Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد از راه‌اندازی پایلوت تولید جرم نسوز توسط این سازمان خبر داد.

دکتر مهدی باصولیدر گفت‌وگو با ایسنا، یکی از نقاط قوت جهاد دانشگاهی را گستردگی فعالیت آن در سراسر کشور در قالب سازمان‌ها و واحدها خواند و اظهار کرد: این امر باعث شده است که جهاد دانشگاهی در تمامی کشور پایگاهی جهت ارائه‌خدمات متنوع خود داشته باشد، هر چند که به دلایل مختلف توسعه‌ این فعالیت‌ها به صورت متوازن صورت نپذیرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به عبارتی برخی واحدها توسعه‌یافته‌تر هستند و با توجه به ماهیت غیردولتی بودن جهاد دانشگاهی، منابع درآمدی پایدارتری را ایجاد کرده‌اند و به همین دلیل نیز توانسته‌اند که خدمات گسترده‌تری را هم ارائه کنند؛ در حالی که از سوی دیگر برخی دیگر از واحدها نتوانسته‌اند به چنین ساختار پایداری دست پیدا کنند.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد خاطرنشان کرد: البته یکی از سیاست‌هایی که در سال‌های اخیر در دفتر مرکزی اجرا شده و نتایج نسبتاً خوبی هم از آن حاصل شده است، کمک به واحدهای کمتر توسعه‌یافته‌جهاد دانشگاهی بوده است.

به گفته باصولی، دغدغه‌اصلی در توسعه‌واحدها، دست‌یابی به منابع درآمدی پایدار با توجه به ماموریت‌های جهاد دانشگاهی و رسالت آن است که در این راستا باید تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی، ارائه‌خدمات تخصصی دانش‌بنیان، دست‌یابی، انتقال و بومی‌سازی فناوری و تولید در مقیاس نیمه صنعتی، ارائه‌آموزش‌های تخصصی، تمرکز بر زمینه‌های مزیت‌دار در منطقه جهت توسعه مد نظر قرار گیرد.

وی اقداماتی مانند ایجاد صندوق مشترک با معاونت علمی ریاست جمهوری جهت تقویت بستر تجاری‌سازی یافته‌های پژوهشی را از جمله اقدامات موثر در توسعه‌واحدهایی خواند که مرحله‌انجام طرح‌های تحقیقاتی را پشت سر گذاشته‌ و به دانش فنی مشخصی دست پیدا کرده‌اند.

به اعتقاد وی، تداوم چنین اقداماتی می‌تواند به واحدها، در توسعه‌درآمدی به خصوص بر مبنای فعالیت‌های دانش‌بنیان کمک کند.

باصولی در ادامه با بیان این که فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در استان یزد از سال ۷۳ به صورت رسمی آغاز شده است، اظهار کرد: آموزش عالی یکی از محورهای اصلی فعالیت‌های جهاد دانشگاهی استان یزد است، لذا اولین ورودی‌های موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی یزد در این حوزه، سال ۱۳۷۵ پذیرش شدند.

وی با اشاره به اقدامات موثری که در طول این سال‌ها جهت ایجاد زیرساخت‌های لازم برای ارائه‌فعالیت‌ها و خدمات متنوع جهاد دانشگاهی در استان صورت گرفته، افزود: اقداماتی مانند راه‌اندازی مراکز آموزشی کوتاه‌مدت، ایجاد مراکز خدمات تخصصی، انجام تحقیقات در حوزه‌سرامیک‌های صنعتی در کنار توسعه‌موسسه‌آموزش عالی صورت پذیرفته است و در حال حاضر نیز زمینه‌های ایجاد یک پژوهشکده در حوزهمواد نوین سرامیکی فراهم آمده است که این امر باعث تمرکز فعالیت‌های پژوهشی جهاد دانشگاهی در استان خواهد شد.

به گفته وی، این سازمان سال‌ها در زمینه‌سرامیک‌های صنعتی، نانومواد سرامیکی، بیو مواد سرامیکی، تحقیق و پژوهش کرده و اکنون که در حال راه‌اندازی پژوهشکده‌مواد نوین سرامیکی است، به اتکای تحقیقات انجام شده و دانش و توان اعضای هیات علمی خود، آمادگی انجام طرح‌های کلان ملی در این حوزه‌ها را داراست.

باصولی یکی از اقدامات موثری را که در سال گذشته انجام پذیرفته است، ایجاد خط تولید جرم‌های نسوز اعلام و در این باره تصریح کرد: این پایلوت تولیدی که به پشتوانه‌گروه‌های پژوهشی سازمان و ۱۸ سال فعالیت تحقیقاتی در زمینه‌سرامیک‌های صنعتی شکل گرفته است، در حال حاضر آماده‌راه‌اندازی است و امیدواریم بتواند با ارائه‌محصولات متفاوت و برتر به واحدهای صنعتی مخاطب خود، زمینه‌جلوگیری از خروج ارز را فراهم آورد.

وی در این رابطه از آمادگی جهاد دانشگاهی استان در زمینه‌ تامین جرم‌های نسوز برای صنایع بزرگ کشور در حوزه‌های سیمان، فولاد، شیشه و پتروشیمی خبر داد.

وی اضافه کرد: مراکز خدمات تخصصی جهاد دانشگاهی در استان نیز علاوه بر ارائه‌ خدمات نوین و مبتنی بر دانش، قراردادهای مختلفی در راستای حوزه‌های عملکردی خود با مجموعه‌های خصوصی یا دولتی داشته‌اند که در نظر است این خدمات در محورهای مشخصی توسعه پیدا کنند.

به گفته‌ رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان، مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی استان که در شهرهای یزد، اردکان و میبد مستقر هستند به لحاظ تعداد فراگیر، در سال‌های اخیر رتبه‌اول را در بین واحدهای جهاد دانشگاهی کسب کرده‌اند که این امر نشان‌دهنده‌گستردگی ارتباط این مراکز با جامعه و گروه‌های اجتماعی مختلف، واحدهای صنعتی و ادارات و سازمان‌های دولتی است.

وی با اشاره به ارتقای موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی به دانشگاه در سال ۱۳۹۲، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه علم و هنر در مسیر حرکت به سمت دانشگاه کارآفرین، بستر مناسبی را برای ارائه‌خدمات به دانشجویان فراهم آورده است که راه‌اندازی مراکز رشد در کنار این دانشگاه، بخشی از این خدمات است که هم‌اکنون یک مرکز راه‌اندازی شده و در نظر است مراکز رشد دیگری نیز ایجاد شود.

باصولی در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر این یکی از فعالیت‌هایی که در سال‌های اخیر در جهاد دانشگاهی یزد دنبال شده است، تجاری‌سازی صنعت زیلو بوده که در این راستا اقدامات مناسبی از جمله ارائه‌ آموزش و ایجاد شبکه‌ اشتغال خانگی انجام شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با انعقاد قراردادهای تجاری در جهت تولید محصولات مختلف زیلو، اقدام موثری در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی در استان برداشته شود.

باصولی همچنین گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه‌ کشاورزی نیز در دو سه سال اخیر، فعالیت‌هایی را در جهت ترویج و توسعه‌ گیاهان دارویی در استان داشته است که ایجاد مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی و صنعتی مقاوم به خشکی، مرکز رشد گیاهان دارویی، راه‌اندازی گلخانه‌های گیاهان دارویی جهت تولید قلمه و نشا، از جمله اقدامات صورت گرفته در این رابطه بوده است.

وی ادامه داد: با توجه به کم‌آب‌خواهی گیاهان دارویی امیدواریم بتوانیم بستر مناسبی را برای توسعه‌کشت این گونه از گیاهان در استان ایجاد کنیم.

باصولی در ادامه نیز به برخی مزیت‌های استان بر اساس حوزه‌های ماموریتی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و با بیان این که مزیت‌های استان از زوایای مختلف قابل بررسی است، تصریح کرد: یزد، استانی تاریخی با فرهنگی غنی و برخوردار از جاذبه‌های مختلف تاریخی و فرهنگی است و بناهای تاریخی در کنار فرهنگ مردمان این دیار باعث شده است تا یزد به عنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری در کشور مطرح ‌باشد.

وی با تاکید بر این که جهانی شدن شهر یزد، فرصتی بی‌نظیر در کشور جهت توسعه‌ فعالیت‌های گردشگری ایجاد کرده است، اضافه کرد: البته از طرفی در سال‌های اخیر زیرساخت‌های صنعتی مناسبی در حوزه‌هایی مانند سرامیک، نساجی، فولاد، فرآورده‌های کنجدی در کنار معادن مختلف و متنوع در این استان به وجود آمده و وجود شهرک‌های صنعتی متعدد و صنایع بزرگ که در سراسر استان پراکنده هستند، تاییدی بر این مدعاست.

باصولی همچنین یادآور شد: در چند سال گذشته همواره دانش‌آموزان یزدی رتبه‌ نخست در پذیرش کنکور سراسری را کسب کرده‌اند و رشد ظرفیت‌های آموزش عالی در استان بسیار مناسب بوده است. در حوزه‌ پزشکی نیز یزد در برخی حوزه‌ها در کشور به قطب تبدیل شده و در حال حاضر به عنوان یکی از مقاصد گردشگری درمانی در کشور شناخته می‌شود.

رییس سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد وجود زیرساخت‌های مناسب حمل‌ونقل، قرار گرفتن در مسیر اصلی جنوب به شمال، طبیعت کویری استان، توسعه‌ فعالیت‌های کشاورزی بویژه به صورت گلخانه‌ای را از دیگر مزیت‌های این استان برشمرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۵۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان بورس، نوید خالقی اظهار کرد: از زمان اجرایی شدن دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری از اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ تاکنون، تعداد ۱۹ موافقت اصولی تأسیس شرکت کارگزاری در بازار سرمایه، صادر شده که ۱۱ مورد توانستند با احراز شرایط دستورالعمل، به مرحله تأسیس و ثبت شرکت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها رسیده و ۱۰ شرکت کارگزاری، مجوز فعالیت خود را از سازمان بورس دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: مطابق دستورالعمل، شروع به فعالیت شرکت‌های کارگزاری طی ۴ مرحله صورت می‌گیرد و شرکت کارگزاری پس از «دریافت موافقت اصولی، تأسیس شرکت کارگزاری، دریافت مجوزهای فعالیت شرکت کارگزاری و عضویت نزد ارکان بازار سرمایه» می‌تواند خدمت رسانی و فعالیت خود را آغاز کند.

وی با بیان این که اکنون با توجه به شرایط بازار درخواست‌ها برای تأسیس شرکت کارگزاری در نوسان است، گفت: بعد از کارگزاری‌های جدیدالتاسیس «پویان، هامرز، آسمان، اعتبار تابان، راهین، یزدان و آرتان» اخیراً سه شرکت جدیدالتاسیس به مرحله دریافت مجوز فعالیت رسیده‌اند.

خالقی تصریح کرد: مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «پاداش و پویش» در بهمن ماه ۱۴۰۲ صادر شد که عضویت نزد ارکان بازار سرمایه را هم گذرانده شده و فعالیت خود را آغاز کرده اند.

وی افزود: در روزهای آینده نیز مجوز فعالیت شرکت جدیدالتاسیس «ایده آل» صادر خواهد شد و این کارگزاری پس از طی مراحل اداری می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند. همچنین شرکت کارگزاری «خردمند» نیز مجوز تأسیس کارگزاری را از سازمان دریافت کرده است و نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و سازمان به عنوان نهاد مالی به ثبت رسیده است.

خالقی با تاکید بر این که در حال حاضر هیچ‌گونه درخواستِ باز بلاتکلیف برای تأسیس شرکت کارگزاری وجود ندارد، گفت: هم اکنون در صنعت کارگزاری هیچ صفی برای دریافت مجوز وجود ندارد و متقاضیانی که برای تأسیس کارگزاری درخواست می‌دهند پس از تکمیل مدارک خود وفق دستورالعمل صدور مجوز تأسیس و فعالیت کارگزاری و گذراندن تشریفات قانونی و مقرراتی مندرج در همان دستورالعمل نتیجه به متقاضیان اعلام می‌شود و متقاضیانی که موافقت اصولی از سازمان دریافت می‌کنند باید تأییدیه‌های لازم را برای اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل پیشنهادی وفق دستورالعمل تأیید صلاحیت حرفه‌ای مدیران نهادهای مالی مصوبه شورای عالی بورس، دریافت کنند.

وی با اشاره به این که حدود ۸ درخواست برای تأسیس کارگزاری در جریان است، تاکید کرد: برخی از این درخواست‌ها نواقصی داشته که برای تکمیل پرونده به متقاضیان بازگردانده شده، برخی در حال تکمیل توسط متقاضیان بوده و برخی دیگر در مرحله مصاحبه هستند.

تشخیص کارگزاری‌های مجاز

رئیس اداره امور کارگزاران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هر شخصی اعم از مشتریان، سهامداران و بانک‌ها که با شرکت‌های کارگزاری در ارتباط هستند، می‌توانند اطلاعات مربوط به لغو و صدور مجوزها را با مراجعه به سامانه نهادهای مالی دارای مجوز به نشانی CFI.SEO.IR با جستجوی نام شرکت کارگزاری مدنظر از حوزه فعالیت شرکت کارگزاری و معتبر بودن مجوزهای آنها اطمینان حاصل کنند.

کد خبر 6088951 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • روز‌های خوب تولید در نیشکر هفت تپه
  • خراسان رضوی می‌تواند پایلوت تولید نان کامل شود
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • رئیس جهاد دانشگاهی سیستان و بلوچستان در سمت خود ابقا شد
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد