Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد زاده گفت: تمام تلاشم بر این است که مدیران نالایق بر اساس رابطه در شهرداری گماشته نشوند و برای این موضوع حتی اگر مجبور شوم به تنهایی عمل خواهم کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج،محرم محمد زاده یا همان محرم عمی آشنابرای مردم آذربایجان حالا به عنوان نماینده مردم تبریز در شورای شهر حاضر شده است تا به دغدغه‌‌های مردم رسیدگی کند، اینک بخش دومگفت‌وگوی آناج با منتخب شورای پنجمرا می‌خوانید:

آناج: نظرتان درباره عملکرد مدیران حاضر در شهرداری چیست؟

در حالت فعلی مشکلات قابل کتمان نیست و مدیران ما خلاقیت ندارند که اگر غیر از این بود، با ایده‌‌‌های تازه و خلاقانه خود خیری به شهرمان می‌‌‌رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر این برخی از افراد با رابطه و زد و بند روی کار آمده‌‌‌اند، ما در شهر با مشکلاتی روبرو هستیم که باید برای آنها راهکار ارائه شود و ارائه راهکارهای کارآمد نیز نیازمند خلاقیت است که باید مدیران از خود نشان بدهند. وگرنه چاره کار این نیست که وقتی کسی طرحی یا ایده‌‌ای مطرح می‌‌کند، به او هجوم ببریم و بخواهیم تخریبش کنیم.

درحال حاضر در مجموعه شهرداری بی انگیزگی ایجاد شده و کسانی که فرد مورد نظرشان در شورا رای نیاورده ، کلا از کار دست کشیده‌‌اند و تنها کسانی که از این وضعیت متضرر هستند، مردم می‌‌باشندو ما می‌‌خواهیم چنین مدیرانیکنار گذاشته شوند با این حال مدیرانی هم که بر اساس لیاقت و قابلیتشان در این مسئولیت قرار گرفته‌‌اند، همچنان دارند تلاش می‌‌کنند و ابقایشان در دوره پنجم نیز شایسته است.

در حال حاضر شهرداری به اصلاحاتی نیاز دارد که از جمله آنها ساده کردن قوانین است، مدیری که بر سرکار می‌‌آید باید چنان کارآمد باشد که بتواند چگونگی رفع مشکلات مردم را تشخیص بدهد، یقینا مدیری که با هوش و ذکاوت و بر اثر تخصص و قابلیت هایش در مسئولیتی قرار می‌‌گیرد، می‌‌تواند در حل مسایل و مشکلات مردم محل تاثیر باشد.

این روزها صحبت از سواد مدیریتی می‌‌شود؛ یعنی مدیری که بر سر کار می‌‌آید باید سواد مدیریتی نیز داشته باشد اما من خود سواد مدیریتی را زمانی می‌پذیرم که مدیر مربوطه اولا وابستگی جناحی نداشته باشد، دوما فردی دارای خلاقیت باشد.

البته شاید در تصور برخی این کارها نشدنی به نظر بیاید اما معتقدم اگر چنین رویکردی از نقطه‌‌ای آغاز شود، قطعا روزی به فرهنگ تبدیل می‌‌‌شود. همان طور که می‌‌بینیم در برخی کشورها هرکسی که خیانتی را مرتکب می‌‌شود، کنار می‌‌رودولو اینکه یک رئیسجمهور باشد؛ ما نیز می‌‌توانیم چنین فرهنگی داشته باشیم. وقتی نامه‌‌ای به مدیری ارائه می‌‌شود و با گذشت ماه‌‌ها پاسخ آن نامه داده نمی‌‌شود، اگر همان مدیر بداند که پس از سه روز از دریافت نامه مورد بازخواست قرار می‌‌گیرد، مسلما خود را ملزم به ارائه پاسخ خواهد کرد. متاسفانه خیلی از کارها و مسایل مردم به مناطق شهرداری ارجاع داده می‌‌شود که اغلب آن‌‌ها قابل حل و فصل است اما متاسفانه این اتفاق نمی افتد.

آناج: آیا تضمین می‌‌دهید که چنین افرادی از مدیریت شهرداری برکنار شوند؟

خیر؛ من تضمین نمی‌‌دهم چون یک نفر فقط یک قدم می‌‌تواند پیش بگذارد. اما فرض کنید یکی از دوستان من در حال حاضر مدیر شهرداری باشد، پس از ورود به شورا من نمی‌‌توانم بگویم او را فقط به خاطر دوستی با من، برکنار کنید. همچنین دلیل نمی‌‌شود که پس از رسمیت یافتن شورای پنجم مدیریت آن دوست ما را علیه ما علم کنند. چرا که او پیش از ورود ما نیز عضوی از مجموعه شهرداری بود. با این حال هرمدیری باید بر اساس شایسته سالاری منصوب شود نه رابطه بازی‌‌ها. یعنی من نباید فردی از آشنایان خود را که شایستگی و قابلیت لازم را ندارد، صرفا به دلیل رابطه‌‌ای که با او دارم در مدیریت بگمارم.

مطالبه من این است که کسانیکه وارد شهرداری می‌‌کنیم بر اساس برگزاری آزمون سالم باشد تا نخبگان واقعی وارد مجموعه شوند اما تا کنون چنین اتفاقی نیفتادهو در حال حاضر هرکسی پارتی نداشته باشد، بیچاره شده است،من به این حقیقت آگاهی دارم و می‌‌‌خواهم با آن مبارزه کنم چون رابطه بازی نه از نظر شرعی و نه از نظر عرفی و انسانی درست نیست.

آناج: در مورد هبه‌‌هایی که در شورای چهارم اتفاق افتاد چه نظری دارید؟

هبه معادل بذل و بخشش است و متاسفانه در اثر عملکرد برخی رسانه‌‌ها گفته می‌شود شورای چهارم بخش عمده‌‌‌ای از انرژی خود را صرف مسایل هبه کرده است، درحالی که باید ابتدا مقصود از هبه را روشن کنیم. هبه برای پیرزنی است که دیوار خانه‌‌اش فرو ریخته بود و کمیسیون ماده صد، جریمه‌‌ای برای وی نوشته بود که او توان پرداختش را نداشت و مقرر شد که جریمه مورد نظر به عنوان هبه از او دریافت نشود، بسیار هم خوب است چنین هبه‌هایی در شهرداری وجود دارد و بعد از این هم خواهد بود، اما تصور مردم از هبه این است که کسی به شهرداری مراجعه کرده و درخواست صد میلیون پول بکند! که این در شهرداری اتفاق نمی‌‌افتد و اگر هم بوده باشد من از آن اطلاع ندارم.

آناج: اما در شورای چهارم شاهد هبه‌‌های چند صد میلیونی بودیم

من در جلسات شورای چهارم حضور نداشتم و همان طور که گفتم اطلاعات تخصصی در این موارد هم ندارم. در کل هبه‌‌هایی که نیازمندان و فقرا مشمول آن می شود، از قبل بوده و بعد از این نیز خواهد بود.

هبه‌‌هایی که از بیت المال صرف امور نامربوط شده است و مردم آن را خیانت تشخیص می‌‌دهند، درست نیست و من هم با چنین هبه‌‌‌هایی موافق نیستم. شهر ما نابسامانی‌‌‌های زیادی در قسمت‌‌‌های حاشیه نشین دارد که این پول‌‌های میلیاردی باید آنجا هزینه شود. می‌‌توان با این پول‌‌ها، از طریق مصوبه، برای کودکان حاشیه نشین پارک و شهربازی ایجاد کرد، می‌‌توان به مردم پایین شهر بی‌‌بضاعت که می‌‌خواهند خانه‌‌هایشان را بسازند و سر و سامان بدهند، تسهیلات ارائه کرد. وگرنه اگر در یک سو اجازه تعمیر و ساخت خانه به حاشیه نشینان را ندهیم و از سوی دیگر بخشش‌‌های میلیاردی در قالب هبه بکنیم، کاملا نادرست است و من و سایر اعضای شورای پنجم نیز با این نوع هبه‌‌ها مخالفیم.

آناج: چه نمره ای به شورای چهارم می‌‌دهید؟

اگر من یک شهروند و غیر از اعضایشورای شهر بودم، هم به عملکرد شورا و هم به عملکرد شهردار نمره می‌‌دادم اما چون در حال حاضر عضوی از اعضای شورای پنجمهستم، نمی‌‌توانم نمره بدهم چرا که یک معلم نمی‌‌تواند به معلم دیگر نمره بدهد. اکنون من خود از مجموعه‌‌ای هستم که مردم باید به ما نمره بدهند، این مردم هستند که باید ببینند و تشخیص بدهند آنانی را که فارغ از تمام سختی‌‌ها برای مشکلات شهر از جان مایه می‌‌گذارند. امیدوارم شورایی پنجم با مردم و بین مردم باشند و با ایشان زندگی کنند تا بتوانند درد آن ها از نزدیک لمس نموده و برای رفع آن تلاش کنند. امیدوارم شورای پنجم سری هم به کودکان پابرهنه پایین شهر بزند و آن‌‌ها را با کودکان بالای شهری مقایسه کند و همچنین برای توسعه متوازن هر دو قسمت برنامه ریزی و تلاش کند.

آناج: چه برنامه‌‌هایی برای حاشینه نشینی و رفع این مشکل دارید؟

ما فعلا شورا را رسما تحویل نگرفته‌‌ایم و کمیسیون‌‌ها نیز مشخص نیستندبا رسمیت یافتن شورا و آغاز به کار کمیسیون‌‌ها، پروژه‌‌های ناتمام جهت پیگیری اولویت بندی می‌‌شوند، در حال حاضر هدف اصلی شورای پنجم ساماندهی حاشیه شهر است و هر 13 نفر شورا خوب می‌‌دانند که اگر زلزله‌‌ای چند ریشتری شهر را بلرزاند، 450 هزار جنازه در حاشیه شهر بر جای می‌‌گذارد و این درحالی است که استان‌‌های معین نیز خیلی دورتر از ما قرار گرفته‌‌اند،یعنی اگر خدایی نکرده در تهران زلزله ای رخ بدهد، از قم و زنجان و قزوین و غیره کمک دریافت خواهد کرد اما استان‌‌های نزدیک ما امثال اردبیل و ارومیه هستند که فاصله زیادی با ما دارند.

من نه تنها از شورا و شهرداری بلکه ازسایر ارگان‌‌های مربوطه نیز درخواست می‌‌کنم، دست به دست هم داده و برای رفع معضل حاشیه نشینی راهکار پیدا کنندآن زمان هم که به روستاها رفت و آمد می‌‌کردم، بارها گفتم که اگر زلزله‌‌ای رخ بدهد، با این وضعیت بخش اعظم این مردم زیر آوار می‌‌مانند که متاسفانه زمین لرزه اتفاق افتاد و خانه‌‌ها فروریختند اما خوشبختانه این اتفاق در روز افتاد که اگر در شب واقع می‌‌شد، چند هزار جنازه زیر آوار می‌‌ماند، حال اگر حاشیه تبریز ساماندهی نشود و خدایی ناکرده حادثه‌‌ای از این دست رخ بدهد، همه زیر آوار جان خود را از دست خواهند داد.

البته منظور من رفع این مشکل در کوتاه مدت یک یا دوساله نیست، بلکه باید با همکاری سایر ارگان‌‌ها، برنامه‌‌ای معقول و کارشناسانه با مدت زمان معقول طراحی و اجرا شود تا بخش‌‌های حاشیه مقاوم سازی شوند.

آناج: این حرف‌‌ها صرف شعار است یا واقعا راهکاری عملی برای ساماندهی حاشیه تبریز وجود دارد؟

در گذشته درآمد شهرداری از محل تراکم فروشی بود اما اکنون در اثر رکود ساخت و ساز درآمد شهرداری نیز کاهش یافته است در حالی که ماهانه قریب به 38 میلیارد تومان فقط باید بابت حقوق کارکنان پرداخت کندلذا باید ابتدا به فکر ایجاد درآمد پایدار برای خود باشد که اگر بدین منظور راهکاری برای خود بیابد و بتواند املاک مورد نظر را خریداری کند، قطعا اجرای طرح ها چون تعریض خیابان‌‌ها نیز تسریع می‌‌یابد.

برای رفع چنین مشکلاتی نیاز به فکرهای خلاقانه و نو داریم اما متاسفانه مدیران شهرداری دچار روزمرگی شده‌‌اند و ایده‌‌های جدیدی در حیطه مدیریتی خود ندارند؛ آنها به جای اینکه فکر خود را در سطح کلان به کار بگیرند، به امور جزئی فکر می‌‌کنند که مثلا کدام آبدارچی را در کدام قسمت قرار بدهند! با این وضع ما هرگز نمی‌‌توانیم از بن بست خارج بشویم منظور و هدف شورای پنجم در مسائل عمرانی، صرفا عمران فیزیکی شهر نیست و در کنار آن باید فرهنگ عمومی شهر ما نیز پیشرفت کند.

آناج: چرا برای تبریز 2018 بودجه ملی اختصاص نمی‌‌یابد؟

حال که در آستانه تبریز 2018 به عنوان پتانسیلی بزرگ قرار گرفته‌‌ایم، باید پیشینیان سرمایه گذارانی را جذب می‌‌کردند اما متاسفانه همه چشمشان را به شهرداری دوخته‌‌اند که هر چند باید نقش پررنگی در این راستا داشته باشد اما 2018 فقط مربوط به شهرداری نیست و باید پای دولت و سایر ارگان‌‌ها نیز به این دایره باز بشود.

حال که صنعت توریست سومین صنعت دنیا از نظر درآمد زایی است، ما نیز در استان خود جاذبه‌‌های فراوانی داریم و در این خصوص هیچ از امثال اصفهان کم نداریم بلکه این جاذبه‌‌ها را معرفی نکرده‌‌ایم و برای همین است که در نام تبریز در چارت کشورهای اروپایی وارد نشده است و هنگامی که نام از ایران می‌‌برند، جاذبه‌‌های آن را فقط در چهار شهر اصفهان، شیراز، یزد و کرمان خلاصه می‌‌کنند. مدیران ما باید دست به دست هم داده و تبریز و جاذبه های آن را معرفی کنند تا پای توریست ها به شهر ما باز شود.

در گام بعدی ما باید بتوانیم توریست‌‌های جذب شده را در تبریز حفظ کنیم، متاسفانه خود مردم تبریز در مقاطعی چون تعطیلات نوروز بخش اعظمی از بودجه خود را در شهرها و کشورهای دیگر صرف خرید می‌‌کنند که اگر همین سرمایه در خود تبریز به کار گرفته شود، در جهت عمران و آبادانی شهر خودمان خواهد بود. اکنون هشتاد درصد توریست‌‌ها به شهرها و کشورهای دیگر می‌‌روند که اگر همین‌ها در تبریز حفظ شوند، ظرفیت بزرگی محسوب می شوند.

آناج: جایگاه رسانه‌ها در برنامه های شورای پنجم چیست؟

در همه جای دنیا اصحاب رسانه دارای جایگاه و احترام ویژه ای هستند اما متاسفانه این امر در ایران برعکس است. در ایران درآمد خبرنگاری بسیار محدود است و علاوه بر این گاه خبرنگاران به گروه های خاص وابسته بوده و فقط قوت های آنان را رسانه‌‌ای می کنند که البته تعداد این دست خبرنگاران اندک است.

ما باید تدبیری بیاندیشیم که درآمد کافی از محل مناسب برای خبرنگاران تامین شود تا آنان خیالشان از این بابت آسوده باشد تا بتوانند بدون هراس از کمبود درآمد اخبار واقعی را منتشر کننددر رابطه با خبرنگار و رسانه نباید رفتار جناحی وجود داشته باشد. هرچند که برخی رسانه‌‌ها و مطبوعات نورچشمی شهرداری شده‌‌اند و غیر از آن‌‌ها نیز کسی نمی‌‌تواند در این وادی‌ها ورود کند. این رفتارها موجب دوگانگی است اما باید توجه داشته باشیم که بدون انتقاد و بدون بیان ضعف ها، پیشرفت ممکن نخواهد بود.

لذا باید درآمد خبرنگاران که حتی قدرت تامین کرایه ماشین خود را ندارند، افزایش یابد و تقسیم منابع بین ایشان عادلانه صورت بگیرد. ما سعی در ساماندهی این موضوع داریم و حمایت خود را از رسانه‌‌های نورچشمی قطع می‌‌کنیم وامیدوارم طرح جامعه تفصیلی در شهرداری به اوج برسد.

آناج: حرف آخر ....

علیرغم سنگ اندازی های برخی مدیران، ما باید تبریز 2018 را به یک رویداد تاریخی تبدیل کنیم. آنها می خواهند زمان این طرح را از ماه دهم به تاریخ دیگر تغییر بدهند چرا که می دانند اگر در این تاریخ برگزار شود با چالش هایی روبرو می شوند. در حالی که به جای فرار از این چالش ها باید به فکر راهکار باشند.

ما سعی داریم شورای پنجم کاملا متحدانه عمل کند، بایستی فضای سبز تبریز را افزایش بدهیم مردم از تراکم فروشی خسته شده اند و باید از این موضوع فاصله بگیریم و کارهای عمرانی را سرعت ببخشیم. علاوه بر این ها حاشیه نشینان باید در جای خود ساماندهی شوند چون نمی توان حاشیه نشینان را به دامنه کوه سهند منتقل کرد بلکه باید همان قسمت های حاشیه سامان و قوام یابند.

نسبت به امر فرهنگ سازی و ایجاد نشاط اجتماعی تاکید زیادی داریم ما باید بپذیریم که شور و نشاط جوانی در جامعه ما کم است که از علل متعددی ناشی می شود که برای رفع آنها باید با استفاده از مشاوران خوش فکر، راهکارهایی عملی ارائه کنیم،وقتی صد هزارنفر با یک تیم تراکتور نشاط پیدا می کنندپس شایسته نیست در مقابل آن سنگ اندازی کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۰۲۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: آمار ابتلا به بیماری‌های آلرژیک در جهان به سرعت در حال افزایش است و متخصصان معتقدند به دلیل صنعتی شدن دنیای مدرن، تغییر الگوی زندگی‌ها، مدل ساختمان‌سازی‌ها، آلودگی هوا و تغذیه این آمار همچنان رو به افرایش خواهد ماند.

در ایران تقریبا ۲۰ درصد از جمعیت دچار یکی از انواع بیماری‌های آلرژیک هستند. آماری که در سال‌های اخیر افزایش بیشتری یافته است. به طوری که از هر ۲ ایرانی، تقریبا ۱ نفر به یکی از بیماری‌های آلرژیک مبتلا است.

درباره آلرژی چند تصور اشتباه بین خیلی از مردم وجود دارد؛ این که این بیماری تنها مختص دوره کودکی است و فرد در بزرگسالی به آن مبتلا نخواهد شد، این که آلرژی بیماری نیست و فقط نوعی حساسیت ساده است، این که پرهیز غذایی شدید می‌تواند به کنترل آلرژی کمک کند و این که آلرژی هرگز درمان نخواهد شد.

یک نکته‌ مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند

خیلی از افراد به دلیل داشتن شناخت اندک از آلرژی نمی‌دانند که این عارضه، واکنش طبیعی سیستم ایمنی بدن است و زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی، ماده‌ای را که معمولاً برای بدن بی‌ضرر است (مثل گرده گیاهان)، به اشتباه به عنوان ماده‌ای خطرناک و مضر شناسایی می‌کند و برای دفاع از بدن علیه آن ماده وارد عمل می‌شود. و به این ترتیب، بیماری آلرژی بروز می‌کند و فرد را درگیر می‌کند.

دکتر محمدحسن بمانیان، فوق تخصص آلرژی و آسم و دبیر انجمن آسم و آلرژی ایران به همشهری‌آنلاین می‌گوید: آلرژی، یک مکانیزم طبیعیِ سیستم ایمنی در برابر عوامل محیطی است. البته برخلاف تصور عمومی درباره این که آلرژی هیچ درمانی ندارد، آلرژی درمان قطعی دارد. به طوری که دیگر نیاز نیست بیمار دارو مصرف کند. البته نه همه آلرژی‌ها. مثلا کسانی که به نیش زنبور آلرژی دارند، بیماری‌شان قابل درمان است. به شرط آن که فرد خوددرمانی نکند.

به گفته این فوق تخصص آلرژی، آلرژی، یک بیماری مزمن است که طی یک دوره و بازه زمانی و با داروها و روش‌هایی که پزشک به بیمار ارائه می‌دهد، کنترل می‌شود.

این ایمونولوژیست درباره چگونگی تشخیص آلرژی از عفونت‌های ویروسی هم توضیح می‌دهد: موردی که آلرژی را از عفونت‌های ویروسی متمایز می‌کند، این است که در آلرژی‌ها خارش، یک علامت غالب است؛ خارش چشم، گلو و گوش.

تبعات خطرناک بی‌توجهی به آلرژی

بمانیان در پاسخ به این سؤال که آیا افرادی که برای کنترل آلرژی اقدام به خوددرمانی با مصرف آنتی‌هیستامین و اسپری بینی و ... می‌کنند، قابل تایید است، می‌گوید: آلرژی، یک بیماری است و باید درمان شود. آلرژی‌های شدید اگر درمان نشوند، باعث ایجاد اختلالات دیگری می‌شوند؛ مثل اختلالات خواب، انواع اختلالات گوش و انواع اختلالات چشمی. مثلا فردی که آلرژی چشمی دارد، به علت خارش مدام چشم‌ها مجبور است همیشه چشم‌های خود را با فشار بخاراند. خب با این کار فشار چشم‌ها بالا می‌رود، احتمال بروز آب مروارید افزایش پیدا می‌کند، ممکن است عیوب انکساری مثل آستیگمات برای چشم ایجاد شود، حتی بعضی‌ها کارشان به نیاز به پیوند قرنیه می‌کشد.

بیشتر بخوانید؛

خیلی‌ها نمی‌دانند چرا گرفتار آلرژی شده‌اند آلودگی هوا چطور باعث بروز بیماری‌های تنفسی می‌شود؟ | آلرژی بعد از ۵۰ سالگی هم فرد را مبتلا می‌کند برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟ | عوامل و علائم آلرژی را بشناسید

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: در آلرژی‌های بینی مثلا ممکن است حس بویایی و چشایی فرد از دست برود و کیفیت زندگی خیلی پایین بیاید. ممکن است آلرژی در حنجره منتشر شود و صدای فرد برای همیشه تغییر کند، ممکن است به گوش میانی گسترش پیدا کند و باعث کاهش شنوایی فرد شود. حتی می‌تواند به ریه‌ها برسد و ایجاد آسم کند. همچنین مواردی از آلرژی‌های بینی را داریم که به پولیپ ختم می‌شود. پولیپ هم چون باعث انسداد بینی می‌شود و نوع تنفس، تنفس دهانی می‌شود، فرم فک در طولانی‌مدت تغییر می‌کند و اگر کودکی آلرژی داشته باشد و درمان نشود، در بزرگسالی نیاز به ارتودنسی و جراحی فک پیدا می‌کند. پس آلرژی یک حساسیت ساده نیست که از کنارش بگذریم و حتما باید درمان شود.

آلرژی، بیماریِ مخصوص کودکان نیست

دکتر سیدعلیرضا مهدویانی، فوق تخصص آلرژی هم در پاسخ به این سؤال که آیا آلرژی، بیماری مختص کودکان است، می‌گوید: علائم آلرژی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود تا بزرگسالان. اما این موضوع به این معنی نیست که فقط کودکان به آلرژی مبتلا می‌شوند. در هر سنی امکان ابتلا وجود دارد. حتی در بالای ۵۰ سالگی.

این فوق تخصص آلرژی در توضیح بهتر این موضوع، بیماری ‌آلرژی را تعریف می‌کند و می‌گوید: آلرژی، افزایش حساسیت نسبت به عوامل محیطی و خارجی است که به خودی خود برای بدن ضرری ندارند، اما سیستم ایمنی بدن، آنها را دشمن و بیگانه تشخیص می‌دهد و علیه آنها به دفاع برمی‌خیزد و چون سیستم ایمنی در کودکان ضعیف‌تر است و پاسخ‌دهی سیستم ایمنی در دوران کودکی بیشتر صورت می‌گیرد، علائم آلرژی در آنها نسبت به بزرگسالان بیشتر مشاهده می‌شود. پس دلیل اصلی بروز بیشتر آلرژی در بچه‌ها این است.

به گفته مهدویانی، گاهی هم عوارض دارویی باعث بروز آلرژی‌ در فرد می‌شود که به آن می‌گوییم "آلرژی دارویی" و ممکن است با افزایش سن، شدت آلرژی هم بیشتر شود.

آیا پرهیز غذایی درست است؟

مهدویانی درباره پرهیزهای غذایی شدید که برخی متخصصان برای کنترل آلرژی کودکان و بزرگسالان تجویز می‌کنند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برخی همکاران پرهیزهای غذایی شدید و طولانی‌مدت به بیمار مبتلا به آلرژی می‌دهند. به طوری که ممکن است فرد – کودک یا بزرگسال – دچار مشکلات دیگری ازجمله سوءتغذیه شود. ما نمی‌گوییم رژیم غذایی ازسوی بیماران مبتلا به آلرژی جدی گرفته نشود، ولی مواد غذایی اصلی نباید طولانی‌مدت از رژیم بیمار حذف شود.

دکتر مهدویانی می‌گوید: آلرژی انواع دارد و بعضی از انواع آن اصلا ربطی به رژیم غذایی ندارند. یعنی خیلی از افراد اصلا به غذا آلرژی ندارند و مثلا آلرژی بینی دارند که در بهار شدت می‌گیرد. درضمن همه افراد، همه آلرژی ها را با هم ندارند. تشخیص این نکته از طرف پزشک خیلی مهم است. فقط اگر افزایش حساسیت در گوارش فرد اتفاق بیفتد، می‌شود آلرژی غذایی. بقیه آلرژی‌ها ربطی به مواد خوراکی و غذا ندارند.

او تاکید می‌کند: اتفاقی که اکنون رخ می‌دهد، این است که وقتی یک بیمار مبتلا به آلرژی به متخصص مراجعه می‌کند، آنقدر توسط بعضی از همکاران پزشک تحت اجتناب‌های غذایی قرار می‌گیرد که بیمار گاهی دچار سوءتغذیه می‌شود.

این فوق تخصص آلرژی تاکید می‌کند: مثلا ما به بیمار می‌گوییم شما آلرژی غذایی نداری و او می‌پرسد "یعنی می‌توانم فست‌فود و سس و فلفل و ... بخورم؟" وقتی ما می‌گوییم آلرژی غذایی نداری، یعنی نسبت به مواد غذایی اصلی مثل شیر، گندم، تخم مرغ، برنج و ماهی حساسیت نداری. این به این معنا نیست که شما آزاد هستید که سس و مواد افزودنی و نگه‌دارنده و ... بخورید. اینها در حیطه آلرژی نیست؛ اینها مواد تحریک‌کننده است که هر فردی – نه فقط مبتلایان آلرژی - اینها را بخورد، ممکن است دچار تحریک گلو، سرفه و ... شود.

کد خبر 848679 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری آلرژی بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد
  • تجلیل از شهرداران، شورا‌ها و دهیاران نمونه چهارمحال و بختیاری
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • آبگرفتگی‌های در اغلب مناطق اهواز رفع شده است
  • ارتقا وضعیت نگهداشت شهر یزد با تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در سال پایانی شورای شهر یزد
  • باغ مشاهیر ابر پروژه‌ای برای تمام مردم شهر است
  • افتتاح و آغاز به کار ۲۷۰ هزار میلیارد ریال طرح در ملایر
  • انتظار موج جدیدی از خدمت در سال پایانی شورا 
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری رفع شود
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند