Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان گفت: تحریم‌های جدیدی که از سوی کنگره آمریکا علیه سه کشور ایران،‌ روسیه و کره‌شمالی وضع شده اثرات سیاسی و اقتصادی فراوانی دارد. البته باید به این نکته توجه داشت که این قانون شامل سه بخش تفکیکی است.

دکتر فواد ایزدیاستاد و عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «پارس» اظهار داشت: ابتدا قرار بود این قانون درباره ایران نوشته شود اما بعد از ایران، کشورهایی مثل روسیه و کره‌شمالی نیز به آن اضافه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر صورت نوع واکنش‌ها نسبت به این موضوع از سوی کشورهای اروپایی نیز متفاوت است. اروپایی‌ها البته در گذشته اعلام کرده بودند که از برجام حمایت خواهند کرد اما هنوز درباره تحریم‌های ایران واکنش خاصی نشان نداده‌اند.

وی افزود: البته مخالفت‌هایی از سوی کشورهای اروپایی درباره بخش‌هایی از این قانون که مربوط به تحریم‌های روسیه است مشاهده می‌شود. این مساله البته قابل پیش‌بینی است.

وی اضافه کرد: به هر حال این کشورها شرکای اقتصادی و تجاری روسیه هستند و منابع انرژی این کشور را تامین می‌کنند، بنابراین طبیعی است که نگران تبعات این تحریم‌ها و اثرگذاری آن روی منافع اقتصادی خود باشند. واکنش‌های مخالفت‌آمیز اروپایی‌ها درباره تحریم‌های جدید عمدتا شامل ابراز ناراحتی‌‌های آنها از تاثیرات تحریم روی منافع تجاریشان با روسیه است.

عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان با تاگید بر اینکه تاثیرگذاری تحریم‌های جدید آمریکا درباره ایران متفاوت است و اثرات وسیع اقتصادی و سیاسی خواهد داشت گفت: از نظر سیاسی می‌شود گفت آنهایی که در داخل تصور می‌کردند می‌توان با آمریکا به تعامل رسید و بعد از مدت‌ها روابط میان ایران و ایالات متحده آمریکا رو به بهبودی خواهد رفت تحریم‌های جدید در حقیقت پایان این تفکرات بود و به مثابه میخی بود که بر تابوت روابط میان ایران و آمریکا زده شد.

ایزدی افزود: در حوزه اقتصادی هم تاثیر این تحریم‌ها گسترده است. از همین رو رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به درستی اشاره کرده که در طول تاریخ آمریکا چنین تحریم‌های گسترده‌ای علیه ایران وجود نداشته و به همین دلیل به آن تحریم‌های مادر می‌گویند.

وی اضافه کرد: شاید سوال اصلی قبل از برجام این بوده که چه کسانی تحریم خواهند شد؟ اما بعد از تحریم‌های جدید باید پرسید که چه کسانی تحریم نخواهند شد؟ بندهایی که در قانون جدید وجود دارد برجام را از درون تهی خواهد کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه مطالعات جهان در مورد چرایی این موضوع گفت: براساس توافق برجام در صورت پایبند بودن ایران به مفاد این توافق بعد از گذشت هشت سال تحریم‌های هسته‌ای علیه ایران لغو خواهد شد، اما برابر با قانون جدید اساسا لغو تحریم‌ها حتی در صورت پایبندی ایران به مفاد برجام غیرمحتمل به نظر می‌رسد.

ایزدی افزود: این نشان می‌دهد عده‌ای که در درون کنگره آمریکا هستند هدفی غیر از تحت فشار قرار دادن ایران ندارند. شیوه قانون جدید درباره تحریم‌های جدید هم براساس تفکیک میان ایران،‌ روسیه و کره‌شمالی بوده و این گونه نیست که برخورد یکسان درباره این تحریم‌ها صورت بگیرد چون متن قانون درباره این سه کشور تفکیک شده و نوع برخورد با آن در داخل و خارج آمریکا تفکیک شده است.

وی اضافه کرد: از این جهت به نظر نمی‌رسد اروپاییان در واکنش نسبت به تحریم‌های جدید با توجه به تفکیک میان روسیه و ایران با مشکلی خاصی مواجه شوند.

منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۴۲۱۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه

پس از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، آمریکا و شرکایش طیف گسترده‌ای از تحریم‌ها را علیه روسیه وضع کردند و امید داشتند این تحریم‌ها بتواند مسکو را به زانو در آورد. با این حال، گذشت زمان نشان داد روسیه می‌تواند با جایگزین کردن کشور‌های دیگر، به خوبی جای خالی کشور‌های غربی را پر کند؛ موضوعی که به مذاق آمریکا و متحدانش خوش نمی‌آید. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، ۳ منبع آگاه که نخواستند نامشان فاش شود امروز (چهارشنبه) اعلام کردند ایالات متحده، انگلیس و اتحادیه اروپا در حال اعمال فشار به امارات متحده عربی هستند تا مانع از همکاری این کشور در دور زدن تحریم‌های غرب علیه روسیه به دلیل جنگ اوکراین شود. 

یک مقام انگلیسی در این باره گفت: مقاماتی از آمریکا، انگلیس، و اتحادیه اروپا هفته گذشته به امارات متحده سفر کردند تا تلاش‌هایی هماهنگ برای جلوگیری از ورود کالا‌های تحریم شده به روسیه به واسطه ابوظبی را داشته باشند.

منابع غربی می‌گویند مقامات آمریکایی و متحدانش بار‌ها طی نشست‌های مختلف از امارات متحده عربی خواسته اند اطلاعاتی درباره صادرات کالا و خدمات به روسیه را ارائه کند. این موضوع به ویژه درباره کالا‌هایی که به صورت صادرات مجدد و کالا‌هایی که کاربرد دو گانه دارد ضرورت بیشتری داشته است. 

یک مقام اماراتی بدون اشاره به اینکه آیا مذاکراتی در این باره میان طرفین انجام شده یا نه اجتناب کرد، اما تاکید کرد ممنوعیت برای جلوگیری از صادرات برخی کالا‌ها با کاربرد دوگانه که برای کاهش منازعه اوکراین ضروری است، صادر شده و داده‌های آماری نشان می‌دهد صادرات مجدد چنین اقلامی صورت نگرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • فعال سیاسی اصلاح طلب: تحولات جهانی به سود ایران است
  • ابراز نگرانی کمیسر عالی‌ حقوق بشر سازمان ملل از نحوه برخورد با دانشجویان معترض
  • ابراز خرسندی امیرعبداللهیان از پیشرفت های صورت گرفته در روند روابط ایران و بورکینافاسو
  • تحولات جهانی به سود ایران است
  • ابراز خرسندی ایران از پیشرفت در روند مناسبات با بورکینافاسو
  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • ابراز نگرانی سازمان ملل از اقدامات پلیس آمریکا در برخورد با دانشجویان
  • ابراز نگرانی گزارشگر سازمان ملل از تعلیق دانشجویان دانشگاه کلمبیا
  • رضایت شهروندان از قرار دادن حفاظ برای کانال آب در جاده اراک - سلفچگان + تصاویر