Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران تاکید کرد:«اولین کار قبل از تشکیل کابینه دولت دوازدهم این است که یک عزم و اراده به‌وجود آید که ما نیاز به جراحی در اقتصاد کشور داریم و با مُسکن‌ها و تصمیمات یک‌ساله و دو ساله نمی‌توانیم اقتصاد کشور را اصلاح و سالم کنیم.»

محسن جلال‌پور در گفت‌وگویی با اشاره به عملکرد اقتصادی دولت یازدهم و اولویت‌های دولت دوازدهم، اظهار داشت:«من اگر بخواهم راجع به عملکرد اقتصادی دولت یازدهم صحبت کنم، باید از دو بعد زمان و مطلب به بررسی موضوع بپردازم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین ، وی افزود:«از بعد زمان، باید 4 سال عمر دولت را به سه دوره زمانی تقسیم کرد؛ کوتاه‌مدت (سه‌ماه اول)، میان‌مدت (دو ساله اول) و بلندمدت (دوره چهار ساله).» رییس سابق اتاق بازرگانی ایران با بیان این‌که من اعتقاد دارم در کوتاه‌مدت یعنی سه‌ماهه، دولت یازدهم عملکرد، تصمیمات و برنامه‌ریزی خوبی برای اقتصاد کشور داشت، تصریح کرد:«شما آن روزها را به خاطر دارید که کشور مشکل جدی در حوزه‌های مختلف اقتصادی داشت؛ مشکلات جدی در حمل‌ونقل، تحریم، تورم و... .»

جلال‌پور عنوان کرد:«من فکر می‌کنم نباید از کنار این موضوع به‌راحتی بگذریم که دولت یازدهم بسیاری از مشکلات اقتصادی را مدیریت کرد و با وجود این‌که برخی از مسایل همچون کالاهای استراتژیک و نیازهای مردم به سمت بحران می‌رفت، اما آرامش به کشور بازگشت.»

وی با اشاره به عملکرد دولت در دو سال اول، متذکر شد:«در دو سال اول دولت یازدهم نیز من نمره حد وسط را به دولت می‌دهم. فکر می‌کنم دولت در زمینه اقتصادی به این سمت حرکت کرد که عرصه بین‌الملل را برای اقتصاد ایران باز کند و عملا به جای این‌که اقتصاد ایرا در یک فضای محصور، بسته و گلخانه‌ای باشد، به فضای بین‌المللی وصل شود و در نهایت خیلی از گره‌ها توسط این جریان باز شود.»

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران ادامه داد:«به نظرم دولت در این زمینه نیز موفق بود؛ ضمن این‌که در همان دو سال اول برخی از امور در مسایل اقتصادی به صورت علمی و کارشناسی مدیریت شد. یعنی همزمان با مذاکرات برجام، کنترل تورم اقدامی بسیار اثربخش بود. از سوی دیگر، با وجود تحریم‌ها، کشور در یک فضای آرامش و تورم قابل دفاع می‌رفت.»

چرا نتوانستیم میوه برجام را برداشت کنیم؟

جلال‌پور در ادامه گفت:«اما در این‌که بعد از برجام دولت چه کرد و برنامه 4 ساله و در نهایت برنامه‌ریزی‌ای که باید برای دولت‌های بعدی داشته باشد، من نمره قبولی را به دولت یازدهم نمی‌دهم؛ البته در نمره‌ای که عنوان می‌کنم، همه کم‌کاری و قصور به گردن دولت هم نیست.»

وی توضیح داد:«عدم همکاری، عدم باور و هماهنگی، سنگ‌اندازی‌ها و کارشکنی‌های جدی‌ای که بعد از برجام اتفاق افتاد، باعث شد میوه برجام را که هزینه زیادی بابت آن داده بودیم و سال‌ها بابت آن سختی دیده بودیم، برداشت نکنیم. در نتیجه یک نمره پایین را در مسایل اقتصادی برای دولت به‌وجود آورد؛ هر چند من اعتقاد دارم در این زمینه کمترین تقصیر را دولت داشت.»

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران عنوان کرد:«از قدیم گفته‌اند سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه مثل آهویی می‌ماند که از بوی خطر هم فرار می‌کند. میوه برجام می‌توانست این باشد که از عرصه بین‌الملل برای ارتباطات بین‌الملل و سرمایه‌گذاری مشترک استفاده کنیم.»

جلال‌پور افزود:«بزرگ‌ترین تقصیر دولت در این زمینه این بود که وزارتخانه‌های مربوطه در کل نهاد دولت را آماده برای جذب سرمایه‌گذاری و استفاده از برجام نکرد. عمدتا به جای این‌که مجموعه‌های دولتی به بهبود فضای کسب‌وکار و رفع قوانین مزاحم بپردازند و رتبه ایران را بالا ببرند، به مسایلی پرداختند که از این فضا برای خودشان استفاده کنند.»

وی تصریح کرد:»در دو سال پایانی دولت و برنامه‌ریزی برای دولت بعد، باید دولت یازدهم پایه‌ای برای دولت دوازدهم و دولت‌های بعد می‌گذاشت. امروز دولت دوازدهم در حالی روی کار آمده که هیچ استراتژی، کار مدون و برنامه‌ای دولت یازدهم برای او نگذاشته است.»

جلوی تصمیمات ضد و نقیض گرفته شد

رییس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اظهار داشت:«در بعد موضوعی و این‌که در چه زمینه‌هایی دولت موفق بود، باید بگویم دولت یازدهم در برخی موارد موفقیت‌های غیرقابل انتظاری داشت؛ مثل کنترل تورم. ما واقعا تصور نمی‌کردیم که در پایان دولت نرخ تورم زیر 10 درصد باشد که در دو سال دوم پایان دولت یازدهم تورم تک‌رقمی شد و این کار بزرگی بود.»

جلال‌پور افزود:«ایجاد آرامش در بازار، کار کارشناسی در خصوص مصوبات و جلوگیری از تصمیمات خلق‌الساعه و تصمیمات ضد و نقیض، کارهای مثبتی بود که دولت یازدهم انجام داد. اگرچه در برخی زمینه‌ها ناموفق بود. برای مثال، ما نتوانستیم رونق را در دولت یازدهم تجربه کنیم و نیز در بحث بهبود فضای کسب‌وکار و ارتقای رتبه کشور نتیجه نگرفتیم.»

وی با اشاره به برنامه و اولویت‌های دولت دوازدهم، عنوان کرد:«من فکر می‌کنم اولین کار قبل از تشکیل دولت دوازدهم و حتی قبل از تشکیل کابینه است. دولت دوازدهم و شخص رییس‌جمهور باید این عزم و اراده را در دولت داشته باشند که ما نیاز به یک جراحی در اقتصاد کشور داریم و با مسکن‌ها و تصمیمات یک‌ساله و دو ساله نمی‌توانیم اقتصاد کشور را اصلاح و سالم کنیم.»

رییس سابق اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد:«اول از همه، عزم رییس‌جمهور برای تغییر اساسی در ریل اقتصادی کشور و حرکت به سمت توسعه بخش خصوصی و کم کردن حضور دولت و شرکت‌های دولتی در اقتصاد است.» وی خاطرنشان کرد:«با این دیدگاه، در مرحله دوم باید یک تیم اقتصادی هم‌نظر و هماهنگ تشکیل شوند. ما متاسفانه در دولت یازدهم شاهد بودیم که تیم‌اقتصادی هم‌گرایی لازم را نداشتند.»

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۹۲۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رباینده دختر نوجوان در تهران دستگیر شد

سردار علی ولیپور گودرزی، رئیس پلیس آگاهی تهران بزرگ، گفت: اواسط فروردین ماه امسال خانواده‌ای در جنوب تهران با مراجعه به اداره یازدهم پلیس آگاهی اظهار داشتند که دختر ۱۶ ساله‌شان توسط فردی ربوده شده است. آدم‌ربا با تماس تلفنی و تهدید به قتل، خواستار دریافت ۱۰۰ میلیارد ریال پول برای آزادی دخترشان شده است. رئیس پلیس آگاهی پایتخت افزود: پس از ثبت شکایت خیلی زود تیمی از کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی تجزیه و تحلیل‌های اطلاعاتی را برای آزادی گروگان آغاز کردند. این مقام ارشد انتظامی عنوان کرد: تیم جنایی در نخستین گام با اقدامات کارآگاهی اطلاعاتی هویت صاحب خط تلفنی که با تهدید به قتل، درخواست ۱۰۰ میلیارد ریال پول کرده بود را شناسایی کردند و متوجه شدند که او حدوداً ۲۵ ساله است و به تازگی از استان‌های غربی کشور به تهران آمده و در جنوب تهران زندگی می‌کند. وی متذکر شد: کارآگاهان پلیس آگاهی در ادامه راهی مخفیگاه موردنظر شدند و پس از تعقیب و مراقبت چند دقیقه‌ای آدم‌ربا را طی یک عملیات ضربتی به دام انداختند و دختر نوجوان را آزاد کردند.

سردار گودرزی ابراز داشت: متهم در جریان تحقیقات ابتدایی در اظهارات ضد و نقیضی منکر آدم‌ربایی شد و ادعا کرد که با دختر نوجوان در فضای مجازی آشنا شده و همه این تماس‌ها برای دریافت پول صحنه‌سازی شده بود. این مقام ارشد انتظامی عنوان کرد: با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضائی، متهم برای روشن شدن زوایای پنهان پرونده در اختیار اداره یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت و تحقیقات درباره ادعا‌های مطرح شده از سوی مرد جوان ادامه دارد.

منبع: ایران آنلاین

tags # اخبار حوادث سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • ادغام شرکت‌های کوچک نفتی و فولادی جهشی در اقتصاد کشور است
  • ۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • رباینده دختر نوجوان در تهران دستگیر شد
  • وزیر اقتصاد: رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • آحاد مردم در نظارت و مدیریت اقتصادی مشارکت خواهند داشت
  • رشد اقتصادی سال ۱۴۰۲ یکی از باکیفیت‌ترین رشدهای اخیر ایران است
  • انتقاد یک نماینده مجلس از ناکارآمدی وزرای رئیسی /جا داشت وزرای بیشتری استیضاح می شدند / در مجلس با دولت رودربایستی‌هایی داشتیم