Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز |

به گزارش خبرنگار مهر، سید کریم داودی پیش از ظهر شنبه در یکصد و هشتاد و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه استفاده از بخش خصوصی و مشارکت عموم مردم برای حل مشکلات اقتصادی جامعه و به ویژه شهرداری‌ها امری ضروری است، اظهار داشت: در همه شهرهای دنیا در این زمینه پروژه‌های موفقی به این صورت اجرا شد که این پروژه‌ها را باید احصا و برای بهره برداری در اصفهان بومی سازی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اهمیت و ضرورت مشارکت در فعالیت‌های اقتصادی، مشارکت در احداث فضاهای خدماتی ابراز داشت: امروز با بودجه دولتی و نهادهای عمومی نمی‌توان نیازهای شهری را تامین کرد و حذف درآمد از فروش تراکم و پروانه ساختمانی نمی‌تواند جوابگوی نیازهای مالی و اقتصادی شهر باشد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه با تفکیک زمین‌های بزرگ و تهاتر با ادارات دولتی برای بهره برداری از پروژه‌ها می‌توان راهگشای خوبی برای تامین منابع مالی در شهرداری‌ها باشد، اضافه کرد: در این خصوص مواردی در شورای چهارم شروع شده و هنوز به نتیجه نرسیده است.

مدیریت بهره‌برداری و فروش برای پروژه‌های احداثی شهرداری راه‌اندازی شود

وی عدم وجود تشکیلاتی همچون مدیریت بهره‌برداری، فروش برای پروژه‌های احداثی شهرداری مانند مرکز همایش بین‌المللی، میدان امام علی (ع)، پروژه جهان نما، پروژه نوسازی چهارباغ، پروژه شهر رویاها، مبلمان شهری و ضرورت بهره‌گیری از کارشناسان خبره و اقتصادی از جمله اقدامات مورد نیاز در شهرداری اصفهان دانست و افزود: پیشنهاد می‌شود که شورای پنجم به موضوعات توجه داشته باشد.

داودی با اشاره به لزوم جلوگیری از توسعه ساختمان‌های نابسامان در اراضی جنوب شهر اصفهان در محدوده پل راه آهن تا شهر بهارستان که تحت نظر فرمانداری است اضافه کرد: این اراضی بکر بدون برنامه و طرح کلی مصوب در حال تخریب و ضروری است که در دوره بعدی شورای شهر اصفهان نسبت به ساماندهی این زمین‌ها توجه شود.

وی همچنین با اشاره به لزوم توجه به راه‌اندازی تصفیه خانه شمال اصفهان ابراز داشت: تنها با این روش است که می‌توان فضای سبز شمال اصفهان را نجات داد.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به لزوم اجرایی نمودن مجموعه 170 هکتاری خدماتی کشوری به عنوان قطب خدماتی استان اصفهان طبق مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی ابراز داشت: همچنین پیگیری اجرایی کردن پروژه محرک توسعه اقتصادی امری لازم و ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه هتل ها از جمله هتل هما، هتل 5 ستاره با 500 اطاق با توجه به مصوبه کارگروه زیربنا و تایید شده سازمان میراث فرهنگی از جمله پروژه‌های محرک توسعه اقتصادی است، اضافه کرد: عملیاتی نمودن پروژه مشارکتی شهرک مبل که می‌تواند به عنوان قطب اقتصادی در کارآفرینی در شمال غرب اصفهان احداث شود، ضرورت دارد.

داودی با اشاره به لزوم پیگیری عملیاتی کردن پروژه شهربازی بزرگ و شهرک تفریحی مشارکتی با بنیاد جانبازان، تصریح کرد: تداوم سیاست جلوگیری از ساخت و ساز بی رویه در حاشیه شهر و خلاف سازی بسیار مهم است.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۸۴۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها

فرارو- طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن سرانجام بعد از کش‌وقوس‌های فراوان در شورای نگهبان به تصویب رسید. دولت هدف خود را تقویت بازار خریدوفروش اعلام کرده و معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌هایی را برای دستیابی به این هدف در دستور کار قرار داده است.

به گزارش فرارو؛ طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن در سال قبل در مجلس مطرح شد و در آخر با تلاش کمیسیون عمران مجلس و همکاری وزارت راه و شهرسازی به مرحله تدوین رسید. کارشناسان می‌گویند سقف قانونی مجاز برای افزایش سالانه اجاره‌بهای مسکن در شهر‌ها و استان‌های کشور بر مبنای نرخ تورم عمومی از جمله بخش‌های مهم این طرح است. بر این اساس، در شهر‌هایی که تورم عمومی سالانه در آن‌ها از ۳۰ درصد بیشتر است، وزارت راه و شهرسازی نسبت به تعیین سقف مجاز برای افزایش اجاره‌‌بها اقدام می‌کند که رشد مجاز بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد نرخ تورم است؛ بنابراین اگر فرض بگیریم نرخ تورم یک شهر ۵۰ درصد است، رشد مجاز اجاره در آن بین ۲۵ تا ۵۰ درصد تعیین خواهد شد.

تعیین سقف برای اجاره‌ بها؛ رکن مهم طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن برای تقویت بازار اجاره، معافیت‌های مالیاتی و مشوق‌های قانونی را برای موجران در نظر گرفته است. صاحب خانه‌هایی که سقف تعیین شده برای اجاره‌بها را رعایت کنند، آنطور که مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی گفته معافیت تبصره ۱۱ شامل حالشان خواهند شد. البته او از جزئیات این معافیت مالیاتی چیزی نگفته است.

تعیین سقف برای اجاره‌بها، مطلب جدیدی نیست و کارشناسان نسبت به آن واکنش‌های بعضا متفاوتی را در پیش گرفته‌اند. براساس گزارش‌های منتشر شده، برخی کارشناسان تعیین سقف مجاز برای اجاره ملک را عاملی می‌دانند که دیگر قیمت پِرت به مستاجران تحمیل نمی‌شود.

عده‌ دیگری می‌گویند اگر برای مثال سقف ۲۵ درصدی در بعضی از شهر‌ها تعیین شود، این افزایش به دیگر شهر‌ها هم سرایت می‌کند. همانطور که مشاهدات میدانی نشان می‌دهند که سقف اجاره‌بها عملا در سال‌های اخیر رعایت نشده و بالاتر از ۲۰ تا ۲۵ درصد بوده است.
بیت‌ا... ستاریان- کارشناس بازار مسکن هم تعیین سقف برای اجاره بها را نوعی فرافکنی خوانده و در این باره به خبرآنلاین گفته است: «این سیاست یک جنبه فرافکنی دارد و اصلا قابل اجرا نیست چراکه وارد معامله دو شخص حقیقی می‌شوید که به طور قانونی نباید دخالتی در آن صورت گیرد. از طرفی این سیاست محاکم را شلوغ می‌کند و هزاران دعاوی بر سر این سیاست ایجاد شده است.»

به همین دلیل در کنار این موضوع، اهل فن اصرار دارند که اگر هدف دولت بهبود شرایط بازار است، پس باید تمامی بخش‌های قانون اجرا شوند. نظارت بر بازار، شناسایی واحد‌های خالی، اخذ مالیات از مالکان واحد‌های خالی، ارائه مشوق‌های مالیاتی به مالکانی که سقف اجاره را رعایت می‌کنند، از جمله این موارد هستند.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن اگر قرار است به کمک مستاجران بیاید، علاوه بر تعیین سقف که شرط لازم برای کنترل بازار مسکن است، به قول کارشناسان باید الزامات دیگری را هم رعایت کند. یکی از کارشناسان در این بخش، مسکن عمومی را پیشنهاد می‌کند. این یعنی بخش عمومی باید وارد مسکن‌سازی شود تا مالک درصدی از خانه‌ها باشد و اینگونه به کنترل بازار مسکن کمک کند.

جزئیات طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن چه می‌گوید؟

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن که قرار است به بخشی از مشکلات بازار اجاره، زمین و مسکن پایان دهد و اجاره‌نشینی را آسان کند، بر چه نقاط دیگری تاکید دارد.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن به دنبال تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری‌ها برای شناسایی خانه‌های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت‌های فرسوده شهری و ساخت خانه‌های ارزان‌قیمت برای اشخاص بی‌بضاعت است.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن همچنین مواردی از قبیل الزام تمامی دستگاه‌های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات مورد نیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش‌بینی ضمانت‌های اجرایی برای درج نکردن اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان را مورد تاکید قرار داده است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده، تقویت سامانه ملی املاک و اسکان جهت شناسایی خانه‌های خالی، همچنین تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قرارداد‌ها از دیگر موارد این طرح است.

طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن برنامه‌ای هم برای حمایت مستاجران در نظر دارد و آن هم پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن با توجه به تورم در سال جدید است.

دیگر خبرها

  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز تمدید شد
  • مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار تمدید شد
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات بازار ارز
  • تمدید مصوبه کمیته مداخلات ارزی بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارزی
  • انعقاد تفاهم‌نامه بین شهردار اصفهان و مدیرعامل بانک شهر برای توسعه همکاری‌ها
  • وعده‌های مالیاتی برای رام کردن اسب سرکش اجاره‌بها
  • ۵ کتاب شهدای شهرستان بهارستان رونمایی شد
  • کف و سقف قیمت مسکن و اجاره تعیین می‌شود
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • سیر تا پیاز طرح ساماندهی بازار زمین و مسکن