Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-05@16:31:03 GMT

تبدیل مدارس به هیئت امنایی برای دریافت پول

تاریخ انتشار: ۸ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۱۱۷۸۵

تبدیل مدارس به هیئت امنایی برای دریافت پول

رئیس سازمان مدارس غیردولتی با اشاره به اینکه مدارس هیئت امنایی باید به صورت خودگردان اداره شوند، گفت:‌ هم‌اکنون تنها محل تأمین منابع این مدارس دریافت پول از خانواده‌هاست که این روش نادرست است. به گزارش جهان نيوز به نقل ازتسنیم، مرضیه گرد در جمع خبرنگاران درباره روند نظارت بر مدارس هیئت امنایی اظهار کرد: از سال گذشته اقدامات جدی به منظور بررسی وضعیت مدارس هیئت‌امنایی شروع شد چرا که هدف تأسیس مدارس هیئت‌ امنایی با آنچه اکنون در برخی مدارس هیئت‌امنایی وجود دارد، فاصله زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: هدف مدارس هیئت‌ امنایی استفاده از مشارکت‌های مردم برای خودگردانی مدارس است، اما متأسفانه این روند به درستی در بسیاری از موارد رعایت نشده است.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی گفت: مدارس هیئت امنایی باید فهرست پیشنهادی افرادی که می‌توانند منابع مالی را تأمین کنند معرفی کند و صلاحیت این افراد باید در سطح استانی احراز و تأیید شود. پس از آن باید برای کلاس‌های فوق برنامه‌ مدرسه نیز فضا و منابع مالی درنظر گرفته شود البته در این مورد رضایت انجمن اولیا و مربیان و حضور اختیاری دانش‌آموزان، شرط اصلی است.

گرد بیان کرد: متأسفاته در برخی مدراس به این روال عمل نشده است و برخی مدارس مجوز از شورای آموزش و پرورش نداشتند و تنها محل تأمین منابعشان دریافت پول از اولیا و آموزش و پرورش بود؛ مدرسه هیئت امنایی مدرسه‌ای کاملاً معمولی با مدیریت متفاوت است و افرادی در آنجا حضور دارند که می‌توانند در فرایند تحصیلی و تربیتی دانش‌آموزان نقش‌آفرین باشند و این موضوع به هیچ وجه به معنای آن نیست که گروهی جمع شوند و چون تابلوی مدرسه عوض و عنوان هیئت امنایی در آن ذکر شده است از خانواده‌ها پول بگیرند.

وی با اشاره به اینکه در حال تهیه گزارش‌های دوره‌ای هستیم که این گزارش‌ها تا اواخر آذر در استان‌ها تکمیل می‌شود، گفت: سال گذشته آموزش‌ها و شرایطی را برای مدیران مدارس هیئت امنایی تعیین کردیم اما هنوز تعدادی از آنها شرایط خودگردانی را پیدا نکرده‌اند، یکی از تفاوت‌های مدارس هیئت امنایی با مدارس عادی در این است که هیئت امنا سه مدیر را پیشنهاد می‌کند و مدیر بنا به انتخاب اداره آموزش و پروش و طبق ضوابط تأیید می‌شود و می‌تواند مدرسه را اداره کند.

رئیس سازمان مدارس غیردولتی ادامه داد: به دنبال بازگرداندن این مدارس به جایگاه اصلی‌شان هستیم. متأسفانه مشاهده شده است که برخی از این مدارس حتی از عنوان شهریه هم استفاده کرده‌اند و تا دانش آموز شهریه را ندهد حاضر به ثبت نام نیستند. در اینجا از همه مدیران آموزش و پرورش می‌خواهیم توجه داشته باشند حتماً فرایند صدور مجوز مدارس هیئت امنایی طی شود و عنوان هیئت امنایی از تابلوی سردر مدارس فاقد شرایط، حذف شود. قرار نیست فضایی ایجاد کنیم که خانواده ناگزیر به پرداخت وجه باشد.

وی تصریح کرد: چنانچه مدارسی نتوانند این شرایط را احراز کنند آنها را از حالت هیئت امنایی خارج می‌کنیم و اجازه دریافت وجه نخواهیم داد همچنین یک ریال از وجوهی که هیئت امنا می‌پردازد نباید در منطقه و اداره هزینه شود ما بررسی وضعیت مالی اینگونه مدارس را به طور جدی دردستورکار داریم.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۱۱۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ۱۰ مدرسه تنکابن هوشمند سازی شده است
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت تعیین می شود/ معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی تا ۳۱ اردیبهشت / معلمان مدارس غیر دولتی بیمه کامل می‌شوند
  • تحویل بیش از ۳۸۰ دستگاه کولر به مدارس خوزستان
  • ضرورت توجه به مدرسه محوری در آموزش وپرورش
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند