Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-01@23:32:07 GMT

آموزش و پرورش و ضرورت خروج از بلاتکلیفی

تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۵۳۷۲۸

آموزش و پرورش و ضرورت خروج از بلاتکلیفی

جامعه>آسیب‌ها - عبدالرسول عمادی

چند روز پیش با آقای دکتر دانش وزیر محترم آموزش و پرورش صحبت می کردم و گله داشتم که ما انتظار داشتیم وزارت چند ماهه ایشان در دولت یازدهم مقدمه ای باشد برای چهار سال وزارت در دولت دوازدهم و ایشان نباید پیش از موعد اعلام کناره گیری می کردند و به ویژه خیلی قبل از این که لیست کابینه جدید به مجلس معرفی شود اعلام عدم حضور در دولت می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آقای دانش می گفت علت کناره گیری من این بود که احساس کردم نه در دولت و نه درمجلس اراده ای برای کمک به اصلاحات در آموزش و پرورش وجود ندارد و ادامه کار من بیهوده است. ایشان البته نگفتند که کدام برنامه ایشان با مقاومت جدی دولت یا مجلس مواجه شده است. من اما معتقدم که مشکلات آموزش و پرورش از ناحیه دولت یا مجلس نیست. مشکلات آموزش و پرورش از ضعف نگرش و نبود نگاه راهبردی و نگرش جامع اصلاحی در خود آموزش و پرورش و نبود فضای وحدت و همدلی و بسط روحیه واگرایی در آموزش و پرورش است و در این واپاشی و واگرایی نیز وزرای سابق را از مقصران اصلی می دانم.

واقعیت این است که وزرای آموزش و پرورش تیم منسجم ندارند و هماهنگی لازم را در سازمان خود فراهم نمی کنند و بیش از آن که با مدیران و معاونان خود در پیشبرد امور کار کنند آنها را به حال خود رها می کنند و وقتشان را صرف امور خارج از ساختار وزارت خانه می کنند و بخش های متنوع وزارت خانه چون جزایری رها و متروک به حال خود باقی می مانند.

وزرا معاونان خود را تنها در جلسه رسمی شورای معاونان می بینند و این برای هماهنگی و همدلی درون وزارت خانه اصلا کفایت نمی کند. آنها بیش از آن که به تدوین برنامه و اجرای راهبرد معین بپردازند درگیر در حواشی می شوند و وقت را برای انجام کارهای حاشیه ای و بی ربط به ماموریت دستگاه تلف می کنند.

وقتی صحبت از تیم وزارت می کنم یعنی وقتی مثلا تیم آقای دانش وارد وزارتخانه می شود باید بداند که اکنون در هریک از حوزه های وزارتخانه وضع چگونه است و باید چگونه بشود؟ ایشان باید برنامه اصلاحی خود برای هر حوزه را با همکاری معاون و همکاران آن معاونت قطعی و نهایی کند و بر اجرای آن نظارت کند. وضع در سازمان ها و مراکز وابسته و در استانها در چه وضعی است؟ چه کاری می خواهد در طی یک سال یا دوسال یا حداکثر چهار سال که بیشترین زمان ماندگاری یک وزیر در این وزارتخانه است برای بهبود این وضع انجام شود؟ تقریبا اطلاع ندارد. این امر به معنای این است که حوزه ها مجبورند آتش به اختیار عمل کنند و ای بسا که روی هم آتش بگشایند و هر چه لت و پار شود از نیروهای خودی باشد!

آموزش و پرورش اساسی ترین دستگاه این کشور است و وزیرش در دولت یازدهم در نیمه پایانی راه رها شده وزیر دیگری آمده است و او هم غزل خداحافظی را خوانده است و آمدن وزیر جدید هم در هاله ای از ابهام است. وقتی که وزرای خارجه، نفت، کشاورزی، کشور و...در مقام خود ابقا می شوند یعنی آن وزارتخانه ها باثبات هستند یعنی امکان کار و برنامه ریزی در آن وزارتخانه ها وجود دارد و یعنی آنها جزو اولویت های کشور هستند و چه وضعی بی ریخت تر از اوضاعی که اکنون بر وزارت بزرگ آموزش و پرورش حاکم است؟

اگر وزیر کشاورزی برای دو دوره می ماند وزیر آموزش و پرورش باید برای پنج دوره ثابت بماند. او برای کشور کشت های فصلی و سالانه می کند و این کشت های ده ساله یا دهها ساله.

از سوی دیگر هر نهادی به شکلی در امور آموزش و پرورش مداخلات مخل می کند و آموزش و پرورشی که هر کس از سویی درآن دخالت می کند و هر روز قصه ای برایش ساز می شود چه انتظاری دارید؟ در جبین این کشتی نور رستگار نیست.

دیروز فعالان ستاد فرهنگیان دکتر روحانی نشستی برگزار کردند برای بررسی موضع فعالان ستاد در مورد گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش. یکی از دوستان منتقد که بیانی روشن و صریح دارند در مخالفت با گزینه پیشنهادی دولت طوری سخن گفتند که گویا ما در وضع ایده آلی برای معرفی وزیر آموزش و پرورش هستیم و دولت می توانسته مورد بهتری را بیابد و معرفی کند و این کار را نکرده است. دولت برای معرفی وزیر آموزش و پرورش سه راه در پیش رو داشت یکی معرفی آقای نجفی بود که مورد خاص و ویژه ای است و به هر دلیلی امکان معرفی ایشان فراهم نشد. یکی معرفی شخصیتی علمی و دانشگاهی بود که با توجه به حجم عظیم عملیات در آموزش و پرورش عملا امکان شناخت و تسلط بر اوضاع در کوتاه مدت برای چنین آدمی فراهم نمی شد و فرصت ها هدر می رفت. سوم معرفی کسی از مدیران فعلی آموزش و پرورش بود. تقریبا قاطبه آشنایان با آموزش و پرورش با این گزینه سوم همدلی دارند. اکنون یکی از همین مدیران توسط رئیس جمهور معرفی شده است.

رسمی هم افتاده که تا نام کسی از درون آموزش و پرورش مطرح می شود همانها که می گویند چرا از میان یک میلیون معلم کسی را برای وزارت انتخاب نمی کنند و کوس حمایت از جامعه فرهنگیانسر می دهند راه می افتند برای تخریب گزینه معرفی شده.ظاهرا خوشایند و بدآیند ما بیش از آن که جنبه استدلالی و منطقی داشته باشد جنبه روانی دارد.آتش های تندی که علیه افراد در فضای مجازی و حقیقی به پا می شود بیش از آن که متکی بر اسناد متقن و استدلال های متین باشد بر مبنای کلی گویی های غیر قابل اثبات است.

برای این که در وضع فعلی کسی را برای وزارت آموزش و پرورش بپذیریم به نظر من سلامت اخلاقی و رفتاری و فهم موضوع تعلیم و تربیت و شناخت کافی از ساز و کارهای عملی و ساختار و بافتار آموزش و پرورش کفایت می کند. مته بر خشخاش گذاشتن و رد و طرد هر گزینه ای با اندک بهانه به سردرگمی بیش از پیش در وضع بغرنج آموزش و پرورش منجر می شود.

هر کس می خواهد کمکی به آموزش و پرورش کند با گزینه پیشنهادی دولت همراهی کند و در طی مسیر هم با انتقاد و تذکر و توجه به مسائل آموزش و پرورش و با یاری و مساعدت وزیر در جهت بهبود وضع بکوشد. موافقت با گزینه پیشنهادی دولت از سویی کمک به ثبات وضعیت دولت و کشور است و نشان همراهی و کمک به دولت است به ویژه اگر دلایل محکمی برای مخالفت وجود نداشته باشد. اگر گزینه معرفی شده فسادی در جنبه ای از جوانب داسته باشد باید خیلی محکم ایستاد و مخالفت کرد و چنین مخالفتی کمک به دولت و کشور است اما اگر حتی قائل به ضعف گزینه معرفی شده باشیم مگر ضعف را جز با کمک و تقویت می توان برطرف کرد و کدام گزینه ای در عالم هست که قوت مطلق باشد همیشه ضعف هست و همیشه هم ضعف ها با همدلی و همکاری قابل رفع شدن هستند.

برای آدمی چون من البته نوشتن در حمایت از فرد پیشنهاد شده شائبه دغدغه حفظ موقعیت شخصی را در اذهان ایجاد می کند ولی این مهم نیست و مهم این است که آنها که از وضع آموزش و پرورش اطلاع دارند نباید سکوت کنند. ما باید برای بهبود وضع آموزش و پرورش تلاش کنیم و اولین گام در این فرآیند خارج شدن از سردرگمی و بلا تکلیفی و روشن شدن وضعیت وزیر آموزش و پرورش است.

47234

کلید واژه‌ها : وزارت آموزش و پرورش - معلم - معلمان -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۳۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...

وزیر آموزش و پرورش گفت: دولت سیزدهم مرگ سند۲۰۳۰ را رسماً رقم زد، هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند۲۰۳۰ اعتقاد داشتند چرا که این سند به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود.

رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش امشب ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در برنامه صف اول شبکه خبر ضمن تبریک روز معلم گفت: در مدارس ما محیط زبان آموزی شکل نمی‌گیرد و تفاوت موسسه با مدرسه هم همین است که در موسسه‌ها محیط زبان آموزی شکل می‌گیرد و بچه‌ها می‌توانند با هم حرف بزنند، اما زمانی که ۲ ساعت در هفته زبان یاد می‌گیرند که قطره چکانی است.

وزیر آموزش و پرورش افزود: دولت سیزدهم دو اتفاق را رقم زد نخست اینکه مرگ سند ۲۰۳۰ را رسماً اجرا کرد چرا که هنوز هم بودند کسانی که در بدنه دولت به سند ۲۰۳۰ اعتقاد داشتند.

وی ادامه داد: سند ۲۰۳۰ به عنوان یک رویکرد در دولت پیشین وجود و در وزارت آموزش و پرورش دفتر داشت و حتی ردیف بودجه برای آن تخصیص داده شده بود، در حالی که برای سند تحول بنیادین بودجه نداشتیم.

وی ادامه داد: واقعیت این است که همین امروز هم من نمی‌توانم با جرات بگویم که سند ۲۰۳۰ به طور کامل از بین رفته است چرا که ممکن است در وزارت آموزش و پرورش کسانی باشند که به این سند اعتقاد داشته باشند.

مراد صحرایی بیان کرد: ۲۰۳۰ یک سند تحول آموزشی بود که از بیرون کشور به ما دیکته شده بود و تقریباً تمامی بند‌های این سند نگران کننده بود که البته حرف‌های خوبی هم در این سند بود، اما دو حرف در ۲۰۳۰ مد نظر بود اینکه چرا زمانی که خودمان سند تحول داریم از بیرون کمک بگیریم و نکته دیگر این بود که برخی از موارد آن با فرهنگ ما سازگاری نداشت به عنوان مثال ما می‌گوییم عدالت جنسیتی و آن‌ها برابری جنسیتی می‌گویند.

وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: تمرکز جوهره استراتژیست و این دولت بر سند تحول بنیادین متمرکز شد.

وی افزود: مسئله بعدی این است که این دولت بهار سند تحول را رقم زد که به گواه افرادی که این سند را می‌شناسند بی‌سابقه است این سند یک منظومه کامل است و دنبال وقوع حیات طیبه است و یک پیکره یکپارچه منسجم دارد و نظریه تعلیم و تربیتی ماست و هر روز باید اجرا شود.

مراد صحرایی گفت: سند به این مهمی باید نقشه راه داشته باشد تا تمامی آن در کشور اجرا شود و همچنین رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که این سند نقشه نیاز دارد تا دقیق بگوید ما به کجا می‌رویم و همچنین قابل اندازه گیری باشد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: زمانی که کل سند به طور کامل اجرا شود می‌توانیم شاهد نتایج آن باشیم و خوشبختانه این نقشه در دولت سیزدهم نوشته شد.

وی تاکید کرد: پیشتر در سال‌های ۹۳ و ۹۷ هم این نقشه‌ها در آموزش و پرورش نوشته شده بودند، اما متاسفانه این نقشه‌ها از داخل اتاق وزیر و وزارتخانه بیرون نرفته بودند و دلایل آن هم دو دسته بودند یک سری از دلایل درونی و یک سری از دلایل بیرونی.

مراد صحرایی ادامه داد: دلیل درونی این بود که به نقطه تمرکز تبدیل نشده بود، چرا که یک رقیب «سند ۲۰۳۰» در کنار آن بود و نمی‌گذاشت این برنامه دیده شود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: در اجرای این سند یک ائتلاف ملی برای اعتلای تعلیم و تربیت نیاز است اساساً آموزش و پرورش محور اجرای سند است نه مجری تمام آن.

دیگر خبرها

  • جذب بیش از صد و پنج هزار معلم جدید
  • وزیر آموزش‌وپرورش: مرگ سند ۲۰۳۰ در این دولت رقم خورد، اما...
  • آزمون استخدامی وزارت آموزش و پرورش در ۱۱ نقطه فارس برگزار می‌شود
  • سبک زندگی ایرانی اسلامی باید ترویج شود/لزوم معرفی دختران موفق کرد
  • افزایش ۲ برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان | همه معلمان رتبه‌بندی می‌شوند مگر اینکه...
  • جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • احداث ۵ دهکده جامع ورزشی/ جذب نخبگان در دانشگاه فرهنگیان
  • پاداش وزارت آموزش و پرورش به معلمان به مناسبت روز معلم
  • معلمان نمونه کردستان معرفی شدند
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت