Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-29@22:25:35 GMT

۵ گیاه دارویی عالی برای سلامت

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۲۵۷۳۹۵

۵ گیاه دارویی عالی برای سلامت

سرویس سلامت و پزشکی بی باک؛ بخش مهمترین عناوین:

گیاهان دارویی را می‌توان به عنوان طعم دهنده‌های پرخاصیت در آشپزی مورد استفاده قرار داد. گیاهان دارویی هزاران سال است که توسط بشر برای درمان بیماری‌های مختلف و بهبود سلامتی و تندرستی استفاده می‌شوند و قدرت درمانی و خواص آنها در مطالعات مختلفی توسط محققین و متخصصان اثبات شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه علم مدرن همواره در حال کشف خواص گوناگون گیاهان دارویی مختلف می‌باشد و از آنها برای مبارزه با بیماری‌های ساده تا عارضه‌های پیچیده مانند سرطان بهره می برد. در ادامه قصد داریم شما را با بهترین گیاهان دارویی که طب سنتی برای سلامتی و تندرستی شما پیشنهاد می کند، آشنا شویم.

ریحان

این گیاه معطر یکی از سبزی‌هایی است که بسیار برای سلامتی و تندرستی شما مفید می‌باشد. ریحان حاوی آنتی اکسیدان، ترکیبات ضد عفونی کننده، خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی است که به کاهش استرس کمک کرده و سطح سروتونین را در بدن شما تنظیم می‌کند.

نوشیدن چای ریحان به درمان سوءهاضمه کمک کرده و برای رفع سردرد، مهار سرطان پستان، درمان نفخ شکم، بهبود اشتها، درمان بریدگی و خراش، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان سرماخوردگی و سرفه و بسیاری از عارضه‌های دیگر مفید می‌باشد.

ریحان را می‌توانید در کنار غذا میل کرده و یا در پخت و پز از آن استفاده کنید. همچنین نوشیدن ۲ تا ۳ مرتبه چای ریحان در طول روز می‌تواند برای سلامتی و تندرستی شما مفید باشد.

طرز تهیه چای ریحان :

۱.ده تا پانزده برگ تازه‌ی ریحان را درون یک ظرف بریزید.

۲.دو فنجان آب جوش را بر روی برگ ها بریزید.

۳.درب ظرف را گذاشته و بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد.

۴.برگ‌ها را خارج کرده و از چای ریحان لذت ببرید.

رزماری

رزماری یک گیاه باغی معروف و بسیار مفید است. این گیاه حاوی کارنوزول و اسید رزمارینیک می‌باشد که هردو از آنتی اکسیدان‌های قوی بوده و نقش مهمی در بهبود سلامتی و تندرستی دارند. این گیاه همچنین ضد عفونی کننده، ضد سرطان و ضد التهاب می باشد.

رزماری می‌تواند همانند یک محرک قوی استفاده شده و به تقویت حافظه و تمرکز ذهنی شما کمک کند. این گیاه همچنین با عارضه‌هایی همچون استرس و اضطراب، سردرد، ریزش مو، درد مفاصل، التهاب، مشکلات گوارشی، سرطان و بیماری‌های قلبی – عروقی مقابله می‌کند.

رزماری با داشتن طعمی قوی می‌تواند یک چاشنی مناسب برای سوپ، سالاد، ساندویچ و… باشد.

طرز تهیه چای رزماری :

۱.یک قاشق چایخوری از گیاه رزماری را داخل یک فنجان آب داغ بریزید.

۲.درب فنجان را پوشانده و بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد.

۳.گیاه را از فنجان خارج کرده و از چای رزماری لذت ببرید.

۴.می‌توانید این چای را روزی ۲ تا ۳ مرتبه میل کنید.

رازیانه

رازیانه را می توان به جرات فرشته نجات بانوان نامید، گیاهی که می تواند معجزه کند. رازیانه گیاهی است گلدار از راسته آپیالس (Apiales)، از تیره چتریان (Apiaceae) از سرده رازیانه‌ها (Foeniculum). این گیاه سرشار از هورمونهای زنانه است و طبیعتی گرم دارد و رطوبت های بدن خانمها را رفع می کند . مصرف عرق رازیانه مرغوب پیشنهاد اکثر پزشکان به خانم های نه تا صد و بیست ساله است .

رازیانه باز کننده گرفتگی ها ،انسداد مجاری سینه ،کبد،طحال،کلیه،مثانه و برای تسکین دردهای آنها که از سردی باشد مفید است.تقویت کننده بینایی چشم و معده و محلل بادها،اخلاط غلیظ افزایش دهنده ترشح شیر ،مخصوصا تازه آن مدر و قاعده آور می باشد.

– نوشیدن دم کرده رازیانه باعث افزایش شیر مادر و همچنین کاهش وزن می گردد.

– رازیانه سموم بدن را از بین می برد در بهبود سرماخوردگی و سرفه به خاطر خاصیت خلط آور بودنش موثر است..

– رازیانه دارای فیبر فراوانی است که برای کاهش کلسترول و همچنین در پیشگیری از ابتلا به سرطان روده موثر است.

– بخار حاصل از جوشاندن برگ‌ های رازیانه در آب در بهبود و درمان بیماری آسم و برونشیت موثر است.

-مقوی و اشتها آور است.

-قاعده آور است .

-برگهای رازیانه ادرار آور می باشند.

-جوشانده ریشه رازیانه ملین( مسهل) بسیار خوبی است .

-روغن تخم رازیانه،باعث از بین بردن کرم روده می شود.

– رازیانه فعال کننده مغز است.

– دارای هورمون زنانه می باشد در نتیجه در تسریع رشد دختران بسیار موثر است.

– در رفع حالت تهوع مفید است.

-بادیان اشتها اور است.

-بهبود دهنده درد مفاصل: روغن رازیـانه را روی محل دردناک بمالید.

-از دم کرده تخم رازیانه،روزانه به مقدار سه فنجان در درمان آسم ، سرفه و تنگی نفس بسیار موثر است.

-دم کرده به مقدار مساوی از رازیانه با زیره سبز در درمان اسهال موثر است.

مرزنگوش

مرزنگوش گیاهی است که بعنوان یک چاشنی ثابت در بسیاری از غذاهای ایتالیایی، اسپانیایی و مکزیکی استفاده می‌شود. طعم و عطر این گیاه فوق‌العاده بوده و همچنین خواص فراوانی دارد.

مرزنگوش حاوی ۲ ترکیب بسیاری قوی به نام‌های کارواکرول و تیمول می‌باشد که خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند. این گیاه همچنین دارای ترکیبات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد نفخ و… است.

می‌توانید از مرزنگوش برای درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی، تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع گرفتگی‌های قاعدگی، سلامت قلب، کاهش خستگی و رفع دندان درد استفاده کنید. این گیاه همچنین برای پیشگیری از افزایش قند خون مفید است.

مرزنگوش خشک شده را به سوپ، سالاد، اسموتی و دیگر غذاها اضافه کنید.

طرز تهیه چای مرزنگوش :

۱.سه قاشق چایخوری از برگ‌های مرزنگوش را درون یک فنجان آب داغ ریخته و بگذارید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد.

۲.برگ ها را خارج کرده و چای را میل کنید.

مریم گلی

مریم گلی محرک بوده و دارای خاصیت‌های آنتی بیوتیک، قابض، مقوی و ضد نفخ می‌باشد که از آن برای مقاصد دارویی استفاده می‌کنند. این گیاه سرشار از روغن‌های فرار و فلاونوئیدها است و حاوی ترکیبات ضد التهاب، ضد فشار خون و ضد میکروبی می‌باشد.

مریم گلی می‌تواند به بهبود خلق و خو کمک کرده و در رفع اضطراب، درمان گلو درد، تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن، کاهش التهاب، بهبود کیفیت خواب، کاهش کلسترول و تنظیم فشار خون موثر باشد.

می‌توانید گیاه مریم گلی را به صورت تازه یا خشک شده به غذاهای مختلف اضافه کنید. همچنین چای این گیاه را روزی ۲ بار بنوشید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

طرز تهیه چای مریم گلی :

۱.یک قاشق چایخوری از برگ‌های تازه یا خشک شده‌ی مریم گلی را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید

۲.بگذارید ۵ دقیقه دم بکشد، سپس برگ‌ها را خارج کنید

۳.مقداری عسل و لیمو به چای اضافه کنید تا طعم دلچسب‌تری پیدا کند

نکته: مصرف مریم گلی برای بانوان باردار و شیرده ممنوع است.

نعناع فلفلی

این گیاه سرشار از منتول بوده و طبیعتی خنک و آرامش بخش دارد که جسم و روح را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نعناع فلفلی حاوی خواص آنتی اکسیدانی، ضد اسپاسم، ضد باکتری، ضد قارچ، ضد ویروس و ضد نفخ می‌باشد.

این گیاه به تسکین سوءهاضمه، درمان سندروم روده تحریک پذیر، از بین بردن گاز شکم و نفخ، رفع اسپاسم عضلانی، درمان حالت تهوع، کاهش وزن، مقابله با استرس، از بین بردن بوی بد دهان، رفع سردرد، درمان میگرن، افزایش بهداشت دهان و پیشگیری از حساسیت‌ها و بیماری آسم کمک می‌کند.

برگ‌های تازه یا خشک شده‌ی نعناع فلفلی را به سالاد، سوپ، اسموتی، آب میوه، سس و… اضافه کنید. همچنین می‌توانید روزی ۲ تا ۳ مرتبه از چای این گیاه لذت ببرید.

طرز تهیه چای نعناع فلفلی :

۱.یک قاشق چایخوری از برگ‌های تازه نعناع فلفلی را درون یک ظرف ( شیر داغ کن ) آب داغ بریزید و بگذراید ۱۰ دقیقه دم بکشد

۲.برگ ها را خارج کنید

۳.بگذارید چای خنک شود و سپس آن را میل کنید

منبع : گیاه یاب

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۵۷۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان فومن گفت: ۴۰ نفر از کارکنان شبکه بهداشت و درمان این شهرستان به همراه خانواده هایشان در برنامه کوه پیمائی به مناسبت هفته سلامت شرکت کردند.

نصرالله کوهستانی افزود: در این برنامه ، شرکت کنندگان پس از رسیدن به منطقه بام سبز ماکلوان شهرستان فومن ، با پهن کردن سفره سلامت و خوردن صبحانه سالم برنامه‌ی خود را تکمیل کردند. 

دیگر خبرها

  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • گیاه جوانی در طب سنتی هند
  • این گیاه دارویی نفخ شکم را از بین می‌برد
  • فصل رویش گیاه کوهی با مصرف خوراکی و دارویی
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • برنامه‌ای به مناسبت هفته سلامت در شهرستان فومن
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری