Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- داروهای مسکن می توانند با خطرات و عوارض جانبی بسیاری همراه باشند.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، اگر نگاهی به جعبه کمک های اولیه یا محل نگهداری داروهای خود بیندازید، احتمالا حداقل یک نوع داروی مسکن بی نیاز از نسخه پزشک در آن یافت می شود. این داروها سریع‌ترین راه برای تسکین درد محسوب می شوند، این گونه نیست؟ اما آیا آنها بهترین راه حل هستند؟

پر استفاده‌ترین مسکن های بی نیاز از نسخه پزشک داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، مانند ایبوپروفن و ناپروکسن، به همراه استامینوفن، یک داروی ضد درد که برای تسکین درد یا کاهش تب استفاده می شود، هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانند بسیاری افراد دیگر، شما نیز هنگامی که دچار سردرد یا کمردرد شده اید، احتمالا در مصرف این قبیل مسکن ها تامل نمی کنید. از آنجایی که این داروها تسکین سریع درد را در پی دارند و افراد بسیاری از آنها استفاده می کنند، احتمالا فکر می کنید که داروهایی کامل امن هستند.

اما در واقعیت، داروهای مسکن می توانند با خطرات و عوارض جانبی بسیاری همراه باشند. خطر این عوارض جانبی در افرادی که روزانه و به مدت طولانی از این داروها استفاده می کنند و همچنین برای آنهایی که داروهای تجویزی مصرف می کنند، بالاتر است.

بانوان باردار یا آنهایی که در تلاش برای باردار شدن هستند نباید هیچ دارویی، از جمله داروهای مسکن بی نیاز از تجویز پزشک، را بدون مشورن با پزشک خود مصرف کنند.

در ادامه با برخی خطرات مصرف داروهای مسکن بی نیاز از تجویز پزشک بیشتر آشنا می شویم.

نارسایی کلیوی

مطالعات بسیاری پیوند مصرف بیش از اندازه داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی با مشکلات کلیوی را تایید کرده اند.

با مصرف مداوم ایبوپروفن یا ناپروکسن، برخی افراد ممکن است حتی با نارسایی کلیوی مواجه شوند. با این وجود، این شرایط بیشتر در افرادی رخ می دهد که دارای عوامل خطر آفرین دیگر مانند دیابت یا فشار خون بالا نیز هستند.

تداخل با داروهای ضد افسردگی

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می توانند اثربخشی برخی داروهای ضد افسردگی که به نام مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) شناخته می شوند را کاهش دهند.

افزون بر این، مصرف همزمان داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی با داروهای ضد افسردگی می تواند خطرناک باشد. به عنوان مثال، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف این داروها به همراه هم خطر خونریزی درون جمجمه ای را افزایش دهد. خونریزی درون جمجمه ای می تواند به آسیب مغزی دائمی یا مرگ منجر شود.

اثر رقیق کنندگی خون

ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین همگی دارای اثر رقیق کنندگی خون هستند. این مساله برای بیشتر مردم مساله ای ایجاد نمی کند، اما می تواند برای افرادی که داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنند، مشکل آفرین باشد. رقیق شدن بیش از اندازه خون می تواند خطر خونریزی را افزایش دهد.

اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید، از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی استفاده نکنید. در عوض، به منظور تسکین سردرد یا یک درد عضلانی یا مفصلی از استامینوفن استفاده کنید.

اختلال در عملکرد کبد

آسیب کبدی یک خطر شایع در صورت مصرف داروهای مسکن بی نیاز از تجویز پزشک بدون مشورت با یک پزشک است.

از داروهای مختلف بی نیاز از تجویز پزشک، عمدتا آسپرین و استامینوفن می توانند موجب آسیب دیدن کبد شوند. این شرایط به واسطه سمیت ذاتی و اغلب با دریافت دوزهای بالا پیوند خورده است.

در بیشتر موارد، آسیب کبدی مرتبط با داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی به یک دلیل ایمونولوژیک اشاره دارد. همچنین، برخی موارد با متابولیت های سمی برخی داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مرتبط بوده اند.

مشکلات معده

ایبوپروفن و ناپروکسن در شرایطی که می توانند بر عملکرد کبد تاثیرگذار باشند، برای معده نیز خوب نیستند. حتی آسپرین نیز برای سلامت معده بد است.

مواد شیمیایی موجود در بدن که درد را تقویت می کنند، نقشی کلیدی در محافظت از دیواره داخلی معده و روده ها نیز ایفا می کنند. هنگامی که یک داروی مسکن این مواد شیمیایی را مسدود می کند، دستگاه گوارش نسبت به آسیب اسیدهای معده آسیب پذیرتر می شود.

در حقیقت، استفاده بیش از اندازه از این داروهای مسکن می تواند به دیواره داخلی معده آسیب رسانده یا آن را تحریک کند. این شرایط نیز می تواند موجب از دست رفتن خون از ناحیه تحریک شده، معده درد و در برخی موارد شکل گیری زخم های معده شود.

افرادی که دارای زخم معده هستند باید نسبت به مصرف داروهای مسکن بسیار محتاط باشند.

نارسایی قلبی

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی با خطر افزایش یافته نارسایی قلبی نیز مرتبط هستند.

گزینه های دیگر برای تسکین درد

با توجه به عوارض جانبی داروهای مسکن رایج، بهتر است هر زمان که با سردرد یا معده درد مواجه می شوید، پیش از مصرف مسکن اندکی تامل کنید. جایگزین هایی کارآمد و امن برای تسکین درد وجود دارند که با عوارض جانبی نیز همراه نیستند.

کمپرس یخ می تواند به طور موثر تورم و درد ناشی از شرایط مختلف، از ضربه خوردن سر تا پیچ خوردگی قوزک پا، را کاهش دهد.

یک کمپرس داغ می تواند درد ناشی از آرتریت و دیگر مشکلات عضلانی و مفصلی را کاهش دهد.

فعالیت جسمانی منظم نیز در پیشگیری و همچنین کاهش درد موثر است.

افراد بسیاری برای بهره‌مندی از زندگی بدون درد انجام یوگا یا مدیتیشن را در دستور کار خود قرار می دهند.

تکنیک هایی مانند طب سوزنی یا طب فشاری نیز تا حد زیادی در تسکین درد موثر هستند.

حتی رژیم غذایی شما می تواند تفاوت های چشمگیری ایجاد کند. مواد غذایی و ادویه های ضد درد مانند دارچین، زردچوبه، سیر، زنجبیل، پیاز و آناناس را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

منبع: عصرایران

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۵۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این غذاها را با هم نخورید!

بدن برای تامین انرژی خود نیازمند مواد غذایی از گروه‌های مختلف است، اما نکته بسیار مهم داشتن دانش ترکیب این مواد غذایی هنگام مصرف است تا بدن با حجم و سنگینی زیاد مواد غذایی مختلف درگیر نشده و هضم آن آسان باشد.

به گزارش فارس، مواد غذایی مختلف هر کدام دارای خاصیتهای غذایی است که تامین کننده بخشی از ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن هستند.در این میان برای استفاده بهتر از خواص مواد غذایی دانستن اینکه کدام مواد غذایی را با کدام مواد دیگر مصرف کنیم یا نکنیم بسیار حائز اهمیت است.

بعضی غذاها را نباید با هم ترکیب کرد نه تنها به این خاطر که طعم خوبی بدست نمی‌آید بلکه به این دلیل که در کنار هم می‌توانند مضر باشند. 

در این گزارش قصد داریم به معرفی بعضی از غذاهایی که نباید با هم خورد بپردازیم و همین طور توضیح دهیم که چرا نباید این کار را کنید و چطور می‌تواند برایتان خطرناک باشد.

تداخل دو غذای پر پروتئین

گروهی از غذاهایی که نباید با هم خورد شامل موادی هستند که از ترکیبات مشابهی تشکیل شده‌اند. مثلاً همانطور که گفته می‌شود نباید نان را با برنج خورد؛ زیرا هر دو سرشار از کربوهیدرات هستند و می‌توانند کالری دریافتی را به میزان زیادی افزایش دهند، خوردن غذاهای پر پروتئین نیز فکر خوبی نیست. 

تداخل غذایی شیر و مرکبات

دو گروه از غذاهای ناسازگار دیگر، ترکیب شیر و مرکبات است. شما معمولاً در یک لیوان شیر خود آب پرتقال نمی‌ریزید اما ممکن است شیر و آب پرتقال را هر دو در یک وعده‌ی صبحانه مصرف کنید. متاسفانه شیر و مرکبات در لیست غذاهایی که نباید با هم خورد قرار دارند. شیر در کنار مرکبات در معده منعقد می‌شود و از این رو زمان بیشتری برای هضم آن طول می‌کشد.

هضم طولانی مساوی است با احساس سوزش و گرما در معده و همچنین تولید نفخ فراوان. شیر را جدا و میوه‌ها را جدا و در وعده‌های دور از هم مصرف کنید تا گوارش بهتری داشته باشید و از همه‌ی مواد مغذی بهره‌مند شوید. (درمورد درمان نفخ شکم نوزاد در این مقاله بیشتر بخوانید) این ترکیب در مورد ماست، پنیر و دیگر لبنیات نیز تا حدودی صدق می‌کند. 

آیا شیر و موز را باهم می‌توان خورد؟

شیرموز یکی از نوشیدنی‌های بسیار محبوب است و کمتر کسی ست که بداند آنها نیز جزو غذاهایی که نباید با هم خورده شود هستند. 

علت آن نیز این است که ترکیب این دو ماده هضم طولانی دارد و منجر به درد معده می‌شود. 

اگر به هر حال به این ترکیب علاقه دارید، می‌توانید از کمی پودر دارچین یا جوز هندی در این نوشیدنی استفاده کنید که روند هضم در معده را سرعت می‌بخشد. در مورد طرز تهیه انواع نوشیدنی با شیر در این مقاله بیشتر بخوانید.

خوردن میوه و غذا باهم

گروه دیگری از مواد غذایی که نباید با هم خورد شامل غذاهایی هستند که زمان هضم متفاوتی دارند. مثلاً فکر کنید بلافاصله بعد از یک وعده‌ی سنگین غذایی مخصوصاً شام، شروع به خوردن میوه می‌کنید. 

میوه در حالت عادی هضم سریعی دارد و بلافاصله از معده خارج می‌شود اما وعده‌هایی غذایی ما حاوی مواد سنگین‌تری مانند پروتئین هستند که هضم طولانی‌تری دارد که هضم آن بیشتر طول می‌کشد. 

مادامی که وعده‌ی غذایی هضم نشود، میوه نیز در معده‌ی شما می‌ماند و شروع به تخمیر می‌کند. تخمیر غذا در معده منجر به درد و نفخ می‌شود. بنابراین بین مصرف این دو وعده حتماً یک فاصله‌ی زمانی معقول را در نظر بگیرید.

غذاهای حاوی پنیر و نوشیدنی‌های سرد

بسیاری از افراد ترکیب پیتزا و فست‌فودها با نوشیدنی‌های خنکی مانند نوشابه را یک ترکیب بهشتی می‌دانند اما کمتر کسی ست که بداند آنها جزو غذاهایی کهنباید با هم خورده شوند قرار دارند. خوردن پنیر و نوشیدنی سرد، جذب مواد مغذی را دچار مشکل می‌کند؛ بنابراین در معده درد و ناراحتی و به اصطلاح سنگینی حس خواهید کرد. به همین دلیل است که بعد از خوردن همچنین ترکیبی حس سنگینی و دل درد دارید. 

خوردن پنیر و لوبیا

پنیر و لوبیا نیز از غذاهایی که نباید با هم خورد هستند. بیشتر ما می‌دانیم که حبوبات غذاهای نفاخی هستند که تولید گاز می‌کنند که باعث دل درد می‌شود. ما چیزی که کمتر کسی از ما می‌داند این است که پنیر نیز یکی غذای نفاخ است. 

وقتی این دو ماده را با هم مصرف می‌کنید نفخ زیادی در معده ایجاد می‌شود که منجر به درد و ناراحتی می‌شود. بنابراین مصرف حبوبات و لبنیات نیز ممنوع است. متاسفانه این ترکیب در بعضی غذاها مانند غذاهای مکزیکی بسیار رایج است که باید از آن دوری شود.

غذاهای غنی از آهن و کافئین

کافئین مانع از جذب آهن می‌شود. این موضوع هم در مورد چای و هم قهوه صدق می‌کند. متأسفانه خوردن پلی فنل‌ها و تانن‌های موجود در چای و اسید کلروژنیک موجود در قهوه می‌توانند جذب آهن را کاهش دهند. 

این موضوع به طور ویژه برای افرادی که مصرف آهن برایشان واجب است می‌تواند مشکل ساز باشد مانند زنان در سن قاعدگی و بارداری. بعد از خوردن یک وعده‌ی غنی از آهن مانند یک کاسه عدسی، حداقل دو ساعت صبر کنید و بعد یک نوشیدنی کافئین‌دار بنوشید.

برعکس این موضوع در مورد ویتامین C و آهن صدق می‌کند. اینها از غذاهایی که باید حتماً با هم خورده شوند هستند. زیرا می‌توانند به جذب یکدیگر کمک کنند. 
خوردن ماست با میوه؛  میوه‌ها گزینه‌ی نامناسبی برای مصرف با ماست هستند. ماست حاوی مقدار زیادی باکتری است که روی قند موجود در میوه‌ها اثر می‌گذارد. 

این منجر به تولید سموم، بروز علائم سرماخوردگی و آلرژی می‌شود. بنابراین از خوردن انواع ماست میوه‌ای خودداری کنید. همچنین ترکیب ماست و خیار نیز یک ترکیب سرد است که می‌تواند منجر به دل درد شود. 

خوردن گوجه فرنگی و پاستا؛ هیچ پاستایی بدون گوجه فرنگی، سس پنیری یا گوشت چرخ کرده کامل نیست. با این حال، همه‌ این‌ها به سیستم گوارش شما آسیب می‌زند. 

گوجه فرنگی دارای اسیدهایی است که آنزیم موجود در ماکارونی نشاسته‌ای را تضعیف می‌کند و خاصیت پنیر را خنثی می‌کند. گوشت و کربوهیدرات نیز ترکیب بد دیگری هستند که هضم این غذا را بسیار دشوار می‌کند.

غذاهایی که با خربزه نباید خورد؟ 

از مخلوط کردن هندوانه، خربزه، طالبی و عسل با سایر میوه‌ها خودداری کنید. به طور کلی سعی کنید برای هضم بهتر میوه‌های اسیدی مانند گریپ فروت و توت فرنگی یا غذاهای کم اسیدی مانند سیب، انار و هلو را با میوه‌های شیرین مانند موز و کشمش مخلوط نکنید زیرا منجر به ناراحتی معده می‌شود.

ماهی را با چه چیزهایی نباید خورد؟ شیر، دوغ، عسل و دانه‌های جوانه را نباید با ماهی خورد.

عسل را با چه چیزهایی نباید خورد؟ بسیاری از شما در مورد خطرناک بودنِ ترکیب عسل و خربزه شنیده‌اید. با اینکه هیچ تحقیق علمی از خطرناک بودن این ترکیب پشتیبانی نمی‌کند با این حال بهتر است برای احتیاط بیشتر از مصرف آن خودداری کنید.

همچنین از خوردن عسل با غذاهای گرم یا استفاده از عسل در غذاهایی که باید حرارت داده شوند نیز خودداری کنید.

حلیم را با چه غذایی نباید خورد؟ حلیم حاوی گوشت است و از این رو نباید در کنار لبنیات یا دیگر غذاهای پروتئینی مصرف شود.

نوشیدن آب و غذا

بعضی مواد غذایی که نباید با هم خورده شوند، لزوماً غذاهای پیچیده‌ای نیستند. نوشیدن آب ساده با یک وعده‌ غذایی –هر غذایی- می‌تواند ترکیب مضری شود. این ترکیب از این جهت یک تداخل غذایی خطرناک است که آب منجر به رقیق شدن اسید معده می‌شود. 

وقتی این اتفاق بیفتد، هضم وعده‌ی غذایی دشوار می‌شود و معده باید تلاش بیشتری برای آن کند که می‌تواند منجر به درد و ناراحتی شدید شود. 

سیب زمینی سرخ کرده و برگر

در حالی که در بسیاری از فست‌ فودها، برگر و سیب زمینی با هم سرو می‌شوند اما نباید آنها را با هم مصرف کنید. این دو هر دو به صورت سرخ شده تهیه می‌شوند که در نتیجه مصرف همزمانشان می‌تواند سطح قند خون را پایین بیاورد. این موضوع منجر به بی‌حالی و خستگی بعد از مصرف غذا می‌شود.

خوردن آجیل و روغن زیتون

یکی از ترکیبات دیگری که می‌تواند برای معده ناراحت کننده باشد و حتی منجر به تهوع شود، ترکیب روغن زیتون و مغزهاست. حتماً زیتون‌های مغزدار را در بازار دیده‌اید. ترکیب زیتون و گردو و دیگر مغزها که در بازار به فروش می‌رسد یا در زیتون پرورده وجود دارد. متاسفانه ترکیب چربی زیتون و مغز در کنار هم تریب نامناسبی برای معده است که روند هضم را مختل می‌کند. از این رو آنها نیز از غذاهایی که نباید با هم خورد هستند.

نوشیدن آب میوه و غلات

برخی از ما ترکیب یک لیوان آب پرتقال با غلات صبحانه را در وعده‌ صبحگاهی استفاده می‌کنیم. حال آنکه آنها نیز از جمله غذاهایی هستند که نباید باهم خورده شوند.

چراکه اسید موجود در آب میوه می‌تواند بر فعالیت‌های آنزیمی تاثیر منفی گذاشته و مانع از تجزیه‌ کربوهیدرات‌ها شود؛ بنابراین نباید آنها را با هم مصرف کرد.

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد
  • بلایی که با خوردن ۴ استامینوفن سرتان می‌آید
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • بعد از ورزش بدن‌درد دارید؟ برای تسکین، این روش‌ها را امتحان کنید