرید کتاب توزیع کردند. یکی از این کتاب‌ها به دست آقای مصدق می‌رسد و ایشان نامه‌ای برای ابوی می‌فرستند و می‌گویند ما از این کتاب خشنود شدیم و 200 جلد خریداری و توزیع کردیم.
ارتباط سید حسن نصرالله با ابوی
عضو پنجمین شورای‌شهر تهران گفت: حاج آقا قبل از انقلاب به لبنان سفرهای زیادی داشت. سیر ارتباط سید حسن نصراله با ابوی کاملا مشخص است و ارتباطات‌شان بسیار عمیق و مثبت بود.
رهبری و آیت‌الله هاشمی از هم دلخوری نداشتند
هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا آیت‌الله هاشمی با رهبر انقلاب به‌جز بحث‌های طلبگی، مشکلات و دلخوری داشتند، گفت: بین ایشان و پدر بحث‌های طلبگی وجود داشت اما فکر نمی‌کنم از هم دلخوری داشتند. بعد از قضیه سال 88 به نظر می‌آمد در نحوه مدیریت سیاسی کشور بحث‌هایی داشتند اما دلخوری از هم نداشتند.
مرحوم ابوی بسیار دل‌رحم بودند
او در پاسخ به این سوال که مهمترین نقد شما به آیت‌الله هاشمی چیست، خاطرنشان کرد: مرحوم ابوی بسیار دل‌رحم بودند و این نوع برخورد را خوب می‌دانستند اما من همیشه این حس را داشتم که می‌شود برخورد شدیدتری داشت.
پیغام احمدی‌نژاد به آیت‌الله هاشمی در سال 84
پسر ارشد آیت‌الله هاشمی درباره موافقت‌شان با کاندیداتوری آیت‌الله هاشمی در انتخابات سال‌های 84 و 92 گفت: خانواده هم سال 84 و هم سال 92 با کاندیداتوری ابوی مخالف بودیم. احمدی‌نژاد سال 84 در یکی از جلسات مترو پیغامی برای پدر داشتند و گفت چرا ابوی را برای انتخابات آوردید؟ من به شوخی گفتم شما به نفع ایشان کنار بروید. احمدی‌نژاد گفت سبد رای‌ من در سبد آقای هاشمی نمی‌رود و تاثیری برای ایشان ندارد و جمله‌ای گفتند که برداشت من از آن این بود که اگر پدر بخواهند احمدی‌نژاد کنار می‌روند. من هم این را به پدر منتقل کردم که آیت‌الله هاشمی گفتند؛ نه لازم نیست.
مرعشی عامل شکست پدر نبود
او در پاسخ به این سوال که به نظر شما مناظراتی که حسین مرعشی به نمایندگی از آیت‌الله داشتند باعث شکست در انتخابات سال 84 شد، گفت: نمی‌توان گفت آنها تاثیر داشت. آیت‌الله هاشمی در فضای جامعه همان مقدار که طرفدار داشت، مخالف هم داشت. بسیج شدن مخالفان در فضای انتخابات باعث عدم رای‌آوری می‌شود.
ابوی عوض نشده بود
عضو حزب کارگزاران درباره تغییر نظر آیت‌اله هاشمی و پذیرش مخالفان‌شان تصریح کرد: ابوی عوض نشده بود. دیگران بودند که سمت ایشان آمدند.
از ابوی وصیت‌نامه مبسوط نداریم
وی همچنین ادامه داد: ما از ابوی وصیت‌نامه مبسوط نداریم. آخرین وصیت‌نامه مربوط به سال 79 است. البته دست‌نوشته‌هایی دارند که نشان می‌دهد قصد داشتند وصیت‌نامه‌ای 100 صفحه‌ای را آماده کنند که فرصت نشده بود.
به دانشگاه آزاد حق می‌دهم
هاشمی در پایان درباره حواشی این روزهای دانشگاه‌آزاد نیز گفت: دانشگاه‌آزاد همیشه از همان ابتدا برای رشته‌هایش جنگیده است و همیشه وزارت‌علوم مانع می‌شده حتی دوره ریاست‌جمهوری ابوی هم این برخوردها بوده و ما امیدواریم با درایت دانشگاه آزاد و وزارت‌علوم این مشکلات حل شود ضمن اینکه من به دانشگاه آزاد حق می‌دهم.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۱۹۳۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد

همشهری آنلاین- فرناز محمدزاده: دولت سیزدهم و مدیریت ششم شهر تهران از همان روزهای آغاز، اصل کار خود را برخلاف ادوار قبل بر همکاری و همراهی همه‌جانبه قرار داده‌اند و این همکاری‌ها تا جایی پیش رفت که توانست نتایج خوبی برای شهروندان تهرانی به همراه داشته باشد. از سوی دیگر حضور شهردار تهران در جلسات هیأت دولت، منجر به اقدامات خوبی ازجمله به نتیجه‌رساندن قرارداد واگن‌های چینی، کمک در پرداخت ارز ناوگان برقی تهران، نوسازی بافت فرسوده و... شد. این درحالی است که در دوره‌های گذشته دولت نقش خود را برای رفع برخی از مشکلات پایتخت ایفا نمی‌کرد و اما در دوره فعلی مدیریت شهر، نقش دولت سیزدهم بیش از هر زمان دیگری پررنگ شده است.

حال شاهد هستیم سفرهای استانی رئیس‌جمهور به ایستگاه تهران رسیده و جنوب پایتخت، روز پنجشنبه میزبان سیدابراهیم رئیسی بود. او در نخستین برنامه از سلسله بازدیدهای خود از مناطق تهران، پیگیر مشکلات مردم مناطق ۱۷ و ۱۸ شد. رئیس‌جمهور با حضور در آستان امامزاده حسن(ع) در میان شهروندان جنوب پایتخت قرار گرفت و قول رفع موضوعاتی چون نوسازی بافت فرسوده و رفع کمبود سرانه درمانی را داد. در ادامه نیز جلسه رئیس‌جمهور و شهردار تهران، به همراه سایر مدیران دولتی و شهری در مسجد ابوذر برگزار و پس از شنیدن گزارش مشکلات اولویت‌دار مردم این مناطق، دستوراتی برای تسریع در رفع این مشکلات صادر شد که این اقدام نشان از همکاری دوجانبه و مثبت مدیریت شهری و دولت دارد.

برنامه‌ریزی برای نوسازی بافت فرسوده

ابراهیم رئیسی در سخنرانی خود در آستان امامزاده حسن(ع) از افتتاح بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منطقه ۱۷ خبر داد و گفت: بیمارستان‌ها و مراکز درمانی لیست شده و بحث افتتاح و بهره‌برداری آنها را زمانبندی کردیم. رئیس‌جمهور پیرامون بافت فرسوده، تصریح کرد: بافت فرسوده از مسائل مهمی است که برای همکاری مردم در امر نوسازی باید بسته‌های تشویقی قرار داد. در جلسه‌ای با همکاری شهرداری تهران این مسئله را بررسی کردیم و نسبت به حل آن برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته است.

او در جمع مردم جنوب تهران به موضوع تنش‌ آبی اشاره کرد و افزود: رفع تنش آبی ۱۰هزار روستا از ضرورت‌هایی است که آغاز شده و نیمی از مقدار هدف‌گذاری شده، انجام شده است. در تهران نیز خاموشی‌های زیادی داشتیم که در مجموع ۲۲هزار مگاوات کسری و ناترازی برق را شامل شد. اما درحال‌حاضر، با تولید ۸۰۰۰مگاوات برق، ناترازی رفع شده و مابقی نیز به سرعت در حال پیگیری است.

نوسازی بافت فرسوده در حریم راه‌آهن

همزمان با این جلسه، وزیر راه‌وشهرسازی از خط راه‌آهن در منطقه ۱۷شهری تهران بازدید کرد. مهرداد بذرپاش، با بیان اینکه خط راه‌آهن این منطقه در سال‌های گذشته به‌دلیل تامین آسایش و امنیت از روی زمین به زیر زمین منتقل شده است، گفت: بعد از این عملیات چندین موضوع مورد تأکید قرار گرفت. ازجمله این موضوعات، تامین ایمنی، تهویه مناسب، روشنایی کافی و همچنین امکان تخلیه سریع مسافران از تونل هنگام وقوع بحران بود که بر رعایت آنها تأکید شد. او در ادامه با اشاره به اینکه در توافق شرکت راه‌آهن با شهرداری تهران بنا شد تا زمین‌های روی تونل ریلی زیرزمینی برای رفاه حال مردم واگذار شود، افزود: در این توافق، شهرداری تهران، مکلف به مناسب‌سازی‌، ایجاد فضای سبز و احداث پیاده‌رو شد که هم‌اکنون بخشی از فضای سبز و پیاده‌روها برای رفاه حال مردم منطقه ایجاد شده و بخشی از کار باقی مانده است.

بذرپاش با اشاره به اینکه اکنون اختلاف‌نظرهایی درخصوص زمین‌های روی این تونل ریلی زیرزمینی وجود دارد، توضیح داد: درخصوص حریم‌های مسیر راه‌آهن باید تصمیم‌گیری شود. در حریم ۱۷‌متری، ایمنی الزامی است و باید حفظ شود و در حریم ۳۰ متری برخی مناطق نیاز است تا تسهیلگری‌هایی انجام شود. وزیر راه‌وشهرسازی بیان کرد: هم‌اکنون پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای حریم بعد از ۱۷متر در محدوده ۳۰متری به دولت ارائه شده که در کمیسیون زیربنایی دولت به تصویب رسیده است و هم‌اکنون منتظر تأیید هیأت وزیران است که با تصویب پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی گشایش خوبی برای ساکنان مسیر ریلی منطقه ۱۷ اتفاق می‌افتد. او با بیان اینکه درصورت تصویب هیأت وزیران، محدوده ۳۰متری از حریم ۱۷متری ریلی که اکثراً نیز بافت فرسوده است امکان نوسازی پیدا می‌کنند، گفت: این حریم‌ها با رعایت حقوقی که باید به دولت و راه‌آهن پرداخت شود آزادسازی می‌شوند و مجوز ساخت‌وساز خواهند یافت.
۱۳هزار پلاک در منطقه‌۱۷ تهران و در محدوده تونل ریلی وجود دارد که به‌عنوان پلاک فرسوده هستند و درصورت موافقت هیأت دولت با امکان ساخت و ساز، بافت فرسوده منطقه نوسازی و امکان ساخت ۳۰هزار واحد مسکونی فراهم خواهد شد.

پیگیری آخرین وضعیت فاز دوم بزرگراه بروجردی توسط وزیر کشور

همزمان وزیر کشور نیز با حضور در منطقه ۱۸ از پروژه‌های مهم این منطقه بازدید کرد. احمد وحیدی در جریان جزئیات آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی، رفع معارضان و عملیات عمرانی فاز دوم پروژه بزرگراه شهید بروجردی قرار گرفت، همچنین از ابرپروژه باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا(س) و شن‌چاله‌ها در منطقه ۱۸ دیدن کرد. پروژه‌های عمرانی سازمان نوسازی علاوه بر تولید مسکن، بازآفرینی و تبدیل تهدیدات شهری به فرصت‌هاست و در همین راستا باغ‌راه حضرت فاطمه زهرا(س)، بازآفرینی طبقه فوقانی تونل قطار راه‌آهن تهران-تبریز است که از سالیان متمادی موجب انفصال شمال و جنوب این خط آهن شده بود و اینک با احداث پروژه‌های مورد نیاز اهالی ضمن ایجاد پیوستگی شهری موجب توزیع عادلانه امکانات شهری در مناطق ١٧ و ١٨ تهران خواهد شد.

انتقال بازار شادآباد از منطقه ۱۸با تأکید وزیر کشور

محمدجواد خسروی، شهردار منطقه ۱۸ به خبرنگار همشهری در جریان بازدید رئیس جمهور و وزرا از منطقه، اظهار کرد: طی بازدیدی که رئیس‌جمهور از مناطق جنوب غرب تهران داشت، از بیمارستان یافت‌آباد دیدن شد که در راستای توسعه بیمارستان نیز مصوبات خوبی انجام گرفت که تأثیر خوبی در روند افزایش سرانه بهداشتی منطقه خواهد داشت چراکه در منطقه ۱۸ دچار عقب‌ماندگی جدی هستیم. همچنین با وزیر کشور بازدیدی از فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی داشتیم که برای رفع معارضان تاسیساتی دستوراتی دادند که می‌تواند ساخت این پروژه را تسریع کند. همچنین از بازار آهن شادآباد بازدید شد. این بازار مشکلات زیست‌محیطی، امنیتی و اجتماعی زیادی را برای منطقه ۱۸داشته و یک لکه‌ای است که دور تا دور آن را بافت مسکونی گرفته و مشکلات زیادی ایجاد کرده است. در همین راستا وزیر کشور به استاندار دستور داده تا برای جابه‌جایی بازار آهن کمک کنند و طرحی را برای انتقال بازار آهن ارائه دهند. همچنین برای ساماندهی بازار آهن دستور داده شد تا با مشارکت استانداری، فرمانداری و شهرداری تهران این اقدام انجام و وضع فعلی ساماندهی شود. پروژه بعدی که با وزیر کشور دیدن شد باغ‌راه حضرت زهرا(س) بود که درخصوص توسعه روند کار دستوراتی دادند تا این باغ‌راه ۹کیلومتری که ۶کیلومتر آن در منطقه ۱۸ است، به‌زودی افتتاح شود.

خسروی بیان کرد: درخصوص حریم نیز صحبت‌هایی با وزیر کشور و استاندار شد هرچند که طی تصمیمات اخیری که استاندار تهران در راستای صیانت از حریم تهران داشتند، بخشی از مشکلات ما حل و در واقع صیانت از حریم به تهران واگذار شده، اما برای حل وضعیت فعلی حریم تهران با سایر شهرستان‌ها، از طریق وزارت راه و شهرسازی اقداماتی انجام خواهد شد. همچنین موضوع حریم راه‌آهن تهران و تبریز نیز در مسجد ابوذر بحث شد که وزیر راه هم گفتند که این مشکل به‌زودی حل خواهد شد.

افزایش سرانه‌های درمانی منطقه ۱۷ به دستور رئیسی

همچنین رضا سیفی، شهردار منطقه ۱۷ به خبرنگار همشهری تصریح کرد: یکی از اقدامات خوب و جدید دولت در کنار سفرهای استانی، برنامه‎ریزی برای حضور رئیس‌جمهور در مناطق ۲۲گانه شهر تهران است که الگوی جدید برای خدمت بهتر به مردم را ارائه دادند. اهمیت شهر تهران به‌عنوان پایتخت مشخص است، برهمین اساس نخستین حضور رئیس‌جمهور، در مناطق جنوبی تهران بود و متناسب با مسائل و موضوعاتی که مناطق ۱۷ و ۱۸درگیر هستند موضوعاتی مطرح شد.

او افزود: منطقه ۱۷همواره دارای مسائل مختلفی بوده که حل برخی از آن نیاز به همراهی فراتر از شهرداری تهران دارد و نیاز بود رئیس‌جمهور و وزرا در منطقه حضور داشته باشند تا این مشکلات و مسائلی که سال‌هاست مردم این منطقه با آن درگیرند، حل شود. یکی از موضوعات مهمی که در جلسه مطرح شد بحث خط آهن تهران- اهواز بود که حدود ۷کیلومتر از مسیر خط راه‌آهن از بافت مسکونی عبور می‌کند و مزاحمت‌هایی را برای شهروندان داشته که شهرداری بارها این موضوع را پیگیری کرده بود اما به سرانجامی نمی‌رسید. در این بازدید رئیس‌جمهور به وزیر راه‌وشهرسازی تأکید کرد که این موضوع در اسرع وقت حل شود، در همین راستا مقرر شد شهردار تهران با وزیر راه و معاون اجرایی رئیس‌جمهور نسبت به رفع این موضوع اقدام کند. موضوع دیگر مربوط به کمبود سرانه‌های درمانی و بهداشتی در منطقه است و در بازدید وزیر بهداشت از بیمارستان ضیاییان چند موضوع، توسعه فضای بیمارستان و تجهیز آن که درخواست کارکنان بود، مطرح شد. مقرر شد تا وزارت بهداشت با کمک شهرداری تهران منازل اطراف بیمارستان را تملک کند و برای توسعه بیمارستان اقدام شود.

سیفی بیان کرد: همچنین بودجه‌ای حدود ۴۰۰میلیارد تومان برای افزایش سرانه‌های درمانی منطقه ۱۷ و ۱۸ درنظر گرفته شد. شهردار تهران نیز پیشنهاد داد کارگروهی از وزیران بهداشت، دفاع و کشور به همراه شهرداری تهران تشکیل شود و درباره کارخانه وزارت دفاع که سال‌هاست در منطقه ۱۷ بی‌استفاده مانده به‌منظور تاسیس بیمارستان جدید تصمیم‌گیری شود. یکی دیگر از موضوعاتی که سال‌ها مردم منطقه ۱۷ را درگیر کرده وجود تیرهای برق معارض و فرسوده بود و حضور این تیرها باعث سختی رفت‌وآمد خودروهای امدادی می‌شد که رئیس‌جمهور دستور جمع‌آوری این تیرها را صادر کرد. تمامی تصمیم‌هایی که در جلسه مسجد ابوذر با حضور رئیس‌جمهور گرفته شد به هیأت وزیران برای پیگیری سریع‌تر داده شد و رئیس‌جمهور تأکید داشتند که تمامی مشکلات مردم در زمان کوتاه حل شود.

کد خبر 847361 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهردارى تهران منطقه ۱۷ منطقه ۱۸

دیگر خبرها

  • فرج‌الله شوشتری به‌عنوان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان منصوب شد
  • ون‌های تاکسی تهران در اختیار یک شرکت شهرداری/ قرارداد‌های اتوبوسرانی خارجی به کجا رسید؟ 
  • تصویری دیده نشده از ۱۶ سالگی آیت‌الله هاشمی در کنار دوستانش
  • رشد اعتبارات سفر دولت در استان سمنان/ واحدهای تولیدی جان گرفتند
  • وعده‌های عملی نشده شهرداری و دولت درباره خودروهای برقی در حمل و نقل عمومی/ برقی شدن ناوگان به این زودی شدنی است؟ (فیلم)
  • مصطفی هاشمی: همه در باخت شهرداری گرگان مقصرند
  • چرا رئیس‌جمهور به بازدید از تهران آمد؟
  • عزم دولت و شهرداری برای حل مشکلات مناطق جنوبی تهران | از نوسازی بافت فرسوده حریم راه آهن تا انتقال بازار شادآباد
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم