Web Analytics Made Easy - Statcounter

هفته گذشته و یک روز پیش از برگزاری ارکستر ملی ایران در ساری، نشست خبری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در سالن کنفرانس این اداره کل برگزار شد. نشستی که در آن «احد جاودانی» به تشریح رویدادهای فرهنگی مازندران در ماه جاری پرداخت و اعلام کرد که مازندران در این ماه چند رویداد مهم فرهنگی خواهد داشت.

جاودانی از انجام هماهنگی‌های لازم برای برگزاری یک جشن یک روزه در این منطقه توریستی برای خبرنگاران خبر داد و اظهار کرد: تصمیم بر این شده که امسال جشن روز خبرنگار و مراسم پایانی جشنواره مطبوعات با حضور همه رسانه‌ای‌های استان در غرب استان برگزار شود تا فضای متفاوتی نسبت به سال‌های گذشته داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش آثار در جشنواره مطبوعات

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: خوشبختانه امسال شاهد رشد خوبی در تعداد آثار دریافتی دبیرخانه بودیم. نزدیک به 850 اثر در بخش‌های مختلف به این جشنواره فرستاده شد. این در حالی است که سال گذشته حدود 680 اثر دریافت شده بود که نشان دهنده افزایش فعالیت و انگیزه خبرنگاران استان برای شرکت در جشنواره است.

جاودانی خاطرنشان کرد: مسئولان خانه مطبوعات مازندران در حال فراهم سازی شرایط هستند تا در روز 17 مرداد، مراسم مطلوب و خوبی را برای خبرنگاران فراهم کنند که امیدوارم این اتفاق به بهترین شکل ممکن رقم بخورد.

وی با بیان این‌که داوری آثار آغاز شده است، تصریح کرد: تأکید می‌کنم که هیچ ارتباطی با داوران جشنواره ندارم و جز یکی از داوران که به خاطر حضور چند ساله‌ام در تهران با ایشان آشنایی داشتم، بقیه داوران را نمی‌شناسم. این موضوع را بیان کردم که برخی شائبه‌های مطرح شده در دوره‌های گذشته از همین حالا از بین برود. از مازندران فقط آقای «حسین مرتضوی» به عنوان رابط خانه مطبوعات در شرایط لزوم با هیأت داوران در ارتباط است و مطمئناً تا روز برگزاری اختتامیه، کسی از نتیجه آرای هیأت داوران مطلع نخواهد بود.

حذف رسانه های سراسری بر اساس شیوه‌نامه

جاودانی در پاسخ به این پرسش اظهار کرد: طبق شیوه‌نامه برگزاری جشنواره‌های استانی مطبوعات، فقط آثاری در جشنواره پذیرفته می‌شوند که در نشریات بومی هر استان منتشر شده باشند و با این روند آثار منتشر شده در رسانه‌های سراسری که دفتر مرکزی‌شان در آن استان نیست از پذیرش در جشنواره و پیش از مرحله داوری حذف خواهند شد.

وی افزود: ما نیز دغدغه این موضوع را داریم و به معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نامه‌ای زدیم که در آن تلویحا درخواست کردیم تا آثار نشریات و رسانه‌های سراسری از جشنواره حذف نشوند. اما با توجه به شیوه‌نامه برگزاری بسیار بعید است که با این درخواست ما موافقت شود. در صورت پایبندی به شیوه‌نامه معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حدود 250 اثر از جشنواره مطبوعات مازندران حذف خواهد شد. طبیعتاً ما تمایل داریم برای بهتر بودن سطح رقابتی جشنواره، همه آثار در مرحله داوری حضور داشته باشند.

پیامدهای حذف رسانه های سراسری

این موضوع مطرح شده توسط خبرنگار مازندرانی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، می‌تواند پیامدهای متعددی برای جامعه مطبوعات استان داشته باشد. نخست این‌که بخش قابل توجهی از خانواده رسانه استان در چرخه فعالیت‌های رسمی نادیده گرفته می‌شوند که می‌تواند سبب بی‌انگیزگی خبرنگاران فعال در این رسانه‌ها شود. از سوی دیگر به سطح کیفی جشنواره مطبوعات استان آسیب زیادی وارد می کند. بر کسی پوشیده نیست که جز تعداد انگشت‌شماری از رسانه‌های استان، بخش مهم و اعظم نشریات و سایت‌های استانی در تولید محتوا از نظر کیفیت و کمیت سطح بسیار پایینی دارند و حذف آثار خبرنگاران فعال در بخش استانی رسانه‌های سراسری سبب می‌شود که تعداد زیادی از آثار با کیفیت پایین در جشنواره باقی بمانند. از سوی دیگر تعداد معدود اثر تولید شده توسط برخی رسانه‌های استانی که کیفیت مناسبی دارند نیز در فرآیند جشنواره با آثار نسبتا با کیفیتی که ضمائم یا صفحات استانی نشریات سراسری و خبرگزاری‌ها امکان رقابت و محک زدن کیفیت نخواهند داشت. به این موارد باید کم‌اثر شدن برگزاری جشنواره در بالا بردن سطح کیفی فعالیت رسانه‌های استان را نیز افزود. یکی از کارکردهای جشنواره‌ها و به ویژه جشنواره‌های استانی در حوزه مطبوعات، اثرگذاری در کیفیت جامعه هدف و فعالان این حوزه است. با این تصمیم، جشنواره به خاطر کاهش آثار و البته تعدد محورها و بخش‌های جشنواره مطبوعات در مازندران، کارکرد اصلی خود را از دست خواهد داد و اختتامیه آن به مراسمی برای تقدیر و تجلیل تبدیل می‌شود.

نگاهی بر شیوه‌نامه برگزاری جشنواره مطبوعات استانی

اما شاید لازم باشد برای بررسی بهتر این موضوع نگاهی هم به شیوه‌نامه برگزاری جشنواره‌های مطبوعات استانی داشته باشیم. در این شیوه‌نامه مطبوعات به ‌همه رسانه‌ها اعم از نشریات کاغذی و الکترونیک گفته می‌شود که در قالب قانون مطبوعات فعالیت می‌کنند. نکته قابل توجه این‌که در تعریف نشریات الکترونیک، رسانه‌های غیر برخط یا برخط که به‌ترتیب شامل لوح فشرده، خبرگزاری یا پایگاه خبری می‌شود نیز حضور دارند.

در بند 1 این شیوه‌نامه آمده است: «روزنامه‌نگاران شاغل و آزاد استان که در مطبوعات غیرسراسری (منطقه‌ای،‌ استانی یا محلّی)، نمایندگی نشریات سراسری یا خبرگزاری‌ها و همچنین پایگاه‌های خبری استان فعالیت می‌کنند می‌توانند در جشنواره شرکت کنند.» همان‌طور که در بند 1 جشنواره آمده، خبرنگاران فعال در نمایندگی نشریات سراسری یا خبرگزاری‌ها حق شرکت در جشنواره را دارند. به عبارتی بخش ابتدایی شیوه‌نامه نه تنها منعی برای شرکت خبرنگاران نمایندگی رسانه‌های سراسری ایجاد نکرده است، بلکه از آن دعوت کرده تا در جشنواره شرکت کنند.

اما کمی پایین‌تر و در بند 5 شیوه‌نامه شرایطی عنوان شده که آثار در صورت داشتن یکی از آن‌ها پیش از رسیدن به مرحله داوری از جشنواره حذف می‌شوند. در ماده 2 این بند آمده است: «آثار منتشره در رسانه‌های فاقد مجوز یا بولتن های داخلی حذف می‌شوند.» اما بلافاصله پس از این ماده تبصره‌ای به آن افزوده شده که عنوان می‌کند: «مطالب منتشره در ضمائم استانی یا شهرستانی نشریات سراسری، مجاز است.» بنابراین در شیوه‌نامه یک بار دیگر با این تبصره تأیید شده که آثار منتشر شده در ضمائم استانی نشریات سراسری و صفحات استانی خبرگزاری‌ها مجاز به شرکت در جشنواره هستند.

ماده 6 و 7 بند 5 شیوه‌نامه جشنواره‌های مطبوعات استانی اما نگاهی متفاوت دارد و آثار منتشر شده در این رسانه‌ها را به دلایلی که بیان می‌کند مجاز به شرکت در جشنواره نمی‌داند: «6- آثار منتشره در صفحات استانی خبرگزاری‌ها یا ضمایم استانی نشریات سراسری که در زمان فراخوان، فاقد پروانه نمایندگی باشند.(قابل مشاهده در وبگاه معاونت امور مطبوعاتی)» و «7- آثار منتشره در نشریات یا پایگاه‌های خبری که دفتر مرکزی آن‌ها در استان، واقع نیست یا پایگاه هایی که در زمان انتشار اثر، فاقد مجوز بوده اند.(قابل مشاهده در سامانه جامع رسانه های کشور)»

این مغایرت‌ها در شیوه‌نامه برگزاری جشنواره‌های مطبوعات استانی در شرایطی وجود دارد که پیش از انتشار فراخوان، اشاره‌ای به مجاز نبودن خبرنگاران فعال در این حوزه‌ها نشده. در حال حاضر از رسانه‌های سراسری فعال در مازندران تعدادی از خبرگزاری‌های فعال مانند ایرنا، فارس، ایسنا و همشهری و سایر روزنامه‌های سراسری شرایط شرکت در جشنواره را ندارند. با این حال باید منتظر ماند و دید که پاسخ معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نامه درخواست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران مبنی بر شرکت دادن 250 اثر مربوط به خبرنگاران مازندرانی رسانه‌های سراسری چیست.

تهیه و تنظیم: اشکان جهان آرا

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید

سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد" (یونسکو) جایزه جهانی آزادی مطبوعات سال ۲۰۲۴ خود را به همه روزنامه نگاران فلسطینی که جنگ غزه را پوشش می‌دهند، اهدا کرد.

به گزارش عصر ایران، "مائوریسیو وایبل" رئیس هیات داوران بین‌المللی متخصصان رسانه یونسکو در این باره گفت: در این دوران تاریکی و ناامیدی، ما می‌خواهیم یک پیام قوی از همبستگی و به رسمیت شناختن آن دسته از روزنامه‌نگاران فلسطینی که در چنین شرایط دراماتیکی این بحران را پوشش می‌دهند، به اشتراک بگذاریم.

ویبل در مراسمی در سانتیاگو، پایتخت شیلی، در آستانه روز جهانی آزادی مطبوعات، افزود: ما به عنوان بشریت، بدهی بزرگی به شجاعت و تعهد آن‌ها به آزادی بیان داریم.

به گفته کمیته حفاظت از روزنامه نگاران (CPJ) و فدراسیون بین المللی روزنامه نگاران (IFJ) بیش از ۱۰۰ روزنامه نگار و کارمند رسانه، که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها فلسطینی هستند، در طول ۷ ماهه جنگ غزه و در حملات اسرائیل به غزه کشته شده‌اند.

دفتر رسانه‌های دولتی غزه تعداد این افراد را بیش از ۱۴۰ نفر اعلام کرده است.

ویبل در مصاحبه‌ای با الجزیره گفت که جهان "بدهی بزرگی به روزنامه نگاران فلسطینی" دارد.

وی افزود: ما در سراسر جهان با خطرات زیادی روبرو هستیم و باید بگوییم ایست کنید.

"آدری آزولای" مدیر کل یونسکو نیز گفت که این جایزه، ادای احترام به شجاعت روزنامه نگارانی است که با شرایط سخت و خطرناک روبرو هستند.

"لوسیا نیومن" خبرنگار الجزیره، که از سانتیاگو گزارش می‌دهد، این رویداد را "مراسمی بسیار احساسی" توصیف کرد.

او گفت: هنگام اعلام برنده جایزه امسال مردم زیادی در اتاق بودند که گریه می‌کردند. احساسات بسیار و تشویق بسیار قوی وجود داشت.

خبرنگاران الجزیره در غزه از جمله کسانی بودند که از ماه اکتبر گذشته مورد هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه‌نگاران فلسطینی رسید
  • جایزه سال آزادی مطبوعات یونسکو به روزنامه نگاران فلسطینی رسید
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی
  • تور سراسری تصویر ایران آغاز شد
  • تکلیف جایزه بزرگ جشنواره شهرنما چه شد؟
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • راهیابی 417 اثر به دومین جشنواره منطقه ای مطبوعات شرق کشور
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • الهام چرخنده به تئاتر برگشت
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود