Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-06@21:32:32 GMT

شاخص های سلامت در استان مطلوب نیست

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۳۶۸۷۹۴

شاخص های سلامت در استان مطلوب نیست

به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری ،قاسم جان بابایی در ششمین جلسه شورای برنامه‎ریزی و توسعه مازندران با مهم برشمردن سلامت دهان و دندان ، اظهار داشت: با توجه به مهم بودن بهداشت دهان و دندان در دولت تدبیر و امید تعداد دندانپزشکی در کشور دو برابر ارتقاء یافته است.

وی افزود: معیار ارزیابی سلامت در هر کشوری بهداشت دهان و دندان است این در حالی است که در کشور ما شاخص های دهان و دندان ارتقاء پیدا نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام این خبر و مهم برشمردن بهداشت دهان و دندان از تفاهم نامه این دانشگاه با آموزش و پرورش خبر داد و گفت: با استقرار 50 یونیت سیاردندانپزشکی در مدارس استان بیش از 400 هزار دانش آموز از خدمات دندانپزشکی بهره مند شدند.

وی با اعلام اینکه بیش از 120 هزار دندان آسیاب دانش آموزان مدارس پر شده است ، افزود: با اجرای طرح سلامت دهان و دندان ، دانش آموزان تحت پوشش اقدامات پیشگیرانه تحت عنوان طرح ملی سلامت دهان و دندان قرار گرفتند که با اجرایی شدن این طرح میزان کسیدن دندان کم و جرم گیری و ترمیم بیشتر شده است.

جان بابایی همچنین از اقدام مهم وزارت بهداشت در تأمین و توزیع کلینیک سیار دندانپزشکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور برای ارائه خدمات سلامت دهان در نقاط محروم خبر داد و افزود: این خدمات نشان از فعالیت های مثبت و خدمات موثر دولت تدبیر و امید در کشور است.

وی به ارتقای شاخص سلامت با مشارکت دستگاه های دیگر استان تاکید کرد و ادامه داد: برنامه جامع استان یک سند بالادستی در جغرافیای استان است که لازم است تا همه رده های سنی در این گروه لحاظ شوند.

وی از سرطان بویژه سرطان روده بزرگ به عنوان شایع ترین بیماری در مازندران نام برد و افزود : در حالی سرطان دومین علت شایع برای مرگ و میر در مازندران محسوب می شود که 50 درصد از این بیماری با رعایت مراقبت های بهداشتی و آگاهی از سلامت فردی قابل پیشگیری است.

جان بابایی تغذیه نامناسب، اضافه وزن و چاقی ، مصرف بی رویه نمک، قند و چربی را مهمترین علت شیوع بیماری ها از جمله سرطان اعلام کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران مهمترین بیماری های شایع درمازندران را پس از سرطان، فشارخون و دیابت کنترل نشده و اضافه وزن دانست و گفت : طبق بررسی 50 درصد از مرگ و میر در این استان ناشی از فشارخون بالا و دیابت کنترل نشده، کم تحرکی و چاقی است.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر مراکز بهداشتی با تجهیزات استاندارداحداث شده است، افزود: با غربال گری صورت گرفته در این مراکز تعداد بیماران دیابتی و فشار خون بالا شناسایی شده به بیش از سه برابر رسیده است.

جان بابایی به بروز سرطان پستان در مازندران اشاره کرد و گفت: این نوع بیماری به دلیل عوامل محیطی، فاصله بین فرزندان، ازدواج دیر هنگام ، محیط جغرافیایی و... اتفاق می افتد و هیچگونه عامل ژنتیکی ندارد و بیشتر آین نوع سرطان قابل پیشگیری است.

وی عدم استفاده از سبزیجات و میوه ها و مصرف کم آن را عامل بیماری سرطان دانست و گفت: مصرف حداقل 5 وعده میوه و سبزی در روز نقش بسزایی در کاهش احتمال بروز سرطان روده دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تاکید بر مطلب فوق ، ادامه داد: این در حالیست که مصرف سیگار و قلیان در جمعیت روستایی بویژه شهری رو به افزایش است.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر با صنعت و معدن و جهاد کشاورزی همکاری خوبی در رابطه با ساماندهی سموم داشته‌ایم، بر لزوم تعریف و تدوین یک سند که تمام سازمان‌های مرتبط با سلامت در یک تراز قرار گیرند، تأکید کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه از نظر قانونی نیز تدوین این سند، هماهنگ با ابلاغ سیا ست‌های کلی رهبری است، افزود: سلامت ابعاد مختلفی همچون جسمی، روانی، روحی و اجتماعی دارد و سند جامع سلامت استان بر اساس جغرافیای استانی تدوین شود که هدف آن ارتقا عادلانه شاخص‌های سلامت استان است که در آن حقوق همه افراد باید لحاظ شود.

جان بابایی به مشارکت های اجتماعی و مردمی برای ارتقاء سطح آگاهی بهداشتی مردم با مشارکت برخی از دستگاه هایی اجرایی در طرح جامع سلامت تاکید کرد و افزود: مشارکت همه دستگاه ها در ارتقای طرح جامع سلامت تاثیر گذار است.

وی افزود: می طلبد تا با هماهنگی دستگاههای سلامت محور از افزایش این نوع بیماری ها در استان جلوگیری کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۶۸۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهرا سید معلمی، اظهار داشت: هدف از این پویش اطلاع رسانی و آموزش در خصوص اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در سلامت همه جانبه و سلامت عمومی افراد است. بین سلامت دهان ودندان و سلامت جسمی رابطه مشخصی وجود دارد و برخی از بیماری های دهان و دندان می تواند تاثیراتی در بیماری های دیگر داشته باشند و همینطور برخی بیماری های جسمی نیز می تواند برای دهان ودندان مشکلاتی ایجاد کند.

وی با بیان این که مصرف دخانیات (سیگار، قلیان و سیگار الکترونیکی) از مهم ‌ترین عوامل در ایجاد سرطان دهان بوده و سلامت مغز و قلب با سلامت دهان و دندان در ارتباط است، افزود: بیماری های شدید لثه و دیابت رابطه دو طرفه دارند و هر کدام از آن ها می تواند باعث تشدید بیماری دیگر شود، بنابراین توجه به سلامت دهان و دندان بسیار مهم است. البته خونریزی لثه‌ها در مسواک زدن نباید باعث ترک مسواک زدن شود.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که این پویش در روز اول به عنوان «دهان دریچه سلامت» به ارتباط این بیماری ها می پردازد و توجه مردم را به سلامت دهان و دندان معطوف و متمرکز می کند، ادامه داد: در روز دوم نیز شعار «سلامت دهان و دندان؛ سلامت کودک» را خواهیم داشت.

دکتر سیدمعلمی اضافه کرد: در این روز با حضور در مدارس و آموزش به دانش آموزان و معاینات دهان و دندان بچه ها، افزایش آگاهی نسبت به سلامت دهان و دندان را در مدارس و دانش آموزان انجام می شود تا اگر یک دانش آموز به اقدامات بهداشتی، درمانی نیاز داشت به مراکز جامع سلامت جهت دریافت خدمت معرفی شود.

وی بیان کرد: در روز سوم پویش هدف ما بر اهمیت دادن به سلامت دهان و دندان از دیدگاه نهادهای مردمی و سایر نهادهای دولتی متمرکز خواهد بود. در این روز به تبیین نقش سایر نهادها و افراد در بحث سلامت دهان ودندان پرداخته می شود که چه کمک هایی می توانند در این زمینه ایفا کنند. در کل هدف پویش سلامت دهان و دندان، آگاهی بخشی و حساس سازی مردم، جامعه و مسئولان در رابطه با اهمیت سلامت دهان و دندان است.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت در پایان با بیان این که خدمات اساسی و مهم دندانپزشکی در مراکز بهداشت برای همگان در دسترس است، گفت: خدمت رایگان دندانپزشکی در مراکز بهداشت در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر به افراد ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در تبریز
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان کودک
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • آغاز پویش ملی سلامت دهان و دندان در استان یزد
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • پویش سلامت دهان و دندان در لرستان اجرا می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان