Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر پریسا ترابی در گفت و گو با ایسکانیوز با اشاره به وضعیت تغذیه جوانان به ویژه دانشجویان در کشور گفت:جوانان نیروهای فعال جامعه هستند، نیروهای پر انرژی، پویا، کارآمد که دارای ذهن فعال و سازنده برای ایده پردازی و برنامه ریزی اثربخش بر اقتصاد و پیشرفت جامعه هستند البته در این زمینه می توانند از تجارب گروه های سنی بالاتر نیز استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این نیروی انسانی پر ارزش باید در هر جامعه ای مورد توجه ویژه قرار گرفته و سرمایه گذاری لازم در ابعاد مختلف بر آن صورت گیرد. باید از توان بالقوه این گروه سنی با ایجاد بستر های مناسب و مساعد جهت پرورش و باروری افکار و ایده های سازنده آنان استفاده کرد.

مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: طبق بررسی سال 1392 وزارت علوم بر روی دانشجویان جدیدالورود در 74 دانشگاه کشور در مقاطع مختلف تحصیلی و در هر دو جنس، آمار زیر از وضعیت تغذیه و سلامت دانشجویان منتشر شده است می توان گفت بیش از 14 درصد دانشجویان اصلا سبزیجات مصرف نمی کنند و بیش از 35 درصد آنان یک بار در هفته سبزی مصرف می کنند این در حالی است که رورانه مصرف 3 تا 5 سهم سبزیجات توصیه می شود.

وی اضافه کرد:حدود 4 درصد دانشجویان اصلا میوه مصرف نمی کنند، این در حالی است که رورانه مصرف 2 تا 4 سهم میوه توصیه می شود.همچنین حدود 6 درصد از دانشجویان اصلا لبنیات مصرف نمی کنند و بیش از 24 درصد نیز در تمام روزهای هفته از لبنیات استفاده می کنند، این در حالی است که رورانه مصرف 2 تا 3 سهم لبنیات توصیه می شود.

دکتر ترابی افزود: بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته شیرینیجات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که حداقل مقدار مصرف انواع شیرینی توصیه می شود.

وی بیان کرد: همچنین این بررسی ها نشان می دهد که اکثریت دانشجویان(3/59 درصد) با توجه به توده بدنی از نظر وزن در شرایط متناسب قرار دارند و بیش از 17 درصد اضافه وزن دارند. حدود 5 درصد دانشجویان نیز چاق هستند (جمعا 22 درصد اضافه وزن و چاقی). همچنین 1 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته و بیش از 53 درصد یک بار در هفته از غذاهای آماده استفاده می کنند.

مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: حدود 5 درصد از دانشجویان اصلا صبحانه نمی خورند و 54 درصد نیز تمام روزهای هفته صبحانه مصرف می کنند همچنین بر اساس تحقیقات صورت گرفته بیش از 22 درصد از دانشجویان بیش از 4 ساعت در شبانه روز با ابزارهای کامپیوتری سر و کار دارند.

وی در زمینه اقدامات صورت گرفته در راستای بهبود تغذیه دانشجویان گفت: با توجه به آمار الگوی تغذیه دانشجویان به ویژه در دانشجویانی که دور از شهر و خانواده خود تحصیل می کنند و الگوی تغذیه نامناسب تری نسبت به دانشجویان درحال تحصیل در محل زندگی خانواده خود دارند،همچنین با توجه به روند رو به افزایش تمایل به مصرف غذاهای آماده که عمدتا پر چرب و پر نمک هستند، لزوم توجه به تغذیه و سلامت این قشر از جامعه به عنوان آینده سازان کشور بیش از پیش خودنمایی می کند.

دکتر ترابی اضافه کرد:خوشبختانه از سال گذشته همکاری نزدیکی مابین دفتر بهبود تغذیه با وزارت علوم، معاونت دانشجویی وزارت بهداشت، مرکز سلامت محیط و کار، اداره سلامت جوانان دفتر سلامت خانواده، جمعیت و مدارس ایجاد شده و پیشنهادات مثبت و سازنده ای که از سوی وزارت علوم درخصوص همکاری نزدیک در این زمینه مطرح شده است.

مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت: اقداماتی درجهت جمع آوری اطلاعات و نتایج مطالعات تغذیه جوانان به ویژه دانشجویان در محیط های دانشجویی و خوابگاهی صورت گرفته و بستری برای تصمیم گیری و برنامه ریزی برای ایجاد شرایط و تسهیلات مطلوب برای تغذیه این گروه ایجاد شده است.

وی افزود: از جمله اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته می توان به تهیه مجموعه آموزشی شامل ابعاد مختلف سلامت جوانان با تمرکز بر تغذیه سالم بویژه گروه های دانشجویی ، تدوین پیش نویس دستورالعمل غذای سالم در سلف های دانشجویی، خوابگاه ها و مراکز تهیه غذای دانشجویی و پیش بینی برگزاری همایش های توجیهی جهت حساس سازی، اطلاع رسانی و جلب مشارکت مسئولان تغذیه دانشجویان در دانشگاه های سراسر کشور اشاره کرد.

دکتر ترابی در پایان تاکید کرد: امید می رود با ایجاد دسترسی بهتر برای جوانان در اقشار مختلف جامعه و ارتقاء آگاهی های آنان، نسلی سالم، فعال و مولد داشته باشیم.

خبرنگار : نیوشا یعقوبی

701

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۹۳۲۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید

به گزارش خبرآنلاین؛ احمد اسماعیل زاده روز شنبه در ششمین روز از هفته پویش تغذیه سالم با محوریت افزایش مصرف لبنیات، با تاکید بر مصرف لبنیات برای بهبود سلامتی بدن، اظهار کرد: ماست یکی از محبوب ترین غذاهای تخمیری در جهان به خصوص در خانواده های ایرانی است و به دلیل مزه و فواید سلامتی از مقبولیت گسترده ای در مصرف کنندگان برخوردار است و می توان از آن در کنار غذای اصلی و یا به عنوان میان وعده در طول روز استفاده کرد.

سلامت نیوز در خبری نوشت:وی با بیان اینکه ماست منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین آ ، ویتامین ب ۲ و ویتامین ب ۱۲ به شمار می‌رود، افزود: ماست می تواند پروتئین های با ارزش بیولوژیکی بالا و اسیدهای چرب ضروری را نیز فراهم کند؛ بنابراین، ماست یک غذای مغذی و یک حامل پروبیوتیک عالی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماست از تخمیر و اسیدی شدن شیر توسط باکتری های زنده، معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس تولید می شوند، این فرآیند منجر به یک محصول لبنی با افزایش ماندگاری می شود.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت این باکتری ها منجر به افزایش فواید مغذی این ماده غذایی شده است، نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف ماست عملکرد سیستم ایمنی را از طریق وجود همین باکتری ها طی مکانیسم هایی در روده بهبود می بخشد، مواد فعال زیستی ماست با تعدیل میکروبیوتای روده، سد روده و ایمونوسیت‌ها در روده و سایر بافت‌ها بر سیستم ایمنی تأثیر می‌ گذارند.

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که افزایش مصرف ماست با کاهش نشانگرهای زیستی در گردش التهاب مزمن مرتبط است. همچنین نشان می دهند مصرف ماست می تواند از عفونت جلوگیری کند و بیماری های گوارشی را بهبود بخشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ماست های غنی شده با ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی تاثیرگذار هستند، گفت: ویتامین دی به دلیل پتانسیل آن برای پیشگیری از بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مناسب است، لذا توصیه می شود، در کنار وعده های غذایی خود ماست مصرف کنید تا به تقویت سیستم ایمنی خود و سلامت دستگاه گوارش کمک کنید.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903981

دیگر خبرها

  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • بررسی آخرین وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم