Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شانا»
2024-04-28@21:51:48 GMT

ظرفیت سی ان جی کشور به 44 میلیون مترمکعب رسید

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۳۸۷۹۲

ظرفیت سی ان جی کشور به 44 میلیون مترمکعب رسید

با راه اندازی 18 جایگاه سی ان جی به ظرفیت 27 هزارو 580 متر مکعب، ظرفیت اسمی سی ان جی کشور به 44 میلیون مترمکعب رسید.

به گزارش شانا، علی مهرابی، مدیر طرح گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: تعداد جایگاه‌های سی ان جی سراسر کشور با احتساب این 18 جایگاه جدید، به 2 هزار و 400 باب رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این تعداد جایگاه در در 18 استان کشور از جمله؛ گیلان، خراسان، تهران، سمنان و ... ایجاد شده است.

مدیر طرح گاز طبیعی فشرده (سی ان جی) شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: برخی از این 18 جایگاه در روزهای گذشته به بهره برداری رسیده و مابقی نیز در حال راه اندازی است که تا اخر هفته کرامت، بطور کامل در مدار بهره برداری قرار خواهند گرفت.

مهرابی با بیان این‌که اگر برای هر جایگاه سی ان جی موجود، 16 ساعت فعالیت محاسبه شود، اظهار کرد: هم اکنون 44 میلیون متر مکعب ظرفیت برای سوخت‍‌‌‎گیری سی ان جی ایجاد شده است.

ضرورت افزایش مصرف سی ان جی

مهرابی ادامه داد: البته هم اکنون نیمی از این ظرفیت (21 میلیون مترمکعب) در روز مصرف می شود.

مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: از کل جایگاه‌های عرضه سی ان جی، تعداد 2 هزار و 350 جایگاه با کمک و یارانه دولتی (صددرصد تجهیزات و ساختمان) راه اندازی شده است.

وی گفت: البته در یکی دو سال اخیر به گونه ای برنامه‌ریزی کرده ایم که بخش خصوصی وارد راه اندازی جایگاه‌های سی ان جی شود؛ بنابراین در این مدت برای 50 جایگاه مجوز صادر شده است.

مهرابی با بیان این‌که درخواست برای صدور مجوز از سوی مردم و بخش خصوصی وجود دارد، ادامه داد: از هموطنانی که زمین مناسب برای ساخت جایگاه سی ان جی دارند (1000 متر به بالا) درخواست می شود که به شرکت مراجعه کنند.

به گفته وی قرار است دولت به مدت هفت سال به جایگاه داران بخش خصوصی کارمزد ویژه پرداخت کند.

پیگیری برای افزایش کارمزد جایگاه داران

مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی با بیان این‌که آخرین افزایش کارمزد جایگاه داران در اسفند سال 92 بوده است، تصریح کرد: هم اکنون در حال پیگیری این موضوع هستیم که البته در سازمان هدفمندی یارانه ها مطرح شده و در صورتی که هیئت وزیران تصویت کند، حدود 20 تومان در هر مترمکعب به کارمزدها افزوده خواهد شد.

وی تاکید کرد: در صورت تصویب طرح افزایش کارمزد جایگاه‌داران، این پرداخت از ابتدای سال 96 را در بر خواهد گرفت.

مهرابی با بیان این‌که هم اکنون از کل سوخت (بنزین و سی ان جی) کشور 21.7 درصد آن مربوط به سی ان جی است، اظهار کرد: در صورت استقبال مردم، سی ان جی می تواند به راحتی 40 درصد سبد مصرف سوخت را به خود اختصاص دهد.

وی ادامه داد: البته میانگین مصرف سی ان جی در کل کشور را 21.7 درصد است و این میزان در برخی استان‌های کشور نظیر آذربایجان شرقی (39 درصد)، اردبیل (38 درصد)، آذربایجان غربی (36 درصد)، کرمانشاه (34 درصد) بالا و در نزدیک به 40 درصد بوده است.

به گفته وی بنابراین سخت نیست با کمی برنامه ریزی، و ورود یا ساخت خودروهای سی ان جی سوز با کیفیت بالا در کشور، به هدف 40 درصد مصرف سوخت سی ان جی دست یافت.

مهرابی، میانگین مصرف سوخت سی ان جی در استان تهران را 14 درصد اعلام کرد و گفت: البته این میزان رضایت بخش نیست.



منبع: شانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.shana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۳۸۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: ۸۰ درصد تور ماهیگیری و ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در این استان تولید می‌شود.

بتول دانش شهرکی شامگاه جمعه در شورای سرمایه گذاری استان سیستان و بلوچستان افزود: وجود بیش از ۳۱۰ کیلومتر نوار ساحلی و ظرفیت‌های فراوان بالقوه مناطق ساحلی چابهار، کنارک و دشتیاری، سیستان و بلوچستان را به مرکز تولید و اشتغال این منطقه تبدیل و زمینه های سرمایه گذاری در بخش های مختلف را فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شیلاتی محرک توسعه اقتصادی سواحل بکر مَکُران است که می‌توان با سرمایه‌گذاری بیشتر در این حوزه علاوه بر ایجاد اشتغال و نقش‌آفرینی گسترده در صادرات آبزیان و ارزآوری، زمینه توسعه هرچه سریعتر این سواحل را فراهم کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: چابهار، دشتیاری و کنارک از شهرستانهای ساحلی زیبا و با ظرفیت‌های فراوان در حوزه گردشگری، شیلات، اقتصادی، تجاری، ترانزیتی و اشتغالزایی به دلیل نزدیکی به خط استوا نسبتا گرم و مرطوب و درجه حرارت سواحل این شهرستان در طول سال مناسب برای پرورش میگو و صید و صیادی و بویژه تن ماهیان است.

وی بیان کرد: حوزه شیلات یکی از بخش های کم هزینه برای ایجاد اشتغال است و می تواند اشتغال را به چند برابر افزایش دهد و به نوعی سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات با صرفه‌ترین راه و اقتصادی‌ترین فعالیت در سواحل مکران محسوب می‌شود.

شهرکی با اشاره به ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه صنعت گفت: وجود ۳۰ شهرک و ناحیه صنعتی با مساحت چهار هزار و ۵۳۶ هکتار بستر مناسبی را همراه با مشوق‌های لازم برای جذب سرمایه گذار در حوزه های مختلف صنعتی، صنایع تبدیلی معدنی، کشاورزی و شیلاتی فراهم آورده است.

وی افزود: علاوه بر و جود سه کارخانه تولید سیمان و تعداد هشت واحد تولیدی شناور سازی ۳۰ درصد پاکت سیمان، ۴۰ درصد پای بند ریل آهن، ۱۲ درصد سموم دفع آفات مورد نیاز کشور نیز در این استان تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • تکمیل بیش از ۴۲ درصد از ظرفیت سد‌های استان گلستان
  • تولید ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های پارس جنوبی
  • تولید بیش از ۱۹۶ میلیارد مترمکعب گاز شیرین در پالایشگاه‌های سیزده‌گانه پارس جنوبی
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی