Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز؛ فقط چند ساعت تا رونمایی از لیست پیشنهادی وزرای کابینه دولت دوازدهم به مجلس باقی مانده بود که خبری مبنی بر حضور کرباسیان در دولت دوازدهم با عنوان مرد شماره یک اقتصاد کشور دست به دست شد.حتی شنیده شد رئیس جمهور از وزیر پیشنهادی خواسته بود برای حضور در مراسم هفتم پدرش به زادگاهش بازنگردد تا معادلات دولت در پایتخت حل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این از نهاوندیان به عنوان گزینه جدی دولت برای وزارت اقتصاد نام برده می شد یعنی همان فردی که در حلقه اول و نزدیک به رئیس جمهور، دل امثال صادق زیباکلام را در ایام انتخابات خون کرده بود. شاید همین اظهارنظرها و البته پیش بینی ها از ذائقه نمایندگان ملت باعث شد که دولت در دقیقه ی 90 با چرخش 180 درجه ای مسعود کرباسیان را به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی کند. اما در این میان اغلب کارشناسان و حتی برخی از نمایندگان مجلس، از عدم حضور طیب نیا در دولت دوازدهم شوکه شدند و طیب نیا را ناجی مناسبی برای اقتصاد کشور در چهار سال دوم دولت اعتدال می دیدند.

در همین رابطه"جهانبخش محبی نیا" در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز گفت: کرباسیان در مقایسه با برخی از گزینه هایی که مطرح بود دارای روحیه دوندگی بیشتری است و نیرویی است که می تواند برای بخش های مربوط به بانک، بیمه، خزانه، جذب سرمایه گذاری خارجی، مالیات و گمرک برنامه هایی منطبق با سیاست کشور را طراحی و مدیریت کند. البته باید از یک تیم اقتصادخوان و اقتصاد بلد به عنوان مجمع مشورتی استفاده کند و در بدنه ی وزارت اقتصاد آن ها را وارد کند.

او در ادامه افزود: احتمال می دادم که آقای کرباسیان پیشنهاد شود و انتظارش را داشتم. دوستان دیگری که مطرح بودند دارای سابقه علمی اما فاقد دوندگی بودند و حوصله ی ورود به بدنه ی اقتصاد برای احیای بخش های فوق را نداشتند. هم چنین در دل اقتصاد عملی از لحاظ مدیریتی سابقه ی حضور نداشتند. البته اگر دولت محترم می توانست کسی را معرفی کند که توانایی های علمی و اجرایی شان حالت ترکیبی پیدا می کرد چه بسا بهتر می شد.

محبی نیا ادامه داد در بین افرادی که مطرح بودند علاقه ی کرباسیان به احیای اقتصاد کشور و زیر ساخت های اقتصادی بیشتر بود که نهادسازی ارگان های اقتصادی را دارای صلاحیت کند.

نایب ریئس کمیسیون برنامه و بودجه ی مجلس گفت: فکر می کنم کرباسیان برای رای اعتماد آوردن مشکلی نداشته باشد. البته که آقای طیب نیا اگر می ماند خیلی بهتر بود. طیب نیا از لحاظ علمی، عالم ترین شخصیت اقتصادی هیأت دولت بود. وزیر پیشین نیرویی دانشگاهی بود که دیدگاه های اقتصادیش را بدون واهمه و ترس مطرح می کرد. البته ای کاش بیشتر می توانستیم شاهد تحول و دگرگونی از سوی او باشیم. محبی نیا افزود: گویا طیب نیا خودش نخواست تا در دولت دوازدهم باشد و و اگر می توانست بماند مطمئنا شرایط بهتر می شد.

در همین خصوص، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی روز قبل از ارائه لیست ابراز امیدواری کرده بود که رئیس جمهور امشب برای حضور طیب نیا در کابینه دوازدهم اقدام کند.

در همین رابطه مسعود پزشکیان با اشاره به معرفی وزرای کابینه دولت دوازدهم به مجلس و چینش تیم اقتصادی کابینه، اظهار داشت: تیم اقتصادی دولت جدید تغییر چندانی نکرده است و نه تنها تیم اقتصادی دولت جدید قوی‌تر نشده، بلکه یک ظرفیت و مهره خوب به اسم طیب‌نیا را نیز از دست داد، چراکه طیب‌نیا فردی باتجربه بود و کرباسیان نیز که به جای او معرفی شده، یکی از معاونان طیب‌نیا بوده و اینکه چه اتفاقی افتاده که طیب‌نیا برداشته شده و آقای کرباسیان آمده و چه برنامه‌ای برای این وزارتخانه دارد، مشخص نیست.

نایب رییس مجلس افزود: طیب‌نیا از لحاظ علمی و تجربه کاری در سطح بالایی بود و دولت باید توضیح دهد که چگونه او برداشته شده و یکی از معاونانش در سمت وزارت امور اقتصادی و دارایی دولت دوازدهم به مجلس معرفی شده است.

باید دید نبود شخصیت ممتاز علم اقتصاد ایران که رتبه یک کنکورهای ارشد و دکترا را کسب کرده بود چقدر در دولت آتی حس می شود. طیب نیا وزیری بود که با 274 رای رکورد رای اعتماد را شکست و دولت را با تورم بالای 40 درصد تحویل گرفت و توانست تا حدود زیادی افسار این ماجرا را در دست بگیرد.

اما در رابطه با گزینه روی میز مجلس باید گفت، سوابق کاری کرباسیان نشان می‌دهد او از سال ۶۱ تاکنون در سمت‌های مختلفی از جمله معاون اقتصادی و بازرگانی وزارت صنایع سنگین، معاون طرح و برنامه وزارت بازرگانی، معاون بازرگانی خارجی وزارت بازرگانی، معاون بازرگانی وزارت نفت، معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی و رئیس‌کل گمرک حضور داشته است اما آیا می توان جای خالی طیب نیا برای دولت را پر کند؟

او در سال‌های ۸۴ تا ۸۸ معاون خدمات شهری شهرداری تهران بوده و پس از آن نیز در دولت یازدهم به‌عنوان معاون وزیر و رئیس‌کل گمرک به فعالیت پرداخت.

کرباسیان در ۴ سال دولت یازدهم توانست سامانه جامع گمرک را طراحی و راه‌اندازی کند که این سامانه کارکرد تأثیرگذاری برای برخورد با قاچاق، فساد داشته و به ارتقای شفافیت و سلامت در نظام تجارت خارجی کمک کرده است.

یکی از شاخصه‌ها و ویژگی‌های فردی کرباسیان، مدیریت اجرایی توانمند او بوده است که با همت و تلاش‌های مجدانه سامانه‌ای را که پیش از آن در چشم‌انداز ۱۰ ساله گمرک طراحی شده بود، در عرض کمتر از ۴ سال به تکامل خوبی برساند.

پیش بینی ها نشان می دهد مسعود کرباسیان برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی ماموریتی غیرممکن در پیش نخواهد داشت اما وقتی رئیس و نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بر این باورند که طیب نیا برای علاج اقتصاد ایران طبیب بهتری بود، باید دید آیا مردم نیز دیر یا زود به این نتیجه خواهند رسید و دلشان برای استاد تنگ می شود؟

403

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۵۶۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانش‌بنیان ها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژی ها دوبال عملیات صادق بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سالانه روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری پیش از ظهر امروز در محل این معاونت برگزار شد.

وی در این نشست به سوالات خبرنگاران رسانه های مختلف در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، تسهیلات معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به اکوسیستم فناوری و نوآوری پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا درخصوص حضور شرکت‌های دانش بنیان در بورس گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی با بیان اینکه شرکت‌هایی که وارد بورس می‌شوند سوابقی دارند، گفت: این شرکت‌ها باید امنیت داشته باشند و بحث جدی فنی دارند که وارد بورس شده اند، گفت: این شرکت‌ها امید به رشد و افزایش سرمایه مردم را دارند، اما هیچ لزومی ندارد که شرکتی برای ورود به بورس مورد تایید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری قرار بگیرد

وی ادامه داد: برای شرکت‌هایی که مسائلی مستقیما با ابعاد حکمرانی داشته و داده‌های کلان مردم را در اختیار دارند و بحث امینت ملی مطرح می‌شود را توسط کارگروهی در معاونت ارزیابی می‌کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور ادامه داد:به همین دلیل این کارگروه وضعیت شرکت‌های متقاضی برای ورود به بورس را بررسی می‌کند تا داده‌های مردم و سرمایه گذاری‌های آنان را حفظ کند.

دهقانی فیروزآبادی با بیان اینکه خوشبختانه ایجاد بازار تخصصی در بورس و شاخص‌های ویژه نماد دانش بنیان تعریف شد، گفت: بناست که تا پایان سال حضور دانش بنیان‌ها در بازار بورس رشد صد درصدی خواهند داشت.

وی در بخش دیگری از سخن خود به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: عملیات وعده صادق دو بال داشت؛ علم و فناوری و شجاعت و تدبیر در استفاده از علم و فناوری دوبال وعده صادق بود.

ادامه دارد...

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند