Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@20:35:27 GMT

صادرات پتروشیمی به ترکیه چرا متوقف شد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۲۰۸۲

در هفته گذشته با بهانه جویی ترکها درباره دریافت گواهی مبدا، صادرات محصولات پتروشیمی ایران به این کشور با اخلال جدی رو به رو شده است.

خبرگزاری تسنیم: در هفته گذشته با بهانه جویی ترکها درباره دریافت گواهی مبدا، صادرات محصولات پتروشیمی ایران به این کشور با اخلال جدی رو به رو شده است.
در طی روزهای گذشته صادرات محصولات پتروشیمی ایران به کشور ترکیه با اخلال رو به رو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این در حالی است که در طی 4 ماه گذشته به دلیل کاهش چشم‌ گیر صادرات محصولات پتروشیمی به کشور چین و منفی شدن 3 میلیارد دلاری تراز تجاری کشور انتشار آمارهای تجارت خارجی با وقفه رو به رو شده بود.
در خصوص بهانه جویی جدید ترکها در صادرات محصولات پتروشیمی به این کشور، خبر میرسد گمرک ترکیه برای مجوز ورود محصولات پتروشیمی شرکتهای ایرانی گواهی مبدا تایید شده به وسیله کنسول گری ترکیه در ایران را مطالبه کرده است.

نکته جالب توجه این که ایران همکاری تجاری سنگینی را با ترکیه ایجاد کرده و در ماههای گذشته تلاشهای زیادی برای رفع موانع تحقق تجارت 30 میلیارد دلاری ایران و ترکیه صورت گرفته بود. گفتنی است هم اکنون صادرات محصولات پتروشیمی ایران به این کشور در حدود 1 میلیارد دلار است که با توجه به اهمیت استراتژیک صادرات این محصول مانع تراشی جدید ترکها یک نقطه منفی در تجارت ترجیهی دو کشور تلقی میشود.

اقدام متقابل ترکیه با وجود آگاهی از تخلفات صادرگنندگان ترک

در خصوص مطالبه گواهی مبدا تایید شده از سوی کنسول گری ترکیه نکته حائز اهمیت اینکه در طی هفته های گذشته با توجه به وقوع تخلفات متعدد در صادرات محصولات مصرفی ترکها به ایران کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی دو کشور، توافقی را به امضا رساندند که برای جلو گیری از ادامه تخلفات سودجویان، محصولات مصرفی صادراتی ترک، مندرج در توافق تعرفه ترجیحی بایستی به تایید کنسول گری ایران در آن کشور برسد. در این بین با فشارهایی که از سوی کشور سوم وارد میشود کشور ترکیه با وجود اطلاع از تخلفات روی داده به نوعی به اقدام غیر متقابل دست میزند و برای صادرات محصولات پتروشیمی صادراتی ایران نیز موضوع دریافت مجوز از کنسولگری ترکیه را مطرح میکند. این در حالی است که محصولات پتروشیمی در لیست تعرفه ترجیحی دو کشور قرار نداشته است.

ممنوعیت یک طرفه بدون مکاتبه با طرف ایرانی

نکته جالب توجه آنکه گمرک ترکیه به صورت یک طرفه این مانع جدید را اعمال کرده و در واقع بدون در میان گذاشتن موضوع با گمرک ایران در مرزهای تجاری دو کشور محموله های صادراتی ایران از ورود به کشور ترکیه با بهانه های واهی منع شده اند.

پای آمریکاییها در میان است

بر همین اساس یک مقام مسئول در گمرک ایران به خبرنگار تسنیم گفت: موضوع اخلال در صادرات محصولات پتروشیمی به ترکیه بعد از سنگ اندازی چینها در واردات این محصول با خط دهی آمریکاییها صورت گرفته است. بهانه چینی ها در سخت گیریهای اخیر واردات محصولات پتروشیمی با بهانه مبارزه با پولشویی صورت گرفت و ترکها نیز دریافت گواهی مبدا تایید شده به وسیله کنسولگری را، به عنوان بهانه ای برای ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی ایران مطرح کرده‌اند. نکته جالب توجه انکه مانع تراشی‌های اخیر در خصوص محصولی انجام شده است که بیشترین درآمد ارزی غیر نفتی ایران را تشکیل می‌دهد و از سوی دیگر شواهد نشان میدهد با توجه به روابط مستحکم تجاری با کشورهای ترکیه و چین، دخالتهای امریکاییها باعث اخلال در صادرات غیر نفتی ایران به این دو کشور شده است.

جلسه فوری با رایزن بازرگانی ترکیه

به گزارش تسنیم، بعد از نامه نگاریهای معاونت بین الملل گمرک ایران با گمرک ترکیه که در آن به دو موضوع بررسی صحت ممنوعیت و همچنین جویا شدن علت آن پرداخته شده بود، طی روز جاری گمرک ایران جلسه فوری با رایزن بازرگانی کنسول گری ترکیه برگزار خواهد کرد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۲۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی

مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو گفت: بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس اقتصادی تجاری ایران و آفریقا شرکت کردند که می‌تواند زمینه همکاری بیشتر در حوزه صادرات محصولات سلامت محور به این کشورها باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر حمیدرضا اینانلو عنوان کرد: ۲۰ کشور آفریقایی و ۲۰۰ تاجر در اجلاس اخیر اقتصادی تجاری ایران و آفریقا حضور داشتند که با توجه به ظرفیت‌های صنعتی بالای کشورمان زمینه همکاری با آنان مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته و بررسی شد.

وی با بیان توانمندی‌های ایران در عرصه سلامت گفت: ایران با توجه به پشتوانه بومی‌سازی که در حوزه صنعت دارو و تجهیزات پزشکی داشته است، می‌تواند توانمندی خود را به کشورهای دیگر ارائه دهد، همچنین در مورد خدماتی که برای تجهیز بیمارستان و بیمارستان سازی لازم است، آمادگی داریم که به کشورهای افریقایی کمک کنیم و این مراکز را با صد در صد تجهیزات پزشکی به مرحله بهره‌برداری برسانیم.

به گفته وی، زمینه همکاری در مورد انتقال تکنولوژی و مشاوره صنعت دارو و تجهیزات پزشکی نیز با توسعه روابط با این کشورها امکان پذیر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشور‌های آفریقایی
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌