Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@23:27:22 GMT

اجرای طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی در قم

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۶۰۶۰

اجرای طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی در قم

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، از برگزاری طرح گفتمان نخبگان علوم انسانی با حضور 390 دانشجوی نخبه در رشته‌های علوم انسانی از دانشگاه‌های کشور به مدت 14 روز در استان قم خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حجت‌الاسلام احمد واعظی دوشنبه شب در نشست خبری در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قمافزود: حوزه ها و دانشگاه ها از ارکان اصلی تحول علوم انسانی هستند و اهمیت زیادی توسعه علمی کشور دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: تحول و شکوفایی علوم انسانی در گرو تولید دانش در بدنه علمی کشور است و مقوله تحول علوم انسانی یک جریانی بین‌المللی در سطح جهان اسلام است.

واعظی اظهارکرد: در حال حاضر در مسیر تحقق اهداف خود از ظرفیت های علمی دانشجویان و حوزیان استفاده می کنیم و ممکن است به زودی از ظرفیت های علمی اساتید نیز بهره بگیریم.

وی خاطرنشان کرد:در این طرح گفتمان از دانشجویان برتر و نخبه علمی و رتبه های اول تا سوم علوم انسانی از 16 دانشگاه برجسته کشور حضور پیدا می کنند.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت: مهم ترین هدف این طرح گفتمان سازی پیرامون علوم انسانی اسلامی و بررسی راهکارهای علمی در تحول علوم انسانی است.

وی گفت:در این طرح نیز فضای گفت و گو برای همه دانشجویان مهیا می باشد تا دیدگاههای خود را در خصوص علوم انسانی اسلامی بیان کنند و آگاهانه به نقد و بررسی بپردازند.

واعظی افزود: ما بر آنیم تا با تربیت دانشجویان علوم انسانی از ظرفیت آن ها در هیات های علمی آینده کشور بهره بگیریم و افرادی متعهد نسبت به علوم انسانی اسلامی در چرخه تحول‌سازی علوم انسانی حضور یابند.

وی تصریح کرد: متاسفانه بسیاری از علوم انسانی منشاء شان از غرب است و ما به دنبال علوم انسانی اسلامی هستیم تا پاسخ نیازهای کشور را در این حوزه پیدا کنیم.

رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد:دانشجویان در این طرح به طور فشرده با مباحث علمی آشنا می شوند و ارتباطات علمی با یکدیگر پیدا می کنند تا خلاء های علمی را بهتر مورد ارزیابی قرار دهند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۶۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام والمسلمین حمید پارسانیا، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست خانه گفت‌وگوی دانشگاه تهران اظهار کرد: درست است که علم با بخشنامه پیش نمی‌رود، هر چند که در جای خودش به بخشنامه هم نیاز دارد، باید نسبت فرهنگ با علم را تعریف کرد، باید مشخص کنیم که تاریخ و فرهنگ علم را چه می‌دانیم و از چه سطحی است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: ما در دوران معاصر گرفتار بحران خودآگاهی هستیم، نزاع‌ها و اختلافات مستمر در جریان‌های مختلف داشتیم و شاید کمتر اتفاقی در جهان اسلام بوده که وارد ایران نشده باشد، ایران همواره محل تضارب اندیشه‌ها بوده است.

حجت الاسلام پارسانیا ادامه داد: لازم است به برخی از سوالات پاسخ دهیم، نسبت علم و عقل به لحاظ تاریخی چیست، پاسخ به این سوال هویت ما را شکل می‌دهد، علم چیست؟ تقسیم‌بندی علوم چگونه است؟ علوم انسانی چیست؟ آیا رشته فلسفه باید در دانشکده‌های ادبیات باشد؟ آیا علوم انسانی در مقابل علوم طبیعی است؟ علوم انسانی موضوعی است که با اراده انسان ایجاد می‌شود، اینها تأملات جدی است.

وی گفت: این چهل سال تجربه‌ای از غفلت‌ها و تلاش‌ها برای خودآگاهی بوده است، وقتی شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شد، ایجاد علوم تاریخی خودمان را از منظر تاریخ تفکر مورد توجه قرار دادیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: با این حال اجازه ندادیم که مشخص شود علم در تاریخ ما به چه معناست و گفتگوی بین معانی و مفاهیم ایجاد شود. بنیاد‌های معرفتی ما با ابعاد اقتصادی سیاسی اجتماعی تناسب دارد، اما باید ربط آنها را با محیط علمی جستجو کنیم، با ربط اجتماعی انقلاب اسلامی نقطه عطف ایجاد کردیم، اما متاسفانه اینکه چه مقدار در بازگشت به مفاهیم معنوی و تقسیم بندی علوم درست عمل کردیم، مشخص نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم تبیین گفتمان وعده صادق توسط اساتید دانشگاه 
  • وزیر فرهنگ: دکتر مجتهدی غرب را کاملاً می‌شناخت، اما غرب زده نبود
  • ضرورت ایجاد ساختار مناسب برای پیاده‌سازی علوم انسانی با جهان‌بینی الهی
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • پارسانیا: باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • باید ارتباط میان بنیادهای معرفتی و محیط‌های علمی را مشخص کنیم
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود