Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن گفت : در حوزه ترانزیت از ابتدای سال تاکنون رشد55 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته‌ایم. به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ ابراهیم محمدی امروز در نشست خبری با تأکید بر لزوم سوق دادن حمل بار از جاده به ریل، اظهار داشت: هر تن بار که از روی جاده به روی ریل هدایت می‌شود تا 810 ریال به اقتصاد کشور کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: سال گذشته 27.5میلیارد تن کیلومتر کالا توسط ریل جابه‌جا شد. امسال هدف‌گذاری جابه‌جایی کالا 43 میلیارد تن کیلومتر است. کاهش مصرف سوخت، کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی، توسعه همگون سرزمینی و آمایش سرزمینی از مزایای توسعه ریلی است.
محمدی اظهار داشت: تبعات اجتماعی سوانح رانندگی نظیر از دست رفتن سرپرست خانوار و مشکلات بعدی اقتصاد خانواده از معایب عدم توسعه ریلی عنوان می‌شود، در حالی‌که توسعه ریلی می‌تواند به شاخص‌های ملی کند و حتی امنیت ملی را ارتقا دهد.
معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن گفت : ترانزیت شاخص اساسی در بحث توسعه است، با عبور کالای کشورهای دیگر در ترانزیت درواقع ما در اقتصاد آن کشور شریک می‌شویم و این موجب می‌شود آن کشور هم در حفظ کالای خود کمک کند.
وی خاطر نشان کرد: ترانزیت ریلی در کشور امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل 55 درصد رشد داشت، ضمن آنکه از ابتدای امسال تاکنون 4 توافق‌نامه با کشورهای CIS داشته‌ایم.
وی با اشاره به مباحث مربوط به ترانزیت، گفت: ترانزیت شاخص اساسی در بحث توسعه است، با این کار ایران را در اقتصاد کشور دیگر شریک می‌کنیم و این مسئله باعث می شود که کشور هدف در حفط امنیت کالا کمک کند.
محمدی افزود: در کریدور جنوب ـ شمال نیز طی توافق با روسیه و قزاقستان نرخ را تا 50 درصد کاهش داده‌ایم تا متقاضی جذب شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: ترک‌ها برای توسعه قطار اسلام‌آباد ـ استانبول متعهد به تأمین بار برگشت شدند. همچنین ما نرخ حمل را در هر کانتینر کیلومتر بین ایران، قزاقستان و ترکمنستان یکسان کرده‌ایم.
معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن بابیان اینکه به دنبال توافق حمل ریلی200هزار تن آلومینیم تاجیکستان به ترکیه هستیم، گفت: رشد 55 درصدی ترانزیت امسال نسبت به پارسال از دلایل توسعه ریلی است؛ تا هفدهم مردادماه امسال 475هزار تن ترانزیت ریلی محقق شد که این رقم در مدت مشابه پارسال 29 هزار تن بود.
وی افزود: در سال قبل کلاً 1.2میلیون تن ترانزیت توسط راه‌آهن انجام شد که امسال احتمالاً تا 1.8 میلیون تن محقق می‌شود و به هدف‌گذاری3 میلیون تن در سال نزدیک می‌شویم.
محمدی تصریح کرد: در حمل بار داخلی تا امروز 12.5 درصد رشد داشته‌ایم و این رشد در تن کیلومتر 7 درصد بوده است که در بخش حمل مواد معدنی نسبت به سال قبل10 درصد رشد داشته‌ایم.
معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن بابیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان 100 درصد حمل گندم ریلی شده است، گفت: امسال حمل گندم توسط ریل افزایش یافت و به رقم333 هزار تن رسید و به‌زودی در قزوین نیز پایانه تخلیه گندم ریلی به بهره‌برداری می‌رسد.
وی افزود: پارسال 34میلیون تن از محصولات فولادی توسط جاده و 32 میلیون تن توسط ریل جابه‌جا شد که این حمل جاده‌ای در مسیر موازی با حمل ریلی انجام شده است.
محمدی بابیان اینکه از 31 مردادماه همه قطارهای باری در مسیر تعریف‌شده حرکت می‌کنند، گفت: از این تاریخ قطار بر اساس روت و مسیر تعیین‌شده حرکت خواهد کرد، 88 روت ثابت باری ـ برنامه‌ای در راه‌آهن داریم که مبدا و مقصد مشخص دارد.
معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن اظهار داشت: سال قبل همه واگن‌های با عمر بالای 45 سال از ناوگان مسافری کشور کنار گذاشته شد.
محمدی با یادآوری این‌که نشست های متعددی با اتاق‌های بازرگانی ایرانی داشته‌ایم، افزود: برای فعال کردن قطار آلماتی-پاکستان تلاش‌هایی صورت گرفت و قرار شده دومین جلسه این مسئله برای حل مشکلات بار و کانتینر در دستور کار قرار گیرد.
وی با بیان این‌که نرخ حمل کانتینر کیلومتر قزاقستان-ترکمنستان- ایران یکسان شده است، اظهار کرد: چینی‌ها ابتدا قیمت‌ها را قبول کردند اما در ادامه اعلام کردند که قیمت حمل بار در داخل کشور چین گرانتر است و باید کارهایی را انجام دهیم تا بتوانیم بار صادراتی را از طریق این مسیر ریلی (قزاقستان-ترکمنستان- ایران ) منتقل کنیم.
وی با بیان این که انتقال هر یک تن بار از جاده به ریل 80 تومان برای کشور سودآوری دارد، اظهار کرد: سال قبل ما در این حوزه 27 میلیارد تن – کیلومتر کالا جابجا کردیم که اگر این رقم در سال جاری به 43 میلیارد برسد می‌توان به راحتی چگونگی تاثیرگذاری مثبت ریل بر اقتصاد ایران را شناسایی کرد. در کنار آن افزایش امنیت و ایمنی، کاهش مصرف سوخت و حفظ محیط زیست از دیگر مسائلی است که ریل را نسبت به دیگر مسائل حمل و نقل برتری می‌دهد.
محمدی در پایان با اشاره به اقدامات ایران برای ورود به عرصه‌های جدید ترانزیتی، اظهار کرد: مقدمه چینی لازم برای صادرات ریلی نفت فراهم شده که می‌تواند در آینده نزدیک خبرهای خوش برای مردم داشته باشد. در کنار آن به دنبال آن هستیم که جا به جایی آلومینیوم از تاجیکستان به ترکیه با محوریت ریل ایران انجام گیرد که این موضوع نیز در آینده نتایج خود را نشان خواهد داد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۰۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاجعه در حمل و نقل ریلی یزد

نائب رئیس دفاتر خدمات مسافرتی یزد از حذف دوباره رام قطار سریع‌السیر تهران - یزد خبر داد.

محمدمهدی رجایی‌فرد امروز (۱۵ اردیبهشت ماه) در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: فاجعه‌ای بزرگ در حمل و نقل ریلی یزد رقم خورده که موجب گلایه بسیاری از ماست. از ایام شیوع کرونا، به هر بهانه‌ای بود چند قطار را از مسیر یزد حذف کردند و بعد از دو سال پیگیری استاندار، نمایندگان مجلس و بخش خصوصی و مسؤولان راه آهن یزد، این قطار سریع‌السیر به یزد آمد و قرار بود دو رام از این قطار به یزد بیاید؛ اما همین یک رام قطار افزوده‌شده نیز در دعوای بین راه آهن و یکی از شرکت‌ها، از یزد گرفته شد و هیچ اعتراض یا پیگیری از سوی مسؤولان انجام نشد.

او بیان کرد: ارکان اصلی راه‌آهن در کلان مسؤولیت‌های خود می‌داند که باید ۳۳ درصد بار کشور از یزد عبور کند و یک‌سوم درآمد راه‌آهن کشور از یزد است و مسیر یزد را صرفاً باری و درآمدی می‌دانند پس چرا باید به وظیفه اجتماعی خود در قبال مردم یزد عمل کنند و با این همه آلودگی ایجادشده حداقل چند قطار مسافرتی برای رفاه مردم و گردشگران در نظر بگیرند.

رجایی‌فرد با اشاره به این‌که احتمالاً به علت تردد قطارهای باری، قطار مسافرتی مسیر یزد حذف شده است، ادامه داد: این خواسته زیادی نبود که روزانه ۶۰۰ نفر ظرفیت از حمل و نقل ریلی یزد حذف شد، کجا هستند مسؤولان یزد که پاسخگو باشند در حالی که دو هفته است این قطار حذف شده است و همه قرار بود پیگیری کنند.

وی با اشاره به این‌که مدیران راه‌آهن وعده‌های زیادی دادند که به‌زودی مشکل حل می‌شود، گفت: دو هفته گذشته و هیچ‌کدام اقدامی نکرده‌اند. از سوی دیگر، شهرهایی مانند شیراز، اصفهان، کرمان و دیگر همجواران ما هر کدام روزانه چهار تا پنج قطار دارند و ما روزانه یک قطار ترنست که آن نیز حذف شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افزایش ۸۱ درصدی صادرات از پایانه مرزی بیله سوار
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • قربانیان سیل در کنیا به ۲۲۸ نفر افزایش یافت
  • گمرک پرویزخان رتبه نخست ترانزیت خارجی از مسیر ایران را کسب کرد
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • فاجعه در حمل و نقل ریلی یزد
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • «توسعه حمل و نقل ریلی - خاش» + فیلم
  • رشد ۴۷ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در فروردین