Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-28@20:15:43 GMT

پرونده قتل یک خانواده در دیوان عالی کشور

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۴۰۱۲۸۱

پرونده قتل یک خانواده در دیوان عالی کشور

به گزارش سرویس حوادث جام نیـوز، سه جوان که با انگیزه سرقت دست به قتل اعضای خانواده‌ای زده بودند، به قصاص، حبس و شلاق محکوم شدند. درحال‌حاضر، وکیل یکی از متهمان که کمترین محکومیت را دارد، درخواست اعاده دادرسی را مطرح کرده است.

اینجا هم، ‌هرچه در زدم کسی در را باز نکرد، بنابراین از دیوار بالا رفتم و هنگام جست‌وجوی خانه اجساد دختر، داماد و نوه‌ام را در وان حمام پیدا کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مأموران پس از ثبت اظهارات این مرد به بررسی صحنه قتل پرداختند و دیدند دهان مقتولان با پارچه و دست و پایشان نیز با کابل بسته شده است. پس از بررسی صحنه قتل و تصویربرداری از محل جرم، متخصصان پزشکی قانونی اجساد را معاینه کردند و در بررسی جسد پدر خانواده که مردی حدودا ٤٠ساله بود، بریدگی گردن و قطع عناصر حیاتی و عوارض ناشی از آن علت فوت تشخیص داده شد.

دومین قربانی پسر ١٧ساله خانواده به نام پرهام بود و علت مرگش فشار به عناصر حیاتی گردن و عوارض ناشی از آن تشخیص داده شد، اما چند بریدگی مشهود نیز در گردن و صورت او وجود داشت. سومین جسد هم مادر خانواده بود که کشیدن کیسه پلاستیکی روی سر و صورت و انسداد راه‌های تنفسی او و خفگی منجر به فوت او شده بود.

ساعت ١٣:٤٥ روز شنبه ١٧ مهرماه سال ٨٩، در تماس با کلانتری ١٤ گلسار رشت، قتل‌‌هایی در خانه شماره ١٣ خیابان ۱٦٦ ناحیه گلسار رشت اعلام شد و مأموران پس از حضور در محل با سه جسد در وان حمام خانه‌ روبه‌رو شدند. در تحقیقات اولیه، مشخص شد مقتولان اعضای یک خانواده هستند و اجساد را فردی به نام حسن کشف کرده است. او در تحقیقات اولیه به مأموران کلانتری گفت: روز گذشته، قرار بود دخترم و همسرش به خانه ما بیایند، اما هرچه منتظر شدیم، از آنها خبری نشد و به تماس‌های تلفنی هم جواب ندادند؛ نگرانی باعث شد به خانه‌شان بیایم.

اجساد پس از تحقیقات لازم به پزشکی قانونی انتقال یافت، اما با جمع‌بندی مدارک موجود در صحنه جنایت سر نخی از قاتل یا قاتلان به دست نیامد و تمهیدات بازپرسی و اقدامات پلیسی برای شناسایی و دستگیری هر مظنونی تا یک ماه و چند روز پس از کشف اجساد بدون نتیجه بود. با وجود این، پرونده روی میز کارآگاهان بود تا اینکه ٢٢ آبان‌ماه همان سال مأموران پاسگاه انتظامی لاکان به رئیس پلیس آگاهی رشت اعلام کردند ساعت ٤:٣٠ امروز چند نفر با یک دستگاه خودروی پیکان به پاسگاه آمدند و راننده خودرو با معرفی فردی به نام سجاد گفت، چند روز است با او دوست شده‌ام، ساعت ۲۲ دیشب در دروازه لاکان قرار داشتم و سجاد از من خواست چند فقره چک مسروقه را برایش وصول کنم.

بنابراین سجاد دستگیر شد و در بازجویی‌ها گفت چک‌های مسروقه در هنگام قتل از مقتولان سرقت شده ‌است. او ابتدا قسمتی از واقعیت را بیان کرد و در ادامه تمامی حقیقت را گفت و اعتراف کرد: با همدستی برادرم، سبحان و شایان، روز پنجشنبه ١٥ مهرماه به بهانه دوستی با پرهام وارد خانه آن خانواده شدیم و پس از بستن دست‌ها و پاهای مادر و فرزند منتظر آمدن پدر خانواده ماندیم.

وقتی پدر خانواده هم آمد، ابتدا او و بعد همسر و فرزندش را کشتیم و اجسادشان را داخل وام حمام گذاشتیم و نیمه‌شب با سرقت ١٦‌میلیون‌و ٨٠٠‌ هزار ریال موجودی کارت عابربانک و وجه نقد و کارت سوخت و سه دستگاه گوشی تلفن همراه و ٨٧ فقره چک، خانه مقتولان را ترک کردیم. متعاقب اعتراف سجاد، دو همدست دیگرش نیز دستگیر شدند و از آنها نیز درباره نحوه ورود به قربانگاه و نحوه قتل‌ها و سرقت اموال تحقیق شد که آنها اظهارات سجاد را تأیید کردند. در نهایت، معلوم شد برادرزاده پدر خانواده پیشنهاد سرقت و قتل را داده است.

این متهم که شایان نام دارد در بازجویی‌ها گفت: سجاد و سبحان دوستان من هستند. از نظر مالی مشکلات زیادی دارند، من خبر داشتم که عمویم، فرزاد، وضع مالی خوبی دارد، برای همین پیشنهاد سرقت را مطرح کردم و نقشه کشیدیم به خانه عمویم برویم. عصر روز حادثه ١٥ مهرماه سال ٨٩، من به خانه سجاد و سبحان که برادر هستند، رفتم. مدتی آنجا صحبت کردیم و سبحان برای خرید وسایل مورد نیاز از خانه بیرون رفت.

این متهم پس از تشریح نحوه ورود به خانه، درباره نحوه قتل عموی خود، فرزاد، گفت: «وقتی ما برای سرقت وارد شده بودیم، عمو فرزاد و زن عمو دائم صحبت می‌کردند، به همین دلیل سجاد به سبحان گفت، عمویم را از اتاق بیرون ببرد، سبحان عمویم را بلند کرد و به ‌طرف پذیرایی برد که عمو در حین خروج در را کشید و دست سبحان لای در‌گیر کرد و آسیب دید. بعد از آن، سجاد و سبحان او را داخل پذیرایی بردند، ولی سبحان تنها به اتاق برگشت و بعد از مدتی صدای سجاد و بعد هم صدای آب آمد. زن‌عمو پرسید صدای آب برای چیست؟ گمانم سجاد رفته بود فرزاد (عمویم) را خفه کند. بعد از ١٠ دقیقه، سجاد به من گفت برویم سراغ زن‌عمویت. من پای او را نگه داشتم و سجاد کیسه پلاستیکی را سر او کشید.

بعد سجاد گفت برویم سراغ پرهام و او را هم بکشیم، اما من گفتم او را نکشیم که سجاد گفت او همه چیز را دیده، پس باید او را هم بکشیم. قرار شد من دست و پای او را بگیرم و سجاد و سبحان سیم را دور گردنش بیندازند و خفه‌اش کنند. اما سجاد به من و سبحان گفت پرهام را شما باید بکشید. سبحان تکه‌ای سیم آورد، سیم را دور گردن پرهام انداخت و یک طرف آن را به من داد و طرف دیگر را خودش نگه داشت و گفت سیم را بکشیم.

در آن هنگام که سجاد از اتاق بیرون رفت و برگشت، پرسید تمام شد؟ سبحان گفت من انگشتم درد می‌کند و دیگر نمی‌توانم بکشم، به‌ همین دلیل سجاد آمد و سیم را گرفت و گفت شما او را نگه دارید. سپس خودش کار را تمام کرد. بعد هم اجساد را داخل وان انداختیم و قبل از خروج برای اطمینان از مرگ آنها چند ضربه با قلیان به آنها زدیم. حتی قتل عمویم را قبول ندارم، من چاقو زدم و گلویش را بریدم ولی تصور می‌کردم قبلا مرده است. سجاد به‌ من گفت عمویت را داخل آب خفه کردم، بعد از خفه‌کردن سجاد گفت برو ببر، من هم بریدم.

پس از تکمیل تحقیقات، کیفرخواست متهمان صادر شد و سه متهم با اتهامات سه فقره قتل عمد، شروع به قتل و معاونت در قتل عمدی و شرکت در سرقت ١٦‌میلیون‌و ٨٠٠‌ هزار ریال موجودی کارت عابربانک و وجه نقد و کارت سوخت و سه دستگاه گوشی تلفن همراه و ٨٧ فقره چک در شعبه دادگاه کیفری استان گیلان حاضر شدند که قضات در پایان با شنیدن کیفرخواست، تقاضای اولیای دم برای قصاص و دفاعیات متهمان به اتفاق آرا و با توجه به دلایل موجود در پرونده، سجاد و شایان را بزهکار و شایسته تحمیل عقوبت تشخیص دادند.

به‌این‌ترتیب، سجاد به سبب قتل پرهام و ساری، به دو بار قصاص نفس پس از پرداخت تفاضل دیه و به سبب معاونت در قتل فرزاد، به ١٠ سال حبس و به سبب شرکت در سرقت به تحمل ٧٤ ضربه شلاق و سه سال حبس و رد یک‌سوم بهای اموال مسروقه در حق اولیای دم محکوم کردند.

قضات همچنین متهم ردیف دوم را به سبب قتل عمدی فرزاد به یک‌بار قصاص نفس و به سبب دو فقره معاونت در قتل عمدی ساری و پرهام از طریق نگه‌داشتن آنها به دو بار حبس ابد و برای شرکت در سرقت به تحمل سه سال حبس تعزیری و ٧٤ ضربه شلاق و پرداخت یک‌سوم بهای اموال مسروقه محکوم کردند. همچنین، سبحان - متهم ردیف سوم - به حبس ابد به دلیل معاونت در قتل از طریق نگه‌داشتن پرهام، ١٠ سال حبس تعزیری از جهت معاونت در قتل عمدی ساری و فرزاد و سه سال حبس تعزیری و ٧٤ ضربه شلاق و رد یک‌سوم اموال مسروقه محکوم شد.

رأی صادرشده پس از ابلاغ با اعتراض متهمان در دیوان عالی کشور بررسی، اما عینا تأیید شد. درحال‌حاضر در جدیدترین اتفاق، وکیل سبحان تقاضای پذیرش درخواست اعاده دادرسی را نسبت به حکم قطعی محکومیت موکلش مطرح کرده است. او به سن موکلش که زمان وقوع جرم ١٦ سال و شش ماه و ١٠ روز بود، اشاره کرده و خواستار محاکمه دوباره او شده است تا این جوان به مجازاتی سبک‌تر از حبس ابد محکوم شود.

شرق

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۱۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری

به گزارش خبرگزاری مهر، عملکرد دیوان عدالت اداری در سال ۱۴۰۲ در حوزه‌های مختلف همراه با اهتمام در راستای تحقق اهداف پیشگیرانه بوده است که معاونت حقوقی، پیشگیری و پژوهش در جهت کاهش شکل‌گیری دعاوی و در نتیجه کاهش اطاله دادرسی، سلامت اداری در دستگاه‌های اجرایی کشور و اصلاح فرآیندهای اداری که در نهایت منجر به تسهیل و برقراری سلامت اداری می‌شود اقداماتی را برنامه‌ریزی و اجرا کرده است.

برگزاری ۶۵ جلسه در ۲۱ کارگروه تخصصی با دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های پر شکایت، تبیین و معرفی تبصره ۴ ماده ۱۶ قانون دیوان، رصد پرونده‌های کثیرالشاکی، پربسامد و پرتکرار، انتقال دانش قضائی دیوان به دستگاه‌های اجرایی، برگزاری نشست‌های تحلیل و آسیب‌شناسی با مراجع علمی و دانشگاهی برخی از اقدامات این معاونت است.

طبق داده‌های آماری در سال ۱۴۰۰ در مجموع ۱۷۵ هزار و ۱۱۲ پرونده در دیوان طرح شده بود که در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۱۷۰ هزار و ۷۷۶ پرونده رسیده و با ادامه تلاش مدیران و کارکنان خدوم دیوان این عدد در سال ۱۴۰۲ به ۱۶۵ هزار و ۷۷۴ پرونده رسیده است که نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۱ کاهش ۲.۴۸ درصدی و در سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری بوده‌ایم.

کد خبر 6089223

دیگر خبرها

  • ترکیه خواستار تشکیل پرونده دیوان کیفری بین‌المللی علیه اسرائیل شد
  • نظارت ویژه بر پرونده‌های اقتصادی در دستور کار است
  • تکریم بیشتر ارباب رجوع و پیگیری برنامه‌های نظارتی بر محاکم در اولویت دیوان عالی کشور
  • منتظری: کاهش زمان رسیدگی‌های قضایی مورد توجه قرار بگیرد
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی / مصاحبه با وکیل
  • حاشیه های حکم اعدام برای توماج صالحی
  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود