Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و دبیر همایش بین المللی فیداکسپو، در تشریح وضعیت صنعت خوراک آماده در کشور اظهار کرد: با توجه به ظرفیت خالی ۶۰ تا ۷۰ درصدی صنایع خوراک آماده، صادرات این محصولات در اولویت برنامه های معاونت امور دام قرار دارد.

به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری تسنیم، تورج صارمی، در نشست خبری سومین همایش و نمایشگاه جانبی بین المللی صنعت خوراک دام، طیور و آبزیان، گفت: استفاده از تمامی ظرفیت های ایجاد شده در این صنعت و افزایش تولید از دیگر برنامه های اصلی ما است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راستا تولید 26 میلیون تن خوراک آماده در برنامه چشم انداز 1410 را در دستور کار داریم.

وی با اشاره به ظرفیت اسمی تولید خوراک آماده در کشور، اظهار کرد: بیش از 650 کارخانه خوراک دام، طیور و آبزیان در کشور با ظرفیت اسمی سالانه 19 میلیون تن ایجاد شده است که 30 درصد از ظرفیت های این واحدها استفاده می شود و 60 تا 70 درصد ظرفیت ها خالی است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام افزود: صنعت خوراک آماده با مزایای تغییر رویکرد سنتی واحدهای پرورش به صنعتی، سهم بسزایی در تامین بهداشت، سلامت و کیفیت تغذیه در جامعه دارد.

وی با اشاره به سهم 60 تا 70 درصدی هزینه های خوراک در تولید محصولات پروتئینی، افزود: با توجه به عملکرد و همچنین ظرفیت این صنعت در تولید اقلام و محصولات پروتئینی مانند مرغ، گوشت، تخم مرغ و ماهی، بیش از 24 هزار میلیارد تومان در اقتصاد کشور سهم دارد.

صارمی همچنین به سهم این صنعت در جهان اشاره و اظهار کرد: سالانه بیش از یک میلیارد تن خوراک آماده به ارزش 469 میلیارد دلار (سال 2016) در دنیا تولید می شود و بیش از 30 هزار کارخانه این میزان تولید را بر عهده دارند.

وی بزرگ ترین کشورهای تولیدکننده خوراک آماده را چین و آمریکا اعلام کرد و افزود: این دو کشور به تنهایی حدود یک سوم از کل تولیدات خوراک آماده دنیا را تولید می کنند و توجه به خوراک آماده در صنعت پرورش حاصل تلاش این کشورهای پیشرو است.

دبیر همایش و نمایشگاه جانبی بین المللی فیداکسپو، پیشینه صنعت خوراک آماده در ایران را مربوط به 50 سال پیش دانست و گفت: از آن زمان تا کنون سه نسل از واحدهای تولیدی فعالیت کرده اند و آخرین نسل از این واحدها، کارخانه های بزرگ و مدرنی هستند که با تکنولوژی های مدرن و به روز دنیا محصولات با کیفیت تولید و عرضه می کنند.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه امور دام، روند موجود در صنعت خوراک آماده کشور را رو به توسعه برشمرد و افزود: با برنامه های توسعه ای و عملیاتی که برای این صنعت در 10 سال آینده پیش بینی کرده ایم، افزایش تولید تا 26 میلیون تن در سال را در دستور کار داریم.

وی ادامه داد: بیشترین ظرفیت تولید خوراک آماده در استان های خراسان رضوی، مازندران، خراسان جنوبی، فارس، آذربایجان غربی،کردستان و کرمانشاه ایجاد شده است و در سال 92 تا 95 در تولید خوراک دام رشد 12 درصدی داشتیم.

صارمی پیش‌بینی کرد در سا ل 96 تا سقف 10 میلیون تن خوراک دام تولید شود و افزود: کارخانه هایی با ظرفیت های بالاتر از 30 هزار تن داریم که در حال کار هستند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام در رابطه با واحدهای تولیدی و نظارت بر آنها تصریح کرد: واحدهای تولیدی تحت نظارت‌های بهداشتی هستند و مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین توسعه صادرات در اولویت بوده و باعث توسعه فعالیت‌ها در بخش خوراک دامی شده است.

وی اظهار کرد: درسال 90 ما 26 هزار تن صادرات با ارزش 10 میلیون دلار داشتیم که این میزان در سا ل 95 به 173 هزار تن و ارزش 76 میلیون دلار افزایش یافت. از سال 94 تا 95 در این بخش رشد 33 درصدی داشتیم و در حال حاضر به 16 کشور مانند امارات، قطر، عمان و ترکیه صادرات داریم.

صارمی در خصوص تدوین دستورالعمل نظارت کنترل کیفی نیز توضیح داد و گفت: تدوین دستورالعمل نظارت بر کنترل کیفی خوراک دام و طیور و آبزیان با همکاری کارگروهی از وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان تشکل‌ها و کارشناسان سازمان‌های وابسته تشکیل شده است.

وی افزود: این دستورالعمل پس از تدوین در سال گذشته توسط وزیر جهاد ابلاغ شد و بسترهای استفاده از تولید خوراک را عملی کرد. هدف ما ارتقای بهره‌وری خوراک دامی است. در نظام فنی و کنترل کیفی نیز دریافت گواهینامه فنی برای کارخانجات را برای توسعه صادرات پیش بینی کرده ایم.

صارمی گفت: استفاده بهینه از بقایای کشاورزی و صنایع غذایی در تغذیه دام از اهداف دیگر صنعت خوراک آماده است. ما در شرایط خاص تغییر اقلیم قرار گرفته‌ایم و خشکسالی‌های پیش‌بینی شده در 50 سال پیش به وقوع پیوسته است. یکی از جهت‌گیری‌های ما این است که واردات را کاهش داده و تولید با کیفیت داشته باشیم.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه تمور دام، تصریح کرد: سالانه بیش از 19.5 میلیون تن بقایای کشاورزی و باغی در کشور تولید می‌شود و 5 میلیون تن بقایای کارخانجات و صنایع غذایی داریم که هنوز به صورت کامل برای تغذیه دام استفاده نمی‌شود.

وی افزود: ما سال گذشته حجم مناسبی از بقایای پسته، سرشاخه نیشکر، خرما و بقایای سیب‌زمینی را برای خوراک آماده استفاده کردیم و در حال پیگیری هرچه بیشتر دستورالعمل اجرایی آن هستیم.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام گفت: برنامه دیگر ما استفاده از خوراک‌های کمتر رایج در تغذیه طیور است. مطمئناً این مساله می‌تواند باعث کاهش واردات شود. جایگزینی کاشت علوفه‌هایی با نیاز آبی کمتر مانند تاج خروس، ارزن و سورگوم را در دستور کار قرار داده‌ایم. بخش عمده منابع خوراکی واحدهای صنعتی اتلاف می‌شود که با روش‌های فرآوری سیلو و افزایش بهر وری این مشکل را حل خواهیم کرد.

دبیر همایش بین المللی Feedexpo اظهار کرد: این همایش زمانی در کشور برگزار می شود که ما نیاز به تبادل فناوری و دستگاه‌های روز را با دنیا احساس می کنیم. این همایش که امسال سومین دوره آن به صورت بین‌المللی در کشور برگزار می شود، با حضور شرکت های بزرگ خارجی و داخلی و با رویکرد تبادل اطلاعات و دانش و تکنولوژی روز دنیا است.

وی ادامه داد: شرکت‌های جهانی که ملاقات با مدیران آنها دشوار است نیز در این رویداد حضور دارند و تولیدکنندگان داخلی می توانند با آنها در نمایشگاه جانبی فیداکسپو، معامله و مبادله کنند.

انتهای پیام/

R1342/P1012122/S7,78,83/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۸۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود

بتول دانش شهرکی گفت: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه‌های سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستان‌های ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش‌های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می‌تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مشکُران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت:وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه‌های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • راهبردهای صنعت پتروشیمی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ تشریح شد
  • اجرای برنامه‌های راهبردی برای دو زنجیره مهم مازندران
  • برنامه‌های وزارت صمت در حوزه صنایع خلاق موجب جهش تولید می شود
  • لزوم برندسازی محصولات برای جلوگیری از خام فروشی در مازندران
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • وجود بیش از ۲۰ نوع خوراک دارویی و بیش از ۸۰ نوع خوراک بومی در کرمانشاه